WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

O to fajnie z tym paciorkowcem :/ no ale grunt, że Młoda była zdrowa :)

no to w razie czego będziesz miała i tak donoszoną ciążę - fajnie :)

Mamtu, super ze ok po wizycie.

Aga , dzieki za pytanie o corke, u niej ok, dobrze sie bawi, chociasz nie wiem co jest zabawnego w trzymaniu warty miedzy 4-6 nad ranem - to chyba cos dla ciezarowek cierpiacych na bezsennosc. Dzis przekazalismy jej paczke ze slodkosciami przez jej kolezanke, ktora dolaczala do obozu, wiec tym bardziej uchchana.

Haze, dzis zrobilam to Twoje ciast, tylko nie mialam oleju wiec dalam oliwe z oliwek, ale wyszlo super - takie puszyste :)

Selene, ten golab to na szczescie. Tak w odniesieniu do segregacji to u nas wciaz nie ma pojemnikow mokre/suche a niby mamy segregowac.

Mamtu cieszę się, że wszystko w porządku :)

Aga dziwne to czucie i to jeszcze jak. Na środku nawet nie czuję jak mała kopie, tylko widzę jak brzuch się rusza. Ale już obok to znowu czuję w nadmiarze :)

Haze, ja gdzieś czytałam tu na forum, że niby jeśli miało się paciorkowca w pierwszej ciąży, to w drugiej nie robi się już tego badania, tylko 'z automatu' jesteś wśród 'szczęśliwych posiadaczek' i dostajesz antybiotyki. Ale nie pamiętam gdzie mi się to rzuciło w oczy, więc tym bardziej może nie być to wiarygodna informacja.

Ostatnio urodziłam 3 dni po odstawieniu, więc mam nadzieję, że tym razem też mi szybko pójdzie. ;)

Marta, bo nasze forum jest lepsze niż wszystkie SR razem wzięte. :P

Dziewczyny, 2 letnia :))) Tak szybko pisałam, że połykałam cyfry i literki.

Mamtu, to super wieści dla Ciebie! No i super, że wszystko dobrze:))

A na SR z Carolajną brylujemy wiedzą. Dzięki Wam:)))

Mamtu, super, że wszystko ok i jesteś zadowolona i spokojna :) Bardzo się cieszę :)

Mamtu szczęściara :P

ciekawa jestem, jak to z tym paciorkowcem jest, bo w poprzedniej ciąży miałam, ciekawe czy znowu się pojawi ;/

a powiedz ile po odstawieniu zajmuje, zeby urodzić ?

Marta, jestem, jestem. :) Mi też było miło z Wami pogadać.
Jak po SR?

Po wizycie wszystko okej. Jeszcze nie rodzę. ;) Pani doktor stwierdziła, że z każdym tygodniem moja szyjka jest w coraz lepszej formie. Przepływy w normie, łożysko sprawne. Poza tym pobrała mi wymaz na paciorkowca i po następnej wizycie (13.08.), o ile nic nie zacznie się wcześniej, odstawiamy leki. Hura! Czyli może jednak urodzę przed terminem. :D Cieszę się jak gwizdek. :D

Selene a to świnia z tego gołębia :)

Mamtu jak po wizycie ?

Marta ilu letnia, bo chyba coś zjadło cyferkę ;)

Dorotiii, dzięki za kciuki za jedynkę ;). Skoro mówicie, że o nią tak trudno to się przydadzą ;). Ale nie sądziłam, że z Ciebie taki odludek - żeby z koleżanką leszka nie pociągnąć?! Mało koleżeńskie zachowanie :p.

Haze, niestety tego się spodziewałam - krówka rozchodzi się w mgnieniu oka i trzeba utrafić :(

Lepa, trzymam kciuki żebyś nie musiała tych biletów zwracać (i na pewno tak będzie) ! :)

Marta, a jak bardzo letnia ta Mała? ;)

Oj, Selene - nie zazdroszczę czułości/nieczułości brzusznej... Pewnie dziwne to uczucie.

Marta, a racja to był na pewno inspektor ;) pewnie wrzucił śmieci nie do tego kosza i dostał od razu z dyńki ;)
A słony karmel hmm trudno opisać, trzeba spróbować :)
Ja to już swoich rozstępów nie liczę. A do tego problem mam ze smarowaniem bo na środku brzucha czucia brak, ale za to obok dla odmiany skóra mi się nadwrażliwa zrobiła i smarowanie nie należy do przyjemności.

Walerka, kochaną macie to Jule:))

A właśnie dziewczyny, chce się coś Was poradzić. Jutro przyjeżdza do mnie koleżanka z letnia córeczką. Czym się interesują/bawią takie małe księżniczki? Bo chciałabym jej coś zorganizować, żeby u ciotki się nie nudziła ale nie wiem co:(((( Help i hilfe...

Bedzie ale tylko 2 dni, przezyje, nie ja pierwsza a mam lepiej bo przynajmniej 2 dni tylko z jednym dzieckiem. Po prostu jestem nietomnai to mi przypomnialo jaka bylam zmeczona a teraz bedzie jeszcze Jula do zajmowania.
Wlasnie zeszla na dol zeby nas poinformowac ze zrobila siusiu na nocnik. Kochana jest bardzo. Fajny wiek takie 2 lata.

Dobry wieczór,
Dorotiii, mam do Ciebie pytanko: czy Ty orientujesz sie ile trwa takie spotkanie z anestezjologiem? :)

Carolajna, Mamtu - miło było się z Wami spotkać w Sowie:))))
Mamtu, jak po wizycie u ginki? Mam nadzieje, że wszystko dobrze a teraz delektujesz się wolnym i spokojnym wieczorem.

A mi dziś wyszły dwa rozstępy:/ Jeden duży, drugi mały. Myślałam na poczatku, ze zadrapałam sie, ale jednak nie. No nic, zmasowany atak kremowy zawiódł w sposób skandaliczny!

Jakos mnie te lody słony karmel i ten drugi nie zachęca do spróbowania. Słony karmel - jak to smakuje? Dziwne ;)

Selene, te gołębie to pewnie inspektory zakamuflowane i sprawdzaja czy segregujecie czy nie ;)))

Słodki ten Twój maluch :) A i dobrze, że to panów wina, bo tak to rodzice byliby Ci źli, albo siostra.
A mojego męża zaatakował gołąb. Poszedł wyrzucić śmieci właśnie i wyleciał jeden ze śmietnika i wpadł na niego :)

Slene wiesz co jest najśmieszniejsze, ze on pomagał nam to łóżeczko przerabiam z powrotem na niemowlęce :) bo my mamy takie, że w okresie ok. 2 roku ścigą się wszystkie szczebelki i zostaje takie małe, drewniane łóżeczko bez zadnych boków - no i on ten tapczanik tak strasznie kochał :)
dużym się chwali, bawi się na nim, nie spada w ogóle - tylko w nocy jak się przebudzi, to tak strasznie mu smutno wtedy - rozczulające to jest :)

Walerka moze nie bedzie tak źle, zresztą Jula będzie chodziła do przedszkola prawda ?

Haze dzięki :) Właśnie tak się obawiam, że na początku będzie chciał z powrotem do starego. Ja niestety cichcem nie wyniosę go. No ale mam w sumie 5 miesięcy na oswojenie więc chyba damy radę :) A u ciebie to dobrze, że się nie zorientował bo pewnie wchodziłby do satrego :)
Ja to mam wizję, że w łóżku w czwórkę będziemy kończyć. A aż tak dużego łóżka to nie mamy.

U nas ciagle barierka z poduch bo spada I cieszy sie wolnoscia jak tylko uslyszalo ze adrian wstaje to ona z nim. Nie podoba mi sie to bo mam wizje ze bede karmila o 5 rano a potem zanim skoncze Jula bedzie wstawac I tak moj dzien sie bedzie zaczynal o 5 rano.

Chyba bede w styczniu, tak sobie zaplanowalam a zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieje ze sie wtedy spotkamy.
Wasza wina wysle meza po lody, juz wsunelam solero ale narobilyscie mi smaka.

Selene powodzenia z oswajaniem :) u nas Tomek ciągle ubolewa, że Panowie mu wymienili łóżeczko i że mają przywieźć z powrotem - co ciekawe sam to wymyślił, bo widział, jak panowie wnosili jego duże łóżko do domu :) a zupełnie nie zdaje sobie sprawy, ze ten jego tapczanik stoi w pokoju obok przerobiony już na łóżeczko dla młodej ;)

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...