W obronie demokracji

także mieszkancow banina zapraszamy na demonstracje w obronie demokracji - w gdansku o godz 12 przy trzech krzyżach. trzeba dac odpor bandytom z pisu
Antypis Front Gdansk division.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 19

Re: w obronie demokracji

spadaj z taka demokracja PEWNIE SAM TAM BYLES CO TY ZA BZDURY OPOWIADASZ BANTYTYZM MIELISMY PRZEZ 8 LAT w wykonaniiu PO TERAZ CZAS NA PORZADKI KONIEC ZLODZIEJSTWA KONIEC DOJENIA POLAKOW ZAKODOWAL TYLKO JEDNA PRZEWODNIA PARTIE MIELISMY PRZEZ 8 LAT CZYSTY PZPR ZA DUZO SLUCHASZ TVN POLSATU PUBLICZNEJ TVP
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 22

Rozpędź sie i porządnie uderz pustym łbem w ścianę. JEST DUŻA SZANSA, ZE JEDNEGO PRZYGŁUPA UBEZIE111
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Idźcie, idźcie popierać Waszą demokrację pod postacią ośmiorniczek, kolesiostwa, złodziejstwa oraz służalczości i uległości wobec wymysłów Merkelowej i Ryżego. Ja w tym czasie otworzę sobie Lambrusco i wypiję za zdrowie Jarka...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 15

nie ma sensu polemizować z typowym wyborcą pisu. Liczby dotyczące ich wykształcenia, wieku oraz statusu społecznego mówią same za siebie. Przez nich musimy się teraz tylko wstydzić. Lecz spokojnie, maksymalnie za 4 lata władza się zmieni i "strażnicy demokracji" jak rządzący pisiory zostaną pociągnięci do odpowiedzialności prawnej.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 12

popieramy. będziemy. a stare i tłuste koty, nie odzywac się. choć jest mi was zal- często macie poprzetrącane grzbiety, i stad wasza nienawiść.
BaninoAntypis Front
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

Warchoły niech sobie skaczą. Barany, które pójdą popierać kolesi wyjących do utraconego koryta mają do tego prawo, mamy demokrację.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Warchoły Lechistanu, Lechia to duma to banda antykomuna !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słowo pisiory znaczy o twoim wykształceniu statusie społecznym i wieku,gratuluję elokwencji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wiki8 - ciekawa interpretacja. W jaki sposób określenie pisiory świadczy o moim wykształceniu? Statusie społecznym? Elokwencji? Z checią popolemizuję z Tobą na ten temat. Nie wiem tylko czy żyjemy w tym samym świecie, bo mi obiecane przez pisiorów 500zł nie przysłania rzeczywistości.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zajrzyj do słownika a będziesz wiedziała (wiedział) co znaczy słowo pisior
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Droga Wiki8, nie odpowiedziałaś. W jaki sposób słowo pisior świadczy o tym, o czym Ty wspomniałaś? A tak na marginesie, czy głodnemu chleb na myśli? Jeśli chodzi Ci o potoczne określenie członka, to nie o to mi chodziło (uwież mi na słowo, znam znaczenie tego słowa od przedszkola i nie czuje się z tym gorszy).Jakbym chciał obrazić aktualnie rządzący obóz, to bym użył mniej wysublimowanego słownictwa, które niejednokrotnie ciśnie mi się na usta. Czekam dalej na odpowiedź.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nauczyliśmy sie Przyjacielu po was:
"premierzyca',
"psiapsiółki" oraz
'Komoruski".
Tak nam się te wasze określenia spodobały że nie możemy sie od nich oderwać nawet teraz kiedy naród się zjednoczył i dał legitymację jednej partii do wyrazania woli narodu.
Niech żyje
DUDARUSKI.

A co porabia nasza aktualna premierzyca? Cicho siedzi i czeka na wytyczne .
Co robia jej parobki???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wicia

chciałby, aby platformersi zostali pociągnięci do odpowiedzialności karnej za to co zrobili w ciągu ostatnich lat tj. zwiększenia zadłużenia państwa dwukrotnie z 506 mld do 1050 mld pln, podniesienia podatków i nałożenia nowych podatków na obywateli i oczywiście za wszystkie afery. Jeżeli jesteś w stanie to wytłumaczyć i rozliczyć tych antypolskich polityków to możemy zacząć rozmawiać, jeżeli nie to nie ma o czym z Tobą dyskutować.

Już jedni tacy byli co PIS-em straszyli przed wyborami i do dziś nie mogą przełknąć goryczy porażki.

Tu masz link jak platformersi demonstrowali przed siedzibą pis, kpina i śmiech na sali.

http://polskiepiekielko.pl/kompromitacja-platformy/

pozdrawiam
Czołem Wielkiej Polsce
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

;], akurat pis i jego wyborcy nie mają sobie równych pod względem filmików w internecie. Pod względem afer również. Jeżeli, jedyne co można im zarzucić ośmiorniczki o dobre wina, to świadczy tylko o tym jak dobrzy byli i jak Polska się zmieniła. Zadłużenie? To najnormalniejsza rzecz, jeżeli Państwo chce się rozwijać.
Niepotrzebie wdaję się w bezproduktywną polemikę z wiernymi fanami pisu. Pozdrawiam wszystkich Polaków "najgorszego sortu".
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co złego "platformersi" zrobili?
Zwiększenie zadłużenia? A czy to platformersi doprowadzili do tego na skutek zaciągania nowych pożyczek? A co zrobił teraz PIS z regułą wydatkową?
Podniesienie podatków? Został podniesiony VAT o jeden punkt procentowy, żaden inny podatek nie został zwiększony.
Nałożenie nowych podatków? Jakich? Nie znam żadnego, za to PIS teraz straszy podatkiem bankowym (stąd banki mają niższe wyniki na giełdzie i jest jedna z przyczyn, dla których cała giełda idzie w dół).
Afery? Były i będą zawsze. Za czasów Platformy przynajmniej te afery były normalne, bo dotyczyły pieniędzy, a to, że są ujawniane, to chyba dobrze - nie oszukujmy się, nie wszyscy są uczciwi i zawsze znajdzie się taki, co będzie kręcił coś na boku, także wśród PISu (niewyjaśniona sprawa SKOK-ów dla przykładu). Z kolei teraz mamy afery niematerialnego typu, moim zdaniem dużo groźniejsze - Trybunał Konstytucyjny, rzekoma chęć posiadania broni nuklearnej itp. (a to tylko miesiąc minął).
Antypolską politykę wbrew pozorom prowadzi PIS - chcą ogłupiać dzieci (cofnięcie reformy 6latków), chcą dawać po 500 zł na dzieci, co tak naprawdę skłoni jedynie osoby o inteligencji poniżej przeciętnej do posiadania ich w większej ilości (zamiast wprowadzać inne ułatwienia, jak budowę przedszkoli i żłobków, wspierać in vitro), chcą nakładać nowe zobowiązania, które doprowadzą do ruiny polskich przedsiębiorców (opłacanie składek społecznych od pełnych dochodów, a nie od zadeklarowanych dochodów, co doprowadzi do tego, że wpływy z podatków będą dużo niższe i sporo ludzi pójdzie w szarą strefę).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mogliby Państwo swoje poglądy polityczne wyrażać w innym miejscu? To forum do tego nie służy a administratorowi proponuje usuwanie tego typu wątków
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Usuwać posty? Na jakiej podstawie? Jak sama nazwa wskazuje, jest to forum. Proponuję omijać wątki, które nie są w kręgu zainteresowań. To nie boli.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

W obronie demokracji.... Nie przepadam za Pisem, nie lubię kościoła- ale na miłość Boską- nie widzicie że chcą ich zniszczyć? Newsweek, Wyborcza, wpisy Lisa itp. Wstyd za granicą.... ha ha ha( mnie osobiście bardziej obchodzi mój kraj, Ciebie zdanie Belga/ Niemca?!). Jeżeli Niemcy płaczą i zgrzytają z powodu naszego rządu- to dla mnie to najlepszy dowód, że mogę spać spokojnie ;) Gdyby rząd był taki słaby i niebezpieczny, to akurat Niemcy pierwsi by się ucieszyli i naprawdę nie wtrącali. I naprawdę nie jestem paranoikiem, nie czytam stolców typu niezalezna.pl itd. Mam swój mózg. Po prostu MÓZG. Czego i Wam życzę. No ale jest demokracja, idźcie jak macie ochotę. Ale ludzie którzy naprawdę ginęli i narażali się za demokrację, to raczej się w grobie przewracają... Miłej niedzieli.

Marcin, lat 28, absolwent PG, żonaty, dwoje dzieci, zarobki- nie narzekam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czym innym jest negatywna prasa, a czym innym prawo do demonstracji, w czasie której wyraża się swój sprzeciw. Jestem prawnikiem i to, co PIS wyprawia w sprawie Trybunału Konstytucyjnego, mnie przeraża. Nigdy do tej pory jeszcze się nie zdarzyło, aby jedna władza (a raczej dwie: ustawodawcza i wykonawcza) sprzeciwiło się drugiej (a raczej trzeciej) - to zaburza trójpodział władz i może być bardzo niebezpieczne.
Ludzie wychodzą na ulicę, bo też mają swój mózg - nie wychodzą, dlatego, że CNN wypuścił tendencyjny materiał, ale dlatego, że też czują, że dzieje się coś złego.
Bartoszewski walczył o demokrację - jestem pewna, że we wczorajszej demonstracji szedłby w pierwszym rzędzie. Zwróć uwagę, że wśród wczorajszych demonstrantów byli ludzie ze starymi legitymacjami Solidarności - walczyli kiedyś i uznali, że walczyć muszą i dziś.
PS nie biorę udziału w dzisiejszej demonstracji tylko dlatego, że jestem w ciąży i muszę leżeć :)

Najważniejsze że gość o sobie dobrze mysli. Jest absolwentem PG (szkoda, kiedyś absolwenci PG byli mądrzejsi) i jest dobrze mu. Zarabia niezle czego wiecej chcieć. Pozdrawiam Ciebie i współczuję.
Też absolwent PG.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgłupsze chłopaki to "Ryśki"
jemu się coś poje... ło. Nie trafił na to forum albo się przejął Glińskim.

Ale bełkot. Ludzie wykształceni i młodzi w większości poparli PiS. Nie ma to jak bezczelnie skłamać i na tym kłamstwie budować całą dyskusję. Sprawdźcie sobie dane. Tylko tych wyborów, a nie tych dawnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...