WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Mamtu jak nie w ciąży to z wozkami sie umówimy w jakimś parku na spacer ;-) nic straconego!!

A ja mam gotową kapustke faszerowana o której pisałam wcześniej a Mąż wraca z pracy dopiero o 18 więc wstawilam pranie leze pod kocykiem i oglądam Wimbledon bo mój Mąż ostatnio zaraził mnie tenisem :-D a w tv i tak same powtórki...jak to w wakacje..tragedia ;-)

3 bit pinacolada powiadasz, hmm muszę zatem poszukać! a malinowe grześki upolowałam w biedronce :) muszę dokupić, bo mi się zapas kończy :)

no wiem Aga człowiek w ciąży robi się bezczelny i przyjmuje roszczeniową postawę ;p
a ten grzesiek to mnie też kusi ach... a jadłyście 3 bita pinacolada? bo ten grzesiek mi o nim przypomniał a oczywiście w domu nie mam ;(

No dobra, Selene... Możesz sobie nie lubić gołąbków - Twój argument o dziwactwach mnie przekonał ;) Malinowy grzesiek w białej czekoladzie?! Ja takiego cuda jeszcze nie napotkałam, a co gorsza skoro teraz o nim wiem to będę go poszukiwać i nie spocznę dopóki nie dotrę do celu! A jak już dotrę to pewnie będzie się to powtarzać cyklicznie... "Dzięki" Selene...! ;)

Dorotiii, wstydziłabyś się... Ludzie sterczą w kasach odliczając produkty, a Ty bezczelnie kroczysz do kasy do 10 ! produktów z 11 ... No, naprawdę! ;)

ja wciągnęłam malinowego grześka w białej czekoladzie :) a co di gołąbków to jedynie danie z kapustą, które do mnie nie przemawia. Tak za kapustę dam się pokroić. Ale każdy ma swoje dziwactwa. Jedni nie lubią gołąbków inni czekolady ;)

hej hej
Maluszek dobrze że zdecydowałaś się pojechać i dobrze że jest ok no ale nie dobrze że Cię boli ;/ a w którym szpitalu byłaś?
Walerka ja też chętnie zobaczę te zdjęcie brzucha przed i w czasie ciąży.

tak odnośnie wczorajszego tematu o ustępowaniu miejsc i kolejkach to byłam dzisiaj w realu - ok. 11 więc pusto na maksa, ja z dzieckiem za rękę, drugie w brzuchu (widać że to dziecko a nie za dużo groszku, gołabków czy innych wafelków ;p ) idę do pierwszej kasy, tam nikogo a pani z kasy do mnie krzyczy: TO JEST KASA DO 10 sztuk! i od razu jakiś koleś się znalazł i się przepycha bo ma w ręku chyba ze dwie rzeczy tylko!! w pierwszej chwili mnie zamurowało ale szybko otrzeźwiałam i mówię: Przepraszam ale ja jednak skorzystam!! wywołam ogólne mruki ale uwaga wyłożyłam moje zakupy i miałam aż sztuk 11!!!!

piękna to pościel z tchibo aż sama się zastanawiam czy nie dokupić ....

no i oglądam właśnie kolejny super program na TLC - PORODÓWKA i skumajcie że to porodówka z anglii i tam dają dziewczyną morfinę żeby je nie bolało.... i ogólnie te porody to takie spokojne i aż by się powiedzieć chciało że lajtowe.

Ja też mam obiad z wczoraj (taaak, gołąbki :) ) i wystarczy, że obiorę ziemniaczki :)

Madleen, zrobiłaś mi smaka na wafle z białą czekoladą... Muszę dryndnąć do męża żeby kupił wracając ;)

zazdraszczam! :P

Madleen, Marta, do garów! ;)
Aga, do nauki! ;)

A ja mam obiad z wczoraj, więc się obijam dziś. :)

Z tym imieniem to historia :) ale do niego pasuje jak ulał. Teraz oczywiście śpi niewinnie na swojej podusi...

Marta też mi się nie chce! Obiadu jeszcze nawet nie zaczęłam robić, a maż niedługo wraca :) Przed chwilą wciągnęłam cała paczkę wafelków w białej czekoladzie z nadzieją, że dostanę zastrzyk energii i teraz mam wyrzuty sumienia :P Jakoś wzięło mnie tak na słodkie.

Dziewczyny każcie mi iść do tych garów! :)

A ja próbowałam się zdrzemnąć (za Ciebie, Marta ;) ), ale oczywiście - mama, mąż, szwagier, na zmianę do mnie dzwonili... Także wstałam i wciągam pierwszą partię bobu z cebulką :) Pyszności!

Maluszek, ale skoro znasz źródło tego bólu i wiesz, że to Mała Cię uciska to się nie nakręcaj! Ona czuje Twój stres, a skoro wiesz, że z Córą w porządku to nie mogłaś dostać lepszej informacji! :) Trzymaj się dzielnie!

Madleen, pokochałam imię Twojego kota! Normalnie od razu miałam przed oczami kadry z Kilera ;). Muszę sprzedać mężowi (mam nadzieję, że nie będzie chciał przechrzcić naszej Kotałki ;) ).

A ja dzisiaj z nauką na bakier... A egzamin już pojutrze...

No i Madleen, bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko w porządku! :)

Walerka, a jak chodzisz prywatnie to ten lekarz nie może Ci zrobic takiego usg?

Madleen, super, że wszystko ok po wizytach:) I fajnie, że będziesz w piątek.
A kot świetnie się wabi :) Mój jest tak przyziemnie Oskar, ale Twój Wąski bije na głowe wszystkie imiona zwierzaków jakie znam :P

Ja dzisiejszy dzień uważam jak na razie za stracony: stale z kimś rozmawiam przez telefon ;) I nawet nie mogłam sobie drzemki strzelić. No a teraz czas zabrać sie za jakis obiad. I nie chce mi się.

Madleen, Walerka cieszę się, ze po wizytach wszystko w porządku :)

Maluszek trzymaj się odpoczywaj, jak mała się przekręci to na pewno będzie lepiej. Taki "urok" tego stanu. Najważniejsze, że z małą wszystko w porządku.

Madleen, cieszę się, że po badaniu wszystko okej. I fajnie, że będziesz na spotkaniu. :)

Maluszek trzymaj sie i nie denerwuj, bo dzidzius wszystko czuje. Lekarz na pewno wszystko sprawdził o skoro jest dobrze to tego się trzymaj.
A maz ma rację z tym zwolnieniem. Ty i dziecko jesteście najważniejsi!

Maluszek to trzymaj się mocno, odpoczywaj, bierz zwolnienie i przede wszystkim głowa do góry. Z maluszkiem na pewno wszystko będzie dobrze...

Sonia dołączam się do życzeń z okazji rocznicy!
Potwierdzam też swoją obecność na piątkowym spotkaniu i aktualizuję listę.

Spotkanie 28.06. (piątek), godzina 12:30, pizzeria Sempre, ul. Długa
1. Marta13
2. Katka
3. Selene
4. Arabelka
5. mamtu
6. Sonia
7. Haze
8. Julka
9. Madleen

Zrobiłyście mi takiego smaka na te gołąbki, że chyba też się pokuszę i je na dniach zrobię. Ale najbardziej to lubię gołąbki mojej teściowej w sosie śmietanowym, robi wyborne, tylko raczej mało dietetyczne, bo farsz jest z mielonego boczku - pycha!!! :)

Byłam wczoraj w lekarza, szyjka się nie skraca, ale skoro na spacerach już nie wyrabiam to mam leżeć jak foczka i się nie ruszać... Hmmm no średnio mi się podoba ta opcja, więc po prostu odpuszczę sobie spacery :)

Ze spaniem u mnie też kiepsko. Nie dość, że wstaję do toalety 2 razy w ciągu całej nocy to jeszcze Wąski (mój kochany kiciuś) budzi mnie regularnie to na michę, to na dwór, to do miziania. Jak się zgada z małym to będzie dobrze, ale jak będą mnie tak na zmianę budzić to chyba długo nie pociągnę :)

Maluszek dobrze ze z dzidzia wszystko ok, a ze niestety cos czasem boli to takie uroki tego "stanu blogoslawionego". Duzo odpoczywaj i oby szybko bole odeszly, bedzie dobrze.

Panda, Ty się nie wymiguj, bo musimy zdążyć się poznać jeszcze zanim się całkiem rozsypię. ;) Mam nadzieję, że jednak uda Ci się dotrzeć.

Maluszek nic ie bedzie, dziecko sie odwroci, przestanie uciskac i przestanie cie bolec. znajde ci zdjecie w internecie jak wyglada brzuch przed a jak w czasie ciazy od wewnatrz, przed wyglada jakby nic tam sie innego nie zmiescilo bo wszystkie organy zabieraja miesjce a w ciazy nagle pojawia sie wielka macica i to nic dziwnego ze wszystko boli i uciska.
alez dziewczyny zle zrozumialyscie, to wogle wielki zaszczyt ze ja mam te usg w 34 tyg bo normalnie to juz nie ma wogle do konca, a inna sprawa ze po prostu chodze prywatnie co 4-5 tyg i tyle.

Maluszek a czy robił Ci lekarz na izbie przyjęć usg lub ktg aby sprawdzić że z Dzidzia w porządku?

Inne tematy z forum

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Które imię dla dziewczynki? (46 odpowiedzi)

Wy zawsze jesteście pomocne. Nie możemy dojść do porozumienia z mężem. Jestem ciekawa, które...