Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Słuchajcie dostałam maila od babki z Nigerii,że chce kupić ode mnie suknię ślubną,jest gotowa przelać kasę itp.Czy miałyście taki przypadek i nie jest to jakieś oszustwo?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Też dostałam podobną odpowiedź w sprawie sukni ślubnej;/ wysłałabym, gdyby nie te forum
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Uwaga na oszustów - Klienta na suknię z Nigerii-pytanie do dziewczyn,które wystawiały ogłoszenie

Do mnie napisała Jessica Joe i chciała, żebym wysłała swoją suknię ślubną do jej córki do Nigerii na adres:

This is the shipping address:
Name : Olawale Davido
Address: No 10 Akotapa Mokola
City: Ibadan
State: Oyo
Country: Nigeria
Zip Code: +23402
Phone Number: +2348104614087

od początku wyglądało to podejrzanie. Zresztą nie chciałam wysyłać sukni poza UE, bałam się, że jakieś cło mi naliczą czy coś. Po Waszych komentarzach po prostu zakończę korespondencję. Dzięki!

ja tez dostałam taką propozycje sprzedaży sukienki ślubnej , dzięki waszej korespondencji- nie dałam się oszukać. dziękuje. korespondowała ze mną hellen morgan
Name:David Cole
Address:30 oyo road
State: oyo
Country:Nigeria
Zip Code:23402

Ja miałam kontakt z panią Blessing Dorothee, chciała kupić suknię ślubną na prezent dla koleżanki do Nigerii. Sytuacja jak powyższe.
Pierwszy mail od oszustki...
"My name is Blessing Dorothee from Canada, how much do you want to sell the Item?
i want you to send me some current picture of the item and what is the
present condition because am buying as a surprise Gift to Africa so
tell me the total cost + postage.
Send me your bank details for me to make the payment.

Account Holder Name :......
Account Number:....
Bank Name :.....
Bank Location:.....
Swift code:....
Country :.....
Total cost + postage :.......

Here below the delivery address for you

Name: Oluwadamilola Adeniyi
Address: # 30 Ogunmodede Stree Mokola
State: Oyo state
Country: Nigeria
Zip Code: 23402
Phone Number :- +2348050506192

I will be expecting the information to made the payment transfer.

Nice meeting you."
Maili było więcej, ale to już nie ma sensu wklejać.. dotyczyły formy wysyłki i zeby jak najszybciej wysłać sukienkę, bo jej się strasznie śpieszy.. Co najlepsze ja w jednym mailu koszty przesyłki podałam zaokrąglone, czyli zamiast 189zl, napisałam jej ze 200zł przesyłka.. to ona mi napisała, że przekazala przelew do banku i wybrala paczke priorytetowa poczty polskiej w kwocie 189zl.. ciekawe więc skąd ten oszust jest, że tak sobie potrafił obliczyć koszty wysyłki..

Oczywiście na początku dałam się nabrać, ale nie na tyle, żeby wysłać sukienkę, bez fizycznego wpłynięcia pieniędzy na konto. Oczywiście potwierdzenia z banku ROYAL BANK OF CANADA dostałam i prześlą pieniądze jak tylko wyślę sukienkę.. Już pędzę na pocztę :P

Hej, też dziś rano dostałam takiego maila od Betty Olivia - rzekomo babka z Birminghan chce kupić ode mnie sukienkę dla swojej klientki z Nigerii... zastanowiło mnie to że jako ktoś z UK tak dziwnie pisze po angielsku - mało stylistycznie :/
Nie wspomnę, że koszt przesyłki DHL do Nigerii to ok 3000zł (paczka do 15kg)
A ta cała Betty proponowała mi 400zł więcej właśnie na przesyłkę!!

witam. dziekuje za informacje. do mnie napisała Zainab Harkeeb i tez chciała kupić suknie. własnie miałam wysłać jej mail z danymi do przelewu ale trafiłam na to forum. miałam identyczne mail'e jak wy. dałam sie nabrać:(

cześć dziewczyny, do mnie napisał
Anthony Mark

ja akurat szyje suknie ślubne krótkie i chce kupić CAŁA KOLEKCJE!!!!

właśnie prosi o moje dane do przelewu.

Re: suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Witam,

Do mnie też pisała wspomniana Sandra Brown, a wcześniej Shina mail: loveola002@gmail.com

Na początku korespondencja, jak kto zwykle przy sprzedaży, następnie niepokój wzbudziły dziwne tłumaczena, iż suknia ma być prezentem dla przyszłej synowej, największych wątpliwości jednak nabrałam, gdy Pani Shina, napisała iż przelew może zrobić dopiero wóczas gdy prześlę jej kopię nadania. Jeszcze nie zakończyłam z Panią tematu, ona nie wie , że ja wiem że to oszustwo, zastanawiam się jak sie z ty rozprawić.... W przypadku pomysłów proszę pisać :)

Witam, ja już prawie wysłałam suknię do Nigerii dla shina bolaji jak sie okazało w internecie to męskie nazwisko. Wysłał mi rzekome potwierdzenie z banku, że pieniądze wyszły z jego konta i czeka na potwierdzenie mojej wysyłki. Jak dobrze, że powstał ten wątek, udało mi się uniknać oszustwa, dzięki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja również dostałam dziś emaila od tej osoby o poniższej treści
,,Hello there

Hope this item is still available for sale? kindly get back to me
with the condition and final cost of the item.

Await to read back from you now.

Regards ''

Dostaliśmy dzisiaj podobnego maila, wysłanego z innej skrzynki. Spam, ten adres trzeba zgłosić googlowi.

suknia ślubna do Nigerii UWAGA OSZUSTWO

Witam,
otrzymałam propozycję sprzedania sukni ślubnej do Nigerii od Sandry Brown godisable012@yandex.com . Wymieniłyśmy kilka maili. Zapłacić miała przez Paypal, otrzymałam podrobione potwierdzenia z Paypala o wpłynięciu środków. Przesyłkę nadałam rano 05.05.2014. Zorientowałam się w wieczorem po nadaniu przesyłki i kontakcie z serwisem Paypal, od którego otrzymałam informację, że potwierdzenia są podrobione. Udało mi się zatrzymać przesyłkę ponieważ nie dotarła do adresata (wniosek CN17 złożony na poczcie w ciągu 24h od wysłaniu przesyłki EMS-em).
Zobaczymy czy przesyłka do mnie wróci.
Pozdrawiam.
Uważajcie na oszustów

Hej dziewczyny do mnie napisał niejaki harris mark który chciał kupić ode mnie suknie ślubną. Od początku wiedziałam, że do ściema dzięki temu forum więc pobawiłam się trochę z nim w e- maile. Oczywiście gotowy był kupić suknie za podaną przezemnie cenę i chciał abym wysłała mu dane do przelewu. W końcu nie wyrobiłam i napisałam mu że mam do sprzedania jeszcze prawe koło od roweru w bardzo dobrym stanie i czy też jest chętny :)

Witam, do mnie też się odezwała Sarah Brown, wcześniej pod nazwą jakiegoś Smitha ale nie dałam się nabrać, oto jeden z jej mailów :

Perfect!!! I offer you 600$ for the dress and shipment cost through EMS to Nigeria, as i want to buy it for my daughter that will have her wedding in the next 2 month and i will pay you through PayPal as i find it easy for me to make online payment and if you don't have a PayPal account, you can open at http://www.paypal.com its fast, safe and secure to use, send me your paypal details so that the transfer can be made and You can send the dress through EMS as soon as possible.

I wait your mail soon.

Uważajcie na oszustów bo nie zobaczycie ani kasy ani kiecki !!!

Uwaga nowa oszustka

bright jones success44us@gmail.com

roger wayner do mnie pisze , na szczescie nie wyslalam sukni

do mnie pisze

Moja suknia wróciła z Nigerii !!! poi dwóch miesiącach. !!!!
przeszczęśliwa :D

Cześć ja miałam to samo. Dostałam maila od Sandry Brown! W tej chwili nie mam sukni oraz straciłam 2230 euro przez swoją naiwność. Sprawa trafiła już na policję ale jestem pewna że nie jestem w stanie odzyskać swoich pieniędzy. Ostrzegajcie wszystkich przed tą suką!!!!

Re: Uwaga na oszustów

UWAGA na Mr Nick Arnold (niby że manager banku w Canadzie)

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...