WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Hej

Wrocilam z usg genetycznego i jest dobrze! nt zmalalo do 0,7 mm a w 10t bylo 1,5mm. Kamien spadl mi z serca. Wyniki testu Pappa za 3 tyg.

zonkaa, skrobnij wieczorem chociaż kilka słów czego się dowiedziałaś :)

tessaja, ja studiuję prawo :) A wiesz, że mnie się właśnie wydaje, że Lena nie jest wcale popularnym imieniem? Co prawda co raz bardziej, ale to jeszcze nie to co np. Julka (chociaż to imię również mi się podoba). Wiem z dobrego źródła, bo moja mama jest dyrektorem przedszkola i na całą placówkę jest bodajże jedna Lena (albo wcale, nie pamiętam czy mówiła o Tymku czy Lenie ;) ). Co do porodu ja właśnie waham się pomiędzy Kliniczną a Redłowem... Kliniczna ze względu na moją ginkę, no a Redłowo mam w swoim mieście...

Mi też się podoba Tymon :) Lena też ładnie, ale jak będzie panienka, to pewnie jakoś inaczej ją nazwiemy. Mamy sporo typów :)

Wizyta na 15.00, jeśli będę dziś to pewnie wieczorkiem.

Mamtu - gatuluje drugiego synka. ;-) Strasznie szybko ci lekarz wywrózył tą płeć. ;-)
Lena to piękne imię, mega popularne, ale gdybym chciała to bym je i tak wybrała - moja Lena byłaby wyjatkowa. ;-)
Ja na razie wymysliłam Grzesia i Alę. ;-)
Ja rodziłam na Klinicznej i tam chcę rodzic drugi raz. Mam zastrzeżenia, ale wszędzie pewnie jest podobnie.

Aga - studiujesz administrację czy prawo? Bo mi sie kojarzy, że te przedmioty miałam na 4 roku admoinistracji.

Haha, no pewnie :) Ja póki co myślę, że to wybór ostateczny, ale czas pokaże ;) Kalinka - ładnie :) Lucjan to już nie mój klimat, ale przecież o gustach się nie dyskutuje :) Grunt żeby Wam się podobało!
Dziewczyny, ale jeśli mnie pamięć nie myli to wszystkie macie już synków, co? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć damy w tym zacnym towarzystwie ;)
A jeśli chodzi o link to chyba chodziło o ten http://zdrowie.trojmiasto.pl/Jesli-rodzic-to-gdzie-sprawdzamy-porodowki-n66814.html :)

Aga mój syn miał być Tymon ale w ostatniej chwili zmieniłam na Ksawery :) Lena też ładne imię. Mi się podoba Lucjan i Kalina...ale do października może mi się znowu odwidzi :)

Ania, no to super! :) Kolejna dobra wiadomość :) Ja pewnie na Twoim miejscu bym do niej poszła, ale ze mnie straszna mendoza w takich kwestiach, także mną się nie sugeruj ;) Tak zdroworozsądkowo to myślę, że powinnaś unikać stresów, więc daruj sobie ;) Kiedyś praktyka ją zweryfikuje.

Mamtu - no to gratulację! :D Będzie Cię miał kto na rękach nosić :).
Sonia, Tobie to ta wiosna chyba nie służy, co? Odpoczywaj ile się da! I korzystaj z obecności męża na maxa ! :)
A ja na zmianę uczę się prawa rzeczowego, prawa pracy i międzynarodowego prawa publicznego ;) Semestr na uczelni zaczął się pełną parą. Cóż zrobić... Taki urok studiowania :)
Wiecie, że my już mamy wybrane imiona? Zresztą już dawno ;) Nawet się pochwalę - jeśli będzie chłopak to Tymon, a jeśli dziewczynka to Lena :)

Witam Dziewczynki:)

Mamtu,dobrze że wszystko jest ok i oby tak zostało.Szybko Ci powiedzieli o synku,moja też mówiła że coś tam widzi ale to za wcześnie na sugestie,mi zupełnie to obojętne czy chłopak,czy dziewczynka.

Dostałam się do tego lekarza,termin mam na 25.03,tak się ucieszyłam tą wiadomością,że aż dzisiaj pojechałam zawieść koleżance dużą milkę,za to jak mi pomaga.U tej starej lekarki mam wizytę na 21.03 i tak sie zastanawiam czy nie pójść jeszcze do niej i zachowywać się zupełnie obojętnie,o nic nie pytać,a może na koniec coś wygarnąć?Ale chyba zaoszczędzę sobie stresu i poczekam 4 dni do wizyty u pana doktora.

Mamtu, fajnie ja też bym chciała dwóch chłopaków :) Myślałaś już nad imieniem? No i odpoczywaj ile się da.
Ze mną niestety coraz gorzej. Nad ranem złapała mnie ostra biegunka :/ A teraz tak mnie okrutnie głowa boli, że ruszyć się z łóżka ciężko :( Dobrze, że mąż jeszcze w domu to przynajmniej syn ma opiekę bo ja się nie nadaję do niczego :/

Czesc dziewczyny. Ja co prawda rodzę w lipcu, ale te wszystkie zmiany które się dzieją obecnie sprawiły, że postanowiłam pisac bloga. Bedzie o tym wszystkim co się dzieje, o spotkaniach dla przyszłych mam, o aktywnosci, o miejscahc przyjaznych kobietom w ciazy, o rozterkach ciazowych.. moze kogos zainteresuje, a mi bedzie milo ze ktos to czyta:) no i Wasze glosy tez sie licza :))
Zapraszam na http://kimuda.blogspot.com/

Dzięki Dziewczyny za wczorajsze kciuki za moją macicę (Aga, uśmiałam się, dałaś czadu ;) ).
Wizytę miałam wczoraj, ale wieczorem dopiero, więc po powrocie już mi się nie chciało nawet pisać.

Moja macica ma się dobrze ;), szyjka minimalnie się skróciła, ale nie jest wklęśnięta, więc na razie mam zachować spokój. Dostałam progesteron dopochwowo (luteina), mam się oszczędzać i leżeć ile się da. No i do kontroli za 2 tygodnie.

A z dobrych wieści - pani doktor poinformowała mnie, że jeśli liczyliśmy na córkę tym razem, to niestety będzie trzeba próbować trzeci raz, bo - jak się pięknie wyraziła - "to, co tak pięknie sterczy, proszę pani, to na pewno nie jest łechtaczka". Także wygląda na to, że będziemy mieli Młodego i Młodszego. :) Mąż mało ze szczęścia nie padł, jak mu powiedziałam.

sonia85, Ty się leniem nie przejmuj, tylko korzystaj ile się da. :)

żonkaa, jak tam po wizycie?

meg, o jakich skrzepach piszesz? O co chodzi?
A ten ranking gdzie? Dasz linka? :)

Aga, czego się uczysz?

zonkaa - gratulacje :) no i masz moje kciuki za wizytę ;) odezwij się po niej koniecznie!
meg, pogadaj z doktorem odnośnie wyjazdu, myślę, że on najlepiej doradzi :)
Ja siedzę w książkach, a pogoda skutecznie mnie rozprasza i woła na spacer ;) No, ale poczekam do po południa. Swoją drogą narzekałam, że nic mi się nie śni i proszę - dziś jak na zawołanie. Niestety stresujący był ten sen, koniec końców skończył się dobrze, ale nie podobał mi się :/ Chyba już wolę żeby się nie śniło ;)

A tak w ogóle zapomniałam się pochwalić - moja aplikacja w telefonie pokazuje już 200 dni do porodu :)

Apropo gazu rozweselającego, moja koleżanka rodziła w wejherowie i poprosiła (męczyła się 12 godzin a później i tak cc). Mówiła że nie pomaga...

dziewczyny czytałyście ten artykuł o rankingu szpitali w trójmieście? Podobno na Klinicznej planują początkiem lata remont, no i mają gaz do wdychania ten rozweselający...ciekawe czy faktycznie już jest dostępny - bo już w zeszłym roku o nim było głośno, że niby jest a go nie ma...

Odpuściłam sobie mycie okien- ale patrzeć na nie nie mogę...
Jest lepiej, i chyba te skrzepy już ze mnie wychodzą, bo plamię taką brunatną wydzieliną - czytałam że to objawy oczyszczania się tych skrzepów... Ciekawe co powie Doering... no i te święta - w planach mamy wyjazd do moich rodziców na południe Polski - ale to się wiąże z 8 godzinną wyprawą samochodem - nie wiem czy się na to zdecydować...tak chciałabym ich odwiedzić - kolejna wizyta na boże narodzenie a ja tutaj z takimi rewelacjami leżę...

No właśnie często czytam, że u dziewczyn leczących się na niedoczynność TSH diametralnie spada, ale ja w ogóle nie leczę tarczycy, wyniki zawsze miałam bardzo dobre, dlatego tak zdziwił mnie poziom TSH. No nic, dziś o 15.00 wizyta także proszę o kciuki :)

Sonia, na szczęście już wieczór i zaraz ten dzień się skończy :) U mnie minął on w miarę ok, tylko pod znakiem "za nic nie umiem zabrać się do końca" ;). Ale właśnie zaspokoiłam swój nagły apetyt na fast food - pizza z przydomowej pizzerii - błogo ;)

Aga udało Ci się z tą macicą :)
Ruszyłam się z domu ale wcale lepiej się nie poczułam, dzisiaj ewidentnie nie jest mój dzień. Jeszcze mój syn w złym humorze dzisiaj - jęcząco marudzący :/

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1239 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (70 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...