WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Dzień dobry Miłym Paniom:))
Przyłączam sie do nieśpiących w nocy czy nad ranem. To samo dzis przerobiłam, by o 7 zasnać na 1,5h. Ale za to miałam dzis sen prawie erotyczny;))

Haze, koszmar jakiś z tym snem, ale będzie na odwrót i Maluszkowi nic nie bedzie:)

Maluszek, super z tym tarasem. Tak jak mówi Mamtu - balkon nawet największy to nie to samo...
Szkoda, że nie mieszkam na Stogach. Mogłabym spacerkiem przejść się na plaże, a z tego Chełmu to troche daleko:( I pozostaje kiszenie się w domu tzn balkonie buuu.

Miłego dnia i oby jednak nie było 30 stopni :P

Dziewczyny, przepraszam że się wcinam w wątek, ale ma na sprzedaż sporo ubranek po synku, a także spodnie dżinsowe ciążowe, tunike i staniki do karmienia firmy Triumph - ciążowe chcę zamienić na produkty firmy HIPP a ubranka sprzedać, może któraś byłaby zainteresowana to zapraszam na Priv :)

życzę lekkich porodów :)

no, nikt tak nie wysprzata domu jak ciezarna tuz przed porodem :)

Mamtu zapraszam, u nas placow zabaw w brud, i kawke tez mam :)

Zawsze można znaleźć jakieś pozytywy. ;)

Ja tam mam nadzieję, że nie będzie mi się nic śniło. Wystarczy mi stresów na co dzień, żebym jeszcze musiała się stresować w nocy. ;)

Mamtu czyli są kolejne plusy ciąży, niektóre bóle odpuszczają :)

Katka bo takich pracach jakie domy będą czyste, w sam raz na przyjęcie maluszków :)

Sny to co rusz ciekawsze, aż strach pomyśleć co się będzie Wam śniło bliżej daty porodu!

Witajcie w ten goracy poranek.
Mnie od wzoraj ćmi głowa, ma byc 30 stopni wiec raczej na gimnastyke nie pojde. Raz juz sie wyrwalam w taki upał...

Mam nadzieje, ze z ta stopkà u naszj malej Różyczki okaze sie fałszywy alarm. Tak czy inaczej to pikus w poroenaniu z tym jak nas lekarka nastraszyla duzym NT( mierzac je za wczesnie).

Katka, będę Cię nawiedzać na placu zabaw na Wiszących. :P

Dzieki Mamtu za zaproszenie, tylko ze Ty juz dawno bedziesz z maluchem a ja wciaz w dwupaku, z checie dolacze sie do Twoich wozkowych spacerow.

Jeju, co sen to coraz gorszy, dziewczyny skad wy czerpiecie inspiracje do tych koszmarow.

Selene, dodajmy jeszcze szorowanie dywanow i kanap i moze cos z tego wyjdzie.

Katka, jakby Cię nic nie ruszało, to zawsze może sz wpadać do mnie codziennie na kawę. Takie spacer na pewno nie zaszkodzi, a może pomoże. :)

Haze, współczuję snu. W takich chwilach to się cieszę, że słabo spałam.

Maluszek, jak ja Ci zazdroszczę tego tarasu, nawet pojęcia nie masz. Jednak balkon to nie to samo, nawet duży. Ja całe życie mieszkałam w domku na przedmieściach i teraz jakoś nie mogę się przyzwyczaić, że do ogrodu wyjść się nie da w każdej chwili. Ehh.
Fajny sen. :)

Selene, no to rzeczywiście nie pozostaje Ci nic innego jak tylko się męczyć, biedaku. :/ Trzymaj się jakoś.
A mi w ciąży odpuściły codzienne bóle głowy. W poprzedniej też tak miałam, aż się dziwiłam, że głowa może nie boleć. ;)

Aga, nowy dzień przyniesie lepsze samopoczucie, mam nadzieję. Ściskam.

Witam!

Ale wy macie szalone sny!

Ja dziś wyspana, aż za bardzo. Młody co prawda przydreptał o 2 do mnie ale spaliśmy do 8! Teraz trzeba przyspieszyć ruchy bo do przedszkola nie zdążymy!

Ja miałam chustę kółkową i przy płaczącym non stop Ksawerym ratowała życie. Czasem ręce się przydają do czegoś innego niż noszenie dziecka ;)

katka ja biegałam dołownie po schodach i nic! ale można jeszcze zaplanować mycie okien :)

dzien dobry,

Aga, sciskam mocno, oby wszystko sie ulozylo i zadnych zlych wiesci juz slyszec nie chcemy.

Julka, cos Ty za kolezanke sobie znalazla, oby cie szybko opuscilo.

Arabelka, dobrze, ze lekarz Ci troszke uspokoil.

Mamtu, Lepa wspolczuje nocnych problemow ze snem, mam nadzieje ze bedziecie mialy okazje nadrobic w ciagu dnia.

Jeju ja tym razem tez nie chce przenosic (pierwsze 5dni, drugie 13dni), zalozylam sobie ze od 38tygodnia zaczynam codziennie robic maraton po schodach, moze cos pomoze :)

Dzień dobry,

Dzięki za wszystkie słowa otuchy. Dziś jest lepiej, ale jednak nie doszłam do siebie całkiem... Wczoraj jak się położyłam to mi się takie myślenie włączyło, że szok... Nawet tego przytaczać nie będę, bo bez sensu. W każdym razie skończyło się na płaczu, ale może dzięki temu w końcu zasnęłam...

Mamtu, cieszę się, że sprawnie Wam poszło, a kolor sypialni bombowy - też mi się szare wnętrza podobają :).

Marta, no pewnie - korzystajcie z czasu tylko dla Was dwojga, szczególnie, że Twój mężczyzna tak rzadko ostatnio bywa w domu. A mieszkanie jeszcze się pomaluje ;).

Carolajna, a Ty jutro ostatni dzień w pracy, tak? W końcu będziesz mogła zacząć cieszyć się labą :)

Selene, a próbowałaś jakichś masaży na te bóle? Może potraktuj to miejsce mocno odkręconym prysznicem przez dłuższą chwilę? Nie wiem jak Ci pomóc inaczej... Miejmy nadzieję, że jak najszybciej samo przejdzie.

Haze, co za sen... Brrr... Ta noc to chyba w ogóle jakaś kijowa dzisiaj była.

Maluszek, fajnie, że byłaś na spotkaniu - zawsze to oderwanie od rzeczywistości, a szczególnie jak się jeszcze objawiają takie dobre wieści :)

O tych pytaniach w klimacie "już? Już po?" ostatnio babka w SR mówiła, odnośnie tego, co najbardziej wkurza ciężarną ;). I jak się tak zastanowię to bym chyba rozszarpała takich nadgorliwych.

Haze no to faktycznie miałaś sen.Koszmar jakiś!!!

Ja dziś nie idę na te zajęcia z hustonoszenia bo jakoś nie zakładam nosić małej w ten sposób.

link się przyda :) dzięki Lepa
My powiedzmy, że się dzielimy. Ja idę na 10 miesięcy, mąż na 2.

A Lepa te pytania już? już? to były wykańczające. Miałam wrażenie, że jak ktos się jeszcze raz zapyta to go uduszę. Nie dość, że i tak człowiek podminowany to jeszcze mu dokładają!

Mamtu właśnie mnie paracetmaol nic, a nic nie rusza. Od dawna już. Mogłabym go jeść jak cukierki. Ani przeciwgorączkowo, ani przeciwbólowo co wiążę, się z tym, że muszę mieć zawsze jakieś silniejsze leki. Ale w pewnym sensie jestem przwyczajona do tego rodzaju bólu, bo od 7 lat zmagam się z bólem barku i do tej pory nic pomogło. Także człowiek pomarudzi, zaciśnie zęby i tyle. Diagnoza lekarzy jest taka, że musiałabym być na lekach cały czas, ale za coś takiego to ja dziękuję. "Przyzwyczaiłam się". Ale co zabawane w ciążach nie boli :)

Hej dziewczyny.

Doczytałam Wasze wpisy z wczoraj.

Aga trzymaj się cieplutko.Najważniejsze, że z dzieciątkiem wszystko ok.Zwaliło Ci się faktycznie ostatnio dużo na głowę:(Musi być dobrze przecież.

Arabelka fajnie, że masz lepszy nastrój i jesteś trochę spokojniejsza.

Julka biedaku,bardzo współczuję bółu.

Kurcze coraz bardziej się większość z Nas sypie;/Czas naprawdę już urodzić chyba.

Ja wczoraj byłam na spotkaniu z koleżankami i jedna oznajmiła, że jest w 5 tyg ciąży:)Pamiętam jak widziałyśmy się ostatnio w marcu i ja powiedziałam, że jestem w ciązy to mi strasznie zazdrościła a tu wczoraj pach i ona przekazuję taką wiadomość:)Z kolei druga koleżanka powiedziała, że udusi swojego męża, że im nie wychodzi.Ale znając naszą płodność ostatnimi czasy to na kolejnym spotkaniu i ona przekaże nam taką samą wiadomość:)

Ja miałam dziś sen.Śniło mi się, że widziałam moją mała jak się wyginała.Skórę na brzuchu miałam prawie przezroczystą i normalnie ją widziałam.Jej małą rączkę i nóżkę.Aż się bałam, że mi się przebiję przez tą cienką skórę brzucha.No niesamowite uczucie w tym śnie miałam.

No to sobie pogadałam:)

Zmykam na śniadanko i lecę z kawusią na tarasik:)

Dziewczyny przez to gadanie o snach dzisiaj sobie wyśniłam okropny sen :( aż normalnie mi ciary przechodzą - dział sie w ogóle w jakiś surrealistycznych klimatach. Poszłam do lekarza, wszystko było ok, ale mała tak gwałtownie kopała, ze poszłam jeszcze raz do innego (chyba do jakiegoś szpitala) i lekarz zajrzał do brzucha przez usg, ale normalnie było widać dziecko i okazało się, że mała jest zawinięta w pępowinę. Jak zapytałam jakiejś pielęgniarki co teraz, to ona mi na to, ze może być wszytsko ok, a moze być tak, że mała się udusi, ale trzeba czekać :/ matko boska okropny sen, normalnie jestem rozwalona...

Dora fajnie, ze u lekarza wszystko dobrze, miłej gimnastyki :D

Arabelka rezerwuję dla Ciebie :) sweterek jest cudny :)
Do do czapeczek to mówię Ci od razu, że dla rocznego Tomka były już za małe, a na tą pierwszą zimę za duże, więc nie zakładałam ich wcale, a mam je bo kupiłam razem w paczce z ubraniami.

Lepa, dzięki za linka. Z chęcią poczytam, bo ja zielona jestem w temacie na razie.
U nas dzielenie się urlopem jest raczej mało opłacalne, bo moja pensja jest 3 razy niższa niż pensja mojego męża, więc mniej kasy 'stracimy' podczas mojego urlopu.
Poza tym ja i tak planuję wychowawczy przynajmniej przez rok, także w ogóle nie mamy takiego dylematu. :)

a jeszcze miałam wam polecić tę stronkę http://www.rodzicielski.gov.pl/ wszystko o nowej ustawie regulującej urlop macierzyński i rodzicielski. Fajna stronka z pytaniami i odpowiedziami. A zamierzacie się dzielić z mężem urlopem? My chyba weźmiemy pół na pół, ja pierwsze pół roku i potem pół roku mój mąż. Albo ja 7 miesięcy a on 5

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...