WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Mamtu, super:) To ja poproszę, wydrukuje sobie:) Wielkie dzieki!

Wapno Ci na pewno nie zaszkodzi, chociaż ja nie jestem alergiczna więc nie mam pojęcia czy to działa.

A te zajęcia w wodzie to gdzie i za ile jesli można wiedzieć? ;)

Marta, przypomniało mi się, że ja mam całą masę książek o dzieciach w PDF-ie, więc jeśli chcesz np. "Jak mówić..." to mogę Ci podesłać.

Carolajna ja też tak na poważnie będę mogła ćwiczenia zacząć za 2 tyg! Więc zapraszamy! :)
Teraz w przyszłym tyg czeka mnie ślub brata na końcu Polski, dlatego też nie przyjdę na spotkanie, które organizujecie.

Sonia we wtorek z rana Ci pasuje?
Znalazłyśmy jakieś ćwiczenia dla ciężarnych w wodzie, byłabyś zainteresowana?

Dziewczyny pytanie do wszystkich, wczoraj zamówiłam faceta do prania sofy i oczywiście jak debil się kręciłam w pomieszczeniu w którym prana była sofa... Dziś ledwo mówię, mam całe gardło zawalone, czerwone, napuchnięte :(
Wydaje mi się, że to alergia, chociaż pewności nie mam bo nigdy nie byłam w podobnej sytuacji.
Znalazłam w necie, że jeśli pojawia się tego rodzaju alergia to trzeba pić do 1000 mg wapna dziennie, czy słyszałyście o tym? Bo nie chciałabym przesadzić a do lekarza idę dopiero na 16.00 a do tego czasu to ja chyba zwariuje...

Aga napisalam tej babce, ze maja dla mnie zostawic deklaracje i tyle. Tam sa dzis zajecia na 18 teoretyczne, to niech sie ogarną. Bo jak moj m.tam byl Nas zapisac i prosil o deklaracje, to mu powiedziala, ze wszystko dostaniemy na zajeciach, ze mamy sie ne martwic o to itp. To teraz m. ja opieprzy za robienie problemow.

Aga a Ty na razie na wstrzymaniu jak rozumiem?

Marta no to super :))

Ja nie mam żadnych książęk, chyba język niemowląt tylko w pdf.
Może jak już będę siedziała w domu to coś poczytam.

Marta jeśli chcesz Zawitkowskiego to daj ogłoszenie na forum "Rodzina i dziecko". Na pewno znajdzie się ktoś kto Ci sprzeda używaną. Kiedyś dziewczyna sprzedawała 3 książki Z. za 60 zł. Pamiętam bo chciałam kupić, ale stwierdziłam że i tak nie znajdę czasu na przeczytanie (Filip już był na świecie).

Sonia zaraz wyślę Ci smsa

Walerka, co do odmawiania sobie po porodzie to mi nie chodzilo tu o chec zgubieia kilogramow, ale o to co jem jak karmie piersia, aby dziecko nie mialo kolek, alergi itp, A ze dodatkowym plusem jest utrata kilogramow to tylko sie ciesze, przetestowalam :)

Aga, jesli te kupony masz jeszcze wazne mozesz smialo z nich ponownie skorzytac, ja sie przyznam ze jak termin waznosci sie skonczyl to utworzylam nowe konto, usprawiedliwiam sie ze ja mam dwoje dzieci i potrzeby zakupowe w zwiazku z tym tez wieksze, a przez tyle lat to u nich juz majatek zostawilam

Mamtu, dzieki za odpowiedź. Słyszałam te teksty o przewożeniu w gondoli, ale dla mnie to też niedorzeczne...

Carolajna, faktycznie znalazłam na allegro za 15 zeta. Dzięki:)

ja wkladek uzywalam J&J i tommy tipi. nie robilo mi roznicy a bardzo sie przydaly bo zawsze jak karmilam z jednej piersi to z drugiej lecialo, albo jak mloda zaplakala

u nas tez byl rytm dnia od poczatku ale akurat z kapiela mielismy ruchomo, dla mnie wazniejsze bylo spanie i jedzenie tzn wlasciwie od poczatku moje dziecko bylo na 3 godzinnej rutynie, czyli w ciagu 3 godzin spalo jadlo i sie bawilo a ja wiedzialam dlaczego placze czy na spanie czy na jedzenie czy bo sie nudzi. dzieci czesto placza jak sa przestymulowane, za duzo sie dzieje i wtedy to jest ich sposob odciecia sie od bodzcow a rodzic nie wiedzac albo robi dokladanie odwrotnie i macha grzechotka albo daje jesc a ono potrzebuje wyciszenia i spania. bardzo polecam jezyk niemowlat, to moja biblia, ta sama rutyna sprawdzala sie na zewnatrz tzn jak wiedzialam ze pora spania, zaciemnialam wozek i mloda szla spac, albo karmilam albo zabawialam

Marta, ja Zawitkowskiego 'znielubiłam' już dawno temu, kiedy w jakimś programie uparcie twierdził, że przewożenie dzieci w samochodzie w gondoli może być bezpieczne. Tak mi się wtedy zakodowało, że to idiota, że do tej pory nie mogę się z tego wyleczyć. ;)

Marta moze poszukaj na allegro używanej, na pewno znajdziesz troche taniej.

Sonia, zdrowiej w końcu - ile można?! :)

Haze, no ja właściwie to tak patrzyłam już ostatnio na opakowania tych wkładek w Rossmannie i się zastanawiałam "no niby po czym ja mam wiedzieć, które kupić?" ;). I stwierdziłam, że może kupię z każdych po jednym opakowaniu (ostatnio nawet w Pepco widziałam!) i jak już będę używać to będę mogła wydać werdykt ;).

Marta, nie wiem czy będziesz kupować tę książkę, którą ja mam, ale jakbyś chciała to mogę Ci pożyczyć tę płytkę, która jest do niej dołączona (nie wiem czy w 100% pokrywa się z zawartością youtube czy też jest tam coś więcej) :).

Katka, jakiś czas temu wykorzystałam te kupony na newsletter (i na mnie i na męża), ale może coś jeszcze pokombinuję ;). Dzięki!

Julka, dobrze, że przypominasz - o tych książkach też słyszałam, ale już pomału uciekały mi one gdzieś w czarną otchłań ;). Także już sobie zapisałam tytuły i będę polować :).

Dora, kiepsko z tymi Twoimi dolegliwościami... A co z SR? Dzwoniłaś? Idziesz dzisiaj?

czesc tym ramen porannie
Katka - to wcale nie jest powiedziane ze bedziesz musiala sobie odmawiac, ja przy karmieniu piersia jadlam za 4 a waga ze mnie leciala strasznie az wyladowalam 3kg mnie niz przed i postanowilam przestac karmic, tak kolo 8 miesiaca.

jade sie kluc, jestem nienormalna, zamiast pospac to przyjechalam do pracy, nastawilam co mialam nastawic i w przerwie biegne

ja wam zazdroszcze tych upalow, u nas nie tak zimno ale ponuro i bardzo duszno

Mamtu, a mogłabyś napisać dlaczego nie jesteś fanką Zawitkowskiego? Tak pytam, bo skłaniam się ku zamówieniu tej książki a jednak 60-70 zl to całkiem spora kwota. I dobrze by było poznać różne opinie:)

Ja chętnie dołącze do zajęć w plenerze, ale pewnie dopiero za 2 tygodnie, bo jeszcze tyle pracuje. w przeciwnym wypadku jestem dopiero ok 17 w Gdańsku. Dziewczyny dawjacie znać na bierząco :)

Ja dziś też kolejną noc miałam nieprzespaną,bo gorąco,najniższa temperatura dopiero nad ranem 19 stopni,więc,tylko wstawałam,piłam,siusiałam i wychodziłam na balkon sprawdzać ile jest stopni:)No a dziś też ciepło,ale niebo zachmurzone,więc jest szansa na deszcz,hurra!

Tak też obstawiam na te 8 kg do końca ciąży,a Wy się nie przejmujcie bo w pierwszej ciąży tyje się zawsze więcej,jeśli chodzi o zrzucenie po porodzie to trzeba poprostu ćwiczyć,ja pomimo dużego ruchu przy dziecku nie zgubiłam 5 kg,ale ja z tych szczupłych i chyba natura postanowiłam mi zostawić kilka kg.

A i nie chce Was martwić,ale jak będziecie karmić to dopiero będziecie miały apetyt,normalnie karmienie dziecka a póżniej ssanie,ciągle głodna byłam,a to akurat do mnie nie podobne.

Mi się wkładki laktacyjne wogóle nie przydały,pokarmu miałam w sam raz,pózniej już mniej i nic nie wyciekało w piersi,ale warto je mieć na wszelki wypadek.

Dziś raniutko miałam stresa,takie nagłe bóle w podbrzuszu mnie chwyciły,a póżniej żołądek rozbolał,nie wiem czy to dziecko po nim skacze,bo już nie raz mi się to zdarzyło,a i też mam łożysko na przodzie więc podejrzewam już skąd takie ograniczone ruchy dziecka w tej ciąży.

Selene, cudny jest ten filmik:) Musze go koniecznie pokazać mojemu facetowi, bo to jemu przypadnie rola kąpania naszej córeczki.

Julka, ja u tej Karoliny właśnie z ciemnymi włosami byłam w kwietniu na farbowaniu:) No to faktycznie się do niej wybiore na ścięcie.
I muszę Ci powiedzieć, że nie są tacy drodzy, bo za ścięcie i czesanie długich biorą 75 zł. A to samo w madisonie w camille alban jest za 89 zł.

Cleanna wszystko brzmi fajnie z tym, że jak mój R wyjedzie to ja mogę tylko jak młody jest w przedszkolu czyli 10-15

Julka wysyłam maila! ;)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (39 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

tanie meble kuchenne?Jakie (73 odpowiedzi)

Dostaliśmy po 8 latach czekania mieszkanie z miasta 3pokoje,kuchnia. W kuchni mamy tylko...