WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Jadąc od Ciebie z Jasienia - zaraz za Obwodnicą.

to jest w strone lotniska?

Na Karczemkach.

w sumie...nie mam tak źle, ale na tym spotkaniu chciałabym być.
mamtu gdzie mieszkasz?

narzeczonaaa, Ty się nie denerwuj. Ile ja bym dała, żeby tak na tydzień gdzieś wyjechać, nie ważne gdzie, byle się trochę oderwać od domu. :)

mamtu skorzystałabym z tego spotkania 10 marca ale 9 wyjeżdżam na tydzień do rodziców...no tak żałuje...kuźwa!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No patrzcie, ile się bab ze szkoły w jeden wątek zmieściło. ;)

Dora, a Ty czego uczysz?

ja tez z zawodu jestem nauczycielem:-)

O, zonkaa, widzę, że moja 'branża'. Nie ma co - grono pedagogiczne to niestety nie zawsze najwłaściwsze towarzystwo dla ciężarnej. No, nie daj się! ;)

A czego uczysz?

Dziś wyjątkowo :) Pracuję w szkole i przyczepiły się do oceny z zachowania na koniec semestru mojego ucznia. Wg nich jest oczywiście za wysoka... Zachowanie postawiłam mu poprawne po wcześniejszej konsultacji z naszą panią dyrektor. Chłopiec może i leń, nie uczy się, ciężko u niego z zadaniami domowymi itp. Ale za to jest bardzo pomocny. Kiedyś przyszedł nawet w niedzielę do szkoły pomóc woźnej odśnieżać, bez problemu zostaje po lekcjach jeśli jakaś pomoc jest potrzebna itp. Po prostu uwzięły się na chłopaka a wyżywają się na mnie, ale ja się nie dam :)

Dziewczyny, znowu 'ukradzione', ale może będziecie miały ochotę na spotkanie:
image

"Wszystkie przyszłe i świeżo upieczone mamy z Trójmiasta i okolic zapraszamy na spotkanie z cyklu "Brzuszkowe spotkania" które odbędzie się 10 marca w Sopocie.

Szczegóły na stronie: http://ladymama.pl/event/25"

zonkaa, czasem nie warto przejmować się głupimi babami. ;) A one zwykle takie 'przyjemne' czy dziś tylko wyjątkowo?

Aniu, gratuluję udanej wizyty :) Nie mogę się doczekać aż zobaczę maleńkiego człowieczka, jego rączki, nóżki...
Sonia trzymam kciuki że jednak torbiel się zmniejszy. Sama drżę na myśl o następnej wizycie, boję się czy mój mięśniak nie urósł lub się nie przemieścił. Martwię się że może zagrażać okruszkowi...
A ja coraz częściej myślę o zwolnieniu... Ehh... Dzisiaj dwie "koleżanki" z pracy nieźle mnie zdenerwowały... Szkoda słów... Gdyby nie to, że mieszkam z teściami (całe szczęście na oddzielnym piętrze) i mam upierdliwego teścia, to pewnie bym wzięła L4 na kolejnej wizycie.

Sonia85 trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze, ale wyobrażam sobie jak bardzo się przestraszyłaś.

Ania27 ja myślę że w Polsce ten trend się nie rozwinie. U nas każdy jest zaradny i "zwykli" ginekolodzy zaraz zaczną sami badać przezierność i resztę bo "po co pacjentka ma zostawiać kasę u konkurencji" :) co kraj to obyczaj :D

Cześć asia1611, fajnie, że się odezwałaś. :)
Gratuluję pierwszego usg i zdrowego malucha.

sonia85, kurcze, z tą torbielą to nieciekawie. Trzymaj się, musisz być dobrej myśli, a my będziemy trzymać kciuki. Musi być dobrze!

Nie wiem czy niewielu napewno więcej niż tu,bo tu nikt tego nie robi,a odsyłają do genetyków których jest aż dwóch,jeden oddalony o 30 km,drugi o 60.Może kiedyś i w Polsce będzie ten trend,podejrzewam że chodzi o kasę,o nic innego.

Ja też już po badaniu. Fasolka jest, ma 4,4 mm dopiero i wygląda jak mała kijanka :) serducho bije słyszałam :) Ale też mnie zmartwiła bardzo bo zrobiła mi się 6cm torbiel :/ Mam brać d*phaston i nospe. No i mam wizytę za 2 tygodnie do kontroli. Jak się okaże że torbiel rośnie to trzeba będzie operować :((( Bardzo się boję. Nie wiem jak przeżyję te 2 tyg. Jeszcze mnie nastraszyła że jakbym czuła ostry ból brzucha lub nagłe wymioty lub ogólnie pogarszające się samopoczucie to mam jechać od razu do szpitala :(

W pierwszej ciąży robiłam usg genetyczne (przezierność karkowa, długość kości nosowej itp), wyszło znikome prawdopodobieństwo wad genetycznych i w tej sytuacji lekarka powiedziała że nie ma sensu robić testu Pappa, więc nie robiłam.
Ania27 w Polsce też niewielu ginekologów ma uprawnienia by robić usg genetyczne. Ja chodziłam do innego ginekologa pamiętam - dr. Brzóska z Invicty w Gdańsku Gł. - w sumie nawet fajna lekarka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przy amniopunkcji jest 0,5-1% ryzyko poronienia. Robi sie ja gdy usg genetyczne i test pappa zle wyjda.

Test pappa to tylko pobranie krwi. Badaniem o którym myslsz, jest amniopunkcja. I to badanie jest faktycznie ryzykowne, bo moze prowadzić do poronienia.

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...