WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Oooo, Marta - to właśnie moja dawka :). W razie czego będę się uśmiechać i mrugać okiem ;)

Dajcie spokój (oblewam się rumieńcem ;) ) - mnie zawsze takie sytuacje wpieniają i wychodzę z założenia, że nikt mi łaski nie robi, więc mogą mnie jedynie pogilać. Trzeba walczyć o swoje :).

Dora, ja muszę skołować taką samochodową przyczepkę przynajmniej ;).

A właśnie - ciekawe te dzieci ponospowe... Ja też akurat nie brałam do tej pory, ale kto wie - warto wiedzieć.

no co za menda ta lekarka, co jej szkodzi wypisać receptę na coś co ci się należy i co ci jest przecież potrzebne ... no wielka łaska. Jak ja nie lubię takich nieuczynnych ludzi!

grrr....

Marta trzymam kciuki !
ciekawe co znaczą te dzieci po nospowe....
ja nie wzięłam jeszcze ani jednej :) ogólnie jestem antytabletkowa no i do tego nie miałam tak naprawdę potrzeby.

mamtu a ty gdzie dziecko sprzedajesz na 2 tygodnie? czyżby pierwsze kolonie ;p

Aga, dołączam do dumnych z Ciebie. :) Dobrze, że nie dałaś sobie w kaszę dmuchać. Niech się trochę potrzęsą przynajmniej, to może babsko zmieni nastawienie następnym razem.

Marta mam nadzieję, że do takiej sytuacji jednak nie dojdzie i jakoś sobie poradzicie! My też byliśmy niedawno w podobnej, bo w marcu rozpadł się cały oddział w starej formie mojego m. , ale dzięki temu m. ma teraz lepiej płatną pracę. Choć nie powiem, byliśmy w strachu.

Aga faktycznie można się wkurzyć. Ja już też mam swój medicover wyklęty na wszelkie sposoby..

Jak zaczym "przygotowywać" się do tego porodu. W sensie obmyślać co ja ze sobą mam zabrać i co mam jeszcze kupić, to zaczyna mnie to przerażać. Chyba pojadę do tego szpitala jakąś ciężarówką:)
Zastanawiam się teraz nad sterylizatorem i podgrzewaczem w jednym- może warto go mieć...hmm...

Aga, jakby co to ja też mam 8 ampułkostrzykawek Clexane (40 mg/0,4 ml). I też pozostałość po marcowych przygodach z nogą mojego faceta ;)

Brawo Aga, jestem z Ciebie dumna:) Pewnie troche się przestraszyli...

Mamtu, brak słów - ale już do mnie dzwonili i załatwiają innego internistę na popołudnie - trochę się chyba wystraszyli. No i kazałam mendzie napisać zaświadczenie, że odmówiła mi wydania recepty, a co za tym idzie ponosi odpowiedzialność w razie, tfu tfu, gdyby coś się stało. Nie będzie mi fochów stroić, pipa jedna.

Aga, no to nieciekawie z tym lekarzem. :/ Co za babsko. Jakaś służbistka czy co? Szkoda gadać.

Carolajna, przepraszam - jakoś mi umknął Twój post. A jaką masz dawkę? I masz jedno opakowanie? To i tak tylko 10 szt., ja potrzebuję 30 - tak mam na recepcie. Ale jakbyś miała moją dawkę to chętnie odkupię przy następnej okazji ;).

Wiecie jak mnie szlag trafił?! Babsztyl mi nie wypisał ani recepty na zastrzyki ("nie jestem ginekologiem"), ani na paski do glukometru ("pani się nie kwalifikuje, pani nie ma cukrzycy!"). Daruję sobie całą historię i moją kłótnię w gabinecie, bo teraz rozbijam się o skargi do centrali w Warszawie, także hmm. W każdym razie afera zrobiona i być może dzisiaj inny lekarz mi wypisze, a jak nie do będę załatwiać przez moją ginekolog żeby mi przez szpital załatwiła... Ale ciśnienie podniesione - a co! :/

Dorotiii, no to faktycznie szybciutko Cię wypuścili po cc!

Mamtu, też mi się zdarza zapominać o ciąży ;). Szczególnie jak zasuwam pod górę albo w ogóle włączam swoje naturalne tempo chodzenia - a nagle brak mi tchu, no i wtedy chwila zastanowienia "o co chodzi?!" "aaa, no tak - w ciąży jestem" ;). A ostatnio jakoś nie wymierzyłam się w drzwiach i brzuch zaliczył bliskie spotkanie z framugą ;).

Sonia, daj znać po wizycie! Trzymam kciuki!

Arabelka, musiałaś odpokutować, że nie podzieliłaś się z koleżankami forumowiczkami pysznym kompotem ;)

Martusia, Ty wiesz co ja myślę - będzie dobrze! :)

Selene dzięki za odpowiedźi i będę wdzieczna za wszelkie niusy:-)

Marta fajnie, że wróciłaś :)

Mam nadzieję, że nie będzie tak źle z Waszą pracą i trzymam mocno kciuki, żeby się u Ciebie wszystko poukładało :*

Arabelka współczuję wieczronych przeżyć. Ale trzeba było się łasić na ten kompocik?? ;)

Marta przykro mi, że taka sytuacja akurat teraz Was spotkała. Mam nadzieję, że jednak sytuacja się uspokoi i się ułoży wszystko po Waszej myśli.

Dora moja przyjaciółka rodzi na dniach na Zaspie to jak zda relację wówczas, przekażę świeże wieści jak to wygląda z tym dokarmianiem przynajmniej tam.

Mamtu ja tam pozostaję wierna mojej pomarańczowej żyrafie i jej nie opuszczę - aż do dnia porodu ;)

Arabelka, to Ci się udało z tym kompotem. Współczuję. Całe szczęście, że dziś już lepiej. Ja ostatnio miałam rewolucję po czereśniach. ;)

Marta, dobrze, że się odezwałaś. Współczuję całej tej sytuacji, ale trzymam kciuki, żeby mimo wszystko jakoś się to unormowało. Kurcze, że też musiało Was 'dopaść' akurat teraz. Ściskam!

Heh, zaraz pół forum będzie rodziło w koszulach z Italian. A gdzie nasze misie pandy, żyrafy i różowe słoniki, co? Przecież nie będziecie paliły koszulek z Italian? :P

co do koszul, to wczoraj byłam w Italian Fashion (czy jakoś tak) w CH Morena i zakupiłam koszule i bielizne. Taniej wychodzi niz zamawiać z allegro, bo nie ma kosztów przesyłki. Haze, promocje o których kiedyś pisałaś jeszcze są. Polecam!

Cześć Dziewczyny,
u mnie sytuacja niestety nie poprawiła sie ale chyba przyzwyczajam sie, że od listopada możemy być (ja i mój facet) bez pracy, za to z kredytem hipo... Licze na cud i tyle co sie ostatnio modliłam to chyba przez całe życie tyle nie zwracałam sie do "góry". Najgorsze, że on nawet nie może niczym innym sie zająć, bo pracuje 7 dni w tygodniu, by ratować chory system przez radnych rozwalony...
Ale wrócilam na forum, bo już tak nie płacze i musiałam wziąć sie w garść.

Tylko troche z moją pamięcią nie tak, bo już nie pamiętam co która z Was pisała.

Aga, Twoja cukrzyca to pewnie taka numerantka jak cukrzyca Mamtu, także spokojnie. Będzie dobrze.

Sonia, powodzenia na wizycie. Twój Ksawery jest bezbłędny z tymi torebkami na szyji.

Walerka, cieszę sie że odpoczęłaś i że Jula też się dobrze bawiła. Ja też byma zachwycona Monaco. A w Monte Carlo jak zasiedliśmy do kawy w kawiarni koło casyna to do dzis pamiętam małe piwo 0,25 kosztowało 16 euro. Ale widoki są przepiękne! Nie wiem jak Ty ale ja byłam też zauroczona Saint Tropez. Urokliwe małe miasteczko:)

Haze, Mamtu: ja też chciałabym pójść z Wami do anestezjologa. Pamiętajcie o mnie.

Coś pisałyście o wagach Maluszków i ja Wam powiem, ze moja Młoda waży jakies 1260g w 29 tygodniu... I podobno to normalne. Nie wiem, nie znam się, najważniejsze że u niej ok. Przełożyła sie już główką w dól i kopie niemiłosiernie. Momentami tak, że nie daje rady usiedziec. Wczoraj na badaniu podobno spała a i tak wierzgała nóżkami. Nawet lekarz był zdziwiony, ale to pewnie przez to że jestem nerwowa...

Panda, u mnie bywały takie cichsze dni jak Młoda nie była jeszcze odwrócona. Moze u Ciebie też tak jest? Albo po prostu masz Maleństwo spokojniejsze:)

No i lekarz powiedział, żebym ograniczyła łykanie no-spy, bo potem rodzą sie dzieci tzw ponospowe. Nie dopytałam fujara o co chodzi, ale przestałam brać.

Pozdrawiam Was wszystkie i miłego dnia życze. Oby nie było tak upalnie jak wczoraj, chociaz to chyba tylko moje pobożne życzenie...

Cześć :)

Wczoraj wieczorem czułam sie potwornie i do tego mialam wymiotwą rewolucje, znowu mnie wzielo. A to chyba wszystko przez kompot z agrestu i porzeczek, ktory wczoraj pilam pierwszy raz tego lata. Dziś na szczęście jest już lepiej, ale ten kompocik był taki dobry, a ja muszę o nim zapomnieć :(

Walerka żabojady to niestety tak maja, ze honorem się unoszą i nie chcą rozmawiać po angielsku. Spędziłam dwa tygodnie w Paryżu i gdyby nie to, ze byłam z osoba,ktora biegle znała francuski to było by kiepsko z dogadaniem sie. Jak chciałam kupić wino w sklepie i zapytałam sprzedawców, jaki to rodzaj, to trzy osoby udawały, ze nie znają angielskiego. Dopiero jakiś klient mi pomógł rozszyfrować francuski (którego się uczyłam dwa lata, ale nic nie pamiętam oprócz prostych słów ;)
I narobiłaś mi smaka tymi wakacjami, bo my w tym roku musimy się zadowolić spacerami nad naszym Bałtykiem. No ale ja juz się nie nadaje na wakacyjne podróże.

Alkar83 mimo, iż planuje karmić, to jednak nigdy nie wiadomo jak będzie z tym mlekiem i mam na razie dwie butelki. Mam taki sam zestaw jak Carolajna :) Małą butelka Avent ze SR i druga Dr Browns podobno są świetne na kolki.

Aga u mnie lekarz tez mierzy obwód główki, brzuszek i czasami kość udowa( a może zawsze mierzy kość udowa? Sama nie wiem). Mój Mały w miesiąc przybrał 600 g, także podobnie jak u Ciebie. Ale ostatnio już tylko 300 g w miesiąc. Teraz już zapewne o wiele szybciej rośnie, bo coraz bliżej terminu.

Dorotii to szybko Cie wypuścili do domu po cc. Także dwa dni i po sprawie. Choć to wszystko zależy od stanuzdrowia kobiety i dziecka.

Mamtu no takie rzeczy w ciąży, żeby blachą sobie brzuch przypalić ;p No nie źle. Uważaj tam na siebie i maluszka, bo to niebezpieczne.

Położna dawała pojemnik i wrzątkiem się wyparzało. Tak samo jak części od laktatora wypożyczonego w szpitalu.

Sonia, powodzenia na wizycie. Trzymam kciuki! :)

Ja rodziłam na zaspie i tam kazali strzykawką karmić a nie butelką.

My dzisiaj lepiej. Ksawery już bez gorączki więc nie będziemy siedzieć w domu. Ja na 12 idę do gina. Jestem ciekawa co tam słychać :)

Marta, mam nadzieję, że u Ciebie lepiej i się odezwiesz niedługo!

Maluszek gdzie zniknęłaś?!

Julka tak Ci dobrze u rodziców, że już o nas zapomniałaś? :)

Selene a jak wtedy było ze sterylizacjà "wlasnych" butelek? szpital się tym zajmował?

Niby najlepiej zapytac w szpitalu, tylko że na stronie gdzie rodzic.info szpitale deklaruja wszystko pieknie, a potem w opiniach kobiety piszą, że to bajki. Dlatego wolę pytać tych co już rodzily:-)

Alkar, a udaje Ci się mieścić w granicy 120? Dziwne, że ja mam tak wysoką tę normę.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...