WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

No to przyszedł czas na trzynastą część pogaduch. Oby najszczęśliwszą z dotychczasowych. :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013

http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-12-t474006,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (13)

Nie chciałam Was martwić, ale nie byłam w stanie nic pisać nawet czekając 2 godziny po glukozie. No ale dobrze, że mam to już za sobą;)
Przynajmniej do wyników.

A przepuściłam niestety. I tak teraz patrze, że w sumie to dla trójki dzieci znajomych i mojego faceta. Sobie kupiłam tylko gacie (za przeproszeniem)... No kretynka ze mnie:/
Miałam coś kupić dziewczynkom lat 6 i 7 i dla chłopca rocznego. I jak wpadłam w te ciuszki dla dzieci to wyjść nie mogłam. W smyku juz mega pustki po wyprzedażach. Ale dla chłopca wyhaczyłam fajny komplet taki marynarski. No cudo! A dla dziewczynek sukieneczki:)

I wiecie co, ja chyba bank obrabuje jak się Młoda urodzi i będzie trochę większa. Takie zaje*** sukienusie widziałam w cocodrillo (czy jak to sie pisze), że ostatkiem sił powstrzymałam sie od zakupu. Ale ceny horrendalne...

No i kupiłam koszule dla swojego faceta, bo ostatnio wyrzuciłam "przez przypadek"prawie nową koszule. I jak sie zorientuje, to będzie mała awantura :/

Nie przypuszczałam (w najśmielszych snach), że przyjdzie taki czas kiedy pójde do sklepu i nic sobie nie kupie. To jakiś dramat! Bo jak to zajdzie za daleko, to będe wyglądała jak dziadówa a córeczka jak gwiazdka...

Aniu - obwod brzucha jest wskaznikiem wzrostu dziecka czyli tyle cm co tygodni i jak jest za maly o 3 cm albo za duzy to jest wskaznik do niepokoju i wtedy robia usg, przynajmniej tak jest w UK. ale to usg jest wyznacznikiem wiec jak tam wsio ok to sie nie ma co stresowac, zwlaszcza ze mialas podobnie w poprzedniej ciazy. ja sie umowilam na wizyte na nastepna niedziele, akurat przed wyjazdem zeby sprawdzic ze wsio ok i moge spokojnie jechac.
mam dzien do bani, dobrze ze weekend bo juz nie moge patrzec na te moje tabelki i jak nic sie nie zgadza, mam dzis dzien pod tytulem jak ja bym chciala byc kura domowa

Właśnie Marta chwal sie na co przepuściłaś kase na fryzjera :))

Marta, forumki sie martwia a Ty a zakupach szalejesz. Dobrze ze ta glukoze masz juz za soba

Marta, dobrze, że jesteś.
Jak już się ogarniesz to pochwal się zakupami. :)

Dzień dobry:)
nie zdążyłam przeczytać co pisałyście od rana - za chwile doczytam:)

Melduje się po łyknięciu glukozy. Kuźwa, co za słodycz! Gdyby nie cytrynka nie wiem jakbym dała rade;) Ale myślałam, że zejdę w pierwszej godzinie. Ale nie z tej słodyczy, ale z głodu i bólu głowy:)))))

Dopiero wróciłam do domu. Jak juz się wybrałam do miasta/centrum to zaszalałam w Madisonie. I już na fryzjera nie wystarczyło:/ Czekam do wypłaty...

Ale ten upał jest nie do zniesienia... Mam nadzieje, że prognozy się jednak nie sprawdzą i będzie tak do 25 stopni maks hehe

Miłego dzionka!

p.s. ustosunkuje się do Waszych postów troszke później, bo teraz musze wziąć prysznic i zrobić obiad.

Apolonia, zaciskam kciuki! :) Będzie dobrze.

Apoloniaa koniecznie daj znać po badaniu. I nie zamartwiaj się na pewno wszystko w porządku :)

Mamtu - ja też bym bardzo prosiła o te książeczki w PDF WSZYSTKIE jeśli to nie problem 
mój meil : cool_zuzanna@interia.pl
Madlen baaaardzo dziękuję za odpowiedź już myślałam że się nie doczekam :D a płaci się coś za tę szkołę? Za siebie za mężą?
Zazdroszczę tych Borów :D
Dziewczyny dziś wieczorem mam połówkowe już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć naszego synka :D tym bardziej że ja w dalszym ciągu nie czuję ruchów CHYBA a to 22 tydzień :/ i w sumie muszę się gina zapytać co z moim łożyskiem bo jakoś on nic nie mówił, a ja nie pytałam To moja pierwsza ciąża więc wiele rzeczy mnie zaskakuje wciąż i wciąż :P

Katrine gratuluję córeczki :)

Katka, chyba masz rację z tą glukozą. W taki upał to nie lada wyczyn. :)

Aga bardzo fajny pomysł z tymi festynami :) Pogratulować mamie :)

Julka prawie sie posikalam z tej opowiastki o kremie.

A festyn fajny rzeczywiscie, ma mama pomysly.
My dzis co prawda nie na festyn, ale na przedstawienie do szkoly jedziemy, no i wlasnie z tej okazji pieke ciasteczka, tak mi tu pachne i nie wiem czy sie powstrzymam przed wyjadaniem.

A Marta moze milczy dzis, bo moze glukoze robila?

Aga, ja Ci tylko przypominam, że nie 'lecisz', a powoli i dostojnie kroczysz, tak? :P

Marta, weź daj znak życia!

Też tak myślę :). Szczególnie, że naprawdę super sobie radzi. W niecałe 3 lata z przedszkola, od którego rodzice i dzieci uciekali w popłochu zrobiła placówkę, do której ma tyle odwołań od nieprzyjętych dzieci, że szok :). Ale ciężko na to pracuje... I prawdą jest, że ma tam super zespół zgranych i fajnych ludzi :). Dobra, już tak nie zachwalam tej swojej mamy, tylko idę się suszyć i lecę ;)

Miłego popołudnia! :)

fajny pomysł z tymi festynami :)

Aga, super! Fajnie, że Mama tak prężnie działa. Na pewno to dobre i dla dzieci i dla rodziców. :) Udanej zabawy w takim razie!
A to jest to przedszkole przy Maciejewicza, czy coś pochrzaniłam?

Mamtu, festyn u mojej mamy w pracy (przedszkole). Mama jak objęła placówkę wprowadziła taką tradycję i organizuje w każdym "roku szkolnym" dwa festyny - jeden na początku, drugi na końcu :). Zawsze jest jakaś tematyka - tej jesieni był "dzień ziemniaka" i królowały wszelakie potrawy ziemniaczane, no i wiadomo... Różne konkursy (np. na najdziwniejszy kształt ziemniaka). Rok temu był bodajże festyn marynarski, a dzisiaj w stylu igrzysk olimpijskich :).

Ania, poza tym dzieci są różne i tak jak każdy egzemplarz jest inny poza brzuchem, tak te w brzuchu też mogą się chyba od siebie różnić. Najważniejsze, że dziecko jest zdrowe i rozwija się prawidłowo.

Aga, a gdzie ten festyn i z jakiej okazji?

No pewnie że dobrze,łaski nie zrobił,tylko po co nastraszył?Lekarz w Polsce też mierzył,waga wtedy była 700 gr i powiedział że prawidło jak na tamtej tydzień ciąży,zresztą wszędzie czytam że w tym okresie dziecko waży właśnie około kilograma więc jest chyba ok.

Wiecie... Zawsze mnie zastanawiało jak w taki upał można pić gorącą kawę ;). Nadal jest to dla mnie niepojęte, bo ja z tych "nie-kawoszy" ;). Owszem, pijam, ale jak mam ochotę, a nie potrzebę (a to rzadko ;) ).

Sonia, no to ciesz się mężem ile wlezie! Udanego wyjazdu! :)

Haze, uśmiałam się z "felernego tyłkowego egzemplarza" ;).

Julka, ja to zawsze wyręczam swojego męża i sama się tak załatwiam z tym zapraszaniem... Ale pomyśl, że jutro wieczorem wszystkie będziemy Ci zazdrościć zawartości żołądka ;).

Katka, pewnie gdybym miała doświadczenie to zrobiłabym tak jak Ty, ale, że nie mam no to muszę "przerobić" wszystko od podstaw ;).

Ja spróbowałam się zdrzemnąć, ale oczywiście nic z tego - co 15 minut jakiś telefon... A to pies szczekał (a z reguły tego nie robi), no i stwierdziłam, że to bez sensu... Także wzięłam prysznic, nasmaruję się, wierząc, iż rozstępy nie zbliżą się do mnie na milimetr i ruszę na przedszkolny festyn (gdzie spałaszuję kiełbaskę z grilla :D ).

Marta, odezwij się, co? :)

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...