WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

Wpadłam na chwilę na forum i oczom nie wierzyłam, jak zoabczyłam że dobijamy do kolejnej "500" :) Mamy tempo!

No i zapraszam do 14stej tury naszych pogawędek:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzednego 13:)
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-13-t475185,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (14)

dzieki za info :)

Julka, ja tam generalnie też uważam, że to przegięcie z tymi zakazami w ciąży :/. Chyba ktoś chciał jeszcze bardziej ciężarnym życie uprzykrzyć ;)

Atka, ja wybieram się w piątek na glukozę ;) No i babka powiedziała mi, że jak chcę to mogę wziąć cytrynę :)

Atka, ja wzięłam całą cytryne i wcisnelam ja do glukozy. No i nic nie jadlam praktycznie od 23. A tak to nic szczególnego. Aaa, i weź sobie mała wodę, bo można pić co nieco w czasie tych 2 h oczekiwania. Powodzenia:)))

Hej dziewczyny

Jutro ide na badanie cukru, bo niestety wyszło mi ze mam go trochę w moczu. mam wypić 75 glukozy. Czy jakos szczególnie mam sie do tego przygotowac. Podobno warto miec ze sobą cytrynę??

Carolajna, mi tez się podobało:) a jakieś ćwiczenia mają być za dwa tygodnie. Rozmawiałam z dziewczyna z SR i ona mówiła, że jej 2 koleżanki były zachwycone tą polozna. Mi odpowiada, że nas jest malo i tak kameralnie:))
Ale następnym razem to chyba usiade na materacu, bo cos niewygodnie na tym krzesełku.

I ja nie widzę powodu dla którego robienie akryli żeli czy hybryd mogłoby być szkodliwe w ciąży... Tak samo farbowanie włosów albo depilacja...dla mnie to jakieś zabobony.

No,no w tym wypadku to jasne,ja miałam w normie po porodzie,ale różnie to bywa i też pewnie będą kazali brać do końca,choć w Polsce przestałam pamiętam,a to dlatego że miałam okropne zaparcia po leku.

Maluszek ja co miesiac robie sobie paznokcie zelowe i nie ma zadnej mozliwosci zeby bylo to szkodliwe. A humor poprawia sie o 100% takze idz smialo !!!
Sonia najlepszego!! A ktora to juz wasza rocznica?
Maluszek a masz telefon do gina swojego bo moze chociaz warto zadzwonic hmmm

Dziewczyny jak wy sie uchowalyscie bez zielonego groszku!!! Tyle stracilyscie :) nadrabiajcie szybko ;)

Hemoglobinę biorę od miesiąca i mam poniżej normy nadal :/ mam przyjmować nadal i pewnie tak zostanie do końca ciąży. Podczas porodu z Filipem straciłam tyle krwi że musieli mi przetaczać, miałam wtedy 6,8 Hgb we krwi. Dlatego nawet jeśli będę w normie to wolę się zabezpieczyć przed takimi akcjami i brać do końca.

No ja właśnie też hemoglobinę przed ciążą mam zawsze w okolicach 12,więc w dolnej granicy normy.Teraz po dwumiesięcznej kuracji żelazem wynik poprawił się,ale jutro dowiem się czy mam nadal go przyjmować.

A ja dziś po kursie,w czwartek ostatnie spotkanie,a ja nic nowego się nie nauczyłam poza niektórymi szczegółami,a tak nic on mi nie dał,no ale trudno,liczę na to że jak kiedyś pujdę do pracy szybko załapię niemiecki.

Stan błogosławiony w ciąży to z punktu widzenia wiary,że Pan Bóg nas potomstwem obdarzył i dlatego tak mówią,a nikt nie mówił że będzie lekko.No ja nie narzekam,nic mnie nie boli(odpukać),mdłości ani wymiotów też nie miałam,za to schudłam bo jeść nie mogłam:)ale ogólnie czuję się bardzo dobrze,jeszcze teraz jak mi tarczyca się unormowała,mam nadzieję że już tak zostanie.
Walerka dlatego po pierwszym ciężkim trymestrze następuje ten drugi najlepszy by poczuć się dobrze bo czeka trzeci ten najgorszy:)

Selene witaj w klubie połamańców! Właśnie położyłam Małego spać, widno jest jeszcze ale chyba już się położę spać bo ani ręką ani nogą. Żałuję że nie mam w sypialni tv, w salonie oglądanie filmów przed snem już nie ma tego smaczka...

Aga ja nawet nie zauważyłam, że przechrzciłam Mamtu, bo w pracy piszę z komórki i czasem słownik mi przestawia wyrazy a jak się spieszę to nie sprawdzam ;)

Mamtu bardzo Cię przepraszam.

Sonia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i udanego wieczoru :)

Maluszek może sie wybierz na IP jak Ci nie przejdzie. Często Ci doskwierają te bóle, nie?

Mnie dzisiaj w sumie pierwszy raz bolał brzuch jak wracałam z pracy, ale przyszłam do domku, poleżałam i przeszło na szczęście.

Marta jak wrażenia po SR?
Mi się podobało, tylko tam to raczej żadnej gimnastyki nie będzie, a szkoda. Tomek też mówi, że było ciekawie :)

Mi gin mówił dziś tak - jeśli tępy ból brzucha, lub kłucie - brać nospę. Jeśli skurcze - jechać na IP. Z tym że wiem że moja szyjka się nie skraca, bo jeśli te bóle skracają szyjkę to wtedy trzeba by było tak jak Marta się uwięzić w mieszkaniu i leżeć i pachnieć (i świra dostawać).

Maluszek, ale hybrydowe można śmiało robić :) Ja pisałam to, co słyszałam o akrylach ;)

Maluszek, mi Młoda takie kopniaczki funduje też przeważnie wieczorem;)) A co do Twoich boli, to nie chcesz przyspieszyć wizyty u ginekologa? Ni chyba, że przesadzilas dziś z aktywnością... Uważaj na siebie:))

Pewnie będzie tak że jutro odwołam te paznokcie.Ale dziewczyny pisały że robią sobie u stóp więc może to nie szkodzi.

Ale przed chwilą mała mi kopa sprzedała aż się wystraszyłam;)

Maluszek, w sumie nie zagłębiałam się jakoś w temat, więc wiem tyle, co słyszałam - nie chodzi o same akryle na paznokciach, a co o substancje zapachowe itd. , które wydzielają się podczas ich nakładania. Ponoć mogą być szkodliwe dla kobiet w ciąży. Ale sama się zastanawiam i muszę poszperać inf. na ten temat ;)

Julka wizytę mam dopiero 11 lipca:/Jak byłam ostatnio to było wszystko dobrze.Nie wiem co mi się dziś stało.Przeraziłam się normalnie.Mam nadzieję że wszystko jest ok.

Mi się strasznie teraz połamały paznokcie więc i tak mam je w opłakanym stanie.A tak jak sobie zrobie to chociaż przez chwile będe miec ładne i zadbane.Ale jakoś tak się boję ze nie powinnam robić, że mogę zaszkodzić.

Aga a czemu akryle szkodzą a hybrydy mówisz nie?

Selene, odpieluchowanie skończy się zanim się obejrzysz! Ja w to wierzę :).

Arabelka, argument o nieodróżnianiu ciężarnej od otyłej mnie powalił... A ja właśnie się wystałam w kolejce w sklepie, a co! Z kolei ostatnio stałam w tej kolejce dla ciężarnych w Ikei, a przede mną dwie laski chyba idące zaraz na plażę, a przed nimi jeszcze trzy pańcie trajkoczące w najlepsze - a pani kasjerka niewzruszona obsłużyła je bez mrugnięcia okiem.

Marta, ja i szachy? Ledwo z warcabami kiedyś miałam do czynienia ;)

Dora, ja mam datę z OM i tak jakoś jej się trzymam. Poza tym wiem dokładnie kiedy miałam owulację. Aczkolwiek wg USG to wypada mi początek października, a nie połowa.

Mamry - padłam! :) Uwielbiam te Twoje ksywy, Mamtu :) Carolajna, udało Ci się :)

Katka, dzięki! :) Oby faktycznie obyło się bez września.

Julka, całe szczęście, że próbki mimo wszystko się znalazły. Ja też nie jadłam nigdy świeżego zielonego groszku ;).

Marta, u mnie nadal panuje tylko Eska Rock ;).

Walerka, baw się dobrze! :)

Sonia, wszystkiego dobrego na tę kolejną rocznicę! :) I jeszcze wielu, wielu kolejnych Wam życzę!

Haze, wiedz, iż przez tę chwilę Cię nie lubię! Taka paczka... (no poza polewą czekoladową) ! ;) A łóżeczko super :)

Maluszek, o ile mi wiadomo to nie powinno się robić jedynie paznokci akrylowych w ciąży (ku mojej rozpaczy). A hybrydy są bezpieczne :).

Ja z kolei dzisiaj zrobiłam sobie wolne od nauki i stałam przy garach, co zaowocowało zrobieniem 30 gołąbków :D.

Walerka, Sonia udanych wieczorów :)
Sonia gratulacje i jeszcze wielu, wielu rocznic przed Wami oby jak najwięcej spędzonych wspólnie :)

Ja generalnie padam. Ledwo mogę chodzić tak kręgosłup i boki bolą. Już nie wiem jaką pozycję przyjąć :/ Do tego mała się kręci cały dzień, ona chyba w ogóle nie sypia.

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...