WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Arabelka trzymam kciuki! Pamiętaj że zawsze trzeba każdą diagnozę potwierdzić także nie zamartwiaj się za bardzo.

Tylko ja chyba nic z tego tchibo nie zamówiłam! zaraz poszperam i może nadrobię ;p

Arabelka mogę sobie tylko wyobrazić jak się czujesz :(. Mam nadzieję, że tak jak pisze Aga, to fałszywy alarm, albo taka sytuacja jak u niej. Co najwyżej mam nadzieję, że skończy się na kontrolach.
Najważniejsze, że nic złego się nie dzieje, jak powiedział lekarz. Będzie dobrze.

Arabelka, ale powiedział Ci coś dokładniej? Nieprawidłowe funkcjonowanie jednej nerki to dość ogólnikowe stwierdzenie... Tymon np. ma powiększony UKM i właściwie też można by powiedzieć, że jest to nieprawidłowe funkcjonowanie nerki, ale jest niestraszne, najczęściej zanika do porodu, bądź po porodzie, a jak nie to też się kontroluje. Ale nie jest to ani niebezpieczne ani straszne, a już na pewno nie na tym etapie - dwie lekarki mi to powiedziały. A jakie badania musiałaś zrobić rano? Krew? Grunt, że z serduszkiem wszystko w porządku! Trzymaj się, domyślam się jak się czujesz pozostawiona z taką informacją...

Jeszcze odnośnie UKM - u nas na początku były powiększone dwa, a teraz został już tylko jeden. No i w rozmiarze 3-4 mm. Mam nadzieję, że u Was to podobny problem, a najlepiej fałszywy alarm!

Cześć Dziewczyny,

Przepraszam, ze się nie ustosunkuje do Waszych postów, ale od wczoraj jestem strasznie przybita. Byłam wczoraj u lekarza i nie mogę się otrząsnąć po wizycie. Jednak moja intuicja dobrze mi podpowiadała, aby skontrolować moje dolegliwości. W sumie moje problemy zdrowotne zeszły na boczny plan i to, że mi coś dolega, to jakoś mało ważne. Najgorsze jest to, że lekarz wykrył nieprawidłowe funkcjonowanie jednej nerki u Małego. Początkowo myślałam, ze chodzi o moją nerkę. Ale jak usłyszałam, ze dziecko będzie musiało przejść specjalne badania po urodzeniu i być przez pierwszy rok pod kontrolą to się ocknęłam i zrozumiałam, że nie chodzi o mnie. Choć moja nerka też nie do końca funkcjonuje tak jak trzeba. Rano musiałam zrobić badania i czekam do południa i albo widzę się z lekarzem w trybie ekspresowym, albo usg do kontroli za 2-3 tyg. Na pocieszenie lekarz powiedział, żeby się nie martwić, że nic się złego nie dzieje u Małego, że serce ma zdrowie, (bo przy nerkach często występuje problem z sercem). Ale jakoś sama informacja, że jednak coś jest nie tak, kompletnie mnie przybiła i nie potrafię opanować płaczu.

Wczorajszy dzień zdecydowanie należał do Tchibo, bo do mnie też trafiła od nich paczka.

u rodziców kot nie tyle co okupywał wózek co kosz pod nim. Było mu tam super ciasno. I śpi w łóżeczku małego. I to jeszcze przykryty ;)

To w takim razie na przyszły tydzień jesteśmy umówione :)

Carolajna, czubryca to przyprawa, mieszanka ziół :)

Jakby co to chętnie się z Wami wybiorę na wystawy i kawkę o ile nie będzie to wtorek, bo na 18.00 mamy SR i nie wyrobiłabym się z dojazdem ;)

Madleen, u mnie kot robi to samo. A ile ma frajdy jak dostanie się do szuflady z ciuchami:) Na szczęscie robi to bardzo rzadko, bo nie ma wstępu do jednego pokoju hehe.

Selene i Carolajna, to umawiamy sie na nastepny tydzień na 15 któregoś dzionka na Jujke:)

no ja pracuje napewno do sierpnia także jeszcze miesiąc mi został, przy czym mam od 18 do 26 wolne już zaklepane i zawsze jakiś pojedynczy dzień jeszcze mogę wziąć wolnego.
Ogólnie jest spoko ale dzisiaj jakaś jestem zmęczona i strasznie spać mi się chce. Może po prostu przejdę się do sklepu po mleczko i kawusię sobie jakąś strzelę.

Marta po całej zabawie spakowaliśmy wózek w folie i do kartonu, bo kot na pewno by się tam wprowadził... skubany nauczył się otwierać sobie łapą drzwi przesuwane od zabudowy w przedpokoju i chowa się między buty. Ale to mu wybaczam, bo to tylko buty :)

Aga ja też nie znam tej czubrycy, to zioło jest? Ale narobiłaś mi smaka na tą pierś.

Ja wczoraj nie zrobiłam obiadu bo zawitała do tej Galerii, dzisiaj prawie zaraz po pracy do SR, dobrze, że cos tam w zamrażalce było :P

Normalnie prześladuje mnie ta wizja piżamowa teraz :))

Marta odliczam, odliczam :)
Na wystawy mogę się z Toba wybrać, ale dopiero w przyszłym tygodniu.

Marta ja bym na Jujkę z chęcią poszła, ale u mnie ze względu na pracę to tylko ok 15, albo weekend.

Madleen, i jak się jeżdzi furą? :) Też z chęcią złożyłabym wózek i zostawiła, by cieszyć oko, ale kot miałby tam legowisko... A tego bym nie zdzierżyła ;)

No nic, ja chwilowo spadam, bo musze cos zrobić na obiad i jakoś się ogarnąć.

Miłego dzionka!

Sonia, odpoczywaj dzisiaj ile się da!

Haze, ja czubrycę kupuję zawsze w jednym miejscu - na targach w Starym Polu pod Malborkiem (dwa razy w roku, w czerwcu i wrześniu). Tam ją "spotkałam" po raz pierwszy i się zakochałam ;). A, że mamy tam rodzinę to się co roku wybieramy (nawet jak nie my osobiście, to zawsze zlecam zrobienie zapasów dziadkom ;) ). No i powiem Ci, że dla mnie to jest jedyne miejsce, gdzie jest właściwa i prawdziwa czubryca ;). Raaaany, napisałam to jak bym o niewiadomo czym pisała, a to tylko przyprawa :p

Alkar, z serduszkiem Malucha na pewno wszystko będzie dobrze!

Katka, nie dość, że dzień UFO, to na raz z dniem komentatora sportowego ;)

Dziewczyny, trzymajcie się! Mam nadzieję, że zaraz zegar przyspieszy i czas do końca pracy minie Wam w mgnieniu oka :)

Madleen, widzę, że poszłaś w ślady Soni i zajęłaś się pracami manualnymi ;)

Pierś się piecze :D Ale w kuchni pięknie pachnie :)

Hihi uśmiałam się z Waszych postów :D To koniecznie muszę kupić taką pidżamkę. A do porodu to może nie głupie, bo po co wydawać więcej niż jakieś tam 15 zł jeśli po fakcie i tak ma być na straty? Carolajna nie dość, że by nas zwinęli, to jeszcze jaką furorę robiłybyśmy w Internecie i gazetach :P

Fajnych macie synków, co jedna to lepsza historia. Same bystrzachy Wam rosną :)

Pierwszy raz słyszę o czubrycy . Muszę koniecznie wypróbować!

My wczoraj złożyliśmy wózek, żeby sprawdzić czy wszystko gra. Zajęło nam to chyba z 2 godziny :) Sprzedawca w sklepie nie żartował mówiąc, żeby nie zaczynać bez czteropaka. Wbrew pozorom to wcale nie było takie proste :) Ale zabawy przy tym co niemiara :)

Dorotii trzymaj się mocno i dużo siły Ci życzę. Sonia, tobie również! Oszczędzaj się!

Dziewczyny, czy któraś z Was miałaby ochotę wybrać się na wystawę do NCK (wstęp wolny)

http://www.nck.org.pl/pl/wydarzenie/1955/jubileuszowa-wystawa-zbigniewa-jujki

I jest coś jeszcze ciekawego (też wstęp wolny)

http://www.ggm.gda.pl/pl,1,19,0,917,0,Drzewa_Rodzinne_Emilie_Brzezinski,0,index.html

Ja zapewne wybiorę się w najbliższym czasie:) Nie wiem czy dwie od razu zobacze, ale jedną na pewno a potem kawka na Długiej.

dorotii łączę się z Tobą. Ja już wymiękam, chociaż mam trochę lepszą perspektywę bo do 14:30. Ale mam wrażenie, że zaraz klawiatura odbije mi się na czole, bo tak mi głowa leci :(

Dorotiii, a Ty do kiedy będziesz pracować? :)

o widzisz alkar82 zawsze się czegoś dowiem :) trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko i bez konieczności interwencji.

dzisiejszy dzień to jakaś masakra! jest 9:30 dopiero ;/ do 16 tu chyba dzisiaj polegnę ;/

Alkar, ja już jakieś dwa miesiące temu wymiękłam z tym laboratorium:( Nienawidze kłucia! Ale jeszcze 2 miesiace z hakiem i mam nadzieję, że długo sie tamnie pojawie ;)

Pracoholikiem też kiedyś byłam, dopóki z przechodzoną grypą nie wylądowałam w szpitalu. Nikt nie docenił, że chodziłam do pracy i zasuwałam. No i od tamtego momentu licze sie najpierw JA a potem praca. A jeśli ktoś do pracy przychodzi chory potrafie pójść do szefa i powiedzieć, ze od takiej jednej osoby może być za chwile chory cały zespół. I niech wybiera co lepsze... Nietrudno przewidzieć reakcję ;)

Tak czy owak, zdrowia Nam życze:))

witajcie,

dzis Swiatowy Dzien UFO, gdybysmy tak dzis sie wybraly mogli by nas wziac za kosmitki.

A mi sie dzis snilo ze malenstwo obrocilo sie glowa do dolu i nawet czulam w znie jakis bol jak on uderzyl ta glowka u dolu :), ale niestety po przebudzeniu okazalo sie ze na dole wciaz mamy pupe.

Aga, slinka mi pociekla na ta piers, zaraz ide do miesnego i bede kombinowac.

Maluszek dobrze ze dzis lepiej, a zajecie jakies znajdziesz.

Sonia, oby i tobie przeszlo.

Milego dnia

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1239 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...