WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Carolajna też bym zjadła taką pajdę :)

katka na kanapę trochę poczekamy niestety, ale mam nadzieję, że chociaż do połowy sierpnia się wyrobią ;/
no i powiem Ci, że kupiliśmy w końcu farbę Tikurilli, bo była o 10 zł na puszce z mieszalnika tańsza od Beckersa i jest po prostu przeboska :)))
dobrze, ze wyniki lepsze! :)

Mamtu ja na konsultacvję się piszę i jakby co to czekam na cynk! :)

Marta to całkiem normalne przemyślenia - ja teraz też czasem takie mam. Myślę sobie, że już tak fajnie Młodego odchowaliśmy, jest taki kumaty, można się z nim dogadzać i wchodzimy znowu do tego wszystkiego i po co :P

Dzień dobry! :)

Arabelka, no to dobrze, że ze swoją kinową "sąsiadką" nie wyjechałaś ;). My też wybieramy się na Iluzję i Dziewczyne z szafy - to w pierwszej kolejności. Ale faktycznie sporo tego jest do obejrzenia, a czasu jakoś tak niewiele...

Haze, to kiedy "opijamy" ścianę? :)

Carolajna, Twój zestaw obiadowy będzie dzisiaj, z lekką modyfikacją - zamiast kotletów z piersi będą kotlety mielone ;).

Sonia, dużo słońca Wam życzę i wypoczywaj do bólu! :)

Selene, dzięki za linka - ja też już się zarejestrowałam :). U mnie też brzuch nisko, ale w sumie od początku... Nie podniósł się jakoś wysoko, a potem i tak jakoś "opadł" ...

Apoloniaa, ja myślę, że wszystko zależy od produktu - raz tu będzie taniej, raz tam. Ja czasem wolę dołożyć te 2 czy 3 zł i nie latać za jedną rzeczą, no ale wiadomo - przy większych zakupach to już robi różnicę. Ja kupowałam zestaw 5 pieluch tetrowych w Smyku i nie pamiętam ile zapłaciłam... Chyba 19.90, ale głowy nie dam...

Katka, no to super, że wyniki Ci się poprawiły :)

Mamtu, Marta - ja to już mam zaplanowane "wyzbywanie się" dziecia z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem - to dopiero wydaje mi się okrutne... ;).
Mamtu, na froncie syf, kurz i końca nie widać ;). Póki co podwieszony jest jeden sufit, prawie skończona nowa instalacja elektryczna, no i dzisiaj będzie gruntowanie ścian. Prawdę mówiąc, czuję, że trochę to potrwa, no ale co mam począć - koczuję grzecznie u mamy i czekam wieczorami na mężulka ;). Najgorsze jest to uziemienie - dwa psy w domu, więc zawsze ktoś musi być, bo inaczej byłaby tu taka impreza, że zostałyby tylko zgliszcza ;). No a zastrzyki... Powiedzmy, że od bólu przeszłam do uczucia nieprzyjemnego (ale nie zawsze), z tym że po jednej stronie robią mi się siniaki :/. Zastanawiam się czy może mieć to związek z tatuażem w pobliżu, ale jakoś mi się to nie łączy...

Dorotii, jak zaczęłam czytać o trampolinie to normalnie aż czekałam na informację, że i Ty się na niej wyszalałaś ;).

Maluszek, fajnie, że wybraliście wózek :)

Ja niedawno wróciłam z psiorem ze spaceru, no i dostojnie pójdę się wykąpać ;) (wanna to zdecydowany plus tej sytuacji ;) ). A dzisiaj mam jeszcze spotkanie na uczelni, także na trochę się wyrwę ;). Wczoraj z kolei wzięłam się za czytanie "Pierwszego roku z życia dziecka" właśnie ;)

Maluszek , glowa do gory.
Przyznam sie ze tak drogiego xlandera to nigdy nie widzialam, jakos nie chce mi sie wierzyc ze tyle kosztowal sam x lander, moze komus sie metki pomylily z emaljunga albo byl w zestawie z jakims wypasionym fotelikiem wartym polowe tej ceny. Zreszta podpytaj Madleen ona chyba kupowala x landera move.

A dzikie tlumy latem w Sopocie skutecznie mnie odstraszaja.

Dorotiii, dzieki za wsparcie, bo już myślałam że coś ze mną nie tak;)

Maluszek, ja podobnie jak Dorotiii też unikam Sopotkowa w wakacje. Zresztą Długą również staram sie omijać, bo te tłumy turystów mnie dobijają.
No i Sopot uwielbiam od września do maja:) Potem jest dla mnie nie do przyjecia z tą całą lanserką czyt. warszawką:/

A co do wózków, to Maluszek poszukaj w necie. Czasem mają promocje w różnych sklepach i można wyhaczyć taniej.

oj malusze to dobrze że dzisiaj poniedziałek :) odpoczywaj zdrowo :)
ja do sopotu od jakiegoś czasu w weekendy nie jeżdżę bo pomijając miejsca parkingowe to są tam takie tłumy że naprawdę byłam raz przerażona że zaraz dziecko zgubię i to nie była to już żadna przyjemność tylko koszmar a wróciłam zmachana jak pies i od tego czasu jeżdżę tylko w tygodniu.

Marta ja pamiętam jak gdzieś po dwóch tygodniach po porodzie zdałam sobie sprawę że już nigdy nie będzie jak kiedyś! i to było (wstyd się przyznać) takie z żalem.... po jakimś czasie w tej książce Pierwszy rok z życia dziecka przeczytałam w rozdziale chyba o psychice że wiele mam ma takie przemyślenia i do tego była tam złota myśli: za jakiś czas nigdy nie będziecie chcieli żeby było jak kiedyś i u mnie właśnie tak było. I te zdania to są jedyne które zapamiętałam z tej mądrej książki.

Panda, daj znać jak po wizycie piątkowej. Mam nadzieje, że wszystko dobrze a nie odzywasz się, bo korzystacie z uroków przyrody:))

Hej dziewczyny.

Mój weekend był taki sobie.

Byliśmy w Mama i Ja popatrzeć na wózki i upodobałam sobie też X-landera X-Move;)Jak weszliśmy to mówie do męża już widzę nasz wózek,ale jak zobaczyłam cenę 3600zł no to już na niego nie patrzyłam;)No i najfajniejszy był dla mnie ten właśnie X-L ale nie wiem na jaki kolor się zdecydować;/Tak się napaliłam na ten wózek,że potem mnie w nocy prześladował,nie mogłam spać bo ciążgle go widziałam przed oczami.

Później mieliśmy gośći i imprezowali do nocy więc w niedziele byłam nieprzytomna.Nie mogłam się ułożyć i zasnąć a rano wcześnie pobudka.Chodziłam wczoraj jakbym to ja piła a nie oni;/Zasypiałam na siedząco a nie miałam jak się położyć w dzień.Później pojechaliśmy do Sopotu bo oni chcieli nad Molo,ale to co się działo wczoraj w Sopocie to jakiś dramat.NIGDZIE nie było wolnego miejsca parkingowego!!!!!!!Każdy z nas zaparkował w innej części Sopotu i nie byliśmy w stanie do siebie dołączyć.Przeszłam się trochę po plaży i nie miałam siły iść dalej.Posiedzieliśmy chwilę z mężem i ja chiałąm do domu.Całą drogę przeryczałam tak mi było źle:(Pewnie dlatego, że byłam tak mega zmęczona i zła,że tyle tych ludzi było wszędzie i się rozłączyliśmy ze znajomymi.No dzień koszmarny.Pod wieczór ledwo widziałam na oczy a jak się już położyłam to nie mogłam się ułożyć w łóżku i zasnąć.

Dobrze,że noc się już skończyła bo coraz gorzej sypiam;(

Miłego dnia Kochane.

Selene a to jeszcze nie za wcześnie na obniżenie brzucha?
Mi brzuch strasznie zaczął przeszkadzać w wkładaniu skarpetek :) naprawdę muszę jakoś dziwnie nogę zarzucić żeby sobie z tym poradzić. Nie mówiąc o tym jak ostatnio nogi goliłam to się pokaleczyłam ;p

Ja nie miałam planowanej cesarki a znieczulenie miałam w kręgosłup i w sumie te dziewczyny co znam po cesarkach to tylko jedna miała znieczulenie ogólne ale to było jak walerka pisze zagrożenie życia. Dziewczyna leżała na patologii, na kontroli co pół godziny coś byłoo nie halo i w ekspresowym tempie ją cieli.
Co do tego żelu to osobiście uważam to za naciąganie. W szpitalu publicznym też możesz mieć też żel i też go lekarze zastosują. Kuzynka go kupowała i płaciła niecałe 500 zł w aptece. Jej lekarze go zalecali tylko dlatego że w przeciągu dwóch lat była to jej trzecia operacja i wszystkie cięcia były robione w jednym miejscu. Ten żel miał pomóc aby nie tworzyły się wewnątrz twarde zrosty.

U nas dziadkowie kupili trampolinę więc po sobotnim skakaniu jeszcze wczoraj dziecko było zmęczone. Do tego zafundowałam mu dwa spacery z rowerkiem i o 21 spał jak nigdy! Ja oczywiście zamiast iść spać to odpaliłam zaległych chirurgów a nie umiem niestety zgasić tego serialu i zawsze oglądam tyle co mam zgrane ach ;/ człowiek stary a głupi ;p

Mamtu fajnie że odpoczywacie. Ja niestety z tych mam co nie lubią dziecka oddawać i jak go nie ma to nie wypoczywam. Mama mi teraz co jakiś czas mówi żebym go już dzień wcześniej przywiozła to się prześpi u niej a ja odeśpię a ja nie umiem korzystać :)

Witam poniedziałkowo,
Mamtu, ja też nadal chętna na wizytę u anestezjologa.
A na zakupach to "popłynęliście" ;) Ale chyba wczoraj byl taki nijaki dzień, bo my też nie wróciliśmy z tym co mieliśmy w planach.

Carolajna, mi Młoda od wczorajszego wieczora przewala sie w brzuszku, jakby grała w piłkę. Dzis też nie dała pospac, bo od 730 ponowiła harce.

Mamtu, nie mam jeszcze pojęcia jakie to jest uczucie jak dziecko wyjedzie na kilka dni,ale wczoraj usiadłam wieczorem i tak sobie pomyślałam: w co my się pakujemy? było tak spokojnie, a za 2 miesiące nie będziemy wiedzieć jak się nazywamy. Dziwne wnioski kobiety w ciąży:/

Sonia,mam nadzieje,że pogoda u Was dopisuje:) Udanego urlopu!

Miłego dnia:)

Selene, to moze dzis sie uda wyspac, tylko nie padnij dzis tam w pracy.

No to Mamtu faktycznie zaszaleliscie na tych zakupach :).
Chetnie sie dosiade do Twojego busa.

Witam poneidziałkowo :)

Katka ja jak zawsze w poniedziałki niedospana. Mały poszedł wcześniej spać to stwierdziliśmy, że obejrzymy film no i spać się położyłam o 24, a jeszcze w nocy pobudki bo mały przywędrował.
Cieszę się, że ospa tak szybko minęła :)

Mamtu zazdroszczę tej chwilowej wolności, raz na jakiś czas przydaje się taki stan :)

Wiesz co, tak myślę, że wstępnie możemy się umówić o 12:50 pod głównym wejściem, ale na 100% zgadywać będziemy się i tak w czwartek rano, bo jeszcze mam zamiar tam dzwonić i dowiadywać się czy w ogóle coś się odbędzie. Niby i tak pewności nie ma, ale czasem wiedzą wcześniej, że danego dnia nici z konsultacji, więc szkoda czasu. ;)
Jeśli chcesz to możemy 'zaliczyć' też wspólny autobus. ;)

A co do zakupów - dużo nie kupiliśmy, więcej pooglądaliśmy. Ja byłam w Triumphie w FH, żeby stwierdzić, że te ich staniki do karmienia są takie sobie, a mąż cały dzień szukał butów, żeby w rezultacie kupić nitkę dentystyczną w Rossmanie. ;)

Dobrze, że ospa już za Wami. :)

Mamtu, ja chetna na Wojewodzki, juz dogadalam sie z mezem co do Mikolaja. Jak sie spotykamy?
Jaka ospa? :) Juz dawno zapomnielismy ze byla :)
Zazdroszcze wolnosci.
Cos ciekawego upolowaliscie na zakupach?

Dzień dobry! Miło Was znowu poczytać po weekendzie. :)

Ja w sobotę pozbyłam się dziecia, więc wczoraj zaliczyliśmy maraton zakupowy, po którym oboje padliśmy. I może zabrzmi to okrutnie, ale doszliśmy do wniosku, że fajnie jest nie mieć dzieci. ;) Już dawno zapomniałam jak to jest porządnie się wyspać, a wczoraj pospaliśmy do 11:00. :D

Katka, na razie jesteśmy na etapie czekania na wyschnięcie tynku, ale myślę, że na dniach wejdą panowie z cekolowaniem.
A jak Wasza ospa? Już po?

Sonia, mam nadzieję, że dobrze się bawicie i że pogoda Wam dopisze.

Haze, Marta, Carolajna, Katka, ja z racji uzyskanej w sobotę wolności ;) mam zamiar spróbować wstrzelić się na te konsultacje do Wojewódzkiego w tym tygodniu. Chętne? :)

Aga, jak sytuacja na froncie? Remontujecie?
I jak po zastrzykach? Udało Ci się znaleźć TO miejsce czy dalej boli?

Miłego dnia!

Witam po weekendzie,

Selene, dzięki za link, już się zarejestrowałam :). Mam nadzieję, że udało Ci się zregenerować w nocy po aktywnym weekendzie.

Haze, super że masz już pomalowaną ścinę. A kiedy kanapa dojdzie do kompletu?

Arabelka, fajnie że seans w kinie udany (prócz irytującego śmiechu sąsiadki :)). Korzystaj póki możesz :) Też wybieramy się z mężem na Iluzję i parę jeszcze innych filmów, których sporo tego lata :)

Mamtu, jak remont?

Panda jak po piątkowej wizycie, uspokojona?

Mi się w końcu udało dotrzeć w sobotę do laboratorium :) ft4 i tsh po euthyroxie lepsze, czekam jeszcze na przeciwciała.

Miłego dnia

No I pewnego rodzaju problemy z kregoslupem uniemozliwiaja zzo, plus pewnie leki np po heparynie min 24 h bo grozi krwawieniem w krekoslupie I paralizem,
Ogolne jest gorsze bo jest wieksze ryzyko depresji po porodowej, ciezej jest mamie nawiazac wiez, bo nie widzi tego momentu narodzin ale jak wchodzi w gre zagrozenie zycia dziecka lub matki to sie nie wahaja.

Jak na prawde jest sytuacja kryzysowa przy porodzie to jest ogolne bo szybsze, moja kolezanka miala,

Dobry Wieczór :)

Ja nie słyszałam o tym święcie truskawki :(( Ale jestem gapa.
Za to byliśmy na fecie tak się troszkę pokręcić, zjadłam pajde chleba ze smalcem i ogórkiem i było mi dobrze hihihi :)
A na obiad robiłam canneloni z mięskiem mielonym i sosem pomidorowym :)

Że się tak wtrącę co do tych cc to ja też nie słyszałam żeby robili w znieczuleniu ogólnym. Chyba, że mam jakieś złe informacje.

Moje dziecko tak mnie okopuje, że masakra, wcisnęła mi rączkę albo nóżkę w bok i mnie boli :( A jak wstaję to główką uciska mi pęcherz i od razu muszę biec do toalety, mała wredotka.

Apolonia, kupowałam mały Sudocrem w Rossmanie za 13 z hakiem a potem w Akpolu widzialam taki za 11z czymś. Wydaje mi się, że w jednym miejscu coś jest tańsze a coś innego droższe. Trzeba być czujnym:-)

Dziękuję dziewczyny na namiary na sprzedawców...
muszę przestudiować co i jak.... chociaż dla mnie zamawianie pieluch tetrowych z neta, a kupienie ich w Akpolu czy Mama i Ja to już jest oszczędność -
internet 16 zł za 10 szt
Akpol 28 zł za 10 szt
Mama i Ja 40 zł za 10 szt

żeby było śmieszniej mówimy tu o jednych i tych samych pieluchahc tetrowych, kolor biały, gatunek I, produkt Polski.... więc szok

ostatnio też byłam w mega szoku dot. kosmetyków dla dzidziusiów Hipp - w Rossmann tańsze (każda rzecz) o 3 zł niż w Akpolu, natomiast w Tesco tańsze o kolejne 3 zł niż w Rossmanie, więc różnica między Rossmann a Tesco na jednej rzeczy to 6 zł - gdzie te produkty nie są drogie

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

płyta indukcyjna czy gazowa? (22 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...