WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Madleen, ładna ta koszulka, Też ją kiedyś oglądałam jako jedną z kilku, które dla mnie byłyby do zaakceptowania. Tyle, że mi zależało na czymś do spodenek, więc kupiłam tę z Tchibo. Jakość pewnie nie jest taka, jak tej z Twojego linka, ale i tak dłużej niż te 3-4 dni jej nie ponoszę. ;)

Linka fajnie, że przeprowadzka za Wami.
Mam nadzieję, że nic Wam się nie stało po tym zdrzeniu z dzikiem. Jednak taki zwierz to duża siła.

Arabelka mam nadzieję, że jednak ten ból szybko minie.

Też mam nadzieje, ze to tylko chwilowe problemy i wszystko będzie ok do rozwiązania.

A co do majtek to na allegro napisane jest, ze maja ok 60-120 m, wiec myślę ze po porodzie w nie się wcisnę ;p I fajnie, ze są dość wysokie, a w razie cc, nie powinny uciskać.

Mamtu bardzo fajna ta koszulka i faktycznie w razie czego nada się też bez spodenek. Mówisz, że 40 jest ogromna? Ja wyszukałam coś takiego http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-nocna-dobranocka-s-i3299061626.html
ale nienawidzę kupować ubrań przez internet bo nigdy nie wiem jaki brać rozmiar i pewnie jeszcze się wstrzymam i zobaczę co mają np w kamamie.

Arabelka, myślę, że to jest to. Przynajmniej nazwa i rozmiar się zgadzają... ale nie wiem jak wyglądają w rzeczywistości, bo jeszcze nie odebrałam mojego zamówienia z apteki.

Arabelka, na pewno będzie dobrze. Myślę, że o ile nic nie będzie się działo, to nie powinni Cię zatrzymać. Może lekarz przepisze Ci leki rozkurczowe, takie jak ja mam i będzie lepiej? Trzymam kciuki! :)

Co do majtek, to tak, mam dokładnie te. Jeśli chcesz, to mogę Ci zmierzyć je po rozciągnięciu, ale one są baaaaardzo elastyczne i raczej nie spodziewam się, że mogłabym w nie nie wejść, nawet teraz. ;)

Dorotii na IP byłam w Redłowie, personel bardzo miły wbrew różnym opiniom. Dzień wcześniej troszkę się nachodziłam i przemęczyłam. Ale wczoraj z rana ucięłam sobie 2h leżenie i po południu to samo. Mimo odpoczynku brzuch nadal bolał i był bardzo spięty. Dodatkowo Mały wiercił sie jak oszalały. Bardzo możliwe, że coś mi zaszkodziło i stad te objawy.Nie było to pierwszy raz, wiec dlatego tym razem wolałam pojechać na IP. Poza tym to może być nawrót moich problemów z jelitami, które miałam przed ciąża i dość długo się leczyłam. Teraz mimo brania no-spy brzuch nadal jest twardy jak kamień i rano mnie znowu bolał.

Mamtu mam nadzieje, ze przed porodem nie wyląduje w szpitalu, ale tak sobie pomyślałam, że gdyby z jakiegoś powodu mieli mnie zatrzymać, to nawet nie jestem na to przygotowana :(

Aga trzymam kciuki za glukoze, oby wyszła pomyślnie. A jeśli nie,to wiem ze na pewno dasz rade, bo dzielna z Ciebie Mamuśka :)

Madleen gratuluje zakupu wózka.Jak znajdą sie sponsorzy, to zawsze więcej zostanie na inne wydatki w domowym budżecie :)

Linka dobrze, że Wam sie nic nie stało.Bo taki dzik,to nie dość, że potrafi nie źle samochód skasować, to jeszcze spowodować groźny wypadek.

Mamtu, Madleen- mam pytanie odnośnie majtek jednorazowych. Czy takie kupowałyście? I jak one na żywo wyglądają, są rozciągliwe,dobre gatunkowo?Bo na razie nie pytam jak sie sprawdziły ;)
http://allegro.pl/majtki-siatkowe-wielorazowe-molipants-no1-hartmann-i3350138821.html

:)

Madleen, tu jest link, ale online już jej nie ma. Mam białą, wzięłam rozmiar 40 i jest wieeelka, jak typowa koszulka nocna, ale ma zdecydowanie milszy dla oka fason i wzór.

http://www.tchibo.pl/dluga-koszulka-z-wiskozy-p400019666.html

Buziaki Mamtu:*

Maluszek, kopa to powinnaś dostać za takie pisanie. ;) Nie masz mnie za co przepraszać przecież.
Tu nie chodzi o licytację kto ma gorzej, ani o zakaz marudzenia, a raczej o to, żeby niektóre sprawy traktować trochę z przymrużeniem oka, jeśli tylko sytuacja na to pozwala. Inaczej, myślenie o najgorszym zupełnie Cię wykończy, a przecież na razie jest dobrze. Dopóki maluch czuje się okej, rośnie zdrowo, a lekarze nie mają żadnych zastrzeżeń, to trzeba się cieszyć. A dolegliwości w ciąży były, są i będą. Takie już uroki tego 'błogosławieństwa'.
Mocno Cię ściskam, bo wiem, że Ci ciężko. Głowa do góry. :)

Madleen, poszukam w necie takiej koszulki i podeślę Ci linka, bo w ofercie Tchibo już jej nie ma.

Mamtu Twój brzuszek jest mały.Fajnie że jusz masz całą wyprawkę skomletowaną.Ja wczoraj odebrałam część zamówienia z doz.pl i się cieszyłam że już też coś mam:)

Dziś planuję namówić męża żeby ze mną pojechał do Mama i Ja:)

Mamtu prześlij linka tej pidżamki. Może to i dla mnie będzie jakaś rozsądna alternatywa :) bo nic jeszcze nie wybrałam. Także gdyby przyszło mi na czasie rodzić (tfu tfu tfu) to pewnie musiałabym wystąpić w jakimś ogromnym T-shircie męża :)

Dorotii, wybraliśmy kolor Australia. Na początku chcieliśmy ten kolor Europa, ale w świetle dziennym (i w przeciwieństwie do tego co można zobaczyć na stronie internetowej) to nie taka śliwka tylko zwykły grafit. Więc stwierdziliśmy, że tak czarno-grafitowo to będzie za ciemno i za smutno :)

Linka dobrze, że stresy i utrudnienia związane z przeprowadzka macie już za sobą.

hej dziewczyny.

Mamtu masz rację.Trzeba było mi takiego porządnego kopniaka w d...żebym przestała się nad sobą użalać.Wiem, że inni mają gorzej,muszą np leżeć całą ciąże a ja mogę chodzić.Ja bym ten ból znosiła bez problemu tylko odrazu sobie coś wkręcam, że małej się coś stanie.Ale obiecuję poprawę swojego zachowania.Trzeba powtarzać sobie że będzie wszystko ok;)Dziękuję Ci i przepraszam, że Cie zdenerwowałam swoim marudzeniem;*

Julka Tobie też dziękuje.Skoro mówisz, że mogę śmiało brać apap albo panadol to wezmę.

Muszę wziąść się w garść!!!!!!!!!!!!!!

Madleen gratuluję zakupu wózka :) My również mieliśmy z pierwszym synkiem x-landera i byliśmy bardzo zadowoleni.

Hej dziewczyny. My już po przeprowadzce. Na szczęście Pan, który nas przeprowadzał okazał się super człowiekiem. Tego samego dnia zaraz po przeprowadzce wracaliśmy do Gdańska na mój ostatni zjazd do szkoły cali szczęśliwi, że ten najgorszy stres mamy za sobą... i uderzył w nas dzik :/ cały bok kierowcy jest do wymiany :( Po prostu brak słów.

Sonia co do spania Kawerego mój synek ma 3 latka i dopiero od kilku miesięcy śpi u siebie całą noc. Tak samo jak Twój mały nasze dziecko budziło się w nocy i musieliśmy brać go do siebie. Myślałam, że nigdy mu nie minie to przechodzenie do nas w nocy, ale z dnia na dzień zaczął spać u siebie i teraz już od kilku miesięcy ani myśli spać z nami. Także zobaczysz, że minie mu to :)

Walerka mam nadzieję, że pomimo tęsknoty za Julką odpoczniecie sobie z mężem. Dziadkowie na pewno zrobią wszystko, żeby mała była szczęśliwa a i dla nich to świetna okazja do spędzenia z nią czasu.

Aga trzymam kciuki za Twoje badania :)

Co do fotelików to ja jestem zdania, że tj.ostatnia rzecz na której się oszczędza. Nigdy nie wiadomo kiedy to akurat my będziemy mieli pecha. Zawsze każdy myśli, że o wypadkach się tylko słyszy, ale warto zainwestować kilka złotych więcej w bezpieczeństwo naszych największych skarbów. Ja póki co zastanawiam się nad maxi cosi pebble, ale muszę jeszcze poczytać te wszystkie testy bezpieczeństwa i wtedy zdecydujemy. Tak samo jak dziewczyny pisały ja też kupiłabym najpierw fotelik dla maluszków ze względu na bezpieczeństwo dziecka i wygodę dla rodzica.

Arabelka trzymam kciuki, żeby Twoje dolegliwości minęły i maluszek pomieszkał jeszcze u Ciebie w brzuszku :)

A tak w ogóle to dzisiaj oficjalnie rozpoczynam ósmy miesiąc ciąży, bo nieoficjalnie (wg usg) rozpoczął mi się dwa tygodnie temu. Wreszcie nie będzie mi głupio z moim wielkim brzuchem, kiedy ktoś mnie spyta o miesiąc. ;)

Aga, powodzenia w polowaniu!

A mi właśnie kurier przyniósł paczkę z Tchibo. Koszulka, którą zamówiłam sobie do szpitala jest tak długa, że spokojnie można ją nosić i bez spodenek. Teraz brakuje mi już tylko staników i mogę pakować torbę, bo chyba wszystko mam. Uff. :)

Dziewczyny, uciekam do Lidla - planuję wyhaczyć turkusowe alladynki ;) Zobaczymy czy się uda...

Marta, a Ty drzemiesz? ;)

madleen ale ładny ten wózek :) a który kolor wybrałaś?

dzięki katka za nowego linka! właśnie o taki kombinezonik mi chodzi. Także wybiorę się do tego kappahala.

Arabelka współczuję wieczornej akcji. Najwżniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze! i na pewno będzie tak dalej :) Ale odpoczywaj dużo!

Madleen gratuluję nowej "furki" :) na pewno będzie się Wam dobrze jeździło bo jak napisała Mamtu x-landery są najfajniejsze ;)

Aga i takie nastawinie ma się utrzymać do porodu :)

Dzięki, Mamtu! Jasne, że będzie dobrze - i tak nie mam na to wpływu, więc nic, tylko wziąć to na bary i byle do porodu! ;)

Madleen, grunt, że jesteście zadowoleni i macie ten zakup z głowy :) A jeszcze jak dziadkowie sponsorują to już w ogóle bomba :)

Madleen, gratuluję zakupu wózka! A X-landery to najfajniejsze wózki na świecie, także gratuluję podwójnie. ;)

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...