WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

aha, i dostałam też płytę Pana Zawistowskiego, o którym wcześniej pisałyście więc w wolnej chwili obejrzę czy rzeczywiście jest taki cudowny:>

a właśnie, miałam wam napisać że jak się okazało oprócz koncertu załapałam się także w Warszawie na targi Mother and Baby.podobno największe targi w Polsce ale szczerze to szału nie robiły.
co prawda ja byłam tam tylko dziś a one trwały od wczoraj więc może po prostu coś mnie ominęło.
w każdym razie dostałam mnóstwo ulotek, kilka prezentów w postaci np. jakieś rewolucyjnej butelko dr.Browna i oczywiście smoczki:>
generalnie przy każdym stoisku panie i panowie zachwalali swoje produkty że są najlepsze i przełomowe w dziedzinie opieki nad niemowlakami a właściwie różniły się tylko designem i ceną oczywiście.
nie powiem, kilka rzeczy można było kupić taniej ale oczywiście trzeba było płacić gotówką a w pobliżu zabrakło bankomatu więc koniec końców nic nie kupiłam ale za to potestowałam wózki i napatrzyłam się na dziwaczne gadżety - czego to ludzie nie wymyślą i to za jaką cenę:>

No, Walerka, pewnie coś w tym jest... Ale ja tam wychodzę z założenia, że "nie ma co wariować" ;). Aczkolwiek nie wykluczam, że przy kolejnym zakupie zastanowię się dwa razy, także dzięki za informację! :)

Katrine, my właśnie mieliśmy kupować bilety na początku lutego, ale dosłownie zbiegło się to w czasie z dwiema kreskami na teście ;). No i jakoś tak odkładałam to i dobrze się stało (niestety). Co do ćwiczeń - skoro mój bilans ma wynosić "więcej leżenia, niż chodzenia" to nawet gdyby nie była tak intensywna to chyba by się nie udało póki co ... Ale już się z tym oswajam ;). Z biustem mam tak samo - zawsze go u siebie szukałam i nigdy nie znajdowałam, za to teraz - okazała miseczka B ;).

Marta to co o mnie pomyśleli by Twoi znajomi :P Ja mówię głośno o tym, że jak urodzę to mój mąż ma być ze mną jakieś 3-4 miesiące po porodzie bo będzie miał taką możliwość :P Ja to dopiero muszę być apodyktyczna :P

A tak serio to nie przejmuj się tym co mówią inni bo łatwo jest komuś oceniać jak nie jest w Twojej skórze. Uważam, że każdy ojciec powinien być zaangażowany w życie własnego dziecka na tyle na ile jest to możliwe. Przecież obowiązki nie spoczywają jedynie po stronie kobiety :)

co do twardego brzucha to u mnie taki pojawia się zwykle wieczorem. wydaje mi się że to kwestia całodniowego zmęczenia.
w ogóle na połówkowym dowiedziałam się że mam łożysko z przodu i położone jest wysoko więc to wreszcie tłumaczy mi dlaczego tak słabo odczuwałam ruchy mojej córy:>
co do drutów to nie mam takiego problemu - mnie natura biustem w ogóle nie obdarzyła więc teraz w ciąży wraz z narzeczonym przeżywamy że piersi już powiększyły się o jeden rozmiar a to pewnie jeszcze nie koniec:>
Aga-my bilety na Openera kupiliśmy jeszcze styczniu kiedy były najtańsze a w ciażę zaszłam w lutym:>więc bardzo się cieszę że przebiega ona bezproblemowo i póki co korzystam z tego ile mogę:>
a co do twojego oszczędzania się które zalecił ci doktor - to czwartkowa gimnastyka była dosyć intensywna tj. jej początek zawierający zestaw ćwiczeń typowo fitnessowych więc chyba dobrze zrobiłaś że na razie w niej nie uczestniczysz.

Ok podczytalam wiec stanik z drutem nie ma takiej elastycznosci przy ciagle rosnacymi i zmieniajacymi ksztalt piersiami przez co moze to powodowac uszkodzenie tkanki i powodowac zapchanie kanalikow mlekowych i infekcje, ktora jest zreszta bardzo bolesna, zatory tez. Co prawda wszystkie staniki do karmienianie nie maja drutow. I tak wyrastam z mojego to moze teraz kupie bez.

O, macie rację - to jest argument :). Komfort i wygoda :). Pewnie też za jakiś czas, jak brzuch wyżej podskoczy to będę musiała powymieniać ;)

O drutach nie słyszałam. Narazie nosze z drutami, ale brzuch siega juz prawie pod sam biust i robi się niewygodnie. Ostatnio coś mnie też bobolewa pod biustem.

ostatnio powyciągałam druty bo zaczeły mnie uwierać i tylko z takiego powodu noszę bez.

O błagam... Niedługo się okaże, że noszenie czerwonej gumki do włosów ma wpływ na produkcję mleka... ;) A tak serio, nie słyszałam o tym i mimo, że być może ma to swoje uzasadnienie, to niestety nie zrezygnuję z takiego stanika, bo nie zamierzam mieć naleśników zamiast biustu (no niestety, tak mnie natura obdarzyła, albo raczej nie obdarzyła własnie, że nic z tego...). Wydaje mi się, że jeśli stanik jest dobrze dopasowany to nie ma prawa się nic zadziać. Walerka, a wiesz może jakie jest uzasadnienie tej teorii?
A tak poza tym to trzymam kciuki, żeby u Julki okazało się to być jedynie przypływem uczuć ;)

jestem w 22 tygodniu i mój brzuch też już robi się twardy.

Dziewczyny czy któraś z was chodzi do doktora Piskulaka ??

A przypomnilalo mi sie, nosicie staniki bez drutow bo tu mowia ze nie mozna z druga mi bo to wplywa na produkcje mleka czy cos takiego, szlyszalyscie o czyms takim?

Tak na zdrowy rozum jak sie przechodzi ze srodowiska o temp 37 st, plynnego gdzie tylko dochodzi jasna poswiata to wypadniecie pod swiatla jarzeniowki musi byc szokiem.
Mysle ze trzeba zmienic sposob myslenia, kazdy ma prawo rodzic jak chce bo tu ty jestes klientem. Oczywiste jest ze w momencie zagrozenia zycia matki lub dziecka robi sie tak zeby bylo najbezpieczniej ale w innym przypadku masz prawo rodzic tak jak chcesz I to nie sa fanaberie tylko norma, w koncu to twoje cialo I zycie a nie incubator dla dziecka tylko.
My juz w domu, Jula cos zrobila sie przytulanska co z regoly oznacza nadchodzaca chorobe, mam nadzieje ze nie tym razem.
Wy narzekacie a ja wam tych upalow zazdroszcze, tu jest ponuro i wieje i srednio cieplo.

Maluszek, mój brzuch bardzo często twardnieje.

Walerka ,Wy już w domu?

Atka, warsztaty były jednorazowo. Najpierw byłyśmy na wykładach "Bezpieczny maluch", a później "Moda na brzuszek". Generalnie trzeba pilnować czy gdzieś się odbywają takie akcje i jak są to korzystać :). Nam się udało póki co dwa razy :).

Ania83 - faktycznie szykuje Ci się aktywny lipiec :). Fajowo! Zgadzam się co do Pepco - ja rzadko wychodzę z niczym ;)

Katrine, ale Ci zazdroszczę tegorocznego Openera... Ja byłam już bliska kupienia biletów, ale jednak coś mnie podkusiło żeby jeszcze poczekać, no i okazuje się, że na szczęście, bo i tak nie mogłabym pójść... Super, że udał Wam się wyjazd :).

My od dziś zamierzamy ambitnie podejść do kwestii remontu - chcemy położyć panele, odmalować pokoje i w jednym zrobić podwieszany sufit. No ale od dwóch tygodni nie możemy się doprosić pana fachowca żeby przyszedł i zrobił wstępny kosztorys (ale im się pali do pracy...), także nie wiem kiedy to wszystko wypali. No, zobaczymy. Grunt, że jest plan ;).

Dora, gratuluję wejścia w ostatni trymestr! :) Mi również ten drugi leci bardzo szybko, aż żałuję ;)

Hej :-)
Moj brzuszek też chwilami robi się b. twardy. Innych doleglowiści z tym związanych nie mam. Wczoraj rozpoczęłam 28tc, więc to już oficjalnie III trymestr. II trymestr zleciał b.szybko, ciekawe jak teraz będzie;-)

Hej dziewczyny!cały weekend byłam poza domem więc nawet nie podejmę próby nadrabiania zaległości na forum-wybaczcie jak będę się powtarzać:> w każdym razie w sob byłam na koncercie na stadionie narodowym i Mała jakoś to przeżyła. tańcowała w rytm muzyki - no chyba że jej ruchy oznaczały niezadowolenie:>
teraz planuje zabrać ją na Openera ale tam przy ładnej pogodzie mogę rozłożyć się na kocyku więc nie powinno być ścisku. no i mieszkam zaraz za płotem więc zawsze mogę się szybko zebrać do domu z powrotem:>

cześć dziewczyny :)

Marta daj spokój i olej sfrustrowanych facetów ;)

Maluszek na chwilę obecną będę, ale będę prawdopodobnie z mężem, o ile nie będzie musiał zostać dłużej w pracy ;)

no w końcu porządny deszcz, ale cudne powietrze teraz :)
ja dzisiaj zaliczyłam plażę z rodzinką i duchota mimo dość dużego zachmurzenia straszna ;/

właśnie chciałam napisać, że w końcu pada :) hurra!!!
Od razu lepsze samopoczucie:)

w końcu deszcz :) jakie cudne świeże powietrze

mam nadzieję, że Wy tak jak Ja odczuwacie ulgę :D

Hej dziewczyny:) bardzo dziękuję za takie ciepłe przyjecie na forum ;p;p;p
ale macie dziewczyny tempo, trochę mi zajęło zanim przeczytałam wszystko.
Mnie tez ten upał wykańcza i tzw. prace domowe wykonuje na raty od kilku dni. Zresztą najlepiej czuje sie w nocy jak jest minimalnie chłodniej.A w dzień to tylko bym siedziała przy włączonym wiatraku, żeby tylko mniej hasłasował :)
Dziewczyny pisałyscie o warsztatach na których byłyscie , powiedzcie mi czy to jakies cykliczne spotkania czy jednorazowe było?

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...