WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Moim zdaniem ani sterylizator ani podgrzewacz się nie przydaje. Ale ja też z tych nie sterylizujących, smoczki raz na tydzień przelewałam wrzątkiem ;)

Ja też uwielbiałam wszelkie obozy i kolonie. Najlepiej wspominam obozy konne...ach...te czasy...

Ksawery dzisiaj mocno ćwiczy moją cierpliwość, od rana nic nie jadł :/ Nie ma apetytu czy co? nie wiem. Dobrze, chociaż, że pije. Po południu mamy lekarza.

Dziewczyny współczuję remontowego syfu ale jak będziecie miały ładnie po!

U mnie nowych rozstępów nie ma poki co, stare po okresie dojrzewania zostaly mi na biodrach i posladkach. Teraz smaruje się od samego początku i mam nadzieję, że nie wyleza.:-)

Moja mama też kupila sporą część wyprawki, z wózkiem na czele.

My mamy sterylizator do mikrofali avent. U nas przez pierwsze trzy miesiące był w ruchu i się przydał. Potem to już myliśmy butelki płynem. I dokładnie jak pisze dorotii trzeba sprawdzić czy zmieści się w mikrofali.

arabelka ja kupiłam poprzednio sterylizator do miktofali TT ale okazało się że był za duży i mi się nie mieścił do mikrofali więc jakby co to spójrz na wymiary ;p ja go sprzedałam ale nowego nie kupiłam.
Ja używam butelek MAM (polecam z czystym sumieniem) i one mają funkcję samosterylizacji w mikrofali więc nie potrzeba do nich żadnego urządzenia. No ale ja w ogóle nie jestem z tych sterylizujących i od wielkiego dzwona wyparzałam tylko butle. Tym razem też nic nie kupuje z takiego sprzętu.

U mnie póki co o rozstępach ani widu, ani słychu ;) I mam nadzieje, ze do końca ciąży już tak zostanie. Z tym, ze ja nigdy nie miałam rozstępów. I gdyby koleżanka w liceum mi nie pokazała jak to wygląda, to bym nie wiedziała.

Dziewczyny mam pytanie czy używałyście sterylizatora do butelek, czy w ogole warto to kupic?Znalazłam cos takiego od razu z podgrzewaczem, ale nie wiem czy to faktycznie sie sprawdza.
http://allegro.pl/happyfamily-sterylizator-do-butelek-podgrzewacz-i3329453460.html

I jeszcze jeden do kuchenek mikrofalowych

http://allegro.pl/sterylizator-mikrofalowy-canpol-szczotka-szczypce-i3335046959.html

katka a z jakiego hufca ten obóz i mogę spytać dokąd ?
ja w ogóle uwielbiam takie obozy - sama jeździłam a potem wiele lat jako opiekun. Nawet jeszcze w ciąży z Dominikiem na urlopie ostatni obóz zaliczyłam.... mruu aż się rozmarzyłam na same wspomnienia :)

jejku ja mam masakryczne rozstępy po pierwszej ciąży, ale teraz smaruje się mustelą i póki co jest super - nie dość że nie ma nowych to stare lepiej wyglądają... odpukać oczywiście

Witam Was:)
Nie martwcie się rozstępami,będą to będą,co zrobić?Ja też w pierwszej ciąży nie miałam ani jednego,kiedy to w 42 tygodniu już skóra nie wytrzymała i wokół pępka mam piękne słoneczko:)Widzę,że teraz to słoneczko z rozstępami rozciąga się pięknie,no ale cóż mam płakać?Trudno.Poza tym nie mam na brzuchu ani nigdzie indziej i jestem happy z tego powodu.
A u nas ciąg dalszy upałów,ale jest lekki wiaterek więc jest przyjemnie,lubię taką pogodę,wczoraj byliśmy nad jeziorem i nasz mały ciagle w wodzie,nawet nauczył się pływać z pływaczkami.
Odkurzyłam całe mieszkanie i tak się zmeczyłam że musiałam zrobić sobie przerwę na kawę,zaraz mycie podłóg a potem może uda mi się ubrań poprasować.

Rany, nie straszcie. Mi wystarczą te na tyłku. Nie chcę więcej. ;)

Ja chyba przepływów nie miałam sprawdzanych, albo nic o tym nie wiem.

Arabelka, no to nasze mamy mogą sobie podać ręce ;). Ja badanie przepływów miałam już na połówkowym.

Mamtu, ja też nie wiedziałam jak to rozpoznać dopóki ich wczoraj nie ujrzałam - bezwzględnie wiedziałam, że to TO. Akurat na tyłku nie miałam, jedynie na biodrach kilka, właśnie po okresie dojrzewania... A te moje d*pne to nie mam pojęcia czy z dnia na dzień czy jak I mnie nic nie swędziało akurat, bezobjawowo przyszły... Na szczęście, żeby je było widać trzeba odchylić pośladek (wybaczcie ;) ) i pewnie pozostałyby niezauważone, ale przez przypadek wczoraj w przymierzalni się ujawniły, mendy jedne...

Katka, prawdę mówiąc wątpię - chyba nawet nie znalazłabym tyle czasu w ciągu dnia żeby go non stop przebierać ;). A strój wikinga jest bombowy! I ja też zazdroszczę Ci umiejętności manualnych...!

Selene, przypomniały mi się pierwsze warsztaty - byłam wtedy chyba w 3 miesiącu, zadowolona jak gwizdek, że nie mam żadnych rozstępów (no bo niby skąd? :p ) , a Ty sprowadziłaś mnie na ziemię tekstem, że całą ciążę nie miałaś, a na koniec wyszły... ;)

mi wyszły z dnia na dzień. Dosłownie w oczach się robiły w pierwszej ciąży. W przeciągu dwóch tygodni na końcówce samej. Teraz powoli wychodzą, a zaczęło się od swędzącej skóry, wręcz piekła. I po jakimś czasie kilka się pojawiło.

Katka, pomysł na strój bombowy! :)

Selene, zaczęłam się oglądać z tego wszystkiego, ale chyba jeszcze nic nie mam. A one tak wychodzą z dnia na dzień?
Ja w pierwszej ciąży nie miałam, ale brzuch nie był taki duży, więc mam obawy czy tym razem się nie 'dorobię' kilku pasków. :/

Katka strój świetny :) podziwiam, że potrafisz coś takiego stworzyć. Ja mam niestety dwie lewe ręcęt do takich prac ręcznych.

Mamtu świeże rozzstępy swędzą i są czerwone. Stare są jasne, albo takie sine powiedzmy.

Aga, ciekawe czy Tymon zdąży choć raz każde ubranko przymierzyć :)

To jest generalnie obóz harcerski, ale rzez pierwsze 3 dni będą spali na łódkach i tam będą wikingami. Inspiruję się trochę tą propozycją http://mlodamama22.pinger.pl/m/8751438 tylko w dziewczęcej wersji, co prawda nie znalazłam wczoraj w sklepach odpowiednich wc dywaników, ale znalazłam w szafie substytut w postaci kurtki jansowej z odpowiednia podszewką, do tego dokupiliśmy rzemienie, elementy na hełm, sukienkę, żałuję tylko że nie mam takiego paska.

Dziewczyny, a jak wyglądają takie 'świeże' rozstępy? Ja mam kilka na tyłku właśnie, ale takich starych, jeszcze z okresu dojrzewania, a zupełnie nie pamiętam jak one wyglądały, kiedy były nowe. Po czym poznać, że coś się robi / zrobiło?

Witam poniedziałkowo :)

Sonia myślę, ze taka dłuższa kuracja tranem pomoże Ksaweremu, tylko pewnie trzeba czasu. A mi się ciągle chce śmiać z tych torebek zawieszonych na szyi Ksawcia ;)

Walerka cieszę się, ze wakacje udane i wypoczęłaś :) A wakacje po to są, aby troszkę się poobjadać ;)

Katka sto lat dla Mikusia :)

Mamtu ja te problemy jelitowe mam co chwile, ale pocieszam się, że już nie cale 2 miesiące i jelita wrócą na swoje dawne miejsce ;)

Aga widzę, ze nie tylko Twoja mama przeżywa babciowe szaleństwo ;) Wczoraj dostaliśmy dostawę 3 siatek ubranek dla Małego, które przywiózł mi kuzyn od mojej mamy. Jakiś czas temu zrobiłam segregacje ubranek i poukładałam je w szafie rozmiarami. I stwierdziłam, ze wcale tak dużo tego nie ma. I jak powiedziałam, mamie ze muszę jeszcze dokupić trochę w tych mniejszych rozmiarach, to poleciała do sklepu u kupiła różności ;)

Współczuje Wam tych remontów. Ja do niedawna to samo przeżywałam, 3 miesiące biegania i załatwia remontowego. Ale na szczęście nie mieszkaliśmy w tym remontowanym mieszkaniu, bo nawet nie było jak, bo to remont od stanu deweloperskiego. Ale póki co na dobre skończyliśmy i nawet pokoik Małego jest już zrobiony. A wczoraj zawiesiliśmy firaneczki z rybką Nemo na czele ;)

Dziewczyny wczoraj byłam w Super-Pharm i były Pampersy w promocji. Za dwie paczki 2, po 80 szt zapłaciłam 70,48 zł. Wychodzi po 0,44 zł za sztukę. Warunek, ze trzeba kupić dwie paki.
http://www.superpharm.pl/promocje/index

Mam pytanie, kiedy powinno się zrobić pierwsze badanie przepływów?

No to Katka wszystkiego naj dla synka :)
Hmm ten strój wikinga brzmi ciekawie ;)

Mi zostało dokładnie jeszcze trzy tygodnie. Także jakoś już zleci mam nadzieję.

Aga ja z rozstępami też się przywitałam tydzień temu. Moja "kolekcja" brzuszna się powiększyła :/

Katka, no to tona gratulacji! Dla Mikołaja na skończenie 2,5 roku, dla Ciebie na rozpoczęcie III trymestru i dla Córy na wyjazd wikingowy. ;)

A co się tyczy naszego fachowca - jeszcze nie wiem kiedy przyjdzie, ma dzwonić w tym tygodniu, wiec mam nadzieję, że najpóźniej w przyszłym zacznie robotę. Tyle, że on jest w takim wieku, że chyba ogrodniczki z opuszczoną szelką mogłyby wywołać odwrotny do zamierzonego efekt. Także lepiej, żeby był jednak kompletnie ubrany. ;)

Aga, a tymi rozstępami od d*py strony ;) to się nie przejmuj. Najgorsze są imho te na brzuchu, więc o ile resztę byłabym w stanie znieść, to rozstępów na brzuchu nie przeżyję.

No i uśmiałam się z tekstu o stroju wikinga ;) Co jak co, ale zazdroszczę Twojej Córce tego obozu (no i stroju rzecz jasna) ! :)

Hehe, coś w tym jest ;). Tylko obecność dwóch upierdliwych psów na niewielu m2 mnie przeraża... ;) No, ale nic to! Muszę iść się w końcu za to zabrać, bo jak nie to z tym ruszeniem w piątek może być krucho ;).

Zapomniałam się Wam "pochwalić" - gdybym wypięła się do Was tyłkiem, to tylko dlatego, że chciałabym przedstawić "nowy nabytek" - rozstępy... Moja wczorajsza zmora :/

Katka, babusia szaleje, także wczoraj u niej spędziliśmy ponad godzinę na sortowaniu i liczeniu (bodajże 4 czy 5 siat...), no a u nas są dwa kartony, które odziedziczyliśmy po naszym chrześniaku, także to mi jeszcze zostało, bo po powrocie od mamy przeliczyliśmy jeszcze wczoraj to, co zwiozła nam wcześniej do szaf i kilka skromnych sztuk, które kupiliśmy sami ;)

Wiajcie poniedziałkowo,

dla mnie początek tego tygodnia to jednocześnie początek III trymestru :), no i Miki kończy dziś 2,5 roku :)

Synek jest naprawdę dzielny, trzoszkę ma tych krostek, na szczęście rozumie że nie wolno drapać no i powoli już pojawiaja się strupki, jeszcze troszke i będzie po ospie.

Walerka super że miałaś udane wakacje.

Selene, trzymaj się dzis dzielnie, jeszcze trzy tygodnie Ci zostały, prawda?

Mamtu a fachowiec w tym tygodniu się zjawi?, ciekawe czy będzie miał ogrodniczki z opuszczoną szelką :)

Aga, dobrze, że znalazłaś sobie zajęcie, ale jak przeczytałam, że już ciuszków cześć przejrzałaś i jeszcze zostały 2 kartony, to się za głowę złapałam. To wszystko kochana przyszła babusia?

A córka wyjeżdża jutro rano, także wczorajszy dzień zleciał mi pod hasłem ostatnie zakupy obozowe, a mąż siedział niestety w domu z synem. Jeszcze dziś musze zrobić strój wikinga i pakowanie.

Dora, łączę się, mi też starsznie brakuje wycieczek rowerowych.

Miłego dnia

Inne tematy z forum

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....