WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

hej.
Panda bardzo się cieszę:)

Współczuje bólu nóg. Biorę też magnez wydaje mi się , że pomaga ale nie zawsze.

Co do nakładek, to powiem Wam , że ja bez nich bym nie karmiła. A mała w pewnym momencie sama już nie chciała. Więc ja tam we wszystko nie wierzę co mówią położne. Każde dziecko jest inne i już. a na dowód mam jeszcze koleżankę. Ona też miała problem z karmieniem ( ból brodawek , bo u mnie mała nie mogła załapać) i co nakładki jej pomogły, bo tak by się poddała. Więc co lepsze nakładki czy butelka ze sztucznym mlekiem.

Co do majtek jednorazowych to zależy jakie się kupi, ja jeszcze w domu chodziłam , bo po co miałam plamić moje. te szpitalne były tragiczne, a moje fajne

TYLKO NASZ ROZSĄDEK NAS URATUJE :)
Wiem , że trzeba się słuchać tych co doświadczonych, ale każdy jest inny,

Ja dziś odebrałam wynik glukozy 50 / po godz 117 to chyba dobrze co?

a dziewczyny wiem , że Wam ciężko zostawić dobrą , fajną prace, ale cóż nie raz trzeba. Głowa do góry wrócicie z radością po macierzyńskim do takiej pracy :)

Dorotiii, póki co po 50 mg, gdzie norma jest do 105, ja mam 162 ... Dzwonię do lekarki właśnie...

No co ty aga mowisz? Jaki masz cukier ??

Witam się ja i moja cukrzyca...

Poczekam, poczekam może to jeszcze po moim opalaniu, a brzuch bo rośnie ;) Wizytę mam 10 lipca.

Oj, Panda - to nie zazdroszczę. Mam nadzieję, że może coś się w Twoim organizmie odmieni i wcale nie będziesz musiała przywyknąć ;).

Carolajna, poczekaj kilka dni, w sumie do poniedziałku akurat, i jak nie przestanie (ale ja myślę, że przestanie :) ) to może wybierz się do lekarza, co? Kiedy w ogóle masz teraz wizytę?

Haze, ja jak się poaferzyłam, że ma mnie zbadać i łaski nie robi to wróciłam do domu tak zbolała, że szok. Czułam się jakbym miała wszystkie wnętrzności wywalone na drugą stronę...

Walerka, no to się naprzeżywałaś z małą Julą... Ale myślę, że teraz wszystko pójdzie gładko! :)

Jeśli o mnie chodzi to ja sobie to Auchan odpuszczam - planuję trochę poodpoczywać, poza tym stanie w tej mega kolejce wśród rozentuzjazmowanego tłumu jakoś mnie nie kusi ;).

Mam nadzieje, ze mi przejdzie, bo wiem, ze to może być zatrucie albo ta cholestaza czy coś :(
A co z sobota w Auchan umawiamy się jakoś?

Carolina a czy swędzenie ciała w ciąży nie jest czasem jednym z pierwszych objawów zatrucia ciążowego? Nie wiem czy czegoś nie mieszam ale może poszukaj jakis informacji albo do lekarza.

Ale zaraz haze Tobie chyba coś zle suwaczek pokazuje,przecież masz termin prawie jak ja,powinnaś być w 30 tygodniu ciąży.

Haze ja robiłam USG tak jak Ty,byłam w 29 tygodniu ciąży,tydzień temu w piątek,za tydzień znów mam wizytę więc zobaczę ile przybrał na wadze,a i tą krew co mi pobierali to na jakąś infekcję powodem była niska waga dziecka,wyszło dobrze i mocz też,ale i tak mam stresa do następnej wizyty.

Carolina uwazaj na to drama nie po rekach I nogach bo to moga byc objawy no zapomnialam czego.
Nie przybieranie na wadze jest grozne I taki spadek dla takiego malucha jest niebezpieczne tzn wszystkie dzieci spadaja z wagi w pierwszych dobach ale po 4 juz musza zaczne przybierac I nie moga spasc ponizej tych 10 % bo to moga byc choroby metaboliczne, ale I trywialne problemy z karmeiniem, zoltaczka fizjologiczna, dziecku spada glukoza I przestaje sie budzic na jedzenie I wpada w spiaczke. Nas od razu wsadzili na dokarmianie tzn sciagalam ile moglam a dodawali do 75ml sztuczne, co 3 godz. Brr jak tylko mi sie przypomni to mi skora cierpiec, bo Jula wlasnie przestala sie wogle budzic na jedzenie. Ta noc co nas wypuscili patalachy to byla najgorsza noc mojego zycia, wiedzialam ze cos jest nie tak a ona byla taka slaba ze nawet plakac nie miala sil. Takze karmienie naturalne tak ale nie za wszelka cene, dlatego mam chyba takie podejscie bo moj instyntk mi podpowiadal ze powinnam jej dac butelke ze sztucznym ale po tych wszystkich wykladach ze dziecko nie bedzie jadlo z piersi, jedna butelka I koniec, , a pierwsza rzecz ktora zrobila polozna to dala jej pelna butle mm, ktora mloda wtrabila w pare minut. Inna sprawa ze ich wina ze wiedzac ze stracilam mnostwo krwi I mialam transfuzje powinno wiedziec ze bede miala problemy z mlekiem bo wlasnie mleko jest produkowane z krwi. Nie pisze zeby was straszyc tylko wlasnie sluchajcie swojego instynktu I co wam serce mowi bo wy bedziecie wiedziec co jest najlepsze dla waszego dziecka

Arabelka tak na Długiej :)

Dziewczyny czy w kwestii spotkania nic sie nie zmieniło? Godzina 12.30 Pizzeria Sempre na ul. Długiej?:)

Aga Młodego rodziłam na początku 39 tygodnia, w sumie 10 dni przed terminem. No i Natora miał którąś tam zmianę na porodówce, bo ja na niej spędziłam ponad 20 h ;)
Jak mnie badał to myślałam, że mu wywalę z kopyta, opryskliwy burak :/
Rozmawiałam potem z moją kuzynką położoną ( która niestety siedzi za granicą) i zaczęłam opisywać, jaki to buc mnie badał, a ona od razu Natora, więc wszystko jasne ;/

Część Mamuśki :)

Ostatnio nie miałam możliwości Was podczytywać, ale ciesze sie na dzisiejsze spotkanie. Także do zobaczenia.A zaległości w czytaniu nadrobię później ;)

Katka najlepsze życzenia dla córki :)

Aga trzymam kciuki, koniecznie dawaj znać jak poszło.

Dziewczyny wszystko mnie dzisiaj swędzi, nie jakoś tak bardzo uciazliwe, ale siedzę i się drapie, to po rękach to po nogach albo uciążliwe. Normalnie mnie coś trafi.

No mi też sie odbijało chwilke po wypiciu.

Powiem Ci Aga że sama mam dość już. Najgorsze że ja z tych co szybko łapią i bez konkretnych leków się nie wykuruja..tragedia od dziecka tak mam..jakoś nie mogę przywyknac...

No to jestem i, co więcej, żyję! ;)

Haze, a Ty Synka rodziłaś w terminie? (wybacz jeśli już o tym pisałaś, ale nie zarejestrowałam)

Selene, ja jednak też bym wolała żeby z wagą Młodego pomylili się w drugą stronę ;). No ale skoro mówisz, że i tak nie miałaś jakichś trudności z powodu tej Maksa wagi to też jakieś pocieszenie... ;) A długi był?

Walerka, Julka będzie pod super opieką i na pewno Ona, jak i Dziadkowie są wniebowzięci :). Nikt w końcu nie rozpieszcza tak jak ukochani Dziadkowie :)

Katka, wszystkiego, co najlepsze dla Córy! :)

Haze, miałaś do czynienia z Natorą? Tego gnoja to bym największemu wrogowi nie poleciła. Od razu mi ciśnienie skacze jak o nim słyszę. Byłam u niego raz, bo moja ginka nie miała terminu, a czułam, że coś jest nie tak i byłam już po poronieniu, a kolejny miesiąc nie miałam owulacji. A ten mnie ofukał,że przecież owulacja nie zawsze musi być i, że po co ja d*perelami głowę zawracam, a w dodatku połowa kobiet kiedyś poroniła i wszystkie żyją. Ale całości nie będę przetaczać, bo już mam gula.

Dzięki za kciuki ;). Jak będziecie jeść tę pyszną pizzę to możecie mnie wspomnieć ;).

Panda, nie wygłupiaj się i zdrowiej w końcu! Ile można?! ;) Poradziłam sobie bez cytryny (którą oczywiście miałam przygotowaną, ale zapomniałam ją zabrać - a jak!). No ten moment od razu "po" był... kiepski. Myślałam, że mi się cofnie. Ale potem w miarę ok, zrobiło mi się trochę ciepło, no i odbijało mi się nieprzyjemnie. Ale przeżyłam, mam już z głowy :).

Aga a dodalas cytryne? Czy dalas rade bez? Ja miałam 75 obciążenia..aż mi włosy na rękach stanęły w pierwszej chwili po wypiciu :-P

Co do wagi malenstwa, to moja ginka w ogole tego nie wyznacza. Muszę ją chyba opieprzyć trochę. Wizyta trwa zawsze 15 minut, ale schodzi na badanie na fotelu, usg szyjki, sprawdza czy serduszko ladnie pracuje i tyle. Potem 10 minut wklepuje w system komp. zlecenia badan, wyniki oglada. Na mierzenie maluszka chyba kolejne 10 minut jej potrzeba.

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...