Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie dizś napisał Andrew Rafai. chciał, zebym wysłała suknie ślubną do jego syna do Belgii. Bardzo mu się śpieszy. twierdzi, ze dziś zrobił przelew. Wysłał potwierdzenia ze Szkockiego Banku (rzekomo jest w delegacji w Szkocji). Nie zapytał o żadne szczegóły i oczywiście zaproponował więcej kasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

HEJ
DZISIAJ DO MNIE NAPISAŁA RZEKOMA Mrs Smith, ale sprawa wydawała sie podejrzana wiec zaczęłam szukać na google i znalazłam, ta sama osoba i te same fałszywe dane!!!!
dziewczyny uważajcie!!
dziękuje za ostrzeżenie.

Chciałabym serdecznie podziękować osobie, która założyła temat i innym wypowiadającym się tutaj.
Spotkałam się z identyczną sytuacją, wiadomość w sprawie kupna była bardzo przekonująca i przyznam się, że dałam się nabrać. Dopiero gdy chciałam sprawdzić w internecie koszty dostawy do Nigerii natknęłam się na ten wątek. Później okazało się, że niejaka paula smith naciągnęła tak już kilka osób.
gdyby nie to forum, zostałabym ograbiona ze swojej sukni ślubnej. Jeszcze raz dzięki!

Tak! Do mne pisala jakas Paula Smith. Pisala, ze jest Kanady, ale sukienka ma byc prezentem dla kogos w Nigerii i ze tam mam wyslac te sukienke. Nie interesowal jej rozmiar, material, nic! Na moje pytania o takie detale, a takze oraz o to gdzie znalazla ogloszenie nawet nie odpowiedziala tylko napisala bez zbednych uprzejmosci, ze mam jej dac dane konta i wyslac wreszcie te sukienke... Zatem uwazajcie. Jej adres mailowy: spaula943@gmail.com!!!

też do mnie napisała ta "pani".. ale na szczęście kojarzyłam ten wątek na forum (wcześniej nie zdążyłam go przeczytać, ale nagłówek mówi wiele) i nie podjęłam z nią dalszego kontaktu. jednak ostrożność popłaca..

Do mnie również napisała Paula Smith !!!!!
na szczęście odzyskałam sukienkę... wstrzymałam paczkę w Warszawie..
Czy ktoś zgłaszał to na policję?
trzeba o tym pisać i to rozgłosić..
Ja odzyskałam swoją suknię, straciłam 300 zł na przesyłkę...

hej, do mnie tez napisała??? o ci w tym chodzi??? chce kupic suknie slubna odemnie

Wiitam,
mam z mężem ten sam problem.
Szkoda, że nie wpisałam w google tego nazwiska.
To oszustka!

To jakas plaga z tymi oszustami do mnie juz z 5 osob napisalo oczywiscie po ang najpierw odpisalam potem dalam sobie spokoj, uważajcie dziewczyny

Oszuści z Nigerii dalej działają 09.2013 Paula Smith

Hi dzisiaj też dostałam taką wiadomość :)
Hello there
Hope this item is still available for sale? kindly get back to me
with the condition and final cost of the item.
Await to read back from you now.
Regards

Adres do wysyłki sukienki:
Name: Oluwatimileyin Adewale
Address: # 4 Barack Road Eleyele
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348050508415

też miałam tę wątpliwą przyjemność<
dostałam te same dane
Hello
Thanks for the details,i decide priority parcel from POLISH POST and
I have forward the details to my bank immediately for the immediate
payment, and my bank said that the payment confirmation will be sent
to you immediately the payment is successful today ok? so i want you
to pack the item ready for shipment and once you get the payment
confirmation and receipt from my bank today, go and ship the item
immediately ok, and below is the shipping details.

Name: Oluwatimileyin Adewale
Address: # 4 Barack Road Eleyele
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348050508415

Przestrzegam

ja dostałam adress
Name..........Olamipo Paul
Address........No10 kajola street mokola
City...............Ibadan
State............Oyo State
Country.........Nigeria
Zip Code.......23402
Pisał Jack Mark i od razu imie wydało mi się podejrzane a jak otrzymałam maila że wysłął więcej pieniędzy niż żadałam zaczęłam szukać po necie. dzięki że ostrzegacie przed tymi oszustami mail on mojego to jackmark1122@gmail.com

To jest ciągły problem od kilku lat i wielu już dało się na to nabrać. Przestrzegam każdego kto chciałby wysłać za granicę suknię lub cokolwiek innego a w szczególności do Afryki. Pozdrawiam

http://www.invitoarte.blogspot.com

Ja również dostalam .. W sprawie keyboardu.

James Sheila.

Uważajcie !

hahah ale chciała się obłowiłć przy nas;p a tak się ucieszyłam, że w końcu sprzedam suknie;p Mnie też wysłała taką odpowiedź, jak wyżej, chyba po prostu gotowce generują do kogo popadnie

Ja miałam to samo, ten sam głupawy tekst z błędami. Najpierw ze wysyła córce do Dubaju a dwa dni później do USA. Wariatka a do tego OSZUSTKA!!

do mnie też pisała jakoś w tym tygodniu, treść maila: "Dzięki za Szybka odpowiedz, lubię SWOJĄ odpowiedz w kierunku Sprzedaży sukni ślubnej, kupuję sukienkę DLA mojej Corki w America JAKO prezent ślubny, i bedzie oferując 200PLN ZA koszty wysyłki i przesyłki Płatności bedzie przelewem bankowym, i czekać, ABY przeczytać od CIEBIE" - to jakaś wariatka oszustka?????!!!!!

Szok!!! Dostałam dosłownie to samo od Monica Sussiel!!!!!!!!! Chce suknię ślubną dla córki do Dubaju, ja głupia sie na poczcie dowiadywaałam o koszty przesyłki itp potem był mail że nie do Dubaju tylko już do USA bo córka się przeprowadziła niby w dwa dni do swojego narzeczonego!!! MIimo że wydawało mi się już trochę to dziwne, podałam nr konta i moje dane do przelewu :/ Potem dostałam maile - pewnie jakieś spreparowane od niby CITYBANKU EUROPE że pieniędze ich Kientka Monica Sussiel wpłaciła ale dostanę je na moje konto dopiero jak nadam suknię i wyślę im numer nadania paczki!!! Zaczęło mi coś nie pasować, poszperałam w internecie i właśnie znalazłam Pani wiadomośść!!! Teraz mam pewność że MONICA SUSSIEL to jakieś wielkie OSZUSTWO!!!! Dobrze że nie dałam się nabrać!!! Mam nadzieję, że inne osoby to przeczytają i też się nie nabiora na ten blef! Pozdrawiam. Magda

Ja dałam się oszukać:( Co z tym zrobić? Policja pomoże?

Re: Uwaga na oszustów

Odzywajcie się Ci, których oszukali!! Musimy coś z tym zrobić!!

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...