WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Marta, generalnie mi lekarka powiedziała, że 20-tka na ciało, a 30-tka na twarz to optymalne rozwiązanie. Wiesz, chyba wolę ten większy filt, niż przebarwienia (jak zobaczyłam w necie zdjęcia to naprawdę stwierdziłam, że jedno lato mogę się poświęcić ;) ). Ale znając życie to zostanę przy 20-tce, póki co przez nią i tak się trochę opaliłam, więc spoko ;)

Atka, do tej pory umawiałyśmy się w Gdańsku, ale myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby któreś spotkanie zorganizować w Gdyni :).

Marta, trzymam kciuki za wyniki! :)

Spadam już, bo musze odebrac jeszcze wyniki w Gdansku a potem do lekarza na Morene:)

Miłego i nie tak bardzo upalnego dnia! :))

Selene, wlasnie 10tke mam w domu to może za którymś razem przypomni mi się i się nią posmaruje :)
Selene, a nie możesz tym kremikiem dla dziecka siebie też maznąć? Na twarz i na dekolt to chyba będzie ok, prawda?
Aga, filterek 30tka to jak dla mnie mega dużo ;)

Aga Bl jestem z Witomina, fajnie, że jest troche dziewczyn z Gdyni to moze i u nas uda sie zorganizowac jakies spotkanie. Chyba, że juz takie się odbywają:).
Jeśli tylo bedzie chłodniej a najlepiej pochmurnie to chetnie wybierę się do Gdańska

Aga, mój kot śpi na balkonie :) Wczoraj tylko na chwile zwiał jak lunęło i to też dopiero po chwili. Do mnie tylko wtedy podchodzi, gdy chce jeść albo świeżej wody lub wysprzątać kuwete.

A co do Twoich egzaminów i Twojego podejścia Aga, to wydaje mi się że na luzie lepiej Ci pójdzie. Przynajmniej u mnie tak było :) Bedzie dobrze!

Marta ja mam filtr "10", ale też często zapominam się wysmarowć, bo na ogół jak wychodzimy na spacer to głównie biegam za młodym żeby jego wysmarować i o sobie zapominam..

Dzięki, Selene, ale obawiam się, że nic z tego ;). Ale nawet tym się nie przejmuję - nie wiem co się dzieje ;)

Marta, ja smaruję się 20-tką, ale chyba przerzucę się (z wielką niechęcią) na 30-tkę. Zresztą sama jeszcze nie wiem... ;)

Aga powodzenia dzisiaj na egzaminach. Jak tak "na luzie" się podchodzi to najlepsze wyniki są :) trzymam kciuki żeby tak było :)

Atka, podobno w tym tygodniu miało byc chłodniej;) więc jest szansa, że w piątek nie będzie upałów i dasz rade dojechać:)

Dziewczyny, jakim filtrem smarujecie twarz i ciało, gdy wystawiacie się na promienie słoneczne? Bo ja kompletnie zapomniałam o tym i tylko twarz smaruje:(

Dzięki Mamtu, postaram się ;). Póki co nastawiam się na ostrą walkę w dziekanacie, a na dzisiejsze egzaminy mam jakoś tak... wylane :p. Jestem kompletnie nieprzygotowana, a i tak mam to gdzieś - chyba przeciążenie mnie dopadło.

No, ja niestety na spotkanie nie dotrę (OSTATNI egzamin w piątek o 15.00), także cóż - udanych pogaduch Wam życzę! :)

Atka, jesteś z Gdyni? Dobrze wiedzieć ;) A jaka dzielnica jeśli można wiedzieć? :) Bo póki co Gdynię zasila Obłuże i Grabówek (Arabelka, Twoje osiedle to jeszcze Grabówek czy już inne cudo? ;) ).

Apoloniaa, my będziemy się rozstawiać po remoncie, ale gdyby nie on to kto wie czy już bym nie szalała ;).

Marta, całe szczęście, że odetchnęłaś z ulgą :). Twój kot już okupuje balkon? ;) Moja kotka dzisiaj na moje "cześć" zareagowała jedynie otwarciem jednego oka i ziewnięciem... Za to pies od rana hasa jak dziki - jemu żaden upał nie straszny ;)

No a ja obdzwoniłam lekarzy i kalendarium na lipiec mi się wypełniło ;). Endokrynolog, kontrolne badanie dopplera/em, wizyta u gina, do tego pobranie krwi (jutro), no i w przyszłym tygodniu pewnie obciążenie glukozą... Ale ja mam 50 - na wizycie nawet nie spojrzałam na skierowanie, bo bym zapytała dlaczego tak...

My też jesteśmy na etapie szukania łożka dla Maksa. Zdecydowaliśmy, że kupimy amerykankę bo nie mamy miejsca na inne niestety. Noi przez wakacje trzeba będzie go do niego przyzwyczaić.

Kurczę ja jeszcze nie szaleje z zakupami jakos boje się, ze zapeszę chociaż to juz 22 tydzień. Postanowiałam sobie, ze zaczne kupowac po 1 lipca i juz nie mogę sie doczekac kiedy zacznę.
Znowu goracą, byłam przed chwilą na spacerze z psem i już jestem cała mokra.
Widzę dziewczyny , ze macie spotkanko :) szkoda, ze w Gdańsku bo przy takiej pogodzie to nie byłabym w stanie dojechać z Gdyni.

Ja też za. Mi godzina ogólnie obojętna, zatem może być i 12.30 :)

Przejrzałam menu i też jestem na tak. ;)
W takim razie spotykamy się w Ferberze. Godzina 12:30 Wam pasuje?

Sonia, trzymaj męża ile się da. ;)

No i z tego co się orientuję to trochę nie słodkości też mają do jedzenia?

Mam tylko nadzieję ogromną, że do piątku mój mąż nie wyjedzie...

Sonia, Ferber jest jak znalazł:)) Lubie to miejsce i nawet jak będzie padało to mozemy posiedzieć na zewnątrz. JESTEM ZA:)

Sonia, mi zależy tylko na tym, żeby były tam nie tylko słodkości. A poza tym nie mam życzeń, więc co zaproponujecie to przyjmę na klatę. ;) Zaraz zobaczę co to ten Ferber. :)

To jeszcze wkleję listę. Dopisywać się, kto chętny.

Spotkanie 28.06. (piątek), godzina 12:00/13:00:
1. Marta13
2. Katka
3. Selene
4. Arabelka
5. mamtu
6. Sonia

Marta, to dobrze, że Twój facet ma sensowne podejście do wszystkich zmian, które Wam się szykują. W takim razie nie ma się co przejmować durnymi tekstami, tylko cieszyć się sobą i Małą. :)

Dzień dobry w poniedziałek:)
Lepa gratuluje Córeczki:))

A ja się w końcu wyspałam. Sobotnią noc zarwałam, wczoraj byłam dużo na świeżym powietrzu i o 22 padłam jak dziecko. Wstałam o 730:) W koncu!

Co do staników to ja na razie nosze z fiszbinami. I pomimo tego, że dobrze go dobrałam, to i tak za jakąś chwile pewnie przeskocze na bez, bo wygodniej. I tak jak Walerka pisze, mozna znaleźć staniki bez drucików dobrze uformowane, by nie mieć potem naleśników;)))
Przyznam, że tego troche się obawiam po ciąży ale póki co narzekam, że są troche za duże i strasznie się poce pod.

Wczoraj powiedziałąm swojemu facetowi o "ataku" na mnie i nieźle sie wkurzył. Na szczęscie nie ma zamiaru nic zmieniać, chce się angażować w ciąze, bo chce być jak najlepszym ojcem:) A znajomym nic do tego.
I musze Wam powiedzieć, że kamień z serca:) I pewnie dlatego też zasnęłam jak dziecko hihih

Co do miejsca na spotkanie w piątek to mi to obojętne na tą chwile (póki nie odbiore badań na glukoze:P ). To może tym razem na Długiej na świeżym powietrzu gdzieś koło Neptuna?

Miłego dnia!

Apolonia ja też się zastanawiam nad łóżkiem ale dla Ksawerego, bo mała odziedziczy po nim malutkie łóżeczko. No i chyba dzisiaj pojedziemy do ikei i będziemy kombinować.

Mamtu faktycznie masz rację, zdecydowanie trzeba zmienić lokal :) A może Ferber?

Witam Was Dziewczyny poniedziałkowo :)

Mam nadzieję, że ten tydzień będzie dla nas łaskawszy.

Lepa Gratuluję córeczki :)

Mój mąż wczoraj z pracy przywiózł wielką siatę z IKEI załadowaną ciuszkami dla naszego synka - dostał od jakiegoś kolegi. Bardzo fajne fatałaszki, a ile radości :) No i postanowiliśmy jak najszybciej zakupić komodę, ale najlepiej było by również postawić łóżeczko, które właściwie czeka już tylko na przywiezienie i skręcenie. Tylko może to za wcześnie na stawienie łóżeczka? Co myślicie?

Życzę miłego, spokojnego i łaskawego tygodnia :D

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...