Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam,
widzę, że owa niewiasta będzie miała salon ślubny i suknię na każdą godzinę. Dostałam identyczne dane i jeszcze @ od kolejnej osoby

Is this Item still available. please reply me back at(markjames019@yahoo.com)
Thanks
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

U mnie to samo. Queens ROger kilka dni temu. Adres do wysyłki to

Name: Adesope Olomide
Address: # 30 Ogunmodede Stree Mokola
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348050506192

W dzisiejszych czasach trzeba być naprawdę czujnym.
Pozdrawiam

no wlasnie QUEENS ROGER
ja dostalam trzy dni temu od niego
jeszcze dziala
na szczescie przypadkiem przestrzegla mnie bratowa
bo dalej bym pisala

Ja dostalam dokladnie identyczna tresc maila!!! identyczna!!!
i to samo mi odpisali gdy pierwszy raz odpisalam!
slowo w slowo to samo od QUEENS ROGER!!!

Uwaga też na :

Name: Mosope Iyanu
Address: N0 31 Agbowo UI Road,
City: Ibadan,
State: Oyo,
Zip Code: 23402,
Country: Nigeria.
Phone Number :+2348138252505

mail od : lindamerry200

Kolejny oszust Fredson James .Kupił ode mnie psp sony,ale najpierw musiałam wysłac do jego banku ScotiaBank potwierdzenie nadania paczki do Ibadanu w Nigerii .Niestety wysłałam :( Zaczęłam coś podejrzewać jak kazał mi jeszcze dosłać 210 zł do tego psp ,ponieważ wysąpił błąd w jego banku.Pieniędzy oczywiście nie wysłałam i zdązyłam jeszcze na poczcie cofnąć przesyłkę,ponieważ nie wyszła z kraju :) Straciłam tylko 80 zł koszty wysłania paczki do Nigerii.Oto adres

Name: Adwumi Tony
Address : No 10 , agbowo U.I ibadan
State: Oyo state
City: Ibadan
Zipcode : 23402
Country... Nigeria

Mail Fredsona
Fredson James"

Dla znajacych angielski

http://www.scamwatch.gov.au/content/index.phtml/tag/moneytransferrequests

Nigeria jest swiatowym potentatem wyludzania pieniedzy przez internet. Nigdy nie wysylajcie niczego, a maila najlepiej ignorowac.

Ten sam schemat - nowa persona, niejaki Queens Roger...nie wiem co oni sobie myślą ;D

Ja wlasnie z nia koresponduje od 2dni i wlasnie cos mi nie gra , pisala ze corka w szkole w nigerii , jak mozna bez mierzenia suknie kupic , ja jednak zrezygnuje z tej sprzedaz by niemiec problemu

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Witam
Przeczytałam pani post. jestem dziennikarką w gazecie "Bella Ralaks" i pragnęłabym nagłośnić tę sprawę ku przestrodze. Czy zgodziłaby się pani ze mną porozmawiać i opowiedzieć o tym oszustwie. Bede wdzięczna. Czekam na wieści mój email aldona.kaszubska@wp.pl

pozdrawiam serdecznie
Aldona Kaszubska
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mnie też próbują nabrać.

Treść maila:
Hello Good to here from you Am Mr Shina am buying this item for my grand son in west Africa as a Gift so kindly let me know the condition of the item now and the shipping cost to Nigeria via Post Office here is the shipping address for you to confirm the shipping cost now

Nombre: Bolaji Shina
Directión: Estate
State: Osun
City: Osogbo
postal: 230001
Country: Nigeria

dzisiaj miałem to samo!!!DR, CHRISTIANA. ALEX. z Nigerii

witam,do mnie odezwal sie ten sam pani tez chcial kupic sukienke slubna.powiedz mi jak sie sprawa rozwiazala??

Do mnie pisał również Fredson James. Prawie straciłam przez to sukienkę, bo zbyt późno natknęłam się na ten wątek, ale na szczęście udało mi się wycofać przesyłkę. Schemat taki sam, maile po angielsku, wysyłka do Nigerii dla ukochanej córki, potwierdzenia z banku SCOTIA BANK; Nawet dzwoniłam do swojego banku czy coś takiego jest i mi powiedzieli, że takie depozyty są praktykowane, ale niestety te od tych "obcokrajowców" są fałszywe. Dzisiaj dostałam ponownego maila od niejakiego Rogera Queensa i od razu skasowałam maila. Pozostaje tylko być czujnym i starać się nie tracić wiary w ludzi.

Uwaga na Rosal Brown,Paula Smith,Charles Baker,Terry Cool wszyscy chcą kupić ode mnie suknię ślubną schemat jest taki sam.Przesyłają fałszywe potwierdzenia fałszywych przelewów na szczęście ja się nie dałam nabrać. Uważajcie bo to oszuści.

Re: Uwaga na oszustów

Moja przesyłka dotarła do Nigerii ale ponieważ nsciskałam poczte Nigeryjską po pierwszej nieudanej próbie dostarczenia zawrócili ją do Polski. Tak wiec odzyskałam co wysłałam... ;-)

w następnym mailu oczywiście był tekst o Nigerii :/
i pisane z różnych maili za każdym razem no i inny podpis

Wystawiłam aparat na allegro i ten pi.........kliknął na kup teraz blokując mi aukcję, bo oczywiście szanowne allegro mimo,że zablokowało mu konto ma to gdzieś :/ a posługiwał się adresem:

Name: James cole
Address: 16 primrose walk
City: London
Postal code: SE14 6LR
Country: United Kingdom

Dzieki! Dostalam tego same go scama 2 dni temu ale od razu mail wyslac mi sie podejrzany...

dostałam identycznego emaila.....
też się ucieszyłam, że wreszcie sprzedam moją sukienkę :(

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...