WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Marta dzięki za zaproszenie. Na pewno będzie okazja :)

Mamtu dobiję Cię w weekend bo wtedy będziemy testować to cacko ;)
Maszynę kupiłam w biedronce za 70 zł. W razie czego nie będzie aż tak bolało jak się nie sprawdzi. Często robiliśmy sami lody i bez maszyny, ale mieliśmy problem z kryształkami lodu. Może maszyna go rozwiążę :)

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i wcale już nie wróciłam do wagi sprzed ciąży,zaraz po porodzie zeszło 7 a 5 utrzymało się do następnej ciąży,a ruchu miałam co nie miara bo moje z tych bardziej ruchliwych dzieci,po czym tutaj jak przyjechałam przytyłam jakieś 3 kg,bo tu znów nie mam ruchu i jedzenie inne,tak więc nie ma reguły.Miałam takie fajne spodnie sztuk kilka przed ciążą w które nigdy już się nie zmieszcze,ale teraz powiedziałam sobie że tylko fitnes może dać mi figurę jaką miałam kiedyś,a najgorszy ten brzuch po porodzie,choć niektóre mają szczęście i gubią go też bez niczego.

Marta fajnie,że masz lepszy humor:*Ja 70kg też już przekroczyłam.

Fajnie macie,że mieszkacie tak blisko siebie i macie tak do sklepów blisko.Zawsze możecie na siebie wpaść;)A ja na tej mojej wioseczce to nie mam gdzie się wypuścić za bardzo.

Widzę, że Selene też poszalała w Tesco, jak ja i Carolajna. ;) Chyba możemy razem na zakupy chodzić.
A jaką maszynę do lodów kupiłaś. Dobij mnie, skoro muszę obchodzić lody szerokim łukiem. ;)

Katka, gdyby nie fakt, że z racji remontu nie mam rzeczy gdzie upchnąć, to też bym już wszystko pozwoziła, wstawiła łóżeczko i tak czekała przez miesiąc. A tak - nawet prać mi się jeszcze nie opłaca, bo mi wszystko zapylą cekolem. ;)

Selene, tak sowe z góry przenoszą i będzie koło windy naprzeciw apteki. Fitness ma być na miejscu deichmanna. I ma być jakiś odzieżowy nowy, ale nie wiem gdzie;)
Selene, no właśnie... Jak będziesz na wolnym już i pojawisz się u mamy to zapraszam na kawę:))

Słoneczko może właśnie szybko zgubisz. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg i pierwsze 15 mi ubyło w ciągu miesiąca. Po pół roku już miałam wagę sprzed ciąży. A karmiłam piersią bardzo mało, więc w zasadzie samo zeszło. Teraz mam mniej na plusie, ale czuję, że tak łatwo tego się nie pozbędę.
Ja nie wiem ile ostatni przytyłam bo Maks zalał wagę i niestety (albo stety ;)) już się nie włączyła.

Też dzisiaj byłam w Tesco i nic nie kupiłam. Marta to Sowę przenoszą na dół?? a wiesz co będzie wtedy w zamian?

Aga super, że cukier w normie. Dobrze, że i u Ciebie cukrzyca łaskawa :)

Ja sobie dzisiaj sprawiłam maszynę do lodów :)

40kg to faktycznie niezly wynik.

Carolajna, widze ze Ty szalejesz na zakupach jak Mamtu normalnie.

Aga, no widzisz Mamtu bedzie wcinala pizze trzy razy dziennie a Ty kotlety mielone :) Dobrze ze cukier ok.

KAszka bababowa pycha, u Mikolaja na przemian szla malinowa i bananowa, czesto w auchan jakims dziwnym trafem jest deficyt na babanowa nestle, widocznie nie tylko forumki maja takie preferencje.

Ja wlasnie wrocilam od tesciowej i przywiozlam ze strychu kolyske i gondole do wozka wiec wicie gniazda sie zaczyna.

Dziewczyny, dzisiaj na Tchibo od 19:00 do 01:00 jest noc zakupów. Wszystkie produkty można kupić 20% taniej. Może któraś będzie zainteresowana? :)

O kurka, 40 kilo to już jest hardcore. ;)
Pamiętałam, że kiedyś pisałaś o tej diecie, więc może rzeczywiście to zadziałało tak jak piszesz. A poza tym - skoro w rodzinie przyrost wagi wyglądał podobnie, to nie ma się czym martwić imho. :)

A tak przy okazji przypomniała mi się Sonia, która w pierwszej ciąży przytyła coś około 25 kg (Sonia, zabij, ale dokładnie nie pamiętam), a jest z Niej taka szprycha, że hoho! :)

Boję się że u mnie z tym zaraz po porodzie może być ciężko :/ ja byłam na diecie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i dietkę od razu rzuciłam zatem dużo z tego to tzw. efekt jojo :/ ale może być nieduży bo moja Mama ze mną przytyła 25kg więc możliwe że ja też tak bym tyła;P kto wie może kilka dni po porodzie okaże się że jednak to nie jojo a sama ciąża :D
moja koleżanka 40kg przytyła z pierwszym dzieckiem a 15 kg zeszło 3 dni po porodzie ;) reszta w ciągu 2-3miesięcy :) zatem jest nadzieja i dla mnie!! :D

Wow, Słoneczko! To ja już się nie odzywam. ;) Dobrze, że większość tego, co przytyjemy, zgubimy krótko po porodzie. :)

Ech dziewczyny, dziewczyny, co Wy wiecie o przybieraniu w ciąży ;P
ja mam jedynie 27kg na plusie - tak nie pomyliłam się wpisując mam prawie 30kg więcej niż gdy dowiedziałam się o ciąży ;P

Przez ostatnie 2 tyg. moja waga ani drgnęła, ale ogólnie to mam 7kg na plusie. Maleństwo jednak rośnie, bo kopniaki coraz wyżej trafiają.

Heja, zniknąć na pare godzin i człowiek ledwo daje radę wszystko przeczytać;)

Aga, na obiad zrobiłam rosól tzn robie dopiero, bo przyjaciółka przyjechała do mnie z 2miesięczną Córeczką:) Patrzyłam na nią i nie mogłam uwierzyć, że ja za 2 miesiace też taką będę mogła przytulić... Szok!

Carolajna, ja też byłam w tesco, bo mieszkam rzut beretem od niego. Następnym razem dzwoń i wpadaj na kawe:) Musimy wymienić się telefonami.

No i w tesco będzie na poziomie kas cukiernia sowa i juz sie obawiam o swoje gabaryty, bo ja uwielbiam tą cukiernie. Ale też w tesco za chwile będzie fitnes club, więc będę w tych punktach stałą bywalczynią.
A co do tycia to ja mam takie skoki, że aż się boje co to będzie w 9 miesiącu ;) Na początku ważyłam 66, potem zjechałam do 60, a teraz uwaga: na osi wagi pojawiło sie 73 z hakiem. No i co powiecie? Arabelka, jestem lepsza w tej kwestii ;) Ale zeby nie było że sie użalam nad sobą, o nie. Mam zamiar normalnie jeść i zaraz wciagne kolejną kanapkę z pasztetem.

Panda, bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze:))

Dziękuję wszystkim za porady :) biorę się za czytanie

Lepa pogadaj ze swoim lekarzem, chociaż ja to bym się bała;)
ale ja to już tak mam zawsze się zastanawiam co by było gdyby..

Co do wagi - to ja mam już 8 kg na plusie. Jakoś tak mi przyspieszyła waga w ostatnich dwóch tygodniach, że sama się zdziwiłam. Ale grunt, że jakoś mi się to sensownie rozkłada. ;)

No i przepadłam. Mój mąż właśnie przywiózł 2,5 kilograma czereśni od znajomej z działki. Coś czuję, że na kilku sztukach to się nie skończy. ;)

Lepa, ja nie do końca jestem Ci w stanie doradzić, bo samolotem latam rzadko (teraz wcale ;)), ale mnie by skutecznie odstraszyła taka długa podróż pociągiem. Samolotem to chyba 1-1,5 godziny i jesteś na miejscu? Wydaje mi się, że sama długość takiej podróży przemawia na korzyść samolotu. Chociaż mnie by już pewnie na pokład i tak nie wpuścili (za chwilę 9. miesiąc) ze względów czysto zdrowotnych, a i sama chyba bałabym się już latać. Z drugiej strony pociągiem jedziesz długo, ale ze to w miarę spokojnie. Tak źle i tak niedobrze. :/

Lepa ja myślę że najlepiej zapytać lekarza, bo jeśli on wyrazi zgodę to chyba spokojnie możesz lecieć, to w końcu tylko godzinka i jesteś na miejscu :)

Ciasto w piekarniku, kompot wiśniowy się gotuje,a obiadu mi się nie chce robić. Miały być naleśniki, ale nie mam weny ;) Mam jeszcze trochę caneloni z wczoraj i chyba będzie musiało wystarczyć :)

Lepa poczytaj
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/latanie-samolotem-w-ciazy/

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??