WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Sonia, jeśli masz jakieś malutkie pajace, to ja chętnie zobaczę. :)

Dorotiii, trzeba było skuć tynk aż do surowizny, bo 'fachowcy' od siedmiu boleści tak nam go położyli, że popękał i porobiły się pod nim takie powietrzne kieszenie, że baliśmy się, że nam na łby pospada. ;)

Dorotii mój mąż sugerował kiedyś żebyśmy naszego przywiązli do łożka ;)

Marta ja nic nie biorę, bo nic nie pomaga. No-spę to musiałabym wziąść całe opakowanie. Lekarz mówił, żeby wtedy odpoczywać, ale to musiałabym cały czas leżeć po pracy więc po prostu powolnym, kaczym krokiem chodzę. A i jak to wczoraj już padło łapki wtedy z dala od brzucha.

Dorotii odprowadzać z powrotem do łóżka aż mu się znudzi to przychodzenie, ale ja nie stosuję tej metody bo mi się nie chce w nocy łazić po za tym wczoraj to dopiero rano się zorientowałam, że on ze mną śpi. W ogóle nie słyszałam kiedy przyszedł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja na następne spotkanie przyniosę ciuszki po Ksawerym te co mi zostały to sobie popatrzycie czy coś chcecie. Muszę się tego pozbyć bo miejsca nie mam w szafie więc za symboliczne grosze oddam :)

haze ale piękne trampki masz dla dzieciaczka :) aż się zastanawiam czy nie odkupić ;p ale 3 miesiące to będzie grudzień więc chyba te trampki średnio mi się przydadzą ;p

mi też się coś bardzo śniło ale nie pamiętam co ;p a taką łodzią biało niebieską to też bym popływała :)

mamtu a co wy remontujecie? odświeżacie tylko czy ściany przesuwacie?

Dominik też się budzi w nocy tylko po to żeby do nas przyleźć i mnie spychać z łóżka ;/ Sonia jak znajdziesz na to jakąś złotą metodę to podziel się proszę!

Aga, ten sklep w CH Morena, gdzie były te tańsze koszule do spania/karmienia to Italian Fashion. Dziś koleżanka mi o nich wspomniała:)

Dzięki Mamtu:) Z kimś raźniej mi będzie:)

Haze, dzięki. Dziś rano przeglądałam właśnie Twoją galerię, ale pajacy nie znalazłam.

Marta, ja jutro będę w Wojewódzkim, ale na KTG po 17:00, więc stwierdziłam, że tego anestezjologa odpuszczę, bo nie dam rady tyle wysiedzieć. Prawdopodobnie będę się wybierała w przyszły czwartek, zadzwonię tam wcześniej i dam jeszcze znać. Wypytam też jutro, jeśli będzie kogo. ;) Wiem, że Haze i któraś z dziewczyn też chcą się wybrać, więc fajnie, że będzie nas więcej. :)

Mamtu, czy Ty byłaś już u anestezjologa w wojewódzkim? Bo ja wybrałabym się z Tobą:)

Carolajna, mogłabyś mi przypomnieć nazwę tego sklepu w Anglii o którym wczoraj rozmawiałyśmy? Bo zapomniałam:(

Maluszek, a ścięłaś grzywkę? :)
Nie przeforsuj się z tym sprzątaniem kuchni. Odpoczywaj jak najwięcej, a sprzątanie nie zając - nie ucieknie:)

Selene, a co bierzesz na to twardnienie brzuszka od 14? Bo faktycznie popoludniu to juz robi się męczące jak gdzieś mam wyjść. A czasem trzeba...

Właśnie kot zaanektował karton z ciuszkami Młodej i jak chciałam go przesunąć, to na mnie syknął :/ Na szczęście karton zamknięty, ale nie da rady kota ściągnąć z niego. No cóż, musze mu chyba skombinować nowy karton, by ten mi oddał ;)))

Sonia musi się unormować z tym spaniem. Mam nadzieję, że nasze chłopaki szybko wrócą do starych zwyczajów. Zazdroszczę pzypływu cierpliwości. Ja akurat w drugą stronę. Zauważyłam, że mam jej do niego coraz mniej.

Marta fakt, to już drugi sen związanych z pływaniem. Może coś z tego będzie :D

Mamtu ja niestety z ubrankami nie pomogę. Ja mam tylko od 62 rozmiaru. Też muszę własnie jakieś mniejsze na 56 pokupować.

Maluszek miłego popołudniowego kawkowania :)

Linka szybkiego ogranięcia bałaganu. Za to jak wszystko się skończy jak będzie pięknie :)

Maluszek to wino to Natureo :)

Mamtu ja większość tych najmniejszych zostawiam dla Młodej, bo sporo miałam żółtych, zielonych, a niebieskie to tylko kilka sztuk.
tu wrzuciłam parę ubranek, jakby co ;)

http://picasaweb.google.com/103369278689316544919/1Lipca2013?authkey=Gv1sRgCKWE0_Kb2LKW-gE

Hej dziewczyny.

Słoneczko ładnie świeciło,ale teraz gdzieś uciekło.

Ja źle spałam tej nocy.Tak mnie komar pogryzł w nogę,że myślałąm że sobie ją odetnę tak mnie swędziała.Drapałam się jak głupia.Do tego nie mogłam znaleść odpowiedniej pozycki żeby się ułożyć bo tak mnie ten bok znowu bolał;(No ale to tyle narzekania.

Mamtu współczuję remontu i bałaganu.My zamierzamy wymienić drzwi w pokojach i na samą myśl bałaganu mi źle a to praktycznie żaden remont.

Wczoraj byłam u fryzjera i trochę ściełam włosy i mój mąż się na mnie obraził,że za krótko i się do mnie nie odzywa.On na punkcie długości włosów jest jakiś "chory";)No nic zostało mi tylko czekać jak sie"odbrazi".

Ja umówiłam się dziś z koleżankami na kawkę i ploty,ale dopiero późnym popołudniem więc do tego czasu muszę się czymś zająć.Już dziś poczytałam trochę książkę i w planie mam porządnie wysprzątać kuchnię no, ale od planu do jego realizacji dłuuuga droga;)

Haze podrzuć nazwę tego winka;)W sobotę będe mieć gości i będzie mała impreza więc nie będe siedziała tak o suchym podniebieniu;)

Mamtu ja też siebie wolę jak mniej marudzę i mam lepszy nastrój:)

Sonia mam nadzieję że u Ciebie dziś lepiej.

Arabelka trzymam kciuki,żeby u Was się wszystko dobrze skończyło.

To sobie popisałam,a co tam;)

Marta, pewnie, że wystarczy, a jak! :)

Mi się ostatnio niewiele śni (albo niewiele swoich snów pamiętam).

Sonia, trzymaj się. Mam nadzieję, że Ksawery szybko opanuje sztukę samodzielnego zasypiania i długiego spania we własnym łóżku.

Dziewczyny, wiem, że niektóre z Was miały na sprzedaż jakieś ciuszki po swoich dzieciach. Ja jeszcze nie do końca wiem co do mnie z moich rzeczy wróci, ale na wszelki wypadek powoli zaczynam poszukiwania i rozglądam się za ciuszkami dla Małego, których mi brakuje. Macie może na stanie jakieś pajace 50-56, najlepiej z wszytymi niedrapkami?

Sonia,ja jestem w szoku do tej pory ;))
Ale którejś z Was śniło się już coś z jachtem czy motorówką (chyba Selene). To może w końcu się sie umówimy na jakiś rejs po zatoce, co? :)

Marta :) co to za sen!

Selene współczuję przejść z zasypianiem, u nas też się pogorszyło. Od kąd ma swoje duże łóżko to muszę go usypiać (wcześniej sam zasypiał) i przychodzi do mnie w nocy a budzi się już o 6.30 - 7 :/ Ale nie poddaje się i wierzę, że z czasem wszystko się unormuje :)

Dziewczyny współczuję tych remontów, ale z drugiej strony jak ładnie będziecie miały w mieszkanku! :)

Ja ostatnio zauważyłam jakiś mega przypływ cierpliwości, zwłaszcza w stosunku do mojego syna...chyba przez hormony.

Mam nadzieję, że dziś jednak pogoda będzie lepsza niż wczoraj.

Miłego dnia!

Dzień dobry:)
Dzis ma być 26 stopni, ale jakieś krople deszczyku też zapowiadają. No i te 26 namjuż wystarczy, prawda Mamtu?

Aga, sniło mi sie, że miałaś taka ekskluzywną motorówkę i płynęłyśmy do jakiejś restauracji przy molo. A ta motorówka była zadżebista:) Poza tym była biała z niebieskimi akcentami. A potem śniło mi się, że byłyśmy na jakiejś paradzie i szukałam swojego faceta. Ty do niego zadzwoniłaś i on ci powiedział, że używa życia i żeby mu nie przeszkadzac:/
I jeszcze go tłumaczyłaś :P
O kurcze, to było tak realne, że szok!

Linka, życzę szybkiego postępu prac:) Tobie i Mamtu siły i cierpliwości!

Miłego dnia Dziewczyny:)

Witajcie,

mnie tez slonko obudzilo, ale juz sie schowalo.

Mamtu, dobrze ze mezczyzni staneli na wysokosci zadania, szkoda ze remoncik Ci sie przeciaga.

Selene wspolczuje wczorajszych nocnych przygod z Maksem, oby szybko sie przyzwyczail do swojego lozka. U nas wczoraj tez nie bylo lepiej Mikolaj wyspal sie w ciagu dnia ponad 4 godziny i zasnal wieczorem za kwadrans 23, na szczescie w swoim lozeczku.

Arabelka ja mamialam ostatnio podobny wynik TSH jak Ty , 2,7 i grosze (przed ciaza 0,8), plus ft4 w dolnej granicy, endo kazal brac euthyrox 50/25, norma tsh dla kobiet w ciazy jest nizsza niz standardowo i jest w granicy bodejze tych 2,7 czy 2,8, poniewaz tsh w ciazy spada. Jesli Tobie wzroslo i jest na granicy dla ciezarnych to zapewne lekarz zapisze ci euthyrox, ale to zalezy od niego.

Maluszek no mi to wino bardzo smakowało, mojemu mężowi w ogóle ;)
Fajny ma posmak wina, wiadomo brak procentów jest odczuwalny, ale jak dla mnie naprawde smaczne :)

Piękna pogoda się dzisiaj szykuje - wyskoczyłam rano po chlebek i tak cieplutko fajnie mimo 15 stopni narazie :)

Selene współczuję przejść ze spaniem, mam nadzieję, że szybko się uda syna unormować!

Miłego dnia dziewczyny :)

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...