WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Aga bierzemy firmę z Polski, bo wychodzi o połowę na taniej a nawet więcej. Ja czasami poprostu nie mogę uwierzyć w to jacy ludzie są fałszywi i niesłowni. Rozumiem, że każdy musi zarobić i dogadalibyśmy się z tą firmą gdyby inaczej babka do nas podeszła. Trochę skruchy za błąd. A na była poprostu taka arogancka, że hej i jeszcze udawała, że ona to nie ona (jakkolwiek śmiesznie to brzmi). W niedzielę mam odezwać się do jeszcze jednego faceta, także mam nadzieję, że nim wypali. Oby!
Wagą się nie przejmujcie. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg! Po tygodniu miałam 15 kg na minusie. Tylko, że u mnie to była sama woda. Pod koniec ciąży byłam nią napompowana. U moich koleżanek w większości po miesiącu wogóle nie było widać, żeby były w ciąży. Będzie dobrze :)

ja też...i truskawki :)

Jutro muszę kupić czereśnie !

Hej Dziewczyny!

Czyli spotkanie nie wypaliło...Jak na złość miałam problemy z netem rano i nawet nie mogłam tego sprawdzić, a później na 12 fryzjer, byłam też a Kamama na hali i kupiłam sukienkę i bluzkę. Później z Filipkiem u koleżanki od której odkupiłam ubranka dla Maleństwa.

Fryzjera mogę polecić, bo byłam u dziewczyny AŻ drugi raz, co mi się nie zdarza. Z tym że tania nie jest bo samo ścięcie kosztuje 65 zł. Ale jak miesiąc temu ścinałam to do dziś włosy mi ładnie się ukłądały mimo że nic a nic z nimi nie robiłam. Każdy włosek na swoim miejscu i nic nie sterczało.

A nadprogramowych kg nawet nie liczę. Tylko na wizttach u gina się ważę. Mam to gdzieś. Całe życie mam na to żeby wyglądać ładnie i być super zadbaną a teraz jest czas dla dziecka.

Mój mąż to baaardzo się przejmuje moją ciążą, oj baardzo.
W nocy złapał mnie skurcz, a
mój mąż "ojej może chcesz poduszkę? a czego to skurcz? brzucha?"
ja "nie, nogi"
on "a to moja propozycja poduszki jest nieaktualna. Skurcz nogi to nic poważnego ciąży"
Nooo...koniec końców mi wymasował nogę ale poduszki nie dostałam.

eeee całe 3 cm :P

A chipsy lepiej odłóż :P nie daj się! jest 22.00! :P

Cleanna ty jesteś wyższa. Ja mam 173cm. Przed ciążą z Ksawerym ważyłam 56kg ale niestety już nigdy nie wróciłam do tej wagi :)

Ja też właśnie wciągnęłam miskę czereśni i teraz czaję się na chipsy...

Ja nie mam czereśni :( Ale mam jeszcze trochę truskawek, może bym koktajl wypiła... chyba nie chce mi się zrobić. A kolację robił Tomek :))

Carolajna ale Ty masz dobrze! Sama zjadłabym taką kolację! :P
Ja od wczoraj wcinam czereśnie, tak pół kilo na wieczór :P to już kolacji nie wcisnę :P za to ile cukru pewnie sobie funduję :P

Hej laseczki :)

Melduję się po wizycie wszystko w porządku :)
Z małą ok, rośnie, ale zmierzyć się nie dała, bo akurat zaczęła szalec jak opętana :)) Następna za 3 tygodnie.
Od początku ciąży przytyłam 9kg, niby nie jest to super dużo, ale ja też do drobnych nie należę.
Maluszek nie przejmuj się takim gadaniem. Jesteś w ciąży i masz prawo wyglądać jak wyglądasz. A jak to koleżanki mówią to ciekawe jak one wyglądały w ciąży.
Ja też mam czasem straszne doły, szczególnie, że moje uda są gigantyczne, a chciałabym mieć tylko słodki okrągły brzuszek, ale niestety. Zamierzam potem szybko zgubić i być super laską :)

Wyprzedaż w C&A online ma się zacząć 20 czyli jutro :) Zamierzam polować od rana :PP

Właśnie zjadłam na kolację mozarelle z pomidorami i grzanki :))

Sonia a ile Ty masz wzrostu? Bo z tego co kojarzę to masz chyba tyle co ja :)
To Ty chudzinka byłaś! Teraz ważysz tyle co ja przed ciążą :P to się powinnaś cieszyć :P

Ja przed ciążą ważyłam 58kg teraz ważę już 63 czyli mam 5kg na plusie a to dopiero 22tydz :) Także moim tempem słabo to widzę. Trudno potem będę się martwić, chociaż powoli zaczynam łapać dołki że grubas się robię

Cześć dziewczyny!
Dawno nie pisałam bo jakoś czasu brak :P robię porządki i szykuje powoli pokoik a właściwie robię w nim miejsce :P na nowe zakupy, które niedługo czas zacząć robić :)

Jeśli chodzi o wagę to ja ważyłam 63kg i starałam się utrzymywać tą wagę... a teraz mam już 67 :( i waga rośnie... a to dopiero 20 tydz.

Więc patrząc na Dorę, która ma 6kg na plusie i jest w 27 tc, to ja takim tempem chyba już z 10kg na plusie będę miała w tym czasie :P

haze01 chciałabym mieć to w nosie :P może zdradzisz sekret jak to olać? :)

Sonia to ile Ty normalnie ważyłaś? Ty przecież wysoka jesteś? :)

Linka mam nadzieję że te ciążowe dolegliwości wynagrodzi Ci nie kolkowy maluszek. Mój synek też miał kolki i mam nadzieję, że córka mi jednak tego oszczędzi :)

Ja też normalnie nigdy nie przekraczam granicy 60 kg :) ale teraz już dawno przekroczona. Chciałabym w tej ciąży nie ważyć więcej niż 70 ale chyba się nie uda....

Linka życzę unormowania ciśnienia i współczuje przeprowadzki, a firma faktycznie niepoważna, mam nadzieję że szybko znajdziecie korzystny zamiennik.

Maluszek, głupimi komentarzami się nie przejmuj, po porodzie raz dwa zrzucisz i to z nawiązką, nawet bez większego wysiłku.

Ja tez małego kąpałam co drugi dzień, jak nie kąpałam to tera i ciepła woda. Główkę myłam normalnie w wanience.

Aga, mój endo skomentował te skoki tak: "No cóż tak to jest jak się ma zepsuta tarczycę"

Dziewczyny a gdzie to spotkanie ?

Co do kąpieli, to ja z kolei myłam Tomka codziennie, ale to dlatego ze chciałam narzucić mu konkretny plan dnia i w sumie od czwartego miesiące Młody już miał wszystko jak w zegarku i odłożony do łóżeczka praktycznie sam od razu zasypiał.
Teraz kąpiemy się co drugi dzień.

Mamtu ja bardzo chętnie się z Tobą wybiore do szpitala - tylko trzeba wcześniej ustalić czy na pewno on sie odbędzie.

Dziewczyny to ja już mam 80 kg na liczniku, ale powiem wam, ze mam to w nosie ;)

Linka współczuję historii z przeprowadzką :(
trzymam kciuki za unormowanie ciśnienia :) i faktycznie staraj się unikać stresów (choć wiem, ze to trudne).
Scooby doo super ;)

dzięki za info Aga:>ja dopiero wybieram się na oglądanie wózków w sklepie, na razie zrobiłam wstępny przegląd w necie. zawsze wydawało mi się że właśnie lepiej jak przednie kółka są skrętne wokół własnej osi ale teraz widzę że i tak moje preferencje wyjdą pewnie dopiero w trakcie przejażdżek wózkiem po sklepie:>

No i jak tylko go zobaczyłam w sklepie i prowadziłam między regałami to już wiedziałam, że to ten :). Po prostu płynął :). Ale w Gdańsku nie było go w sklepie, także namacalnie sprawdziłam go w Gdyni :)

Linka współczuję przeprowadzki bez pomocy bliskich.My tez dwa miesiące temu sie przeprowadzaliśmy i dzięki jednym i drugim rodzicom, jakoś udało się to przejść. A pani z firmy przeprowadzkowej widać bardzo niekompetentna. I trzymam kciuki, aby zdrówko się poprawiło i wszystko było dobrze.

Mamtu ja również jestem chętna na spotkanie z anestezjologiem, także umówimy się bliżej tego terminu :)

Marta jeśli szukasz x-landera to w BoboCentrum jest fajny zestaw, podsyłam link:
https://www.facebook.com/pages/Bobocentrum/227406234070739?hc_location=stream

Katrine, zamawiamy w Mama i ja. Wiesz, dla mnie bardzo ważne było żeby były duże pompowane koła, w żadnym wypadku skrętne. Aczkolwiek w Caravelu przednie koła skręcają się (z tym, że są tej samej wielkości co tylne, to też dla mnie istotne), ale tylko prawo - lewo (nie wiem jak to opisać...), także bardzo fajnie, choć obstawiam, że i tak będę je blokować ;). Poza tym bardzo mi się podoba ich estetyka :). No i opinie o nich, chociaż jest ich bardzo mało, ale jeśli są, to bardzo pozytywne. No i cena również nie wydaje mi się jakaś wygórowana w porównaniu do pozostałych modeli :).

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (106 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...