WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witajcie Koleżanki Forumowiczki w 10 sezonie rozmów:))

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013
katka_ - 7.10.2013
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013
cornus - 13.10.2013
panda - 12.10.2013
periri - 12.10.2013
ania83 - 14.10.2013
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013
Patrycja - 25.10.2013
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013
Katrine - 30.10.2013

Link do poprzednego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-9-t469100,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (10)

Witam dziewczęta!
nie odzywałam się bo mąż był na weekend ale już pojechał więc nadrabiam zaległości...

My byliśmy wczoraj w zoo, złaziłam się strasznie, ale obeszliśmy wszystko! Aczkolwiek mój synek chyba jeszcze trochę za mały, najbardziej był zafascynowany robakiem który chodzi po szybie ogrodzenia tygrysa. Tygrys go nie zainteresował...

A w ogóle to jestem jakaś zmęczona ostatnio, czy wy też tak macie?

Dzień dobry weekendowo. :)

My wczoraj zaliczyliśmy aktywny dzień. Rano basen, potem wizyta u teścia (Aga, mąż mi pokazał te tory, więc już topografię Obłuża mam opanowaną ;)). Od teścia skoczyliśmy na Rewę - było cudownie, nie za gorąco, nie za wietrznie. Po plażowaniu odwiedziliśmy jeszcze moich rodziców, gdzie zaliczyliśmy grilla, a mąż - wstawianie nowych drzwi z moim tatą. ;) Wróciliśmy padnięci, ale szczęśliwi. :)

Ja właśnie zdałam sobie sprawę z faktu, że nie wiem czy dam radę być w czwartek na warsztatach. Mam obawy jak zorganizować się pod kątem regularnego jedzenia, szczególnie w porze kolacji (ok. 19:00), po której muszę sobie jeszcze zmierzyć cukier. Poza tym trochę głupio przyjść z torbą własnego prowiantu. ;)

Miłego popołudnia!

Dzięki Marta za linka ;) fajnie, że pamiętałaś :) Mam nadzieje, że się nie obrazisz jak skuszę się na tą bluzkę ;)

Dziewczyny dzięki za miłe spotkanie, fajnie było poznać nowe koleżanki :) Mam nadzieje, że wszyscy spotykamy się w czwartek na warsztatach :)

Dzień dobry! :)

Ania83 my też wczoraj zaliczyliśmy grilla ;) I nawet dostaliśmy szaszłyki na wynos, także dzisiaj obiad z głowy ;)
Co do farbowania włosów ja w pierwszym trymestrze farbowałam dwa razy i żyję. Teraz też, także bez obaw. Generalnie nie chodzi o samo farbowanie, bo niby w jaki sposób farba z włosa ma przedostać się do płodu? Chodzi o wdychanie tych różnych substancji, dlatego zaleca się farby bez amoniaku i farbowanie przy otwartym oknie (w każdym razie musi być wentylacja) :) Więc upiększajcie się śmiało :)

Sonia, ceny biletów do kina to jakiś koszmar :/ Jeszcze trochę i zrównają się z teatralnymi... No ale fajnie, że Ksawery zadowolony :)

Słoneczko, pochwal się później rezultatami jeśli chodzi o ten żel do nóg :) Sama jestem ciekawa.

Ja zabieram swoje papiery i lecę na podwórko ;)

Miłego dnia!

Aniu miałam ten sam dylemat jesli chodzi o farbowanie włosów, ale sama nie mogłam na siebie patrzeć i stwierdziłam że wszystko robię dla dziecka i pod dziecko, a co ze mną?? są dziewczyny które specjalnie przed samym terminem porodu idą do fryzjera farbować by slicznie wyglądać na porodówce, to ja chyba tez mogę ;P i zrobiłam coś dla siebie - farbnęłam włosy w zeszłym tygodniu - skoro jestem przyszłą Mamą to na dzień mamy sobie zrobiłam prezent :P

wczoraj kupiłam bielady żel do nóg dla kobiet w ciąży - przetestujemy :D jak podczas diety jak bardzo szybko chudłam kupiłam ich żel do biustu byłam bardzo zadowolona :) (Mąż też - co wieczór mi go wsmarowywał:P)

No i zakup odpowiednich butów uważam za wykonany :D i jeszcze w cenie takiej że hoho - 19,99 :P ale są idealnie takie jakich szukałam i już wczoraj w nich biegałam :)
Niestety nie udało mi się kupić stanika :/ muszę obserwować stronkę sklepu i jak tylko się pojawi w odpowiednim rozmiarze - zabukować ;) znów w biuście urosłam o kilka rozmiarów :)

Pochwalę się że idziemy w lipcu na wesele - ciekawe czy dam radę przetrwać bez zaśnięcia przy stole całą noc ;P

Ale tu cisza weekendowa. :)

Ania myślę, że spokojnie możesz włosy farbować.

Ksawery wczoraj zaliczył pierwszą wizytę w kinie. Całkiem fajnie było i wysiedział prawie do końca, dostał dyplom i jakieś tam słodycze :) Dla dzieci było za darmo ale dla dorosłych 18zł....uważam, że to lekka przesada jak za 30 min bajkę.

no więc grill nr 3 zaliczony.....pękam w szwach
co do fryzjera to tylko obcięłam włosy, co do farbowania to mam zamiar zrobić to sama w domu, ale.... cały cza się zastanawiam, czy w ogóle w ciąży farbować, słyszałam sprzeczne opinie. tyle że moje odrosty wyglądają tragicznie, więc chyba w następny weekend sobie farbnę, poszukam tylko farby be amoniaku.
Nie mogę uwierzyć, że pojutrze trzeba iść do pracy, tak już się wakacyjnie zrobiło. Chyba w czwartek oproszę już o zwolnienie, lenia mam. Poza tym zauważyłam, że jak się w pracy stresuję, o mnie dzieciak mocnjej kopie i się wierci, więc chyba to niedobrze dla niej/niego.

hej dziewczyny:)
dopiero teraz jestem w stanie usiąść do kompa bo rano źle się czułam.bardzo bolał mnie brzuch bo chyba przesadziłam na zakupach i trochę się nadźwigałam,ale teraz jest już ok.

kruszyna kopie więc jestem przeszczęśliwa;)

mamtu byłam wczoraj spięta bo się trochę stresowałam, ale nie było czym;)było mega sympatycznie i już nie mogę się doczekać następnego wypadu na pyszną sałatkę i kawę;)

Kochane, bardzo Wam dziękuję za wczorajsze spotkanie. Jak zwykle było bardzo miło. :)

Maluszek, jakbym Cię spotkała na ulicy, to w życiu bym nie podejrzewała Cię o nieśmiałość i stresy. Fajnie, że zdecydowałaś się wpaść. :)

Carolajna, miło Cię było poznać. Żałuję, że nie doczytałam o fryzjerze, bo skomplemetowałabym Twoją fryzurę 'na żywo', bo bardzo Ci w niej dobrze. :)

Katka, bardzo Wam dziękuję za wczorajszy transport i miłe towarzystwo w podróży. Podziękuj Mężowi. :)

Miłego weekendu! :)

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo. Fajnie się tak spotkać :) Siedze na tym ognisku i jestem niekulturalna, bo do Was pisze ;)
Ja się wybieram na warsztaty z moim mężczyzna, tylko on pewnie sie spozni.

Ja idę z mężem, ale na warsztaty w Gdyni:-)

Dzięki dziewczyny :) Jak zawsze było super :)

Co do warsztatów to czy tym razem może któraś z Was wybiera się ze swoim mężczyzną? ;) Bo mój tym razem pewnie nie odpuści i bardzo chce iść... Także pytam czy będzie miał towarzystwo ;)

no ja niestety nie dam rady być wcześniej na kawce bo do 15.30 pracuję. dziś wyszłam 40 min wcześniej dlatego byłam po 15 a żałuję bo bardzo chćetnie bym się wcześniej z Wami spotkała

Ja również dziękuję za miłe spotkanie! Od razu mam lepszy dzień dzięki Wam ;)

Aniu..zaskoczylas mnie pytaniem..powiem szczerze że nie mam pojęcia bo nie korzystałam z nagrania filmu..wiem że tam nagrywają na płytę dvd ale kompletnie sie tym nie interesowalam także nie pomogę..najlepiej zadzwoń i dowiedz sie w gabinecie bo nie chcialabym wprowadzić Ciebie w błąd..:-( także przykro mi ale nie pomogę w tej kwestii. :-(:-(

Na spotkaniu jak zawsze przemiło :)
Maluszek i tak trzymać :)
Marta ja jestem za kawą, ale nie wiem czy będę mogła na niej być ;) mogę mieć gości prze warsztatami, więc wstępnie tylko mówię tak :)
Młody się szykuje spać, więc zaraz lody, piwko (oczywiście bez %) i jakiś dobry film :)

Cieszę się, że jest Ci lepiej:)) A marudzic to każda z nas marudzi, bo czasem trzeba dla własnego oczyszczenia.

Dziewczyny, a może przed warsztatami 6 czerwca pójdziemy na kawę do Barbadosu albo wypijemy w Scandicu? Co Wy na to? :)

jestem naładowana pozytywną energią:)

dziewczyny dziękuję za miłe spotkanie:)było super.

Marta stres minął;)fajne z Was babki i odrazu lepiej się czuję psychicznie po spotkaniu z Wami.macie pełno dobrej energii w sobie:)

koniec marudzenia i narzekania.będę nad tym pracować a z Waszą pomocą myślę że się uda:)

a tu jest link sprzedawcy z allegro, u którego zamawiałam bluzkę (tą co miałam na sobie:)

http://allegro.pl/zwiewna-dzianinowa-bluzka-super-gatunek-kolory-i3258735218.html

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...