Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam, ja również dałam się na to nabrać. Mam nadzieję że jeszcze uda mi się zatrzymać przesyłkę... :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Spróbuj zadzwonić do Zarządu Poczty Polskiej w warszawie 226565105 i powiedzieć że Cię oszukano. Moja suknia ślubna wróciła.

Ja dałam się nabrać i wysłałam smartfon do Nigerii niby dla córki pani JESSICI JOE,teraz moja przesyłka jest zatrzymana przez urząd celny,czy odeślą ją z powrotem.

Witajcie ja ostatnio wystawiłem żony suknie ślubna na sprzedaż po kilku dniach dostałem meila niby z Nigeria oczywiście temat ten sam ze pieniądze są już w banku tylko muszę pierw wysłać paczkę i wysłać ich banku potwierdzenie wysłania! Oczywiście coś mnie tkło i Google powiedziało mi cala prawdę:) Oto dane jakie dostałem do wysyłki:

mmrayo4@gmail.com
Name..Olaide Afeez
Address...2 , Ajibode Road U.I
City...Ibadan
State...Oyo
Country...Nigeria
Postal Code..23402

Ja wysłałam na podany adres dostałam kase z nadmiarem i zwrocilam co za duzo 100 Euro. wszystko z malym problemem ale w koncu doszlo do skutku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam wlasnie czytam powyzszy tekst do mnie tez napisal nie jaki Andrew Mike z oferta kupna sukni slubnej ... Zaślepiona i ufajaca innym wyslalam suknie .. Dzien pozniej cos mi sie juz nie podobalo w tym panu bo pisal ze na nastepny dzien beda pieniadze na koncie ktorych w dalszym ciagu nie ma cos mnie tknelo i pojechalam na poczte polska i cofłam przesyłke na ktora teraz czekam zeby do mnie wrocila mialam szczescie bo jeszcze nie byla tak daleko i dalo sie ja cofnac zeby nie poszla do oszusta ... najlepsze jest to ze oszust dalej wypisuje do mnie emaile ze pieniadze wplyna na moje konto. Ponizej podaje dane na ktore mialam wyslac paczke podobno zawsze sa te same :) facet nie tylko oszukuje w sprawie sukien slubnych....

Name: Virginia Mack-Morales
Address: 7855 LAUREL CANYON BLVD
City: NORTH HOLLYWOOD
Zip Code: CA 91605-2423
Country: United State

Is this Item still available. please reply me back at(markjames019@yahoo.com)
Thanks

my też dostalismy

a czemu to oszust? Tez pisze o kupno rolek

Cześć dziewczyny, ja również zostałam oszukana przez andrew mika. Jestem za tym, aby połączyć siły i coś z tym jednak zrobić.

Hej Daaaga,
ja właśnie koresponduję z Andrew Mike już wiem że jest to oszust i na pewno nic mu nie wyśle, chodzi także w moim przypadku o suknie ślubną,dostałam potwierdzenie z przeslał kasę- oczywiście więcej niż chciałam i teraz mam mu przesłać suknie na adres:
Name: Virginia Mack-Morales
Address: 7855 LAUREL CANYON BLVD
City: NORTH HOLLYWOOD
Zip Code: CA 91605-2423
Country: United State
i w sumie dzięki mojemu mężowi który do takich sytuacji podchodzi sceptycznie i nalegał żeby to sprawdzić tym sposobem znalazłam min. Twój link i wiem, że jeszcze co najmniej 1 dziewczyna została przez niego oszukana
pytanie tylko czy zgłosiłaś to na policję??, bo ja nie chcę tego tak zostawić więc możemy połączyć siły, aby go dopadły gliny

Tępe z Was laski :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam.
Właśnie dzis zostałam oszukana przez Debi...la Nigeryjczyka :) Andrew Mike. Nastepny ktory pisał to Martin Ollyson. Przeciez te nazwiska sa strasznie podejrzane na wstepie. Problem w tym ze byłam zaślepiona i ufajaca innym. Nie wpadłam na to wczesniej ze Nigeryjczycy nie mogą miec nawet PayPala (bo nie moga miec). Otóż tak, zamowił suknię slubna Mike. Miała byc na juz.. Na poczatku zamierzałam wysłac samo koło od sukienki ale ten idiota tak prosił zebym to jak najszybciej wysłała bo jego córka mieszkajaca w Virginii w USA bierze slub juz. Sukienke wysłałam. pieniadze juz miały byc bo dostałam potwierdzenie z paypala. Potem gdy podałam dane wysyłki paypal stwierdził ze mam limit na koncie i dlatego musze wysłac 200 Euro do kupujacego przez western union. (jaka ja jestem idiotka, wiem wiem teraz juz wiem). Ja głupia wysłałam bo sprawdziłam ze FAKTYCZNIE mam limit odpbieranych pieniedzy na koncie. Pieniadze wysłane suknia tez a pieniedzy nie ma i nie bedzie :) co najlepsze kontaktowałam sie z Western Union, Kontaktowałam sie z miejska policja nawet w Nigerii ba a nwet z FBI :D na razie odpowiedzieli mi tylko z western union :D poczekamy zobaczymy :) Na szczescie Martinowi nie wysłałam sukienek. Dzisiaj mu napisałam ze nie wysle mu pieniedzy bo jest oszustem, a on bezczelnie ok Fuc...k off :D debile
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejna oszustka, niejaka mark agata (markagata400@gmail.com), swoją drogą gdyby teraz ktoś do mnie naprawdę napisał w temacie sukni, z zagranicy;) - pomyślałabym, że to kolejna oszustka :(

"Hello.. are you ready to sale.
Thanks"

. !

ja niestety dałam się nabrać.
Napisała do mnie sandra brown, a moja sukienka poszła do Nigerii kilka dni temu.

czy zgłaszał to ktoś na policję?

Dokładnie , to oszustka, też do mnie pisała :

sandra brown
s.b250919722@gmail.com

Adres do wysyłki:

Name : Paul Morton
Address : 19 ogunpa street dugbe
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093

Tak,miałam taki sam przypadek. Też napisała do mnie kobieta z Nigerii , że chce kupić ode mnie suknie ślubną dla córki która za 2 miesiące wychodzi za mąż i chce jak najszybciej finalizować transakcje. Oferowała więcej pieniędzy niż sukienka kosztowała. Prosiła abym podała konto w PayPal po czym napisała , że przelała pieniądze , ale oczekują one na moim koncie do momentu aż nadam przesyłkę na wskazany adres. Na szczęście szybko zorientowałam się , że to ściema. Uważajcie !!!!

Kolejna oszustka, troche się znimi podrażniłam a póżniej pojechałam z nimi krutko....

sandra brown
s.b250919722@gmail.com

Adres do wysyłki:

Name : Paul Morton
Address : 19 ogunpa street dugbe
City : Ibadan
State : Oyo
Zip Code : 23402
Country : Nigeria
Phone Number: 08033661093

Uważajcie drogie panie ;)

Hej ja już byłam gotowa wysłac jutro swoja suknie ale coś mnie tkneło zeby to sprawdzic dobrze że to przeczytałam te same dane i wszystko to samo

Ja dostalam e-mail od niejakiej Mrs Queens Roger z Canady. Jak na kanadyjke to jej angielski jest bardzo slaby wiec juz to dalo mi do myslenia. widac ze e-mail byl tlumaczony przez google.
Wyslawilam iPhone 5 na sprzedaz na polskiej stronie emito, po paru godzinach dostalam e-mail z zapytaniem czy wciaz jest na sprzedaz. Kobieta kupuje tel niespodzianke dla swojej siostry ktora studiuje w zachodnio- afrykanskim kraju Nigerii. Pytala o zdjecia mimo, ze sa wystawione oraz jaka cene ma zaplacic. W pierwszym mailu powiedziala ze zaplaci po wysylce to powiedzialam jej zeby glupich gdzie indziej szukala, bo nie wiem kto wysle bez zaplaty przed. Po paru dniach dostalam kolejnego maila od tej samej osoby ze wciaz chce kupic tel i pieniadze wysle na konto. ze mam podac cene z przesylka. POwiedzialam ze potrzebuje pelnego adresu zeby sie dowiedziec koszt przesylki, ale glownym celem bylo sprawdzenie czy adres widnieje na liscie SCAM. Adres dokladnie ten sam, tel rowniez. e-mail: qroger943@gmail.com. Uwazajcie rowniez na platnosci paypal. Oni wlamuja sie na konta niewinnych ludzi I kradna pieniadze. W UK jest nawet glosno o tym.

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...