WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Carolajna fajna fura.Ale gondola też jest do nie go tak?A gdzie go zamawialiście?

Maluszek a nie możesz zmienić lekarza?

Maluszek najważniejsze, że z malutką jest w porządku.
Mój lekarz nie mówił nic o usg szczegółowym, ale może on sam będzie robił, bo kolejną wizytę będę miała w 33tc, kazał za 4tyg przyjść dopiero.

Proszę bardzo oto wózek, tylko jest w turkusowym kolorze.
http://www.krolestwodziecka.com/xlander-x1-2012-america-p-1589.html

Już się nie mogę doczekać porodu, żeby już do niej nie chodzić bo strasznie mnie ona drażni;/Już pomijam fakt że znowu wczoraj miała 30min poślizgu i weszliśmy o 21.15.

Ah mówie Wam dziewczyny mam bojowy nastrój od wczoraj.Ale jak wróciłyśmy to mała się tak wypięła rączką albo nóżką, że sama do siebie się śmiałam:)

Ja myślę, że co do mierzenia to sporo lekarzy tak uważa - mój też chciał robić dokładne właśnie na nast. wizycie, ale go przycisnęłam i mi Młodą pomierzył :P
Najważniejsze, że córcia zdrowa i wszystko gra, a w Invikcie wszystko ładnie Ci opiszą i powiedzą, więc będziesz spokojniejsza!

Po prostu powiedz, że chcesz usg, które sie wykonuje w tym i tym tygodniu, ja w sumie nawet nie wiem, jak ono się fachowo nazywa.

Cześć dziewczyny.

Ja usłyszałam dokładnie to samo co Ania,że na tym etapie się nie mierzy dziecka tylko dopiero na USG między 32-34 tyg, które będe mieć w Invicite.Dosłownie nieczego się nie dowiedziałam.Zdjęcia też nie mogła zrobić do mała jest już za duża i mogła mi tylko zrobić poszczególne elementy ciała.No jestem wściekła!!!!!!Dlaczego Wam lekarz jest w stanie pomierzyć dzieciątka a ta moja nie?Wyszłam od niej zła i moje dzieciątko też się zdenerwowało bo kopało mnie że hej.
A na dokładkę pokłuciłam się z mężem;/

Ale ginka powiedziała,że wszystko jest w porządku.Szyjka długa nie skraca się więc nie ma oznak przedwczesnego porodu.

Dziś muszę zadzwonić do Invicty i się umówić na to USG.A to usg to też się nazywa połówkowe czy szczegółowe?Jak Wy je nazywacie?

I ja się witam w ten radosny poranek ;/

Carolajna poka wózek :)

Maluszek jak tam po wizycie ?

Walerka mam nadzieję, ze wszytskie dolegliwości szybko miną!!!
Powiem Ci, że ja tez odczuwam dużo intensywniejsze ruchy niż przy Tomku, no tak mnie Młoda obkopuje, że szok - normalnie mnie boli :/

Mamtu jak tam remont, uwijają się chłopaki dziarsko ? :)

No w sumie to masz rację Aga, no nic będę się namyślać :))

Dzień dobry!

Alkar, super, że znacie płeć, gratulacje :).

Lepa, może lepiej będzie jak będziesz się trzymała z dala od Kucyków Pony? ;)

Ania83 - najważniejsze, że wszystko w porządku :). U mnie co prawda Młody zawsze jest ważony i wszystkie wymiary mam na wydruku, ale to pewnie kwestia lekarza - każdy wyznaje inne zasady.

Selene, z tym domestosem to niezła jazda. Słyszałam o kredzie/tynku, ale domestos?! Ło matko... ;)

Walerka, jak tam dzisiaj, lepiej?

Ta pogoda to masakra... Tym bardziej, że ja wczoraj chyba za bardzo poszalałam i dzisiaj czuję się jak po przebyciu maratonu... A dziś ciąg dalszy.

Maluszek, jak tam wizyta?

Carolajna, ale zawsze możesz zadzwonić i powiedzieć, że się rozmyśliłaś :). Bo po co masz wydać pieniądze na coś, do czego nie jesteś przekonana? No, chyba że się do popołudnia przekonasz ;)

Cześć :)
Melduję się w nowym, w ten paskudny dzień :(
Obudziłam się bólem głowy, masakra :(

Maluszek jak wizyta?

Byłam wczoraj u mamy zjadłam pyszny rosołek na obiad. Poszłyśmy do Pepco i oprócz pieluszek flanelowych nic nie kupiłam, ale za to po drodze trafiłyśmy do nowego lumpeksu w którym mają ciążowe ciuszki :) Więc będę tam polować czasem :)) Bo mają fajne ciuchy i dobre ceny.
Później pojechaliśmy oglądać ten wózek i zdecydowaliśmy się, bo był naprawdę w świetnej cenie, tylko myślałam, że to jest XA a na miejscu okazało się, że to taka wersja terenowa i teraz już taka przekonana nie jestem :( Stoi sobie, wyprałam nawet wszystkie elementy, ale te koła z przodu mnie przerażają :( Oczywiście wątpliwości dopadły mnie w domu. Ale jak byliśmy w Pruszczu to wpadłam jeszcze do sklepu dziecięcego i kupiłam ręczniczek z kapturkiem i powiem Wam, że tam mają naprawdę dobre ceny.

Miłego dnia :)

Witam w piątek :)
Ale zmokłam rano. Lało niemiłosiernie. Biegnąc z klatki do samochodu zmokłam jak kura. I teraz siedzę z wilgotną koszulką. Zanosi się na to, ze dzisiaj pogoda nas nie będzie rozpieszczać.

Ja wczoraj poszłam spać o 24 i oczywiście dziś jestem nieprzytomna. Ale na szczęście to już weekend :)

Miłego dnia.

Melduję się w nowym wątku...

Spać dziś nie mogę, pewnie przez ten hałas za oknami :/

Musze sobie ponarzekac, ale mnie dzis dopadlo, nie moge sobie znalezc miejsca, albo nie moge oddychac albo mi kregoslup wysiada, do tego mam ten restless leg syndrome i skurcze, mlody sie Musial przemiescic bo kopie z prawej I u gory, ale tak daje jak Jula nigdy nie kopala. Dziekuje za to lozysko z przodu bo przynajmniej nie boli.va wogle tak kopie ze mam wrazenie ze mam osmiornice w brzuchu a nie dziecko z 4 konczynami ktore sa zreszta male, chyba ze dostaje jeszcze z glowki I pupy bo zastanawiam sie jak on siega w te wszystkie miejsca
Maz chce wyjazd odwolac ale nie ma co przejdzie mi, ppumawialam sie na weekend bo inaczej bym nie dala rady.
Ja dostane wydruk, zdjecia mnie nie interesuja,bardziej czy dziecko sie utrzyma je na tym samym centylu bo to jest wazne, kazde jest inne ale powinno byc na tym samym centylu.

Sonia, możesz liczyć na relację:-)

Aniu, moja ginka też twierdzi, że na tym etapie nie ma co za kazdym razem robić pomiarow, bo dzieci się w różnym tempie rozwijają. Też dopiero na usg w 34tc będę mieć dokładniejsze badanie i wydruki dostaje tylko na najważniejszych badaniach. Lekarka zawsze jednak oglada mała sprawdza co trzeba i mowi, czy wszystko jest w porządku.

Już konsultowałam, to się może zdarzyć. Albo mała naciska na jakieś nerwy lub skóra się już tak rozciągnęła, że po prostu straciłam czucie. W każdym razie nie jest to nic niepokojącego to najważniejsze. Ta ciąża to jednak ciekawe dolegliwości przynosi.

Selene...domestos?!? Bardzo oryginalna zachcianka...

Co do tej anoreksji, to nie rozumiem po co takie kobiety zachodzą w ciążę.

A z tym czuciem to może lepiej skonsultuj to z lekarzem?

Ania dobrze, że wszystko ok. Ja dokładne pomiary mam co drugą wizytę. A tak sprawdza czy wszystko w porządku, ale już nie mierzy.

Lepa no te kucyki musiały naprawdę ładnie śpiewać ;). Też nie lubię tej bajki.

Haze mam nadzieję, że traficie na dobrego lekarza i problem szybko zostanie zażegnany.

O tej anoreksji w ciąży też słyszałam. Podobno dziewczyny nawet palą i specjalnie biegają po schodach żeby tylko urodzić ok 7 miesiąca.

Aga jakoś dałam radę, ale muszę powiedzieć, że na koniec to już miałam pozycję prawie leżącą przy biurku ;) A ten brak czucia jest dziwny. Nie mogę się przyzwyczaić, że się drapię i nie czuję! Tobie faktycznie by się przydało :)

Ja miałam gości po południu na kawce. Była koleżanka, która już w blokach czeka jak zacznie rodzić. I ma ciekawe zachcianki. Ma ochotę wypić domestos, albo coś innego chemicznego :) na koniec ją wzięło takie pragnienie ;)

Ania ja się zawsze pytam ila mała waży i mi dr mówi. Dostaję tylko zdjęcia opisu nie ale podczas badania wszystko mi mówi. Nie martw się ja oprócz ciuchów dla dziecka też jeszcze nie mam nic z wyprawki :)

już po wizycie, wszystko ok, Mały się ponownie obrócił miednicowo, ale tak się wiercił, że lekarka powiedziała, żeby się w ogóle nie sugerować, bo póki co ma tyle miejsca, że fika dookoła własnej osi. Nie podała mi ani długości, ani wagi:/ gdy się zapytałam, jaki jest już duży powiedziała, że na tym etapie ciąży nie mierzy się tego, gdyż każde dziecko rozwija się we własnym tempie i nie ma do czego porównać, a waga będzie zmierzona na usg m-dzy 32 a 34 tc, które oczywiście znowu mam zrobić u Preisa/Świątkowskiej lub Doeringa. Sama nie wiem, co o tym myśleć... Czy Wy za każdym razem dostajecie wydruk USG i dokładne pomiary?
a psu przemyłam oko herbatą i póki co jest ok, to musiało być jakieś zabłąkane ziarenko piasku z plaży lub nasionko... Zobaczę jutro, najwyżej jeszcze z rana podejdę do weta. Jezu dziewczyny, Wy już nawet podkład macie pokupowane??!!! ja nie mam jeszcze kompletnie niczego! wydaje mi się to tak odległe i nierealne, że odsuwam zakupy na bliżej nieokreślona przyszłość:)

O ja lepa to naprawdę pobiłaś wszystko. Ta bajka jest okropna, przynajmniej to co te kucyki czasem tam mówią między sobą...

Dora widzę, że się zdecydowałaś na swiss. Super, zdasz mi relację :)

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...