Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Hej , dzięki za te ostrzeżenia! właśnie miałam wysyłać suknię do Sandry Brown!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie napisało już dwóch oszustów. Jeden przedstawił się jako Rafael Jose Hernandez, a drugi jako Roger Wayne.

Uwaga pojawił się u mnie pan z Texasu, dobrze, że poczytałam o tym oszustwie tutaj, bo już prawie miałam paczkę spakowaną, podejrzane były teksty w stylu:
-idz szybciutko do najbliższej poczty i wyslij paczkę
-sukienkę chce dla córki (????)
-najpierw chciał mi dać 850zł, a potem się poprawił że 1850zł

Hello,

Its a pleasure to know the item is still available for sale,I am
busying the item as a gift for my Daughter,i want the item to be a
Surprise for Her as i don't want it to know until the item got
delivered to Her,for urgent purchase,i am willing to pay you ( 1,850zl
) for the item including the shipment fee through ( Post office ).

So i will like you to accept my offer,also payment method is through
Bank Transfer,which is the easiest and Fastest way for international
transactions.

Here is the Receivers address stated below:-

Name: James Cole
Address : 5650 timber creek place dr,
City : Houston
State: Texas
Zip-code: 77084
Appartment Number:1204
Country: USA

Here are the information needed for the payment:-

Account Name:
Bank Name:
Account Number:
Bank Address:

Kindly provide this details as soon as possible for the payment to be
made,i will be looking forward for your bank details as soon as
possible today..

More Graceful,I hope we have a Deal ?

Rafael.

podszywa się pod adres emailowy rafaelhernandez.jose275@gmail.com

Korzystają z banku CityBank

to Sandra chyba zmieniła adres ;p
Sandra Brown godisable012@yandex.com

dane do wysyłki
Name : Shola Akintunde
Address : 14 Ayinke street Ladipo Oshodi
City : Ikeja
State : Lagos
Zip Code : 23401
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093

też właśnie pisałam z babką co podaje sie za sandre brown... też 350$, niby już wpłacone za pośrednictwem paypal, ale jak się loguję nic tam nie mam, a mail o oczekujących pieniążkach jest i że jak podam nr przesyłki to bede je mieć... zaczełam węszyć i wywęszyłam... dziś moja suknia pojechałaby do nigerii na szczęście byłam czujna.

mam nadzieję, że nie bedzie mnie nękać mailami teraz
i swoją drogą po co im te suknie?

to co ktoś idzie ze mną to zgłosić bo jeżeli pójdziemy kilka osób razem to coś uda się zrobić

Wtaj oszustwo na bank.nie daj sie im zbajerowaź bo nie zobaczysz ani suki ani kasy.chcieli mnie naciagnac,ale kiedy zarządałam ,gotówki i napisałam że moje koleżanki zostały oszukane i nie dostały pieniedzy i teraz ja chce gotówke i potem wyśle sukienke to przestali sie odzywać.

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Wtam serdecznie dziewczyny,które chca sprzedawac suknie do ""Nigeri".Kilka dni temu otrzymałam wiadomosc i juz wszystko było zgrane,ale coś mnie tchneło,ze nie chca mi zapłacic gotówki i strasznie kombinuja "jakaś Sara Brown".Dobrze że nie wysłałam bo tak myślałam że coś jest nie tak.Ostrzegajcie znajomych i kogo sie da.

Ja także dostałam propozycję zakupu od Katie Barry-chciała kupić telefon, wysyłka do Nigeri. Uważajcie naprawdę!

słuchajcie byłam wczoraj na policji bo sama się dałam nabrać, i powiedziano mi że jak sama złożę zawiadomienie , to raczej nic z tym nie zrobią, ale gdybyśmy poszły w kilka osób do prokuratury, to zobaczyli by żę dużo osób zostało oszukanych w ten sam sposób, sprawa użyj światło dzienne i na pewno uda się coś zrobić, co wy na to dziewczyny bo ja jestem bardzo za żeby się spotka i pójść razem złożyć to zawiadomienie. bo denerwuje mnie to że coraz więcej jest takich osób które zostaje oszukanych i nie dość że traci pieniądze to jeszcze rzecz która ma dla nas ogromną wartość !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludziska zanim cos sprzedacie, czekajcie na kase az wplynie na Wasze konto, nie dajcie sie nabrac na podrobki czekowe(ktore latwo podrobic), I na maile niby bankowe, ktore sa sfiksowane rowniez, chyba ze zanim cos wyslecie dokladnie sprawdzcie tego klienta;)))nie dajcie sie wiecej oklamac!!!!!!!!!!oszusci sa wszedzie, na allegro , emito, ebay, itd...wszedzie tam, gdzie sa wystawine przedmioty do kupna...zglaszajcie to na policje, pomozmy ich zlapac!;)

do mnie tez napisala I dalam sie oszukac na telefon Katie Smith, ten sam adres podala I z emito! wyslala skopiowany czek, I maile niby z banku;)a to wszystko sciema, uwazajcie I zglaszajcie na policje, pomozmy sobie, niech wsadza za kratki w koncu tych oszustow!!!!

Hej,

Ja mam podobna propozycje tylko ze z telefonem. Wystawiony za 800 zł a daje 450 euro w tym koszt wysyłki właśnie do Nigerii.

a ja dałam się nabrać i wyslałam telefon do Nigerii

Taki sam przypadek i u mnie, tylko wysyłka pilna do córki miała być.

Andrew Rafai

jest w podroży służbowej w Szkocji i chce żebym mu wysłała sukienkę do Belgii do córki na prezent.

dzięki za to forum :)

namiary na "córkę":
Name: Stephan David
Address:Montignystraat 106
City-Antwerpen
Zip Code: 2018
Country: Belgium

wiecie co można z tym zrobic ? :)

UWAŻAJCIE NA TEGO MAILA andrewrafai11@hotmail.com
OSZUST !!!!!!!

Dziewczyny uważajcie!!!

Teraz się przedstawia jako Mrs Femi, pisze ze jest z Kanady i chce kupić siostrze suknie, ale prosi o przesłanie do Australii.

Ja na szczęście przeczytałam wasze forum i nie dałam się oszukać

Do mnie też pisąła SANDRA BROWN
oczywiście nie dałam się nabrać ale coś z tym trzeba zrobić

i Just Finished the payment now, check your email now, you should have receive the confirmation of payment from paypal with the shipping address, you can check your inbox or spambox to see the confirmation from paypal but payal has hold the transfer whereby you have to get the dress sent and send the shipment details to them for confirmation, so get the dress shipped out now and send the shipment receipt to paypal so that they can verify it and release your money into your account. Below the shipping address:

Name : Shola Akintunde
Address : 19 Agbowo street samanda
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093

I'll be waiting for your prompt reply ..

Regards

Do mnie również odpisała Katie Barry, później przedstawiła się jako Katie Smith, pisała z katie10barry@gmail.com.
Treść maila jest identyczna jak u aisakg, co do słowa.
Już chciałam dowiedzieć się ile kosztuje wysyłka i wysłać jej dane do przelewu, podając całkowity koszt wysyłki. Całe szczęście, że znalazłam ten wątek na forum i nie dałam się nabrać. Podejrzane było to, że nie odpowiadała na moje pytania i nie interesowały jej wymiary sukni. Dziewczyny bądźcie czujne.

raczej nie ma wielu osób co chce kupić suknię i w dodatku z Nigerii

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...