WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Mi też już się dłuży,ale co tam,nadal lubię ten stan,zwłaszcza że chyba dopiero teraz odzyskałam energię,tylko wieczorem jestem już padnięta,jednak takie kilkukrotne nocne wstawanie może nieco zmęczyć,do tego obowiązki domowe,dziecko do którego też mi brak cierpliwości i już nie mam sił na nic.

Dziewczynki kochane bardzo Wam współczuje dolegliwości,tym bardziej zmartwiły mnie wiadomości z USG,ale trzeba być dobrej myśli,jeszcze wszystko może się odwrócić na dobre,oby tak było,bo my jak my ale dzieci najważniejsze,więc wierze że wszystko będzie dobrze.

Mamtu tak sobie myślę że wcale tak szybko nie urodzisz,więc nie szykuj się tak jeszcze do tego szpitala,nie wiem jak Ty,nie widziałam Cię,nie znam dolegliwości ale moja intuicja mówi mi że przed 38 tygodniem ciąży nie urodzisz,jestem niemal pewna!

A mi cały dzień niemal bez przerwy oko skacze,mam nadzieję że jutro odpuści.

Sonia, ale ja chętnie moczę nawet całe stopy, byle nie w morzu! Ono jest takie lodowate... Jeziorko - to inna bajka ;). Ale pewnie masz rację - może się zahartuję ;)

Aga w następne lato będziesz już musiała zamoczyć tego palucha bo Tymon Ci spokoju nie da. Dzieciaki strasznie ciągną do wody

Julka u mnie tak samo, większość moich dolegliwości to z przeciążenia. :/

Mamtu, teraz cukrzyca to pikuś, masz rację. Dieta i po krzyku - tego się trzymam. A jak Wasz remont? Odgruzowaliście się? ;)

Julka, z kłuciem chodziło mi o glukometr. Lekarka zaleciła mi zakup teraz żebym na poniedziałkową wizytę wzięła już pomiary i żeby ginka mogła mi do niego wypisać paski. Dlatego już... Na szczęście nie muszę kupować - moja mama załatwiła od swoich znajomych. Kupili kiedyś, a nigdy nie użyli, więc leży nówka sztuka w szafce. Ale mówię, cukrzyca mnie nie rusza w tym momencie wcale...
A w sierpniu wracasz, bo małżonek przypływa, tak? :)

Sonia, dla mnie umoczenie małego palca u stopy w morzu to hard core, także wiesz - szacun... ;)

Dora to mnie pocieszyłaś :) też nie obstawiam że mnie to bęzie trzymać do końca ciąży, bo bym chyba zwariowała. Przede wszystkim z powodu przymusowego mieszkania z rodzicami :)) nigdy nie miałam takiego bólu i też mi gin powiedział że to może tak Mały się ulokował i mi ściska. No i u mnie innym powodem rwy jest przeciążenie. Jak jestem sama z dzieckim to niestety nie ma szans by go nie nosić. A i zakupy, bo to woda się skończy bo to w lodówce pingwiny...i tak się uzbierało...no nic, od jutra będzie już luz blues :D

Mi do 3 trymestru jeszcze daleko a czasami czuje się jak pod koniec ciąży z Ksawerym :/

Mamtu ja nie pływałam tylko bawiłam się z Ksawerym, ale tak do pasa mnie ochlapał. Za to on cały mokry i szczęśliwy. Jeszcze przed snem mówił "Mama ja hop wody!" :)

Cisza jak nigdy :) trzeci trymestr się zaczął na dobre i już jesteśmy albo znudzone ciążą i tym czekaniem albo pojawiają się jakieś dziadostwa...taki to nasz osławiony stan błogosławiony. Na pocieszenie mamy już z górki...

Będę chodzić do gina w Bstou, bo to jednak 400 km w jedną stronę i nie uśmiecha mi się specjalnie na wizytę jechać tyle km. Wizytę mam za 2 tyg., muszę dostać zwolnienie lekarskie też.

Aga ściskam! Głowa do góry! Ale ja bym z tym glukometrem się wstrzymała jeszcze chwilę, do wizyty u ginki. No i że kłucie w sensie insulina? Przy 141 po 2 godz. to chyyybaa niee. Ja miałam wynik taki jak Mamtu tj ponad 150 i ani nie używałam glukometru ani tym bardziej się nie kłułam. Tylko dieta wystarczyła. A heparyna cóż zrobić...Agusia trzymam kciuki by wszystko wróciło do normy!!

Rozmawiałyście coś o snach. Mi się ostatnio czesto śni córeczka. Jak taka malusia śpi sobie w wózeczku. :-)

Selene, współczuję bólu. Wzięłaś sobie jakiś proszek czy nic nie pomaga?

Anavaw, ja jeszcze się nie pakuję, chociaż jestem pierwsza do rozpakowania i to jeszcze w sierpniu. ;) Ale myślę, że jak tylko zakupię stosowne staniki do karmienia to zacznę wszystko razem układać przynajmniej, może pogrupuję sobie wg toreb szpitalnych. Mam nadzieję, że aż tak szybko się nie rozsypię, żebym miała nie zdążyć. :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aga, ściskam. Masz Ty ostatnio jakiś natłok gorszych wieści, ale wierzę, że to się szybko odmieni. W końcu musi być lepiej.
Oszczędzaj się, tym razem naprawdę. Leż ile wlezie i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki za dobre wyniki badań.
A cukrzyca to teraz najmniejszy problem, bo domyślam się, że cukry będą u Ciebie książkowe.
Jesteś pod dobrą opieką i Tymon ma się dobrze, a to najważniejsze. Trzymaj się!

Dora, ja już zupełnie zapomniałam co to jest współżycie. :/ Mam zakaz prawie od początku ciąży, z resztą tak samo miałam w poprzedniej. Biedny ten mój mąż. ;)

Arabelka, cieszę się, że jesteś trochę spokojniejsza. Teraz będzie już tylko lepiej, mocno w to wierzę. :)

Sonia, jesteś hardcore'em. ;) Kąpałaś się w tej lodowatej morskiej wodzie? Szok. :O

Coś chciałam jeszcze napisać, ale mi wyleciało. :/

Arabelka mnie juz nieraz atakowała rwa kulszowa nawet przed ciążą. Nie musi ona jednak trzymac Cię do porodu! czasem jest to skutek ułożenia dziecka, które ciągle się porusza. U mnie te bole trwaja kilka dni a potem przechodza, by po jakims czasie powrócić. Co mogę poradzić to uważaj na przeciągi. One na prawde potrafią pogorszyć sytuację.

hej hej
Was doczytać to normalnie jakiś medal się należy :)

Oj kolejna cukrzyca, współczuję.

No ale tan czas leci. zaczął już ktoś pakować torbę do szpitala ?
Ja to mam jeszcze czas. po roczku małej będę ściągać ciuszki ze strychu i przeglądać co i jak.

My wczoraj po usg mała waży 800 g i ma większą główkę, czyli jak Jagoda w pierwszej ciąży się przejmowała teraz wiem , że tak może być.
Schudłam 2 kg Pani doktor zadowolona , ja też. a w rodzinie się dziwią , że w ciąży można chudnąć. Ale ja mam za dużo kg. jeszcze zdążę przytyć .

Zazdroszczę Wam jak macie wsparcie rodziców, my niestety nie mamy. Moja mama trochę kupowała w pierwszej ciąży na tyle ile mogła. z rodzicami męża nie rozmawiamy od naszego ślubu więc nawet wnuczki nie widzieli. ale nie raz tak jest. Najważniejsze , że jesteśmy razem i to się liczy

Jutro upał, matko jak ja nie cierpie

Dzięki dziewczyny... Wiecie - najgorsze jest to, że ja nic nie mogę zrobić... Jakieś pie*rzone tętnice się blokują, a ja nie mam na to żadnego wpływu... Tak naprawdę czekam co się wydarzy w poniedziałek na wizycie. No a z tych prozaicznych rzeczy - ustaliliśmy, że nie możemy czekać do sierpnia na fachowca w tej sytuacji i od przyszłego weekendu wkracza ekipa pod wezwaniem - mój mąż i moja mama. Już się boje co z tego wyjdzie, no ale cóż - grunt, że coś będzie się działo, a ja za jakiś czas będę mogła być spokojna, że w razie W wszystko na Młodego czeka.

Dora, pewnie Mała faktycznie ma już mało miejsca, no i ważne, że szyjka jest długa i zamknięta :)

Julka, wypoczywaj w rodzinnych stronach i korzystaj z rozpusty maminych obiadków :)

Arabelka, cieszę się, że lekarz Cię uspokoił, zobaczysz - będzie dobrze.

Ja muszę znowu iść się kłuć - dostałam skierowanie na badanie fibrynogenu i d-dimerów... Chyba pójdę się położyć, bo zaczyna mnie korcić wystukiwanie haseł w necie, a to nie jest dobry pomysł...

Mnie dziś cały dzień głowa pęka, nawet tabletka nie pomogła.

Dobra wiadomosc jest taka, że szyjka jest twarda i dluga jak świeczka- slowa mojej ginki:-) pozwolila mi nawet chodzic na aerobik i wspolzyc bez obaw:-)

Cześć Mamusie!

Ja dzis od rana na kolejnych badaniach, tym razem tylko posiew i pare dni czekania,az wyhodują jakieś "dziady". Ale przynajmniej humor mam trochę lepszy, bo widziałam sie z moim lekarzem prowadzącym i mnie trochę uspokoił. I mam nadzieje,że jest tak jak mowił, ze wada nerki moze jeszcze zniknąć. Ale ogólnie czuje sie co raz cięższa, co raz trudniej mi chodzić, najlepiej jak leże. Ale ile można?!

Na piknik z chęcią bym sie wybrała, ale poki co muszę odpoczywać, cały tydzień i sie oszczędzać oraz czekać na te wyniki. Ale gdyby w przyszłym tygodniu cos było organizowane i dobrze sie bede czula, to moze sie skusze.

Julka ja nie mam typowej rwy kulszowej, ale czasami tez mnie złapie w kręgosłupie, to boli jak ch*olera, az chodzić nie moge. Także życzę oby jak naj mniej dokuczała.

Aga wiem, ze płacz najlepiej pomaga, jak cos sie złego dzieje, bo sama ostatnie dwa dni przepłakałam. Ale musisz myśleć pozytywnie, bo mały Tymonek też jest smutny jak mama płacze i sie martwi.Wierze, że wszystko będzie dobrze i dzięki dobrej opiece lekarskiej szczęśliwie dotrwasz do końca. Trzymam mocno kciuki!!!

haze a ja poproszę o rezerwacje sweterka cherokee z kapturem w paski, body Africa r. 68.I mam pytanie odnośnie czapek little monster i niebieskiej zimowej, kiedy je zakładałaś synkowi?

Julka, współczuję bólu ale zazdroszczę mamusinych obiadków i tego, że masz opiekę do Filipka. Ja też już czasem wymiękam.

Aga :( ściskam Cię mocno. Pamiętaj już więcej niż połowa za Tobą, trzeba być dobrej myśli i faktycznie oszczędzaj się!

Faktycznie, straszna tu cisza mnie od 15 nie było i liczyłam, że będę miała sporo do czytania a tu pare postów na krzyż. Ja zaliczyłam plażę z młodym i kąpiele. Woda całkiem ciepła :)

Marta zapamiętam kwiaciarnię na przyszłość - dobrze wiedzieć :)
A butki przyleciały do mnie z Anglii kiedyś :)

Mamtu ja też zupełnie nie pamiętam swoich snów, może rzeczywiscie na szczęście :)))))

Julka współczuję tej rwy i łączę się w bólu :/

Aga ściskam Cie z całych sił !!!! Jesteś pod dobrą opieką, więc na pewno będzie dobrze iz Tobą i z maleństwem!!!

Aga tulam..:-)
Coś faktycznie za dużo tego wszystkigo na Ciebie spada ostatnio, ale dasz radę. Dla naszych maluszkow wszystko zniesiemy.

Ja tez dzis mialam wizyte u ginki, kazalam jej obejzec stopki, bo ostatnio dr Augustyniak cos sie ich czepil, a potem pieidzial ze niby ok.
Dzis lekarka tez dlugo ogladla i powiedziala ze nie da radybstwierdzic czy jedna stopka tak sie uksztaltowala czy jest tylko wykrzywiona z braku mirjsca w brzuszku.. podobno im dziecko wieksze tym trudniej to ocenic, bo ono nie ma miejsca na swobodne ruchy.

A u mnie kiepsko... Ryczałam godzinę, w końcu się zebrałam... Wróciłam od lekarza - w prawej tętnicy opór jest znaczny, oprócz tego pojawił się też w lewej (a tam go nie było)... No i najprawdopodobniej będę musiała sobie wstrzykiwać heparynę, ale to jeszcze zależy od kolejnej wizyty. Teraz wizyty będę musiała mieć częściej i za każdym razem z dopplerem. Poza tym mam się mega oszczędzać, bardzo dużo leżeć... Kupiłam glukometr, bo tak mi zaleciła, od jutra zaczynam się kłuć. No i Młody miał też trochę moczu... Najgorsze te tętnice... Aha, no i mam mierzyć ciśnienie 2x dziennie. A co więcej to się dowiem w poniedziałek u swojej ginki...

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...