WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Maluszek ten Twój ból brzucha dość poważnie brzmi. Co na to Twój lekarz, mówiłaś mu? Bo to nie pierwszy raz zdaje się?

Oj nie zaszkodzą hybrydy w żaden sposób - bo jak? Ani do krwi to się nie przedostanie ani nic. Jak dla mnie jeden minus mają taki że niszczą naturalną płytkę paznokcia, ponieważ trzeba ją mocno spiłować po całej powierzchni.

O Sonia to udanego wieczoru życzę!!

Walerka Tobie też :D i tej pizzy zazdroszczę bo chodzi za mną cały dzień dziś

ja wróciłam z pracy i miałam straszny ból brzucha.wziełam dwie nospy i troche mi przeszło,ale nie było za ciekawie.jeszcze troche mnie boli ale mogę już chodzić bo nie mogłam.

tak się zastanawiam nad tymi paznokciami na które się jutro umówiłam czy to nie zaszkodzi małej?może to śmieszne ale jak myślicie?

Sonie dzięki :)

Walerka to miłego spotkania :)

a ja właśnie czekam na męża i zawartość paczek, która przywiezie, czyli jedzonko z mc donalda + lody z polewą czekoladową :D

Walerka udanego wieczoru!

My z mężem w nasz ostatni wspólny wieczór przed wyjazdem zaraz wybywamy do kina się trochę zrelaksować. Po za tym jutro nasza rocznica ślubu więc okazja jest :)

Haze bardzo ładne to łóżeczko.

No ale mamy juz blizej niz dalej. Ja IDE sie spotkac zaraz miedzy innymi z dwoma dziewczynami ktore zaraz rodza, im jest gorzej.
Ide na wielka pizze ale sie ciesze.

anavaw proszę bardzo :)

http://allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-kacper-2-b-interbeds-lateks-i3314906762.html

Oj ja nie bardzo lubię być w ciąży, są momenty w których jest fajnie ale raczej nie jest to stan błogosławiony :)

Julka, ja pewnie też pomarudzę ze 2 dni i mi przejdzie...przyzwyczajona jestem do tych wyjazdów ale muszę przyznać, że teraz jest wyjątkowo ciężko. Chyba sobie wezmę chociaż jakąś babkę do sprzątania raz w tyg bo już coraz ciężej mi samej wszystko robić. Może macie kogoś z polecenia?

Ania27, ja na razie biore zelazo, wyniki kontrolne bede miala w przyszlym tygodni i wowczas sie okaze co dalej, ale mysle ze bede musiala bralac do konca ciazy. Z tym ze ja nie bedac w ciazy normalnie mam hemoglobine troszke ponizej granicy normy lub ledwo co lapie sie na norme.

Ciaza ma swoje plusy i minusy, stanem blogoslawionym w zyciu bym tego nie nazwala. Jest tyle dolegliwosci ze szkoda gadac, a dodatkowo dziewic miesiecy zamartwiania sie czy wszystko bedzie ok jest masakryczne. Mi aktualnie najbardziej dokucza to ciagle kopanie, wiercenie sie , czkanie i co tam jesze, generalnie czuje swoje malenstwo 24 godziny na dobe, nie daje o sobie zapomniec.

A czy juz zdecydowalismy sie, co do miejscowki na piatek? Retro, Ferber? Czy jeszcze jakies propozycje?

Walerka, bo w ogóle każda ciąża powinna przebiegać książkowo, wg wyznaczonych schematów i nie byłoby problemu, a tak? Ciągle jakieś dolegliwości, wątpliwości i w ogóle mnóstwo rzeczy, na które nie mamy wpływu. Nie jest to sprawiedliwe. ;)

no mi sie od razu poprawil humor, po rozmowie z szefem i nie bylo tak zle. cale biuro wie ze mam jutro wizyte, niestety bez usg, bo mam wrazenie ze zapomne a mam pare rzeczy do zalatwienia, ciekawe jak tam moja tarczyca i z jakiegos powodu zrobili mi badania na nerki - musze spisac co chce zapytac bo zapomne. miedzy innymi ciekawe czy mi juz termin cc ustala, jakos tak dziwnie by bylo juza to wiedziec ale i moglabym dopasowac moj urlop do tego i zarezerwowac rodzicom bilety na przylot.

bo to wlasnie jest problem - czlowiek odetchnie po pierwszym trymescie, zapomni jak moze byc zle i ten trzeci przychodzi ze wszelkimi niewygodami - taka zmyla ja uwazam

Marta ja tez w czasie ciąży przerzuciłam sie na Radio Plus, bo jakos bardziej mi przypadają teraz do gustu stare przeboje :)

Moje dziecko tez ostatnio bardziej sie wierci i widac jak tylko w brzuchu sie wygina i kręci. Ale jak mnie kopnie, to juz tak konkretnie zaboli ;)

Mi poki co ciąża jakos specjalnie nie doskwiera (pomijając pierwsze 16 tygodni, bo to był koszmar), ale coraz bardziej zaczynam odkrywać "trud dnia codziennego" w ciąży. Brzuch juz coraz większy i cieższy; ciężko rano z łóżka sie podnieść i nocna toaleta, też juz coraz częściej. A tu jeszcze 2,5 miesiąca trzeba wytrzymać ;)

witam
Haze na wstępie podeślij mi proszę linka do tego łóżka piętrowego. też się zastanawiam nad takim, ale jakoś nie znalazłam takiego co można na jakiś czas rozmontować.

Letni deszcz , hmmm, tylko wytłumacz takiemu maluchowi , że na spacer nie da rady iść ani do ogrodu, bo cały czas pada. Biedna stała w oknie i patrzyła :(

Ja na glukozę idę w czwartek. jakoś dziwnie mi kazała zrobić badanie , bo 50 (wcześniejszej ciąży miałam 75 ) i pozwoliła zjeść lekkie śniadanie. dziwne co?

Kolejna dziewczynki, widzę. Gratulację.

Ania, mój Mały teraz raczej już mało kopie, a więcej się wierci właśnie, bo pewnie już tam nie ma zbyt dużo miejsca na szaleństwo. Wcześniej mocniej czułam kopniaki, a teraz tylko takie rozpychanie się pod skórą, bo on już dość spory jest i mu pewnie tam niewygodnie. :)

Ja ogólnie też lubię być w ciąży, żeby nie było. Ale wkurza mnie, że niektórym wydaje się, że to taki "piękny czas w życiu kobiety". Pamiętam piękniejsze czasy. ;)

ja też lubię być w ciąży :)
czasem ponarzekam, ale jakoś specjalnie mi nie doskwiera, choć za stan błogosławiony to bym tego stanu nie wzięła ;)

macie sie cieszyc ze nosicie nowe zycie i tyle, co wiecej wedlug facetow nosicie ich geny wiec tym bardziej macie byz zadowolone :-). zawsze podziwialam kobiety ktore uwielbiaja byc w ciazy, a sa takie ktore specjalnie w ia zachodza bo tak lubia.

A ja tam lubię ciążę,ruchy dzieciaczka,brzuszek zaokrąglony,wiadomo że ciężko z każdym dniem,no ale coś za coś,niedługo będziemy mieć już przy sobie słodkie maleństwa.Nie lubię tylko tego zamartwiana się,czy dziecko zdrowe,jaki będzie poród itp

Julka dobrze że wszystko ok na wizycie u Was,noi masz rację,jak byłam w 26 tygodniu u gina(w Polsce) powiedział że dziecko waży około 700g,a tydzień wcześniej jeszcze tu w Niemczech ważyło 600,więc tak średnio 100 gr na tydzień rośnie jak widać.Może też masz pózno owulacje i długie cykle,do tego drobnej budowy i stąd taka waga dzidziusia.Najważniejsze że wszystko dobrze.
Wasze dzieci dużo kopią czy bardziej się kręcą?Bo moje leniwe,mało co kopie,a i jeszcze mam pytanie do tych co biorą żelazo w tabletkach jak długo kazali Wam je brać,bo mi że do końca ciąży,ale tak sie zastanawiam czy jak wyniki będzie w normie to brać,bo w pierwszej ciąży przyjmowałam tylko dwa miesiące.

Taa, ja będę błogosławić dzień, w którym pożegnam pieluchy. :)

to na pewno był facet ;) ja też nic błogosławionego nie widzę. tu boli, tam ciągnie a człowiek porusza się z gracją słonia tudzież kaczki.
Ja bez parasola dzisiaj byłam, ale miałam szczęście i akurat jak wychodziłam to trochę mniej padało.

w ogóle kto wymyślił pojęcie "stan błogosławiony"?? Chyba jakiś facet? Błogo to mi będzie kiedy Maleństwo się urodzi i pójdzie do przedszkola :D

Te wszystkie teksty a propos ciąży to też moim zdaniem wymyślają faceci... Ja tu nic błogosławionego nie widzę. Pierwsze kilka miesięcy lezalam i wymiotowalam, teraz za dużo się ruszać też niewskazane, i nie chcę myśleć co będzie w tym 3 trymestrze z coraz większym brzuchem... A jeszcze jak nastana upały to spedze lato w bloku (dosłownie). Dobrze, że to tylko 9 mcy, a nie 24 jak u słoni (?) ;))))

Inne tematy z forum

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (26 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?