WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

a myślisz że to faktycznie bezpieczne? Samolot w 8. miesiącu? wiadomo, że jak coś będzie nie tak to nie dostanę takiego zaświadczenia, ale tak głośno myślę...

z zaswiadczeniem ze wsio ok mozesz leciec, przynajmniej tu do 36 tyg mozna.
pociagiem chyba bym sie nie tlukla bo to 7-8 godzin?
kolezanka w 37tyg pojechala na slub do SZkocji, odleglosc taka jak z Gd do Krakowa ale pociag jedzie 4.5godziny i wsio bylo ok, tylko sie smiala ze jak tak urodzi to ja dzieciak w przyszlosci wyklnie ze jest Szkotem a nie Anglikiem

Cześć dziewczyny,

My mieszkamy w Gdyni a rodzice jedni i drudzy w Olsztynie. I już nie raz proponowali że wezmą Piotrusia do siebie, żebym odpoczęła. Wiem, że miałby tam świetną opiekę, biegaliby z nim po placach zabaw, miałby może lepiej niż z brzuchatą matką. Ale może na 3 dni to luz, ale na tyle to mi się nie opłaca go zawozić, a na tydzień to jakoś już długo...

o matko, 3600 za wózek to już przesada... przecież to tylko wózek... owszem codziennie się z tego korzysta ale mnóstwo ludzi korzysta z tego tylko przez okres roku, a potem kupuje się lekką i fajnie składaną spacerówkę, bo te stelaże od gondoli są jednak duże i ciężkie... Choć wiadomo, różnie bywa.

Nic nie jest takie samo odkąd ma się dziecko. Uwiązany człowiek, co tu gadać, szczególnie te pierwsze miesiące są ciężkie. Ale ja już nie pamiętam jak to było jak nie miałam dziecka. I jak ktoś mnie pyta czy jestem szczęśliwsza odkąd mam syna, to mówię że nie. Bo przedtem też byłam szczęśliwa. Ale i teraz jestem. Tylko jest inaczej :)

bardzo mi się spodobały wyprostowane różki :)

Ja codziennie jeżdżę autobusem i coś w tym jest, że nagle każdy patrzy po oknach, żeby tylko broń Boże nie spojrzeć na mnie, ale luz, czuję się dobrze, choć oni o tym nie wiedzą. Ale ostatnio mi ustąpiła dziewczyna, tak z 15 lat. Bardzo miło, znaczy że młode pokolenie nie jest takie złe jak się mówi.

Trochę chaotyczna ta moja wypowiedź, za dużo wątków...

A jeszcze... mój mąż ma 7 września (będę w 33 tygodniu) koniec kursu i promocję na oficera. Ponoć to bardzo ważne wydarzenie w życiu żołnierza. Już na przysiędze nie byłam bo byłam wtedy na studiach w Serbii i nie chciało mi się przyjeżdżać pół europy. I ponoć wypada żeby żona była. Ale na samolot już mnie nie wpuszczą, a pociągiem to sama nie wiem... wybrałybyście się do Wrocławia pociągiem w 33 tygodniu? Bo w sumie to chciałabym to zobaczyć...

A skoro was tu dziś tyle to mam pytanie z zupełnie innej bajki. Możecie mi polecić jakiegoś bardzo dobrego fryzjera? Po porodzie na pewno będę chciała zrobić coś z kolorem moich włosów, a do tej pory nie trafiłam na dobrą fryzjerkę/fryzjera.
Chciałabym usyskać taki efekt kolorystyczny:
http://www.okazik.pl/poznan/deal/69-z%C5%82-zamiast-160-z%C5%82-za-baleyage-(2-kolory),-mycie,-ampu%C5%82k%C4%99-regeneruj%C4%85c%C4%85,-strzy%C5%BCenie-oraz-mod

Niestety fryzjerki, do których trafiam potrafią jedynie kilka pasemek rozjaśnić i twierdzą, że to to samo;/

W weekend było tak spokojnie to teraz nadrabiacie :D

Julka współczuję okropnie :( Ty to sie masz z tymi dolegliwościami.

Panda super, że u Ciebie wszystko dobrze i że jesteś spokojniejsza :))

Ja w tesco kupiłam 2 czapeczki za 12 zł :) Po prostu wyczyn straszny, byłam rozczarowana, że prawie nic nie było :(

Maluszek a co do wózków to wszystkie w necie są tańsze niż w sklepach stacjonarnych.

Greya zaczęłam czytać jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży, jakoś tak się złożyło ;) Ale żal mi było że te 3 tomy tak szybko przeczytałam. Może sobie teraz wrócę.

Póki co biegnę po kakao i będę robić ciasto :)

Miłego popołudnia :)

Może faktycznie jest to napisane jakoś niejasno:

"Gdy zabieg jest planowany, przeprowadza się go w znieczuleniu (zewnątrzoponowo lub podpajęczynówkowo).
Jeśli zabieg wykonuje się w trybie ostrym (nie planowo), najczęściej znieczula się ogólnie (narkoza)."

Ja powyższe słowa rozumuję w sposób, że cc znieczula się miejscowo:)

Ala macie dzisiaj tempo, chwile mnie nie było a tu tyle do czytania:)

Mamtu, jakby tego było mało narobiłaś mi ochoty na bananową kaszkę! ;) Ale, że po obiedzie cukier w normie (102) to już wiem, że mogę wciągać smażone klpsy w bułce tartej :p. No i założyłam, że jak będzie ok to skuszę się na ukochane truskawkowe frappucino w Starbucksie - zobaczymy jak będzie po nim, choć cudu się nie spodziewam :p.

Dorotiii, grunt, że Ci smakuje - a składu nie czytaj, większości pewnie nawet nie wymówisz ;).

Maluszek, tak jak Arabelka pisze - sklep stacjonarny dolicza sobie co nieco, także myślę, że możesz śmiało zamawiać, lub iść za radą Dorotiii i spróbować w Mama i ja przekonać sprzedawców do obniżenia ceny (no i skoro będzie serwis, to myślę, że to faktycznie korzystniejsze wyjście) :)

Julka biedna jesteś z ta rwą, współczuje bardzo. Domyślam, się, że ból jest okropny, bo u mnie na początku ciąży były podobne bóle, które uniemożliwiały chodzenie, ale na szczęście przeszło. A co do kultury mieszkańców wschodu to nie będę komentować, bo aż nóż w kieszeni się otwiera.

Mamtu ja wiedziałam od początku, że ta Twoja cukrzyca to jakaś patologiczna jest w dobrym tego słowa znaczeniu ( o ile patologia może być pozytywnym stwierdzeniem) ;) Bo żeby po pizzy taki cukier niski mieć to szok!

Panda ja przybrałam już 10,5 kg,także jak na razie bije wszystkich ;) Ale po mnie tego tak nie widać, nie puchnę, nie wylewa mi się bokami ;p Jak na razie w brzuchu chyba wszystko siedzi i w biuście. Nawet mąż stwierdził, ze z tyłu to nie widać, że w ciąży jestem :) Póki wyglądam jak człowiek, a nie słoń,to sie nie przejmuje.

A co do kaszek dla dzieci, to ja jestem ich pożeraczem. Codziennie muszę zjeść porcje takiej kaszki i potwierdzam, bananowa jest najlepsza :) W sklepie czasami dziwnie na mnie patrzą, bo w ciąży i ładuje do koszyka kaszkę dla dzieci od 4 miesiąca życia;)

Maluszek w sklepie stacjonarnym zawsze będzie drożej, bo muszą doliczyć koszt wynajmu lokalu, pensje pracownikowi wiele innych kosztów. A na allegro sklepy internetowe maja niższe koszty i dzięki temu mogą obniżyć swoja marże :)

Dora bo ten cytat z wikipedii co wkleiłaś który jak napisałaś miał rozwiać wątpliwości mówi inaczej :) i pewnie Julkę zmyliło to tak jak i mnie.

Julka przecież ja właśnie napisalam, że znieczulenie ogolne jest b. rzadko stosowane. Wszedzie gdzie się czyta o cc jest napisane, że stosuje się znieczulenie miejscowe. Ja nie sugeruje się jedynie wikipedia? nie wiem skad taki wniosek? wypowiedzialam się na ten temat zreszta dwukrotnie i dlaczego piszesz do mnie to co ja napisalam sama? ;-)

maluszek jak powiesz w mama i ja za ile znalazłaś taniej to też ci taniej sprzedadzą a będziesz miała serwis na miejscu (u nas przydał się 3 razy wiec uważam że to istotne).

Mamtu nie znam faceta który by sam przeczytał ale uwielbiają jak ich żony czytają :) ale rację masz! uważaj bo zaraz nowe koleżanki będziesz miała ;p

zrobiłam sobie właśnie zupkę z paczki - ser w ziołach :) wiem wiem samo zdrowie ;p ale jestem straszliwie głodna a po pracy lecę najpierw na paznokcie, potem po dominika więc szansę na następny posiłek mam po 19. Ale co by o składzie nie mówić to smakuje wybornie :))

Julka biedaku to aż tak strasznie Cię "połamało"?Współczuję Ci bardzo Kochana.Trzymaj się i ściskam.Tego incydantu z apteki nie skomentuje bo brak słów;/

Nie mamtu nie jest chorobliwe,poprostu jem normalnie,3 posiłki plus jakiś owoc,ale nic poza tym,nie chce mi się więcej,nie mam gdzie utykać i też mam tylko brzuch ciążowy.A wyniki jak narazie mam dobre,tylko żelazo muszą mi na tej wizycie sprawdzić bo już nie chcem go łykać.

Dziewczyny cieszccie się, że takie komlementy słyszycie na temat ciąży.Świadczy to faktycznie tylko o tym, że wszystko poszło Wam w brzuch.

Ja już tam się nie wypowiadam na temat przyrostu masy bo to dla mnie drażliwy temat;/

Znalazłam na allegro tego X-landera który oglądaliśmy i jest za 1999zł i do tego jest gratis torba i parasolka i przesyłka też gratis;)Zastanawiam się czemu jest taka różnica, że tu dają te dodatkowe rzeczy i jest tańszy niż w mama i ja a za torbę i parasolkę trzeba zapłacić osobno w sklepie.

Ania, jeśli to nie jest chorobliwe nie-jedzenie to myślę, że dziecko 'wyciągnie' sobie wszystko, co mu potrzebne. Jedyne, czego trzeba dostarczać na bieżąco, bo tego nie da się wydobyć z matki, to wapń. Uważaj tylko na siebie, bo jak wszystko pójdzie w Małego, to Twoje wyniki mogą się pogorszyć.

Walerka, z tym FB to padłam. Ale - co ;prawda to prawda. Ja w ogóle nie mam konta na FB i czasem mam wrażenie, że ludzie patrzą na mnie jak na człowieka gorszej kategorii. ;)

Ja myślę że najwięcej tyje się pod koniec,mi teraz nagla waga strzeliła,miałam marne 4 kg na plusie,weszłam w 3 trymestr a jak już się zaczął 8 miesiąc tak nagle mam 7+więc do 10 mogę dobić,a obstawiałam na max.8,zobaczymy jak będzie,tylko że ja mało jem,nie chce mi się,nie mam żadnym zachcianek a jak jest gorąco to same owoce mogłabym jeść ale zmuszam się do obiadu bo jeść trzeba.Myślicie że ilość jedzenia ma wpływ na wagę dziecka?Pomijam oczywiście anoreksje,bo to już przesada jest.
A my dostaliśmy smsa ze sklepu że szafa jest do odbioru,więc teraz tylko trzeba po nią pojechać i złożyć i niech się wyśmierdzi z nowości:)

panda to wlasnie jest komplement bo to znaczy ze tylko poszlo ci w brzuch, ja tez jakos super nie tyje, oczywiscie poza Francja, jak sobie pofolgowalam, zdrowo jest 8kg a ty na pewno to przekroczysz.
ja tez mam tylko brzuch i przez to wydaje sie wiekszy, w ciazy z Jula poszlo mi wszedzie, twarz, uda, rece a tu tylko brzuch.
ostatnio wstawilam zdjecie z brzuchem na Facebook i sie zdziwilam ile jeszcze ludzi nie wiedzialo ze jestem w ciazy, jakos sie z tym nie afiszowalam ale i nie oglosilam tego na fb, czyli wedlug standartow nie jestem w ciazy bo nie ma tego na FB.
Julka strasznie wspolczuje, ja cierpie na rwe i korzonki i wiem jaki to bol, a jeszcze nie mozesz brac zadnych przeciwbolowych ktore pomagaja bo rzeczywiscie paracetamol nie dziala

No wiesz, jakiś wysiłek trzeba by jednak poczynić. Albo - zatrudnić odźwiernego. ;)

Dorotiii, właśnie nie czytałam. Ale po waszych wpisać to nawet nie wiem czy się zdecyduję, bo za rok będę plotkować w nowym wątku. ;)

A na mężów Grey też tak działa? Bo może mojemu podsunę tak za 2 lata?

ja w domu to i ciążowe zdejmuje bo bez nich mi wygodniej ;p

mamtu a ty czytałaś greya? wśród moich znajomych to legendy chodzą co się działo jak żony książki czytały :) jeden kolega tak raz w miesiącu swoją żonę prosi żeby jeszcze raz przeczytała ;p

a z tych kaszek dziecięcych to mnie też ta bananowa czasem skusi :) wszystkie inne są bleee ale bananowa mniam mniam więc nie dziwię się że uległaś :)

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...