WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Ja też już po spacerku, ale niestety na drzemkę nie mam czasu :( na 16.30 lecę na zajęcia (kto wymyślił taką godzinę w piątek?! na szczęście tylko jednorazowo), a wcześniej jeszcze o księgarnię muszę zahaczyć, także kolejny dzień w biegu... Chyba muszę poczekać do Wielkanocy na wytchnienie ;) Ale przy takiej pogodzie można więcej! :) Do wieczorka!

Meg ja u doeringa bylam w pierwszej ciazy na usg 3d i bardzo kompetentny mi sie wydal :)
Ja juz po dlugim spacerze i teraz czas na dzemke :)))) naprawde tego mi potrzeba! Slonca i snu :)))
Ja nie wiem kiedy okna mylam.... Pewnie by sie przydalo ale co tam nie bede sie poki co zarzynac :)

meg to ja prenatalne mam 13 marca. Na pewno będzie dobrze - musi być. Powiem szczerze, że bardziej denerwuję się środową wizytą niż prenatalnym. Boję się, czy okruszek dobrze się rozwija. Ostatnio byłam miesiąc temu i prawie nic nie było widać, choć wielkość zarodka była w porządku i serduszko pięknie biło. No zobaczymy jak to będzie...

aniu trzymam kciuki że uda Ci się zrobić to usg i się troszkę uspokoisz. Faktycznie troszkę mało czasu masz żeby się umówić, ale wierzę że się uda :)

hej dziewczyny,

ja nadal się oszczędzam...tzn próbuje ale wiadomo jak to jest gdy ma sie firmę i 2 latka.ehhh
u mnie nadal utrzymują się silne bóle brzucha, po usg wiem, że dzidzia niby ma sie dobrze ale krwiak w macicy *ale poza workiem owodnowym z dzieckiem) jest podobnej wielkości - spoory - nie wiem jak to bedzie zy uda się i dzidźka sobie poradzi...
Do tego mam podwyższony hormon świadzący o niedoczynności tarczycy - co jest niepokojące i wpływa na dziecko..
spory arsenał leków no i luteina w końskich dawkach dopochwowo - ehhh wczoraj normalnie już bym myła okna- ale kategorycznie mi nic nie wolno no i aż mnie skręca - b ja z tym co raz w miesiącu muszą je umyć....
Tak optymistycznie to oby do 12 marca- wtedy mam u Doeringa prenatalne - oby on wszystko dokładnie sprawdził, bo podobno dobry fachowiec....zobaczymy ale co ma być to będzie...

Ufff. Mam nadzieję, że nie lecisz do sklepu? ;)

mamtu, umyłam tylko jedno okno, bo mi płynu do szyb zabrakło

Dziewczyny, nie przeginajcie z tymi oknami, co? Bo ja też mam syf, a taaaak mi się nie chce ich myć. Poczekałabym do Wielkanocy, a teraz będę mieć wyrzuty sumienia. ;)

ania27, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie sprawy Twojego usg. Może w razie czego lepiej zrobić już ten test Papppa niż się martwić?

Selene, daj znać jak po wizycie. :)

tessaja, zdrówka dla synka! Trzymaj się i nie daj się zarazić. ;)

No właśnie Ci genetycy to robią,ale koleżanka miała jeszcze zapytać swojej lekarz,do poniedziałku muszę czekać,nic się nie dowiem teraz.
Teraz coś o skierowaniu słyszę,najpierw moja gin mi mówi że prywatnie tam robią,no ale 100 e to ja nie dam,chcem zapłacić tylko za USG,a nie jakies tam inne badania.Jakby to było bliżej to pewnie już bym w Polsce była,przynajmniej spokój bym miała.

kurcze Ania to faktycznie nie fajnie :/ A prywatnie jakbyś gdzieś poszła na USG to by Ci zbadali tą przezierność? Czy musi być przez tych genetyków co kiedyś pisałaś. Dziwnie....chociaż może to po prostu u nas ginekolodzy są bardzo przewrażliwieni. Podobno w UK to nawet USG do 12 tyg nie zrobią.

Sonia85-ja też nie wiem co miałabym znaleść w necie,pewnie Ci chodzi o numer do lekarza w związku z pytaniem o USG,otóż ja posiadam taki numer tylko nie znam niemieckiego.
Ale dziś już nie wytrzymałam i zadzwoniłam tam i jak to Niemcy lubią gadać i zawsze mają jakieś pytanie,mówiła coś o skierowaniu,pytała dlaczego mnie doktor kieruje,pytała o wiek itp,ledwo ją zrozumiałam,ale powiedzieć to już gorzej było,znów dzwoniłam do mojej lekarz,była zajęta,kazali odzwonić za 10 min,zadzwoniłam i co słyszę?że doktro już nie ma,pojechała do szpitala,no tak się wkurzyłam...że brak słów,bo ona sama by tam zadzwnoniła i wypytała o wszystko,a nie jestem sama sobie pozostawiona.Gdyby nie to że moja pierwsza ciąża była w Polsce prowadzona i że miałam USG prenatalne to pewnie bym tak nie nalegała o nie tutaj,bo bym zwyczajnie nie wiedziała o tym.

Sonia85 - nie bardzo wiem co miałabym znaleźć w internecie ;) Pewnie chodziło Ci o Anię ;). Narzeczonaaa, wiem, wiem ;) Niczego się nie tykam póki co, ale już się nie mogę doczekać na to układanie itd ;) A na razie biorę się za składanie nowego stojaka na miski dla pupila (co wcale takie łatwe nie jest :/ ) :)

5.11.2013 WYCHODZI.

nOT O JA DO LISTOPADOWYCH SIĘ NADAJE:)

Kurde no!dzwoniłam do mojej lekarki,zapytałam czy nie mogłaby powtórzyć tego USG,żeby przezierność zmierzyć,a ta do mnie przecież jest dobrze wszystko,ja:no ale jak,przecież mówiła Pani że dziecko nie chce się ułożyć,noi nie było to zmierzone a ta że z góry coś widziała że nie ma obrzęku na karku,fajnie sobie myślę,badanie niedokładne i mam się uspokoić,nie mówić o innych pomiarach.Dziś już nic nie załatwię bo do 12 mają tylko,ale w poniedziałek koleżanka tam zadzwoni,niestety nie ma w moim mieście najprawdopodobniej,tylko coś ona mówiła że oni nie robią samego USG a tylko z krwią,a to już będzie trochę kosztować,noi nie wiem sama....

Dzień dobry!
Ja do 8 marca siedze w domu bo synek ma zapalenie oskrzeli...
Sonia - dasz radę sama, mój mąż jest od października w Dublinie więc jestem z Bartusiem sama.
Witamy nowa mamę! ;-)

Nie o to chodzi,że w poniedziałek,tylko o to żeby umówić się na termin bo mogą być jakieś,a ja powinnam teraz jak najszybciej zrobić.A koleżanka wyjachała do rodziny na wekend ale mówiła że napewno zadzwoni i da mi znać,z nią tak zawsze(:

ania27- a może koleżance coś pilnego wyskoczyło, a może zapomniała z domu telefonu. Próbuj do upadłego i sie nie martw, myśle że jak zrobisz to badanie w poniedziałek to nic strasznego się nie stanie.

Selene trzymam kciuki, daj znać po! :)

Aga a sama nie możesz znaleźć tego numeru w internecie czy gdzieś?

Cześć wszystkim. Ja już od 6 na nogach. Teraz wlasnie siedzę w poczekalni u gin. czekając na usg. Nie ukrywam, że się lekko denerwuje.

Aga trzymam kciuki żeby to się jak najszybciej skończyło.Napewno efekt będzie powalający. I pamiętaj-Tobie wolno tylko podać wałek do malowania ścian, nic więcej!:)

A ja dziś wściekła jestem,od wczoraj wieczora czekam na telefon od koleżanki,miała dzwonić odnośnie tego USG dla mnie i się nie odzywa,telefon też nie odpowiada,ona tak ma,jak ma swoje sprawy to już koniec,nie zadzwoni tak szybko,a mi czas leci,został tydzień do zrobienia tego badania,bo póżniej już za póżno będzie,a dziś piątek ostatni dzień tygodnia,termin trzeba zrobić jak coś...zła jestem

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...