WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Apoloniaa, a gdzie na Stogach? Ja mieszkalam tam kuuuupe lat;) I przyznam, że latem to idealne miejsce bo blisko na plażę na piechotę:)) a teraz z Chelmu to kawałek drogi...

1985sloneczko - ja mieszkam na Stogach, zameldowana jestem na Starówce, chcę rodzić na Zaspie i tam też zapiszę się do szkoły rodzenia, koleżanka ostatnio która rodziła, mieszka na Szadółkach i też tam rodziła i chodziła do SR :)

Trzeba się zapisać się w 25 tygodniu, zajęcia zaczynasz od 26 tygodnia, ja jadę w tym tygodniu od 08 do 12 lipca :)

Ty pewnie też jakoś w tej okolicy więc zapewne się spotkamy na zajęciach :)

Mamtu, dzięki:)) Czasem wydaje mi się, że Mała zachowuje zdrowy rozsądek i spokój, gdy mamie tego brakuje. Faktycznie, kochane Dziecko:))

Maluszek, dobrze, że podjęłaś decyzję o zwolnieniu. Oswoisz się z tą myślą szybciej niż Ci się wydaje i ani się obejrzysz, a Twój wolny czas zagospodaruje pewna Mała Istota. :) Będzie dobrze. Siedzenie na zwolnieniu wcale ni musi być takie złe, jeśli ma się dobrą motywację. A my mamy, prawda? :)

Aga, no to gratulacje! Bez względu na ocenę być najlepszą to jest coś! :)

Marta, fajnie, że na badaniu wszystko ok. A ułożenie miednicowe to chyba coś dla Ciebie, co? Czy już Ci pisałam, że masz niesamowicie współpracujące i grzeczne dziecko? ;) Kochana Mała. :)

Aaaa dziewczyny jak to jest z tą szkołą rodzenia?? chcę rodzić na Zaspie (mam w zaokrągleniu 1km od domu ;P) i podobno tam jest SR tylko gdzie dokładnie, jak się zapisać i takie tam ;P

Męża nie ma więc mam kompa dla siebie :P ciekawe na jak długo :P

Kochane, miałam ocenić żal na opuchnięte nogi który kiedyś kupiłam... i wiecie... należę do osób które nie mają czasu na takie rzeczy jak balsamy/kremy i te de ;P zatem po przeszło miesiącu mogę Wam powiedzieć że to jest cud!! mam genetyczne kłopoty z żyłami (żylakami, opuchnięciami i skurczami) a w ciąży mi się to zwiększyło tak że lepiej nie mówić :/ miałam dziś w nocy skurcze w obu łydkach mimo spania przy uchylonym oknie i z nogami w górze, wstałam rano z takimi nogami że lepiej nie mówić :/ no i wiecie, stwierdziłam że co mi zależy i wyciągnęłam ten żel... 10 min później miałam nóżki jak u nastolatki :D zero opuchlizny, bólu, pulsowania, ciężkości :D rewelacja, przed wyjściem do pracy nałożyłam jeszcze raz i pierwszy raz wróciłam po pracy na "własnych nogach" :D mogę z czystym sercem polecić bielada żel dla kobiet w ciąży i po porodzie na opuchnięte nogi :)

A poza tym u mnie nic nowego ;P szykujemy się intensywnie na narodziny syna :D w pokoiku już są puste szafki, a jak zajęte to przez zabawki (po nas ;P), dzielnie wybieram rzeczy dla Maleństwa, ale trzeba w sobotę się wybrać na sklepy oblookać co i jak ;)

Młody daje mi codziennie znać że jest bym o Nim nie zapomniała - na pewno Mamusia nie zapomni ;) ach jak ja Go kocham!! chociaż jeszcze 17tyg zanim Go przytulę :)

Walerka, jak ja lubię koniak:)) a tu jeszcze tyle miesiecy abstynencji...

Tylko ze to jeszcze troche zanim sie ulozy ostatecznie, bo teraz jeszcze moga fikac.
Budzet uratowany ale tylko dlatego ze nic mi sie nie podobalo. Gorzej ze prezentu dla taty tez nie mam, bedzie niesmiertelny koniak.

Ja dzis bylam w Mc donaldzie, pierwszy raz od bardzo dawna. Ale mi smakowalo

Aga, dokładnie tak jak piszesz-to jest wskazanie do cc:)) No ale jutro idę do psychiatry i zobacże co powie. W każdym razie jestem dobrej myśli:))

Marta no to świetnie, że wyniki dobre. Mała ładnie rośnie :)
Fajnie, że bedziesz. Ja juto będę z facetem :)

Marta, a czy jeśli Młoda się nie przekręci to jej ułożenie nie będzie wskazaniem do CC? :) Super, że wyniki ok! :)

Kurcze, pisałam posta i wszystko mi wcielo:((((
Wyniki super, Młoda współpracowała dziś z lekarzem i waży 1030g. No i ułożona jest miednicowo hehe.

Witaj Martucha:) Skąd jesteś?

Carolajna będę jutro na SR. Nie wiem czy sama czy z facetem ale będę:)

Aga gratuluję zdania ekonomii:) Będzie dobrze!

Aga na szczęście zastępczyni jest pojętna i fajna w dodatku więc jest ok.
Tylko mi tak troszkę nudno bywało :)
Kurcze dziwnie mi będzie bez tej pracy.

Marta jak wyniki?

Atka, ja to w ogóle zawsze inną kupuję :p U mnie to nie jest kwestia zmiany koloru, tylko po prostu odświeżenie i pogłębienie naturalnego, więc nie wymaga to jakiejś szczególnej selekcji. Generalnie w ciąży zwracam uwagę jedynie na to, żeby była bez amoniaku. No i nic poza tym. Chociaż słyszałam opinie, że jest to ważne jedynie w pierwszym trymestrze, no ale mi tak już jakoś zostało ;)

Aga Bl farbujesz włosy taką farbą jak przed ciążą czy kupujesz jakąś specjalną??

Hej! :)

Dorotiii, tyle, że ja się jeszcze do tej pory nawet nie opalałam i "to", co widziałaś ostatnio to było to co mnie złapało mimo filtra, po prostu gdzieś po drodze - taką mam karnację, że mnie zawsze szybko słońce łapie ;).

Carolajna, jak tam przyuczanie następczyni? :)

Walerka, no niestety - tak to z tym biustem jest. Ale ja zawsze sobie właśnie mówię, że przynajmniej później nic mi nie będzie zwisać ;).

Haze, fajnie, że wybraliście wyro :).

Julka, wybacz, ale pośmiałam się z tej historii o beretach ;). Z tym, że właściwie to nie jest śmieszne, a smutne... Porażka z tymi ludźmi. Ja też już nie mam tyle szacunku do starszych do kiedyś (jak to okrutnie brzmi...). Mimo wszystko, sami sobie na to zapracowali. Ale tak jak Arabelka pisze - nie wolno też generalizować (weź tu nie generalizuj w przychodni :/ ).

Asia1611, ja zamówiłam sobie przez neta taki skoroszyt :). Zaraz poszukam stronki i wrzucę ;)

Walerka, jak Twój budżet? Zostało coś jeszcze na wakacje? ;)

Lepa, chyba brak 5-tej klepki, a nie żaden 6-ty zmysł ;). Hehe ;). Co do przedszkola to ja jestem zdania, że dziecko powinno do niego chodzić i się uspołeczniać ;). Tym bardziej, że z przedszkolami mam styczność od urodzenia, bo to praca mojej mamy, także mimo, że nie z autopsji (jeszcze) to coś o tym wiem ;). Ale oczywiście to moje zdanie, a każdy robi wg swojego uznania i sam najlepiej wie, co dla jego dziecka jest najlepsze i mimo, że Dorotiii jest odmiennego zdania niż ja to dla jej dzieci będzie to na pewno rozwiązanie idealne, bo grunt to podjąć decyzję w zgodzie z samym sobą :).

Selene, poniedziałek zleciał to teraz już z górki ;).

Dorotiii, dla mnie nad naszym morzem nie istnieje pojęcie ciepłej wody! ;)

Witaj, Martucha85! :)

Marta, jak Twoje wyniki??

Ja zdałam ekonomię z najwyższą oceną spośród tych szczęśliwców, którzy zaliczyli, czyli uwaga - całe 3.5 ! Nie pytajcie na jakiej podstawie, bo Wam nie powiem... No i gdzieś tak połowa ludzi została zaproszona na wrzesień (kryteria oceny - zagadka). No a egzamin z rzeczówki - porażka. Nie wiem co to będzie, wyniki dopiero za 2 tygodnie. Praktyki - nikt nic nie wie, mają wiedzieć jutro; zrobiłam aferę, ale nic to nie dało, poza przestraszoną panią za biurkiem. Ech... No ale zaraz idę wysuszyć moje świeżo pofarbowane włosy i zobaczymy co tam się urodziło ;).

Madlen - dziękuję za odpowiedź, a napisz mi jeszcze proszę, jak mój mąż chodził by ze mną nieregularnie (praca nie zawsze na to pozwala) to też 150 zł?
Ty chodzisz z mężem czy sama? i napisz proszę ile raz w tygodniu mniej więcej wypadają zajęcia... z góry dziękuję :)

Atka ja własnie wróciłam do domku i będę robić kapustę na krótko :))

Jest mi dzisiaj mega gorąco, mimo, że niby chłodniej...

Martucha85 gratuluję córeczki :)

Martucha85 - 2pazdziernik Córeczka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...