WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

narzeczonaaa - na okna już też nie mogę patrzeć, no ale jeszcze chwilę potrwa zanim wygrzebię się z remontu i będę mogła je wyczyścić i się w nich przeglądać ;)

a ja się zabieram za mycie okien, bo cały czas łapię sie na wrażeniu że pada śnieg;)

Ja dopiero po porannym prysznicu - walczyłam od rana z łazienką, wszechobecny kurz doprowadzał mnie już do furii... A zapowiada się, że kuchnia będzie gotowa dopiero na przyszły weekend :(. Także niedługo pewnie wezmę psiora i ruszymy pod słońce ;)

Aga, gratulacje kolejnego tygodnia! :)

My już po pierwszym spacerze, po południu zaliczymy drugi.

Cześć kobietki :) A u nas dziś stuka 7 tydzień :) Pogoda piękna, aż chce się żyć! :)

Sprawdź sobie kalulatorem, np. tutaj:

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html

:)

Pewnie juz listopad:) ale co tam:)

Witaj kiave. Gratuluję dwóch kresek. :) A Ty się jeszcze załapiesz na październik, na kiedy Ci wypada termin porodu?

I ja mogę do was dołączyc mam dwie kreseczki na teście :) to znaczy ze chyba tez zostanę mamusią.

Dorciaa a masz tu konto, żebym mogła do Ciebie pw napisać?

Witam piątkowo (chociaż nie cieszy on już tak jak wtedy, gdy chodziłam do pracy ;) ).

dortiii, spełniły się Twoje oczekiwania odnośnie dzisiejszej pogody. :)

sonia85, w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać. Przyciśnij męża - niech zmobilizuje teściową, chociaż na kilka dni, zawsze to coś. Nie miej skrupułów i proś kogo możesz, niech Cię Mama odciąży, jeśli ma możliwość. A może podrzucisz gdzieś Ksawerego na parę dni? Zrób mu wakacje u babci. :)

alkar82, odzywaj się częściej. :) Miło czytać, że u Ciebie wszystko w miarę ok, chociaż mdłości nie zazdroszczę. Trzymaj się!

I bardzo proszę mi się tu nie naśmiewać z mich humorów ciążowych. ;) W każdym razie - drożdże już mam. :D

Z góry przepraszam, że zaśmiecam Wasz wątek. Sonia85. Ja miałam torbiele w ciąży jak masz jakieś pytania to z chęcią odpowiem Pozdrawiam Dorota

dorotii z tym badaniem pod kątem płci za 200 ojro to naprawdę niezłe zdzierstwo.Przecież pleć dziecka widać na rutynowym badaniu usg i nie trzeba przeprowadzać żadnych dodatkowych.

Ania27 napewno chodzi o kase z tym ze nie kazdy robi to badanie. W irlandii na przyklad mowia ciezarnym ze okreslenie plci dziecka to osobne badanie. Trzeba sie umawiac na wizyte osobna i ponoc kasuja standardowo 200 euro! Nie tylko w polsce mysla jak wyciagnac kase :(

Ja dzisiaj nawet zjadlam zupe na obiad wiec taki maly sukces i dziecko dostalo cos innego niz kanapke :))) a jutro mam dzien wolny i mam nadzieje ze bedzie conajmniej tak piekna pogoda jak dzisiaj.

cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było ............rozpisałyście się na maxa :)
ja też z tych pracujących i o ile dalej będzie wszystko ok to mam zamiar pracować jak najdłużej.
kurcze do tewj pory czułam się super poza pobolewającym brzuchem a od wczoraj ......poranne mdłości i to teraz kiedy teoretycznie powinny się już kończyć.
ja też teraz czekam na kolejną wizytę (11.03) a 15go mam badania prenatalne (też mam w pakiecie)

No grunt, że nie jesteś całkiem sama! Tak jak pisałam - trzymam kciuki i na pewno reszta dziewczyn też :) Idę się położyć, bo po dzisiejszych wojażach ledwo trzymam się na nogach ;)

Mame mam na miejscu ale moja mama pracuje (ma własny biznes) dużo więc ciężko z czasem....wiadomo jakby coś się ważnego działo to przyjedzie pomoże. Teściowa nie mieszka w trójmieście...przyjeżdża czasem.

No, bez dwóch zdań sytuacja nie do pozazdroszczenia... Ale wierzę, że nic się nie będzie działo i spokojnie przetrwasz ten czas... A jak u Ciebie z doraźną pomocą? Rodzice/teściowie?

No staram się jak najbardziej nastawić się pozytywnie ale martwię się bo czułam, że coś jest nie tak. Poza tym stresuję się bo dodatkowo mój mąż za tydzień jedzie na 3 miesiące do pracy i będę sama z synem więc ciężko się w takiej sytuacji oszczędzać...już nie wspomnę, że jak coś się będzie działo to też mam utrudnioną sytuację...

sonia85 - co Ci mam powiedzieć... Nie nakręcaj się? No, jasne, że się nie nakręcaj, no ale każdy jest taki mądry kiedy to go nie dotyczy... W każdym razie trzymam kciuki i wierzę, ze wszystko będzie ok! :) Ugryź to z tej strony - im mniej się będziesz stresować, denerwować tą sytuacją tym szybciej zleci Ci czas do wizyty, kiedy usłyszysz, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

gdzie pojemniki na odzież używaną w gdańsku (18 odpowiedzi)

czy jeszcze są takie pojemniki? wiem, że to "mafia", ale lepiej tam wrzucić, niż do...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...