Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów

o tak. Ja miałam Ismail Kazeem, ten sam adres, ten sam numer. Dobrze, że otworzyłam sobie w googlach Nick Arnold i wyskoczyła mi ta informacja. Nic mu nie wyśle niech sie pocałuje w d*pe. Mail był od Margaret Robert jego rzekomy adres to Cambridge City Hall 50 Dickson Street, P.O. Box 669
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie tez sie zgłosiła Jessica Joe (adres ten sam) ale zorientowałam sie od razu gdy napisała o wysyłce do Nigerii. Poslalam oszustce grubą wiazankę;)

Re: Uwaga na oszustów

Czesc wlasnie pisze z ludzimi z pod tego adresu ta sama historia, mieszkam w szkocji i sprzedaje lapka, i bank chce potwierdzenie napisalem im kasa na konto i wtedy przesylka pojdzie

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Chciałam zgłosić na policję, nie przyjęli zgłoszenia, TAKICH SPRAW JEST TYSIĄCE proszę poczekać, może Pani suknię zwrócą. Mało tego dołożyli do swojego oszustwa coś nowego, kasę chcą jeszcze wyłudzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Ja tak samo zostałam oszukana, suknię wysłałam w sobotę, ale wczoraj (jak trzeba to poczta działa ospale, jak nie trzeba to błyskawica istna) już wyleciała z kraju, anulować byłam przesyłkę, ale czy to coś da, nie wiem, mam nadzieję, że dostanę suknię z powrotem, oczywiście 146 zł w jedną stronę, 146 zł w drugą stronę za paczkę plus faks z poczty za 38 zł to nigdy nie wróci :( koszmar.

Sandra brown grasuje dalej! jeśli ktoś miałby ochotę coś z tym zrobić, to ja jestem chętna

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Mam to samo, jestem w trakcie korespondencji i chciałabym przytrzeć nosa. Podałam niestety dane do przelewu i dostałam to jakże "pieknie" obrobione graficznie potwierdzenie wpłaty... Jakieś pomysły?

Uwaga!!!!!!!!!!!!
jessica joe z nigerii to oszust!
nie dajcie się nabrać to jej adres email
jessicajoe22@hotmail.Com
a to adres na który każe wysyłać paczkę
name : olawale davido
address: no 10 akotapa mokola
city: ibadan
state: oyo
country: nigeria
zip code: +23402
phone number: +2348104614087

Hej jestem z Opola. Wczoraj odezwała się do mnie Pani, która chce wysłać suknię ślubną do Nigerii w prezencie. Z takimi oto "danymi".
Name: Abimbola Adewale
Address: # 30 Kagoro Close
City: Tudun Wada Kaduna
State: Kaduna state
Country: Nigeria
Zip Code: 23462
Phone Number :- +2348063698765

Dobrze, że coś mnie tknęło i dzisiaj odpisałam Pani/Panu (kij wie komu)

Dziękuję za próbę oszustwa i udawane zainteresowanie ofertą Pani i Pani wyimaginowanej synowej, czy kogo tam wymyślisz.
Dziękuję za udzieloną lekcję ostrożności.
Pozdrawiam i nie życzę powodzenia.

Tak więc UWAŻAJCIE.

Ja juz kilka razy otrzymałam takie maile z różnych krajów. Za każdym razem jest historyjka, że ktoś chce kupić sukienkę dla kogoś z innego kraju. Jak tylko wstawiam nowe ogłoszenia albo uaktualniam, pojawia się mail z zagranicy.
Już 4 lata temu było głośno o tych oszustwach.
Ja dostałam m.in maila od: ashley001@blumail.org; joannywright@blumail.org, Helen Smith hel8dor@gmail.com;
Mrs Owo Natasha owo1232443@gmail.com; joe.roselee@yahoo.com,

Resztę kasuję od razu.

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

hehe, ja też prawie się nabrałam! Byłam już na poczcie, zeby dowiedzieć się o koszt przesyłki do Nigerii i byłam w banku po numer swift:) Moja pani nazywa się niby James Rutland i jest z Kanady:) A welon ślubny miałam niby wysłam jako prezent dla jej synowej do Nigerii:)

Dane do wysyłki:
Name: Abimbola Adewale
>>
>> Address: # 30 Kagoro Close
>>
>> City: Tudun Wada Kaduna
>>
>> State: Kaduna state
>>
>> Country: Nigeria
>>
>> Zip Code: 23462
>>
>> Phone Number :- +2348063698765

aaaa i pisze z adresu- james01r@gmail.com

Uważajcie! Ja przypadkiem zaczęłam "szperać" w necie na temat przesyłek za granicę i trafiłam na wiele ciekawostek, m.in. tutaj...
Uważajcie! Oni wciąż grasują!!!

W moim przypadku było tak:

Sandra Brown

Name : Shola Akintunde

Address : 19 ogunpa street dugbe

City : Ibadan

State : Oyo

Zip Code : 23402

Country : Nigeria

Phone Number: 08033661093

Hak jej w s****.

Dziewczyny do mnie też pisała Sandra Brown zai.hark@yandex.com.
Miałam szczęście w nieszczęściu. Mimo iż zazwyczaj bywam w takich sprawach ostrożna tym razem prawie udało im się mnie oszukać. Nadałam paczkę w sobotę. Coś nie dawało mi spokoju i po kolejnym mailu dziś rozpracowałam oszustów i udało mi się anulować przesyłkę. Dzięki bogu był weekend po drodze! Jeszcze nie wiem jak się z tą panią/panem/niewiadomo kim rozprawić ale coś wymyślę. Póki co czekam na pogróżki z FBI (podobno tak lubią straszyć :P). Bank z którego rzekomo wysłała kasę to Bank of England. Adres wysyłki: Name : Shola Akintunde
Address : 19 ogunpa street dugbe
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093

UWAŻAJCIE

Witajcie!
Ja tez prawie dałam się nabrać gdy napisała do mnie

Mrs victoria mrs.victoria1100@gmail.com

z pytaniem czy mogę jej sprzedać aparat, który wystawiłam na allegro lecz chciała kupić go poza serwisem bo coś tam jest nie tak z jej kontem. Ja jak głupia ogromnie się ucieszyłam bo zaoferowała mi sporo kasy ale coś mnie tknęło i weszłam na forum.
Dziękuję dziewczyny! Gdyby nie wy teraz bym była do tyłu z kasą a jako studentka sobie na to pozwolić nie mogę :P
UWAŻAJCIE!
I jeszcze raz dziękuję

Dokładnie też dostałam takiego maila!! Na szczęście coś mnie tkneło żeby sprawdzić, wpisałam Nigeria stan Oyo i wyskoczyło to własnie forum !! Dzięki ludziska, że o tym piszecie!!

Witam
minęło juz bardzo dużo czasu od tego postu,ale oszuści nadal działaja.
Prawie sie nabrałam na te ich "łamane angielskie słówka"
Chetnie opowiem

Cześć
do mnie pisała wisia_ostrowska0@10g.pl
że chce kupić laptop dla kuzyna w Nigerii
oczywiście pisane na "kwadrotowo" czyli niby ze Pani ma problemy z językiem polskim, ale najlepsze było to żę chciała zwrot kosztów wysyłki :) numer konta i transakcję poza portalem...
po komentarzu że zgłoszona na policję kontakt się urwał :)

Uważajcie, wisia atakuje!

U mnie to samo! Dostałam dokładnie taki sam list pod koniec czerwca od tej samej osoby!

Do mnie tez pisała Sandra Brown widać naciąga tak bardzo dużo ludzi w Polsce. Dobrze, że piszecie o tym bo już się zastanawiałam nad wysyłką

Częśc dziewczyny

kilka dni temu otrzymałam identyczną wiadomość od Jessici Joe. Byłam już nawet na poczcie dowiedzieć się jak można wysłać paczkę do Nigerii.
Dobrze, że znalazłam Wasze wpisy. Teraz wiem, że to oszustka i nie warto kontynuować korespondencji z nią, a co dopiero wysylać sukienkę.

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...