WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Aga zdublowałyśmy się :P

Dziewczyny, założyłam nowy wątek

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=477015&c=1&k=160

Aga, może nie będzie tak źle. Trzymam kciuki!
A co z tym Twoim egzaminem z karnego? Dało się coś pokombinować z tą poprawką?

Taa, Was budzą psy, koty, dzieci, a mnie dziś obudził... mąż. O 4:00. Bo na siku szedł tak, jakby chciał całą dzielnicę obudzić. Myślałam, że ubiję. :/

Marta, całe szczęście, że nasza kotka to tylko taką fazę sporadycznie łapie ;). No i pies z reguły też nie budzi, chyba że naprawdę jest niedopieszczony to wtedy karuje swój wielki pysk do łóżka na tulenie (całe szczęście, mąż śpi z brzegu; no i grunt, że tylko pysk - ale to zasługa męża właśnie, bo ja to bym nawet z dogiem niemieckim mogła w łóżku spać) ;).

Co do spania to ja jakoś bardzo przywiązana do męża jestem ;). Jakoś nie lubię spać sama, ale kto wie co to będzie za jakiś czas - może i ja wyeksmituję do dużego pokoju, nie upieram się, że nie ;).

Haze, powodzenia i na zakupach i na badaniu! :) Rany, kiedy ja się w końcu za tę wyprawkę zabiorę... W sumie to z tych większych zakupów brakuje nam jedynie łóżeczka i materaca, no ale te higieniczno - medyczne pierdoły są daleko w polu... A znając życie to z tym będzie największy problem ;). A z tym sąsiadem to może i dobrze - zawsze będziesz miała asa w rękawie w razie gdyby, odpukać, Mała dawała koncert ;)

Carolajna, został mi ostatni egzamin. Ale mam już jakiś przegrzany mózg i nic mi nie wchodzi... Kompletnie. I obawiam się bardzo, że wrzesień mnie przywita. No ale zobaczymy jak mi dzisiaj pójdzie...

no ja dokarmiania też nie chcę, bo po ostatnich doświadczeniach dziękuję bardzo, no i nie chcę tej ichniej szczepionki jeśli to euvax, no i wogóle chcę żeby szczepili maluszka przy mnie, a nie tak jak ostatnio, wzięli, przynieśli i o zaszczepiony

Haze, ja też generalnie nie mam wygórowanych próśb i ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy w takim przypadku warto taki plan w ogóle robić. Mam po prostu nadzieję, że jeśli poproszę np. o ochronę krocza, a nie będę miała tego 'na piśmie', to mnie nie oleją. Podobnie z dokarmianiem czy wizytami studentów.
Ale daj znać czego udało Ci się dowiedzieć. :)

oo to widzisz, jakoś tej informacji nie zarejestrowałam - dobrze wiedzieć.
Ja nie w tych wymagających jakoś specjalnie - chciałabym odwlec ta nieszczęsną oksytocynę w razie braku zagrożenia, ochrona krocza i bardziej skupiam się na tym, co po porodzie, czyli chciałabym rodzić łożysko z małą na piersi i żeby też ją na mojej piersi wstępnie zbadali - oczywiście wszystko w przypadku braku jakiegokolwiek zagrozenia życia każdej z nas

Haze, powodzenia na badaniach! :)
Ja jeszcze nie pytałam mojej lekarki o postrzeganie planu porodu w Wojewódzkim, więc jestem bardzo ciekawa, co Ci lekarz powie.
Chociaż, tak sobie myślę, że skoro Julka dostała ten schemat PP od położnych z Wojewódzkiego właśnie, to chyba muszą mieć dość pozytywne podejście, o ile nie wymagasz 'gruszek na wierzbie'. ;)

Marta, ja już od dawna nie śpię z moim mężem. Nie tyle z wygody, co dla bezpieczeństwa. Mój mąż należy do tych, co to rzucają się w nocy, a że waży swoje i wzrost też ma słuszny, to ma czym przywalić. Także ja po prostu 'uciekłam' sobie do salonu i tu mi dobrze. ;)

Cześć dziewczyny :)

Napisałam post i wszystko mi sie skasowało :(

Podziwiam, że tak długo siedzicie na forum, ja to 22-23 i już tylko marzę o podusi :)

Aga miłej i owocnej nauki Ci zyczę. A duzo masz jeszcze tych egzaminów?

Może ja też dzisiaj zrobię napad na lidla ;)

Rano udało mi się kupić truskawki w warzywniaku pod domem to będę się objadać, a mam jeszcze jagodziankę hihi :))

Maluszek hej uśmiechnij się - zwolnienie to nie koniec swiata, odpoczniesz sobie, na spokojnie przygotujesz wszystko dla Córki - zobaczysz, jeszcze się uśmiechniesz do tych swoich mysli :) ściskam Cię z całych sił !!!

a mnie właśnie obudził sąsiad nad nami, bo w końcu zaczęli wykańczać mieszkanie i od rana walą, tłuką i wiercą, no ale niech wiercą, byle skończyli do września !!! choć wczoraj o 21 to juz przesadzili i musiałam się do nich przespacerować ;)

Marta bo to jest właśnie tak, ze jak człowiek ma za dużo czasu, to na nic mu tego czasu nie starcza :P
Powiem Ci, ze mi też już brakuje miejsca w łóżku, ale śpimy razem, bo nie ma innego łóżka :)))) chociaż najlepiej mi się śpi, jak mój mąż ma nockę ;)

Nasz kot został przez nas zdominowany i wie, że wymuszanie nic nie daje ;) tylko on z kolei lubi załatwiać swoje potrzeby w środku nocy, co ochoczo i głośno potem komentuje blecząc wniebogłosy i latając po całym mieszkaniu - mam ochotę wyrzucić go wtedy przez balkon!

Dzisiaj w planach mamy zaliczyć Akpol i zakończyć kompletowanie podstawowej wyprawki, czyli w planach materac, przewijak, ochraniacz i parę innych d*perelek ;)
No i strasznie się cieszę, bo dzisiaj zobaczymy nasza córcię, ciekawa jestem ile Młoda już waży, no i w ogóle co u niej słychać :) Poruszę też z lekarzem temat planu porodu, jak to widza w wojewódzkim.

Miłego dnia dziewczyny :)

Selene, wysłałam do Ciebie wiadomość. :)

Mamtu nie ma problemu. Tylko które konkretnie napisz jak będą to oczywiście kupię i jutro dostarczę :)

Aga, no widzisz jaka jestem grzeczna? Chociaż u mnie jakoś tego słońca coraz mniej. ;)
Dzięki Ci wielkie za propozycję zakupu gaciochów. Kochana jesteś. Tyle, że ja nie wiem czy byłabym w stanie w najbliższym czasie w ogóle je odebrać, a do następnego spotkania to mogę już nie dociągnąć. ;)

Selene, nie byłby to kłopot dla Ciebie, gdybym poprosiła, żebyś kupiła dla mnie te spodenki jeśli w ogóle jeszcze będą?

Sonia, ja o 23:00 też już zasypiam, ale że muszę wziąć ten lek, to zmuszam się wszelkimi sposobami, żeby nie odlecieć. ;)

Ale Wy macie niecierpliwe te zwierzaki ;) Ale z drugiej storny nie nakarmić biednego, głodnego, małego futerka skandal! ;)

Mamtu ja będę dzisiaj w Lidlu po pracy.

Marta spróbuję z colą, może faktycznie to pomoże. Skoro słodkości jej nie ruszają. Ach ta dzisiejsza młodzież ;)

witam z rana!

Maluszek będzie dobrze, najważniejsze nastawienie!

Ja się zdecydowanie nie wyspałam. Ksawery przyszedł do mnie o 2 i się wiercił a o 7 zarządził koniec spania.

Mamtu to faktycznie długo siedzisz wieczorem, ja o 23 to jestem już nie do życia.

Aga, te koty są czasem nieznośne ;) Jakby nie mogły poczekać.
Jak kotek się wydzierał wniebogłosy, a ja nie reagowałam to wstał mój facet zobaczyć co sie ze mną dzieje i kot dostał bure hehe.
Nie wiem jak Wy, ale ja od jakiegoś czasu musze spac sama. Troche mnie drażni mój facet w łożku :/ Mam za mało miejsca, no i jak widze jak śpi słodko a ja się krece to mnie wkurza ;)

Haha, widzisz Marta - a mnie właśnie obudziło dzisiaj moje miauczące futro, bo przecież bezlitosny pan nie nakarmił Jaśnie Panienki od razu po wstaniu z łóżka, więc trzeba było się wydzierać w niebogłosy... ;)

Dzień dobry w słoneczny acz rześki poranek:)

Ja już też nie śpie od jakiejś 6. Do 3 kręciłam się na kanapie, a potem zasnełam tak mocno, że nawet nie słyszałam jak kot mi się wydziera nad uchem, że chce jeść ;)))

Mamtu, Katka, pewnie teraz odsypiacie nocne harce przy kompie;)

Selene, Młoda faktycznie uparta ;) A może po coli/pepsi uaktywni się i przerzuci w inne miejsce? U mnie to działa.

Maluszek, jak się już przyzwyczaisz do bycia w domku, to nie bedziesz miała czasu na nic. Może rozpisz sobie na kartce jakie masz plany, co musisz jeszcze zrobić, o czym poczytać i ciesz sie swoim stanem odmiennym:) A Twoje Maleństwo po prostu zbuntowało się w końcu i powiedziało dość Matka. Przystopuj troche :)) Jakie te nasze Maleństwa mądre,prawda?
Maluszek, dobrze będzie bo nie ma innej opcji:)

A ja doszłam do wniosku, że pomimo tego, że siedze cały dzień w domu to i tak zrobienie czegokolwiek zostawiam na ostatnią chwilę. Zajmuje sie takimi pierdołami, że aż sama się sobie dziwie. Nic konkretnego... Ale co ważne, nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia hehe

Miłego dnia Kobiety:))

Dzień dobry!

Mamtu, widzę ,że wystarczy Cię trochę postraszyć i od razu słońce wraca na swoje miejsce ;). Właśnie chciałam się zapytać czy może nie kupić Ci tych spodenek, bo wybieram się do Lidla :). Tyle, że mnie w piątek nie będzie, także dostawa by się trochę obsunęła...

Sonia, nawet się nie zastanawiaj nad tą poduchą - jedź i kupuj, jest niezastąpiona :).

Anavaw, gratuluję pierwszego zakupu :)

Selene, zapowiada Wam się Córa - Indywidualistka ;)

Ja w końcu trochę pospałam, idę zrobić śniadanie i do nauki - może dzisiaj będę bardziej produktywna ;)

wiatajcie porannie,

Ja duzo snu nie potrzebuje :)

Maluszek, zrelaksuj sie, dobrze ze bol mija. Bedzie dobrze. Szybko znajdziesz inne zajecia.

Selen biedactwo, masz malego uparciuszka w brzuchu - nie slucha sie nikogo, oby jej przeszlo z czasem.

U mnie dzis slonce, wiec i wam zycze dzis slonecznego dnia.

Inne tematy z forum

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)