WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Dziewczyny, dobijamy do kolejnej 500tki i założyłam nowy wątek:)

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951&c=1&k=160

Miłego dzionka!

Apoloniaa i przy takiej wadzie okulista daje Ci skierowanie na cc? Ja mam wadę na obu oczach -8,5 plus mały cylinder na lewym oku. Od kilkunastu lat noszę soczewki. Jak pytałam ginki to mówiła że wysoka wada nie jest bezpośrednio wskazaniem do cc natomiast okulista powiedział że musi przeprowadzić ocenę siatkówki pod kątem odwarstwiania sie ale żeby sama wada..pierwsze słyszę..ja nastawiam sie na poród sn jakoś przeraża mnie cc..zresztą wiem już czego sie spodziewać po sn także to troszkę inaczej...

hej , uff dziś już lepsza pogoda,

Witam nową mamusie.
Malowanie paznokci - hmmm , lakierem bezbarwnym to dam radę ;) Chce się wybrać na pedikiur, ale ten czas przy mojej klusce.

Ona dziś jest mega, kupiłam jej tak dla jaj okulary przeciwsłoneczne, a ona dziś całe do południa w nich chodziła, główka do góry jak księżniczka ,aby jej nie spadły. no i patrzy w lustro jak wygląda. normalnie komedia,

A łożysko na przedniej ścianie, miałam w poprzedniej ciąży i teraz też mam. Mi mówili , że do któregoś tygodnia , musi się przesunąć, bo i inaczej może się zamienić w przodujące. Ale się nie martwię, ostatnio na czas się przesunęło to teraz też. Mam jeszcze czas.

Miłego weekendu

Marta, ale masz mądrą córeczkę. Taka malutka, a już wie, co dla Ciebie dobre. ;)

Maluszek, idź za radą Mamtu i faktycznie rób sobie chłodną kąpiel. Ja już dziś 2 razy zaliczyłam prysznic i od razu lepiej. Przynajmniej nie płynę...

Hello:)
Mamtu,pełen szacun za Twoje zdolności akrobatyczne. Tak z czystej ciekawości chciałam spróbować czy dam rade i prawie fiknęłam;)
Malowałam paznokcie chyba z pół godziny. Zmachałam się jak nie wiem co;) Ale następnym razem pójdę za radą Soni na malowanie hybrydowe.

Mamtu, na balkonie siedziałam do północy. Potem jakoś tak odruchowo przeniosłam się do sypialni. Kot spał oczywiście na balkonie ;)

Wiecie co, ja mam dzis jakiegoś powera;) Właśnie wyciągnęłam drugą ture prania, wysprzątałam troche w kuchni i jeszcze bym cos porobiła, ale rozsądek i córka mi podpowiadają: matka, siadaj na tyłku i nie przeginaj!

Maluszek, faktycznie w cieniu pod parasolem jest znośnie. Ale to już chyba ostatni dzień taki upalny. Potem ma być ok tygodnia ciut normalniej czyli ok 23 stopni, a w niektóre dni nawet 18:) Takze Aga i Sonia korzystajcie kochane,by naładować baterie na przerwe w dostawie upałów:))

Aga, szalej kochana wśród wózków:) Mężczyżni mają swoje gadżety, a my mamy swoje:)

Selene, a Ty dzis do ginekologa idziesz czy do internisty? Sorry, jeśli pisałaś ale nie pamiętam. Tak czy owak dobrych wieści:)

No i dziś rano jak wstałam tak miałam ochotę na jakiegoś grilla po Waszych wczorajszych postach, że zadzwoniłam do znajomych i uprosiłam, zeby zrobili grilla. Tzn my przygotujemy wszystko, ale żeby udostępnili nam swój ogród:) No i zrobiła się z tego całkiem spora ekipa. Czyli wieczorem będę na zebraniu zarzadu hihi:)

Coś miałam napisać jeszcze, ale zapomniałam...

Sonia, wypoczywaj!

Haze, to mnie trochę pocieszyłaś z tą wagą, bo ja zaczynam się martwić, że to moje dziecko takie duże wg usg. Z obwodu główki i długości kości udowej wygląda na 3-4 tygodnie starsze niż według ostatniej miesiączki. A uśredniony termin porodu przesunął mi się na 16. sierpnia. Także też mocno liczę na błąd pomiaru. :)

Maluszek, mi też ta pogoda nie służy, ale dopóki nie muszę wiele robić, to nie jest tak źle. Może zrób sobie chłodną kąpiel?

Sonia dobrze ze mowisz bo wlasnie sie wybieram w przyszlym tygodniu I chyba zainwestuje bo nie chce mi sie babrac z tym.
Zatkany nos to Norma bo sie blony sluzowe powiekszaja ja mam jeszcze zatkane jedno ucho.
No to lekarze beda mieli wiecej bawienia sie ze mna na cc, przezyja.

Apolonia super ze wszystko ok na polowkowym, ja tez sie juz nie moge doczekac ile maluszek urosl przez te 4 tygodnie.

hej dziewczyny.

Mi zdecydowanie ta pogoda nie służy.W domu się normalnie dusze i rizpuszczam.Jeszcze moge siedzieć pod parasolem w cieniu i jakoś mi tak trochę lepiej.Mam wrażenie że zaraz naprawdę się uduszę;(

Marta ja jak maluje paznokcie u nóg to też się nie źle gimnastykuje.

Mamtu podziewiam Cię za Twój patent.

Uciekam w cień bo już płynę w domu.

Miłego dnia:)

Ania będe wiedziała w czwartek, bo idę do lekarza, to napiszę - na połówkowym w 24 tyg. ważył 640 g
Sama jestem ciekawa, ile ta moja Młoda waży :)
Pamiętam z Tomkiem, jak mnie lekarz ciągle straszył, ze przekroczy 4 kg na 100%, a urodził się 3380 także na wszystko trzeba brać całkiem sporą poprawkę ;)

Ja właśnie wróciłam z piaskownicy, patelnia straszna, w domu zdecydowanie przyjemniej ;)

Dziewczyny bardzo dziękuję za opis, już teraz jestem o ten fakt mądrzejsza :D

Ania27 to u mnie z CC słabo będą mieli bo chyba to właśnie mnie czeka, byłam u okulisty w środę i na 90% będę miała cesarkę ze względu na wysoką wadę wzroku. Mam -7 oraz -5,75. Jeszcze jedna wizyta w sierpniu. W sumie wolałabym naturalnie rodzić, ale i boję się znacznego pogorszenia wady wzroku przez wysiłek, więc nic nie mówię okuliście tylko zrobię jak on uważa.

Wow mamtu to nie zla z Ciebie akrobatka :) ja polecam wizyte u kosmetyczki i pedicure hybrydowy. Trzyma sie spokojnie poltora miesiaca i problem z glowy :)

My wypoczywamy na maxa. Pogoda cudowna, okolica piekna az sie do miasta nie chce wracac.

Maluszek to nastepne spotkanie robimy na Twoim tarasie!

Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu.

Selene, kciuki zaciśnięte! Daj znać po badaniu.

A jeśli chodzi o wygimnastykowanie, to jakoś zawsze tak miałam naturalnie, że moje ciało było bardzo giętkie, bez ćwiczeń i specjalnych starań. Zostało do dzisiaj i wciąż umiem założyć nogę za głowę. Więc noga na zlew, to naprawdę nic takiego. ;)

Dzięki za kciuki :)

Aga udanych zakupów zatem! :)
Ja generalnie już trochę lepiej, od wczoraj zaczęło odpuszczać i mój głos przestał brzmieć jak głoś 80-latka ;) także idę do pracy bo i tak już w domu świra dostawałam. Dzisiaj się już wynurzyłam z domu, ale szybko tego pożałowałam. Zostawiłam chłopaków, kupiłam truskawki i zaszyłam się w domu!

Ania ja mam od początku ciąży bardzo zapchany nos z rana. Dopiero po dwóch godzinach jest lepiej.

Mamtu Ty wygimnastykowana jesteś, noga na zlew! ja bym się prędzej wywaliła jak długa!
Miłego odpoczywania.

Ruszam do lekarza, a potem zakupy :D

Dzień dobry weekendowo! Chłopcy właśnie pojechali, a ja zostałam sama. :) Dziś minimalnie lepsze warunki do egzystencji, mam nadzieję, że już ta duchota odpuści.

Marta, a spałaś na balkonie?

Dorotiii, powiem Ci, że po lekach na razie tak sobie. Skurczy mam może trochę mniej, za to telepanie większe. No i cukier mi skacze straszliwie. Dzisiaj po śniadaniu pobiłam swój rekord, bo glukometr pokazał 151mg/ml. A zjadłam to, co zwykle, więc tym bardziej nieciekawie. :/ Ale mam nadzieję, że za tydzień, dwa, znowu mi się wszystko unormuje i zacznę normalnie funkcjonować. :)

Apoloniaa, gratuluję udanego badania!

Selene, trzymam kciuki za badania! :)

Marta, ja maluję paznokcie u nóg na stojąco, 'zarzucając' jedną nogę na zlew. Wtedy mam brzuch mniej uciśnięty i daję radę. Chociaż trzeba uważać, żeby nie fiknąć. ;)

Ania, ja od jakiegoś czasu budzę się z pełnym nosem. Myślałam, że Młody mi coś 'sprzedał', ale wygląda na to, że chyba jednak nie, bo to prawie sama krew, więc nie infekcja.

Miłego dnia!

Haze a Twoje dziecię ile waży w brzuszku,bo termin masz jak ja i pytam.

Apoloniaaa z tym łożyskiem to dokładnie, jak napisała Panda. Przodujące zasłania szyjkę macicy i moze też wypaść w trakcie ciąży,a Twoje po prostu jest sobie usadowione od strony brzucha :)

Ja też miałam dzisiaj problemy w nocy, nie spałam od 2 do 4 prawie :/ no ale na szczęście dziecko strasze dało pospać prawie do 9 :D

Marta ja z paznokciami póki co sobie radze jeszcze, to chyba dzięki mojemu wygimnastykowaniu z lat młodzieńczych, ale w poprzedniej ciąży pod koniec to już paznokcie malował mi mój mąż :)

Co do upałów to ja już byłam nastawiona jak to jest, bo poprzednią ciążę miałam identycznie z terminem, a wtedy było mega upalne lato ;) no ale ja mimo wszystko kocham lato i nie narzekam ;)

Aga fajnie wam z wózkiem :)

Przydałoby nam się też wyleźć na spacer, ale musiałabym głowe umyć i się ogarnąć, a jakoś nie mogę się zebrać :P

Dzień dobry z rana:)
Ale Wy ranne ptaszki jesteście,my wstajemy zazwyczaj 8-8.30,to tak w tygodniu,w wekend trochę dłużej w łóżku leżymy.

Apolonia,gratuluję udanego badania,ja również mam łożysko na przedniej ścianie i położna powiedziała mi że w razie cesarskiego cięcia więcej by babraniny mieli,noi można więcej krwawić,więc mam nadzieję że nie śpieszno im będzie z CC,co innego jak poród mega długi lub zagrożenie życia,wtedy to nie ma o czym mówić.

Dziewczyny czy macie uczucie zatkanego nosa,po nocy szczególnie?Bo coś mi się obiło o uszy że to jeden z objawów ciążowych a ja tak właśnie się dziś obudziłam i teraz nie wiem czy to znów zatoki,jakaś alergia która być może mi się tu zaczęła ujawniać,nie wiem co myśleć.

Aga dobrej zabawy w sklepie:-)

Dzień dobry!

Katka, w związku ze spektakularną wygraną Mamtu na warsztatach pozostało nam tylko grzać się w jej blasku, także nas fotograf nie uchwycił ;).

Dorotiii, daj cynk co dostałaś na puchnięcie nóg :). Ja biorę Cyclo 3 Fort, ale to na pomoc żyłom w pompowaniu krwi, żeby żylaki się nie pojawiły (jakoś mam "żylaczaną fobię" i lekarka powiedziała, że to jedyne, co można brać w ciąży w tej sprawie).

Mi jak na razie "ciąża letnia" nie przeszkadza, o czym wiecie. I jakoś tak mi się wydaje bardziej ekonomiczna - nie muszę żadnych swetrów, płaszczy kupować ;). Także ja na razie widzę same plusy ;).

Apoloniaa, gratulacje! :) Tak jak napisała Panda - łożysko na przedniej ścianie ,a łożysko przodujące to zupełnie dwie inne rzeczy :) (ja również mam na przedniej ścianie :) ).

Marta, ja zarzucam nogi na fotel/krzesło/stołek, rozkraczam się i... powiedzmy, że maluję ;). Na pewno dasz radę (chociaż ja ostatnio już zwątpiłam w swoje umiejętności...) :)

Selene, a jak Ty się czujesz? Bierzesz zwolnienie czy idziesz już w poniedziałek do pracy? Daj znać po wizycie!

My zaraz zbieramy się i ruszamy do Mama i ja :) Niby tylko zamawiamy wózek, a ja jestem taka podekscytowana ;) Co to będzie jak będziemy go odbierać?! ;)

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (118 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...