Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

wszędzie oszuści :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

trzeba to zgłosić do urzędu Celnego i ja chyba się wybiorę ja

Re: Uwaga na oszustów

ja też trafiłam na tych oszustów z Canady .
ale niestety troche za późno się skumałam.
Moja paczta takżę ma iść do nigerii.
ale do innego miasta
pisze do mnie Pani z Canady Katie
i chce wysłać paczke do nigerii.

Name: Tajudeen Adegoke
Address: # 20 Abolore Street Apata
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +23480330149570

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

ja też dostałam e-maila że mam wysłać jakiejś lasce z Kanady sukienkę do Nigerii... Najpierw pokazywała mi się na poczcie jako Katie Berry... Po kilku dniach już pokazywała mi się jako Katie Smith... Na szczęście nie nabrałam się...Na logikę nie posiadają w Kanadzie salonu sukni?? Skąd kanadyjka wie o stronie Trójmiasto pl?? Oszuści szukają naiwnych dziewczyn i tyle...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

~karolinac
nie chodziło mi o tłumaczenie się, może zły przykład podałam z tym winem. Chodziło mi o to żeby zabawić się jakoś jej kosztem. np. wysłać jakieś stare potwierdzenie nadania paczki, albo wysłać jej maila z nazwiskami oszustów.

Do mnie napisała niejaka Katie Barry, która w drugim mailu przedstawiła się jako Katie Smith. Oto oba maile od tej "Pani"

--
Hello there

Hope this item is still available for sale? kindly get back to me
with the condition and final cost of the item.

Await to read back from you now.

Regards

Greetings,

I really appreciate your response.

My name is Katie Barry from Canada, how much do you want to sell the Item?

i want you to send me some current picture of the item and what is the
present condition because am buying as a surprise Gift to Africa so
tell me the total cost + postage. Send me your bank details for me to
make the payment.

Account Holder Name :......
Account Number:....
Bank Name :.....
Bank Location:.....
Swift code:....
Country :.....
Total cost + postage :.......

Here below the delivery address for you

Name: Tajudeen Adegoke
Address: # 20 Abolore Street Apata
City: Ibadan
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +23480330149570

I will be expecting the information to made the payment transfer.

Nice meeting you.

Po drugim mailu po prostu nie odpisałam. ehh...

Do mnie napisała wczoraj Sandra Brown, zadeklarowała nawet że zapłaci 100 dolarów więcej, suknia miała być dla córki z Nigerii.
Uważajcie dziewczyny.

@luna
Nie rozumiem po co chcesz jej się tłumaczyć,że zalałaś suknię ?? Ona może wcale już do ciebie nie napisać, a nawet jesli to olać oszustkę i tyle! Bedziecie tak do siebie wysylac maile, aż ona w koncu napisze ci tak jak pozostalym dziewczynom: f... YOU. Szkoda czasu na takie bzdury.
;)

Ja dostałam również takiego maila również od Katie Berry. Ogólnie maile od niej były dziwne ale myślę sobie różni są ludzie. W końcowych mailach napisała że jej bank ROYAL OF CANADA zatrzymał przelew do mnie i jak zeskanuję i prześlę potwierdzenie nadania paczki to środki zostaną przelane na moje konto. Nigdy nie słyszałam o tym żeby bank zajmował się takimi przelewami, więc chciałam to sprawdzić i natknęłam się na forum o tytule ROYAL BANK OF CANADA mam problem -na portalu bankier.pl. Oczywiście opisanych kilkanaście przypadków oszustwa. Zadzwoniłam na policję(temat był znany) i Pan udzielił mi informacji, że jak najbardziej mogę przyjść i zgłosić tę sprawę(jest to próba wyłudzenia pieniędzy)- tak też uczynię. Do Luny- ja na razie nic nie piszę, pójdę na policję może oni coś doradzą(możemy zgłosić to razem).

Ja dostałam takiego samego e-maila jak wyżej, również od Katie Berry.
Już chciałam odnieść suknię do odświeżenia, ale jestem głupia :( Co prawda i tak nie chciałam wysyłać sukni dopóki nie zobaczę pieniędzy na koncie, ale po co dawać złodziejom moje dane.
Dzięki Bogu natrafiłam na tą stronę, teraz nie wiem co mam jej odpisać, może się jakoś nią zabawić. Może napiszę że suknie zalałam winem...
Macie jakieś propozycje...???

Kolejna oszustka, niejaka Katie Berry...szkoda, że nie Katy Perry ;D
I ten sam tekst, nie ma to jak kopiuj-wklej ;)

"Hello there
Hope this item is still available for sale? kindly get back to me
with the condition and final cost of the item.
Await to read back from you now.
Regards"

Dziewczyny nie dajcie się nabrać na te bzdury! Już i tak wiele z was powysyłało sprzęt elektroniczny czy suknie gdzieś do Nigerii , zaglądajcie do tego przyszpilonego wątku i nie wierzcie w te maile z zagranicy :D

Ja dostałam maila w sprawie kupna smartfona od pani Jesica Joe ze mieszka w Angli i kupi smartfon dla córki w Nigerii ,i też dostałam fałszywe potwierdzenie z Citi banku.I niestety dałam się nabrać,i wysłałam.
na taki adres:OLALOUWA DAWID
NO 10 OYO ROAD MOKOLA
23402 IBADAN
NIGERIA

a skrzynkę usunęłam tylko po to, żeby się nie denerwować mailami

spokojnie! oni czekają na osoby, które się boją. nic Ci nie zrobią. mi grozili parę lat temu nie wiadomo czym, a tez mieli tylko nr konta. usunęłam skrzynkę mailową (bo tą akurat mogłam) i od paru lat czekam na wojska angielskie przed bramą, a tu nic.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja dostałam taką ofertę w sprawie sprzedaży ipada. pani niby mieszkała w Anglii, a dziecko w Nigerii czy coś takiego. dostałam nawet maila z jej "banku". że wpłaciła pieniądze i musze im wysłać potwierdzenie nadania paczki i wtedy oni te pieniadze przekażą na moje konto. tyle, że mail pochodził z adresu typu "bank@gmail.com" oczywiscie na innym serwerze, angielskim. choć mail wyglądał dość profesjonalnie.
odmówiłam wysyłki i zostałam zalana mailami typu "zabiję ciebie i twoją rodzinę", "pracuję w wojsku, wyslę ci całą jednostkę na głowę" itp. było to prawie 4 lata temu. ufff... żyję.
za to koleżanka, z którą nie miałam okazji podzielić się historią wysłała paczkę z telefonem i cóż... koniec kontaktu. pieniędzy nie ma.

reasumując: WSZYSTKIE PRÓBY KUPIENIA CZEGOKOLWIEK Z WYSYŁKĄ ZA GRANICĘ, DO PAŃSTW AFRYKAŃSKICH ZWŁASZCZA JEST OSZUSTWEM. tak samo jak wszelkie maile dot. spadków, spraw majątkowych itp pisane w jęz. angielskim. Policja oczywiście o tym wszystkim wie. nawet na niektórych swoich stronach ostrzega. ale tego nikt nie czyta a złodzieje są niewykrywalni.

No niestety tak... łoją od lat ludzi na ten patent i wciąż nowi wpadają

Nic się nie stanie,ja podałam też swój,bo wysłałam telefon,i nie mam pieniędzy ani telefonu.To oszustwo.

Dzisiaj niestety podałam numer konta bankowego niestety :( po czym mój mąż mi powiedział abym sprawdziła to i trafiłam tutaj tylko problem w tym że mają numer mojego konta boję się że coś mogą zrobić :( po przeczytaniu tego napisałam do tego kogoś
name: austin michael
address : 22 , road apete
city : ibadan
state : oyo
zip code : 23402
country : nigeria

że jest oszustem !!! I że ma mi żadnych pieniędzy nie wysyłać .

mam nadzieję że nic się nie stanie

po chwili dostałam następnego maila od innej osoby
name : monday seyi
address: no 78 ago ilorin street mokola
city: ibadan
state: oyo
country: nigeria
zip code: 23402
phone number +2348131378395

jaka byłam głupia że wcześniej tego nie sprawdziłam ... Przed wysłaniem numeru konta .

Dostałem identyczne dane

Name..Olaide Afeez
Address...7, Ajibode Road U.I
City...Ibadan
State...Oyo
Country...Nigeria
Postal Code..23402

chce kupic telefon i gdyby nie ta strona o mało dałem sie nabrac już zalogowałem sie na pay-pal bo o to prosiła niby kobieta:-) a telefon miał byc dla córki która jest misjonarką w Nigerii Dzięki wam za informacje.Pozdrawiam

Numer na zakup z Nigerii to pic znany od lat...

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...