WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Sonia masz rację jedź, odpocznij, a skoro mały się dobrze czuje to będzie dobrze :) Z resztą Mazury to nie koniec świata w razie W są lekarze i szpitale :)

Sonia, ja tam Mamą bym się za bardzo nie przejmowała. ;) Z resztą zauważyłam, że z biegiem czasu coraz trudniej mi się z moją dogadać i znaleźć wspólne stanowisko w wielu kwestiach. Także jedźcie i bawcie się dobrze. No i wracajcie ze zdrowym Ksawerym. :)

Madleen, 'za moich czasów' ;) chyba czegoś takiego nie było. Chodziłam do ich SR i nikt nie wspominał o takich konsultacjach. Ostatnio też gdzieś czytałam, że coś takiego się odbywa, ale prawdopodobnie to tylko pic na wodę, bo i tak wszystko zależy od dostępności anestezjologa w danej chwili (czyli w czasie, kiedy będzie Ci potrzebne znieczulenie).

Na szczęście druga dawka antybiotyku już została w brzuchu a nie na podłodze :) Chyba ja zrobiłam błąd bo dałam mu tą pierwszą krótko po jedzeniu...może dlatego. A na Mazury pojedziemy na pewno już jestem przekonana. Szkoda by mi było tej kasy. Pozatym Ksawery nie wygląda na chorego i jak jeszcze trochę go potrzymam w domu to mi mieszkanie rozniesie :) Tylko moja mama oczywiście musi komentować, że jestem wyrodną matką i chore dziecko na wakacje ciągnę zamiast w domu z nim siedzieć...no ale cóż.

Aga jak egzamin?! Trzymam mocno kciuki!

Ja też miałam te majtki siateczkowe i bardzo fajnie się sprawdziły. Dosyć długo je używałam bo potem w miejscu cięcia mi się zrobił stan zapalny i nie mogłam normalnych majtek za bardzo nosić. :/

Mi też nie,ale w przypadku zawalonych zatok leczyć jakoś trzeba,inhalatora niestety nie mam,bo też mówiła o inhalacjach,nawet przepisała lek,ale tylko do tego urządzenia niestety,w razie czego pozostaje inhalacja nad garnkiem ze zwykłej soli kuchennej,a mi koleżanka zrobiłam jak byłam w Polsce z dodatkiem amolu i odetkało trochę,no ale nie wiem czy same inhalacje pomogą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja siateczkowych miałam 3 szt i wystarczyły na te 3 dni w szpitalu, tym bardziej że one schną raz dwa, teraz kupiłam cztery szt.

mówicie ze te podkłady hartmanna dobre ? kurcze ja już kupiłam tą nieszczęsną bellę, ale moze zostawię ją na sam poród, a na potem kupię hartmanna ze dwie paczki...

teraz przyszła na nas kolej z chorowaniem, Młody w nocy gorączkował i zaczął kaszleć, a w ciągu dnia brzydkie kupy :/ co to za cholerstwo się pałęta w lecie :/

niby we wskazaniach jest "w położnictwie przed porodem i po porodzie".
Dorotii, Mamtu a pamiętacie czy w Wojewódzkim jest coś takiego jak konsultacje z anestezjologiem przed porodem. Bo mój lekarz mi o tym mówił... Byłyście na takim spotkaniu może?

Mi lekarz nie pozwolił żadnych kropli brać na katar, tylko sól fizjologiczną lub wodę morską i inchalacje

Moje dziecko jak było młodsze też nie chciało pić lekarstw,ale jak trzeba było podać antybiotyk to trzeba,policzki ściskałam,głowę lekko odchylałam i czekałam aż połknie,siła wyższa.Teraz nie ma z tym najmniejszego problemu,sam chętnie pije,a syropy na niego kompletnie nie działają.

Ja jeszcze na dobre nie wyzdrowiałam,walczę z zatokami,niby jest większa poprawa ale jeszcze po nocy muszę odkaszleć,i dziś znów miałam jedną dziurę w nosie niedrożną,to już 3 tydzień,czekam do końca tego i do lekarza,chociaz w Polsce mi powiedziała lekarka że alergia może się tak ujawniać(nigdy nie miałam),tyle że wszyscy byliśmy chorzy przez cały urlop.Narazie stosuje kropelki,ale lekarz mówiła że być może potrzebny będzie antybiotyk.

Dorotiii, ale trzeba mieć ten cały zestaw razem z irygatorem czy tylko roztwór do sporządzenia wlewu?

Bo ja chciałam zamówić tylko takie coś:
http://www.doz.pl/apteka/p5544-Enema_roztwor_do_wlewu_doodbytniczego_150_ml_jednorazowego_uzytku
Ostatnio miałam chyba sam roztwór, ale nie pamiętam dokładnie. :/

Sonia85 ja też na waszym miejscu pojechałabym :) Co do antybiotyku współczuję :/ a nie można go podawać np.w herbatce albo soczku? My na szczęście jeszcze nie mieliśmy antybiotyku. Ewentualnie syropki, ale moje dziecko uwielbia wszelkiego rodzaju syropy. Nie wiem skąd mu się to wzięło, ale ja muszę mu jedną dawkę dzielić na kilka malutkich, bo on tak lubi syropy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

2 lata temu trzeba było mieć swoją, ja miałam ale nikt mnie o to nie pytał, sama jakoś się nie wychyliłam ... chyba teraz jest tak że ktoś musi sobie wyraźnie tego życzyć i wtedy oni zrobią ale sprzęt trzema mieć swój.

Miałam dokładnie te wkłady i majtki co na zdjęciach :)) podkładów miałam 2 paczki i nie wszystkie wykorzystałam bo ich naprawdę nie trzeba co 3 minuty na szczęście zmieniać.

Ciekawa jestem jak tam Aga i Jej egzamin.

No i co z Selene i Pandą?
Dziewczyny, odezwijcie się. :)

Ja na szczęście nie muszę się martwić o majtki poporodowe, itp. Wszystko w szpitalu miałam. Ja póki co jeszcze nic nie mam oprócz ciuszków po pierwszym synku. Będę musiała powoli szukać, bo moje maluchy sezonami się minęły i nie mam cieplejszych śpiochów, itp. Póki co jakoś tak mało myślę o porodzie. Boję się i muszę dojrzeć trochę :P teraz mam tyle spraw na głowie, że nie mam czasu na szczęście się zamartwiać i nakręcać. Zresztą trzeba przez to przejść i tyle :) Z wyprawką poczekam do lipca, sierpnia jak będę w Gdańsku. Wiem co gdzie kupić i w jakiej cenie.

Ania, u nas też dziś gorąco. I duszno. Ale słońce nie praży, więc da się żyć. :)

Ja mam jeszcze jeden dylemat 'okołoodbytniczy'. ;) Robią teraz w szpitalach lewatywę? Za pierwszym razem mi robili (miałam swoją) i mimo, że do przyjemności tego nie zaliczę, to jednak wolałabym chyba, żeby była taka możliwość. Ale nie wiem jak to jest w Wojewódzkim właśnie - czy muszę mieć swoją czy dadzą mi ichniejszą?

Madleen, dzięki za linka. :) Utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że Bella jest do d*py. :)

sorki dwa razy wkleiłam tego samego linka! Raz jeszcze:
http://www.hafija.pl/2011/02/test-podkadow.html
http://www.hafija.pl/2011/02/jak-juz-urodze.html

aaa to było jednak na blogu hafiji o tu: http://www.hafija.pl/2011/02/jak-juz-urodze.html
i tu http://www.hafija.pl/2011/02/jak-juz-urodze.html
Może się przyda :)

O walerka,jedziesz chyba na lazurowe wybrzeże,słyszałam że tam dużo ludzi jeżdzi,nam się jeszcze nigdy takie wakacje nad ciepłą wodą nie trafiły,ale za rok to już nie odpuścimy,trzeba wkońcu kiedyś:)

Też miałam w wojewódzkim majtki siateczkowe,wystarczyło mi 2-3 pary,teraz jak byłam w Polsce też kupiłam i kilka innych rzeczy dla dzidzi i dla mnie jak tamtum rosa do szpitala,frida,sół fizjologiczna,gaziki,maść pośladkową,mydełko którego tu nie ma i oliwka,ale nie kupiłam bo zapomniałam maść na sutki,najwyżej zastąpię bepantenem i nie wiem czy potrzebne mi będą nakładki na sutki,ale powinnam tu też dostać.

U nas dziś upałny dzień będzie,już rano było 25 stopni.

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...