WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Tu nie ma połączenie samolotowego,a do Polski jedziemy z mężem w drugiej połowie maja,teraz mam kurs zaczęty to tak na dłużej jechać nie mogę,a na chwilę nie opłaca się bo to 1300 km jest.

Napisze może mało pocieszająco, ale ja jestem w 14 tygodniu i jak na razie mdłości się jedynie osłabiły. Ale nadal niestety wymiotuje, wczoraj nawet zaliczyłam dwie "sesje" w tym jedna na ulicy po wyjściu z auta :P Nawet nosze przy sobie worki,co by ulic zbytnio nie zabrudzić :)
Także te które nie maja mdłości i nie wymiotują to maja wielkie szczęście :)

Aga pisałaś o bólu kręgosłupa.U mnie od jakiś 2 tygodni cały czas mam dosyć silny ból kręgosłupa lędźwiowego. I to bywa tak silny, że mam problem z chodzeniem. Ale ja biorę poprawkę, bo parę lat temu miała uszkodzony kręgosłup. Także możliwe, że pod wypływem zmian w macicy, kręgosłup zaczął odmawiać posłuszeństwa. Jednak przy następnej wizycie muszę wspomnieć o tym lekarzowi.

Ania27 myślałaś, żeby na jakiś czas przyjechać do Polski i tu iść do lekarzy? Na spokojnie zrobić wszystkie badania i w razie czego mieć telefon do specjalisty i zadzwonić w trudnej sytuacji?Nawet jeśli teraz nie uda Ci się zrobić tego USG Genetycznego, to przecież w 20 tyg robi się badanie tzw "połówkowe" i wtedy też lekarz dokładnie podczas USG sprawdza dzidzie. Moze warto wtedy zarezerwować sobie wcześniej bilet lotniczy i umówić wizyty lekarskie?

Ania to pozostaje wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Nie ma co się nakręcać. ;)

Aaaa, no jak tak to nie mam pojęcia...

Tu nie ma dobrego połączenia jesli chodzi o samolot,loty są bardzo drogie,są to mało uczęszczane linie i dlatego bo każdy autem jeżdzi lub autobusem właśnie,ja bym musiała już jechać,bo jutro minie 13 tygodni.

Właśnie wróciłam z wizyty - wszystko w porządku, dawka 88 Euthyroxu zostaje póki co, a kolejne badanie FT4 mam zrobić 2 kwietnia. Także ulżyło mi :) Ania27 - a jak z samolotami? Bo jest stronka (zresztą pewnie niejedna), na której są mega promocje na loty - są to pojedyncze miejsca w pojedyncze dni, ale może by Ci jakoś podpasowało? Ceny są bodajże od 10 czy 15 zł.

mamtu może to głupie pytanie ale o co chodzi? co to znaczy? "W weekend zaczęła mi się 'stawiać' macica "

Noi się dowiedziałam odnośnie badań że samo USG kosztuje 140 euro,trzeba dojechać 60 km i termin jest tylko na godzinę dopołudniową,a mój mąż pracuje,ja sama nie pojadę,więc nie zrobię tego USG,nie dość że koszt spory to jeszcze trzeba doliczyć paliwo,sama tam się pogubię,więc trudno,chciałam ale nie da rady,szkoda.Taniej by mi było jechać do Polski +badanie USG,ale tłuc się 17 godzin w jedną stronę?Zła jestem,no ale trudno,trzeba zaufać Bogu,nic nie zrobię,bez sensu że tak jest,co kraj to inny obyczaj.
Teraz czekają mnie badania na toxoplasmozę i cytomegalię i też zobaczę czy będę musiała płacić,bo może wystarczy ze zmienię fundusz,dzisiaj się spróbuję dowiedzieć.

Ja się na problemach z tarczycą kompletnie nie znam więc nie pomogę.
Pogoda cudowna właśnie wróciłam z prawie 2h spacerku z nad morza. Mi dzisiaj mdłości odpuściły. Czuję się bardzo dobrze i mam więcej energii ale oczywiście zamiast się cieszyć to się stresuję, że coś jest nie tak skoro nagle tak lepiej się czuję.

Aga napisz jak tam po wizycie.
A ja Wam zazdroszczę pracy że macie zajęcie,spotykacie się z ludzmi...fajnie,ja jeszcze długo nie pójdę do pracy,a szkoda.
Nie zazdroszczę mdłości,ale przejdą,wiele z Was nie przekroczyła jeszcze 12 tygodnia więc oby do tego czasu,póżniej już coraz lepiej będzie.

mamtu,czekamy na ruchy maluszka.Ja w pierszej ciąży tak szybko poczułam,ale moje dziecko z tych ruchliwych bardzo to dlatego,ja bylam szczuplejsza,nie miałam brzucha poporodowego,teraz wyglądam z nim na 6 miesiąc,a ten prawdziwy z dzidziusiem taki malusi,wzgórek,nawet mi to nie przeszkadza jak obcisłe jeansy noszę.

Jaki macie puls w ciąży,szczególnie pytam do mam z tarczycą.Mój się waha w granicach 90,ale dzwnie bo wczoraj rano miałam około 100 a wieczorem około 80,boję się że coś jest nie tak,że to wina leków albo tarczycy.

Cześć dziewczyny! Mi się już nawet wydawało, że mdłości zaczynają przechodzić. Jednak to była przedwczesna radość, wczoraj wieczorem zaatakowały ze zdwojoną siłą. cały wieczór przeleżałam bo nie byłam w stanie się podnieść. Dzisiaj od rana ciąg dlaszy. Ledwo siedzę przy biurku cały czas mnie kręci w brzuchu....
A pogoda piękna aż chce się wyjść, a tu człowiek w pracy siedzi....

Mnie mdli zdecydowanie bardziej niz wpierwszej ciąży.

A u mnie nadal brak jakichkolwiek mdłości czy wymiotów. Za to wczoraj zwijałam się z bólu, bo (pojęcia nie mam dlaczego) strasznie bolał mnie dolny odcinek pleców. Często mi to ostatnio doskwiera, ale wczoraj wybitnie :/. Na szczęście dzisiaj, odpukać, spokój. Pogoda cudowna - zbieram się na uczelnię :) Właśnie mam dzisiaj wizytę u endokrynologa - zobaczymy co tam ze mną będzie. Miłego dnia, kobietko! :)

Cześć dziewczyny:)

U nas pogoda dopiero od wczoraj,ciepło się zrobiło i po bardzo długiej nieobecności słoneczko wyszło,więc odrazu na spacerek poszliśmy,aż do domu wracać się nie chciało.Za to dziś rano,zawoziłam młodego do przedszkola,zimno,-1 i mglisto,a ma być do 10 stopni,no ciekawe...

Ja nadal jem mało,szczególnie na obiad,waga narazie utrzymuje się w miejscu,-3 kg mam.Bardzo się martwię moją tarczycą,bo czytam że w Polsce inaczej leczą,nie sugerują się TSH a tu jest na odwrót,nie wiem czy dobrze robię biorąc po pół tabletki,czyli dawka z 50 mg na 25.Teraz jak dzidzia potrzebuje hormonu najbardziej,znów wiszę na telefonie do koleżanki od rana żeby zadzwoniła o przyspieszenie terminu do endokrynologa bo nawet ginekolog tak kazał,ale nie odbiera,mam nadzieję ze zaraz oddwoni i da się coś załatwić a przynajmniej skonsultować telefonicznie.

Dzieki mamtu. Ale nie spodziewam sie większych problemów. Nic mnie nie boli a mdli mnie masakrycznie. a jak mocno mdli to znaczy, że duzo hormonów ciążowych - czyli - mocna ciąża. Zapowiada się, że będzie podobnie jak w porzedniej, bo już schdudłam pół kilo.

tessaja, powodzenia! :)

Dzieci w złobku/przedszkolu zawsze chorują. Mój mniej więcej co 1-1,5 miesiąca więc jak dla mnie to i tak dość rzadko.... Juz sobie wyobrażam co sie będzie działo z dwójką. Jedno skończy to drugie zacznie chorować...

No a ja mam dzis pierwsza wizytę!!!

No to trzymam kciuki mamtu. Ja też się stresuję po ostatniej wizycie i mam nadzieję, że 14 marca się okaże, że jest wszystko ok. Ale to czekanie mnie wykańcza....staram się myśleć pozytywnie, ale wiecie jak czasem jest ciężko...

Dora, trzymaj się. :)

Właśnie dzwoniłam do mojej gin i mam przyjechać jutro. :/

Witajcie
Ja wczoraj rozpoczelam 12t.- wymiotami. Masakra. Zamiast lepiej to jest gorzej.

Inne tematy z forum

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...