WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Zapraszam do nowego. :)

W R Z E S I E Ń

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87 - 25.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
Aga -18.10.2013 (synek, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

Link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-11-t472281,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (12)

Forum mi zwariowało i nie dodało postów :(

Aga gratuluję serdecznie :))

Aga gartuluję serdecznie :):)
Jaka to motywacja od razu, co?

Teraz należy Ci sie nagroda :)

Dzięki Katka

Bo ja naprawdę mam ciągle dylemat z wózkiem, a skoro mam juz gondole od tego i tyle mam go chwali to może to jest najkorzystniejsze wyjście.

Hej!

Zaraz przeczytam co napłodziłyście, na razie napiszę tylko - ZDAŁAM! Na 3, ale zdałam :D

Ale to i tak nic - mój karnista po prostu sprawił, że moje skrzydła wróciły na swoje miejsce. Miałam iść do niego tylko po wpis z ćwiczeń (dwa koła napisane na 3 - no więc 3 na koniec; aczkolwiek wyższych ocen w ogóle nie było, bo to był kosmos). No a on do mnie, że ma ze mną problem, bo przecież nie może wpisać mi tej 3. Że przecież on wie co ja potrafię, jak z nim rozmawiałam na zajęciach, rozwiązywałam kazusy itd... Także odpowiedziałam na kilka pytań, wstawił mi 4 (również "z bólem", ale, że te dwie 3 to co może zrobić), po czym usłyszalam "mam nadzieję, że nie rzuci pani kariery dla dziecka, bo to by była wielka szkoda - brakuje nam dobrych karnistów". No, myślałam, że padnę! Rozpłynęłam się w tym fotelu i nie wiedziałam jak się pozbierać :D. Ale samochwała ze mnie... Ale tak się cieszę, że musiałam się tym z Wami podzielić! :D

Carolajna, my tez mamy xlandera xa i tez jestesmy zadowoleni. Ma sporo zalet. My nigdy nie oszczedzalismy wozka, wiele przeszedl a i tak nadal jest w dobrej formie i na pewno posluzy nam przy kolejnym malenstwie. Xa to przede wszystkim spacerowka a godnole dokupujesz lub od razu kupujesz w zestawie. Cena nowej spacerowki to chyba ok 900zl, uzywanych nie wiem. Jak 2 lata temu kupowalismy wozek polowalam na nowego xa w dobrej cenie na allego - pojawialy sie od czasu do czasu dobre okazje (udalo mi sie taka upolowac), ale one szybko znikaja. Pamietam tez ze producent sam sprzedawal na allegro wozki poserwisowe tzn uzywane ale z nowa tapicerka i gwarancja w korzystnych cenach ale to tez trzeba trafic.

Dzieki Dorotii :) W takim razie spróbuję tak :)

Chyba wolałabym używany, bo nowe to drogie są. Tylko się zastanawiam czy się da, tak bez gondoli?

carolajna ja proponuję ci się przejść w godzinach pracy 9- 16 do mama i ja do serwisu (wchodzisz jak do sklepu i albo spytaj gdzie jest serwis albo sama uderzaj - drzwi po lewej stronie za wszystkimi butelkami i innymi gadżetami). My ostatnio tam kupiliśmy nowiuteńki stelaż do mutsy za 400 zł - cena katalogowa to 1300. Tam ci panowie są obrotni i albo mają jakieś na stanie albo jak powiesz że poczekasz to może ci skombinują ;)

Carolajna, ale chcesz nowy czy używany? Bo używane można dostać w dobrych cenach.

Ja mam XA i jestem z niego bardzo zadowolona.

No Mamtu ja je kupiłam zamiast ścierek, chociaż zawyczaj mam i ręczniczek i ścierke powieszoną :)

Wiecie co mam do Was jeszcze jedno pytanie na temat wózków może wiecie. Dostałam gondole i fotelik do x-landera, ale bez spacerówki i całego stelaża i tak cały cza sie zastanawiam czy da się dokupić stelaż ze spacerówką i jak to cenowo wygląda. Cały czas mam dylemat z tym wózkeim.

No może masz rację. Sama nie wiem. Ja za to miałam tetry, które były od samego początku szorstkie i nieprzyjemne w dotyku, więc za bardzo nie mam porównania z miękkimi. Z resztą do 'brudnej roboty' spróbuję z tymi ręcznikami, w razie czego zawsze mogę coś dokupić.

Mamtu, na maksa rozlozone pieluchy to ja tez rzadko kiedy, przewaznie zlozone. Tylko ze tatry mam caly czas mieciutkie, po wielu praniach - acznie z gotowaniem, natomiast te male reczniczki zrobily sie cienkie i szorstkawe, wiec nie wiem jak by bylo z tymi wiekszymi.

No zobacz, a ja bym nie wpadła na to, żeby frotte używać w kuchni. :) Dla każdego coś miłego. ;)

Ja tych ręczniczków używam w kuchni :) I nie wpadłam na to, że mogą być dla maluszka :)

Moja mała wogóle była tak aktywna w weekend, że miałam wrażenie, że w ogóle nie śpi :)

Katka, ja je wezmę z tego względu, że ja i tak pieluch używałam zawsze złożonych w kostkę 15x30, ale jeśli komuś zależy na tym, żeby pieluchę można było rozłożyć na maksa, to te ręczniczki będą małe. :)

faktycznie tanie te reczniczki w ikei, bo i tak myslala aby dokupic z jakies 5 tetr do tych co zostaly po Mikim, ale moze fatycznie zastanowie sie nad reczniczkami, chodziaz i tak sa mniejsze od pieluch.

Dzięki Dziewczyny za rady:) Jestem mniej zielona w tetrach i flanelach.

Panda, ja też na początku mówiłam, że wszystko zakupie w ostatnim miesiącu i miałam plan odkładania kasy. Ale że z odkładaniem kasy mi nie wychodzi to zaczęłam gromadzić rózne rzeczy już teraz. No i ja nie rozpakowuje tego, tym zajmuje się moj facet. Sprawdza czy jest ok i zawozi do swojej mamy:) Jakoś tak psychicznie jest mi z tym lepiej. Nie wiem co mnie czeka, chociaż bardzo liczę i mocno wierzę w szczęśliwe rozwiązanie, ale boje się jak cholera... Niby zabobonna nie jestem, ale...

Właśnie chciałam napisać, że Młoda uspokaja się gdy biorę kąpiel i dostałam kopniaczka. A co! Niech sobie mama nie myśli;)

Cześć dziewczyny :)
Ale napisałayście przez weekend, nie mogłam nadrobić :)

Panda cieszę się że u ciebie wszystko w porządku.

Mamtu uszy do góry dobrze będzie i się nie zamartwaiaj :)

Domesko witaj i miłego pisania tu z nami :)

Aga to jednak d*pek z tej ekonomii. Kiedy poprawka?

Ja ciągle jestem w rozsypce z wyprawką, czekam na rzeczy od Tomka kolegi z pracy, ale jakoś się nie może ogarnąć i tego przywieść a ja się niecierpliwię, no i jego siostra tez jak już to przywiezie na początku września. A ja bym, chciała to wszystko juz mieć :(

A czy któraś z Was kupowała tetrowe pieluszki na allegro? I może polecić jakiegoś sprzedawcę. Bo jak oglądam te pieluszki w sklepach to sa jakieś takie niemiłe w dotyku i szorstkie i nie wiem czym sie kierować.
Ubranka dziecięce są też w Pepco w fajnych cenach, ja kupiłam tam kilka bodziaków i pajacyków :)

Wiesz, tak myślę o tych:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50215084/

Wielkie może nie są, ale wychodzą taniej niż tetra, którą ostatnio oglądałam np. w Auchan, no i na pewno będą chłonne. A że ja pieluch używałam przy Młodym bardzo mało, to chcę kupić kilka tych ręczniczków i z głowy.

To ja wlasnie myslalam ze mowisz o tych 30x30, bo ja je mialam i praktycznie nie uzywalam bo nie mialy zastosowania, wygodniejsza byla tetra, a o ktorych Ty reczniczkach mowisz?

Inne tematy z forum

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Przeprowadzka- jaka firma? (46 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...