WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Zapraszam do nowego wątku bo tu już ponad 500

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=483259&c=1&k=160

nam tez sie udalo zaliczyc plaze, tylko szkoda bo teraz pada a maja taki mini karnawal i kuzynka Juli bierze udzial. poszli ja ogladac a ja sie wylamalam, troche spokoju potrzebuje.
mam cicha nadzieje ze wraz ze skonczeniem 2 trymestru i upalow skonczyly sie moje problemy ze spaniem
No i tak jak przewidywalam mam troche spokoju od mama come on, bo meczy ciocie i wujkow oraz babcie i kuzynow.
mlody za to duzo sie rusza, co jest fajne, tak mnie smryga, pewnie raczkami.
Marta - moze zaproponuj ze w ramach oszczednosci on ci bedzie robil pediciure z masazem i w ramach wspolnych oszczednosci on rowniez przestaje ... (tu prosze wstawic to na co on wydaje pieniadze)
te przypadlosci 3 trymestru sa uciazliwe ale na szczescie to tylko max 3 miesiace. ja wlasnie sobie uzmyslowilam ze zostalo mi maxymalnie 11 tygodni i moze by czas zaczac cos szykowac. juz mi sie udalo pozbierac wszystko od ludzi co pozyczylam, wiec teraz moge zaczac zakupy.

Hej, hej Mamusie :)

Aga koszule kupiłam w Italian Fashion przeceniona z 50 zł na 20 :) Całkiem fajna, bawełniana z guziczkami :)

My też dzisiaj byliśmy na plaży w Sopocie, ale na spacerze tylko. Nie było mi gorąco bo fajny wiaterek był, gorzej było potem na deptaku.
A za niedługo mamy się spotkać ze znajomymi, ale mi się nie chce. Nałaziłam się i boli mnie coś w pachwinie jak chodzę i nie wiem czy to mała uciska mi na jakiś nerw, bo plecy na dole też mnie po tej stronie bolą czy coś mi przeskoczyło :(

Miłego wieczoru wszystkim :)

My dziś musieliśmy zrobić zakupy na caly tydzień, żebym potem nie dzwigała.
Chyba mniej mi twardnieje brzuszek po tej luteinie, magnezie i przy wiekszym oszczedzaniu. Szkoda tylko, że głowa mnie dziś boli.

jak dla mnie też dzisiejsza temperatura jest przyjemna, w żadnym razie nie męcząca.Właśnie wróciłam z plaży, co prawda więcej siedziałam w cieniu niż na słońcu, ale w cieniu wręcz marzłam... potem wracając do domu muszę wdrapać się na górkę, więc chwilowo było mi cieplej, ale potem jak zawiało, to ubrałam sweterek na ramiona... także nie nazwałabym tego "upałami"....
wczoraj spotkałam się z koleżankami z pracy na Długiej i trochę odżyłam :) muszę jednak częściej wychodzić do ludzi.... a teraz czas na bób :))

Witam się i ja w sobotę :)

Carolajna, a gdzie upolowałaś sobie tę koszulę?

Marta, jak tam Twój bezcenny pedicure? ;) Facetem się nie przejmuj - oni nas nie zrozumieją (zresztą w drugą stronę też to działa, przynajmniej u nas - po cholerę te elektroniczne gadżety do niczego?!).

Walerka, no to faktycznie miałaś wczoraj dzień pełen "wrażeń" :/. Ale cieszę się, że dzisiaj już lepiej :).

Dora, co za sny...

Sonia, poplażowaliście? :)

Ja właśnie odkurzyłam i mimo, że takie ciepełko to ja mam tasiemca... Ta cukrzyca mnie wykończy :/. Ale za to panele w domu się kładą... Szkoda tylko, że ściany nie schną (jak mogą nie schnąć w taką pogodę?!)...

Sonia ja Ciebie podziwiam,że Tobie ten upał nie przeszkasza i możesz normalnie funkcjonować.Wielki szacun;)

A jak idziesz na plaże to siedzisz na słońcu czy w cieniu?

No ja wyrodna matka zorientowalam sie jak miala juz 2 a teraz przebijaja sie nastepne dwie, nie chce cie martwic ale Jula dalej robi kupe w majtki albo do pieluchy jak spi ale kazde dziecko jest inne, ona ma blockade na kupe do toalety albo nocnik. Z Siku wypadki sie zdarzaja ale to raczej sie zapomina jak sie bawi.

Ja wróciłam z placu zabaw, Ksawery śpi potem ruszamy na plażę. Nie odczuwam jakoś za bardzo na razie, że jest upał...dla mnie jest przyjemnie. Fakt, że jutro ma być cieplej - ponad 30 stopni.

Walerka Ksawery na razie ma tylko jedną 5 i chyba jakaś mu faktycznie wychodzi ale one się strasznie długo przebijają i są upierdliwe. :/

Hej dziewczyny.

Ja wymiękam w ten upał.Nogi niemiłosiernie mnie aż palą,oddychać nie mam czym normalnie masakra a jutro ma być jeszcze gorzej;/

Ja całą noc dziś nie spałam.Znowu przeniosłam się do dużego pokoju żeby męża nie obudzić i tak się męczyłam całą noc.
Jeszcze wieczorem wpadłam w panikę,że mi wody odeszły bo w ciągu 5 min trzy razy chodziłam sikać i to bezbarwnym moczem i sobie już wkręciłam bo wysikałam chyba z siebie 1l.A zanim się położyłam to w przeciągu godziny znowu trzy razy chodziłam do toalety i chyba z tej paniki nie mogłam spać bo się bałam,że mi wody odeszły;/Wiem wkręciłam sobie nie ma co,ale byłam przerażona.

Dziś juz wróciłam z ryneczku,zrobiłam ciasto,wstawiłam dwie pralki i już padam a jeszcze muszę posprzątać.

Miłego dnia dziewczyny żebyśmy jakoś przeżyły ten upał;/

Walerka dzisiaj na pewno bedzie lepiej. Dobrze ze się nie dałaś z ta wizyta u położnej.
Dora co za sny ;)

Ja za to bidzilam sie co 1,5 godziny na siku :( a wypilam przez noc prawie cala butelkę wody, wiec co się dziwić :(

Sonia miłego plażowania, a Ksawery na pewno niedługo zrozumie, ze w majtki kupy się nie robi :)
Słoneczko, Selene Wam też milego odpoczywania
Ja muszę obudzić mojego wrednego T. niech robo śniadanie, bo dziecko się domaga ;)

Marta milego pedicuru :) A facetem się nie przejmuj, oni nie rozumieją :P

No noc mialam wspaniala alam od 23 do 8 bez ponudek, wyspalam sie ze ho ho.
Juz mi lepeij dziekuje.
U nas te upaly sie skonczyly, teraz was miecza. Ciszcie sie ze nie mieszkacie na poludniu polski bo tak to dopiero jest Kongo I do tego pewnie zero wiatru, ani plazy, ani jezior. Strasznie zawsze bylam zadowolona ze pochodze z gdanske, pomimo ze uwielbiam gory ale tak z doskoku, ale na codzien, definitywnie morze. Bardzo mi tego brakuje w Londynie. Zaraz tez pakuje towarzystwo I idziemy na plaze, bardziej na spacer bo nie tak cieplo, ale trzeba zmeczyc pewne dziecko bo rozpiera ja energia.
Sonia a Ksawery ma juz 5tki, bo Juli Ida wszystkie 4 na raz I sie meczy biedaczka, wczoraj, przyniosla mi nurofen I powiedziala ze boli ucho I zeby I zeby jej dac. I wlasnie troche sie cofa w rozwoju z tego powodu, nagle posika sie w majtki czy wlasnie chce mleko.

Dora chyba wolę jednak moje sny :P mimo że śniło mi się że mam romans i to bynajmniej nie był mój Mąż ;P to jednak lepiej taki sen niż spadające ciężarówki i cesarki :)

Walerka mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie łaskawszy dla Ciebie.

Ksawery dzisiaj o 4 zażądał mleka i to z taką histerią, że wstałam i mu zrobiłam, potem zasnąć nie mogłam i tak trochę przysypiałam do 7. Ale wyspana to nie jestem. Czekam na moją siostrę i ruszamy z dzieciakami na plac zabaw, a potem plaża.

Dziś niestety Ksawery zmontował kupę w majtki ale mam nadzieję, że lada dzień zaskoczy.

Miłego dnia!

Witam
Dziś to miałam sny.
Najpierw śniła mi się cesarka. Patrzyłam jak kroją mi brzuch a po chwili odjechałam...
Potem miałam sen o tym jak jakaś ciężarówka spada ze skarpy wprost na mnie. Masakra

Ja na nogach od 7 bo Mżonkowi kanapki robiłam, ale spokojnie mogłabym Mu później ;) kot mnie z łóżka wywalił do spółki z Synusiem (nie wiem czy przez drzwi od pokoju i brzuch dociera do Młodego miauczenie kota?? bo co noc jak kot miauczy Młody mnie od środka kopie i przez to się budzę:P) no i jak już mnie rozbudzili to zajęłam się kanapkami Mżonkowymi :P
Dziś Mżonek do pracy a ja z Ciocią i dziadkiem na działeczkę, odpocząć na świeżym powietrzu :D
Wszystkim Wam życzę spokojnego i miłego dnia!!

Cześć sobotnie :)
Walerka współczuję wczorajszych nerwów, dziś na pewno będzie lepszy dzień :) i dobrze, że się postawiłaś i termin się znalazł.

No ja dzisiaj miałam prawdziwy raj ze spaniem bo do 7:30 :)

A my ruszamy w plener. Zaraz wywozimy małego do lasu ;) Trochę się dotlenimy :)

Miłego dnia

Dzień dobry w sobotni piękny poranek:)
Ja od 6 na nogach, bo przecież mój facet jest dostępny na telefon 24/24 :/ A tak mi sie dobrze spało... Nonic,póki on śpi ja mam lepszy humor a potem i tak ide na pedicur niezależnie ile by to nie kosztowało ;))

Walerka, widze że wczorajszy dzień miałaś bojowy pomimo efektów ubocznych po glukozie. A z tym proszeniem o pisemne oświadczenie odmowy wykonania badania to położna nam powtarza jak mantre, że mamy prawo wymagać i jeśli ktoś nam odmawia to niech to napisze.
Ale najważniejsze że termin sie znalazł:)) No i mam nadzieje, że dziś wstaniesz prawą nogą i dzień będzie udany.
A z tym deszczem to ja z chęcią sie z Tobą zamienie, bo te 30 stopni to nie na moje zdrowie a raczej kończyny. Tak wczoraj wieczorem spuchłam, że klapki były za małe... No i zgiąć palców u rąk nie mogłam. Strasznie dziwne uczucie.

Miłego dnia Mamuśki:))

Juz po glukozie, do wypocia nie bylo zle bo daja taki cytrynowy napoj w czasie testu ok ale pare godzin po myslalam ze odjade, musialam sie zwolnic z pracy I maz mnie odebral, a do tego jechalismy 2 godziny w upale bez klimy, w pracy szef mnie wkurzyl, myslalam ze zabije meza po drodze, do tego Julia ciagle cos chciala a szanowny malzonek nie reagowal. Gdybysmy nie byli na autostradzie to nie zartuje wysiadlabym w jakiekolwiek miejscowosci z pociagiem I wrocila do domu, sama zeby po prostu pobyc w ciszy z sama soba, a oni niech sobie spedzaja weekend na wyspie. No ale za pozno, do tego ma padac caly czas.
Do tego odwolali mi wizyte u poloznej w poniedzialek I probowali wmowic ze nastepny wolny termin jest za 3 tyg. Ja mam juz wyznaczona wizyte za 4 tygodnie wiec mialabym teraz przez 7 tyg nic a potem 2 na tydzien. Jak I'm powiedzial am to dowiedzialm sie ze nie znaczenie. A po to jest wizyte w 28 tyg zeby oko wiec pewne rzeczy I wylapac jakby cos bylo nie tak. Grzeczne aczkolwiek stanowczo poprosilam o pisemne oswiadczenie ze biodra odpowiedzialnosc jak cos sie dziecku stanie bo nie bedzie to wylapane na czas przez przekladanie wizyt I nagle sie znalazl wolny termin na srode, glupia baba, ja wiem jak sobie radzic ale wiekszosc kobiet nie sprzeciwia sie I potem sa problemy, a one na tym zeruja I wciskaja kity.

Sonia ja kocham lato,również gorące,tyle że to jest pierwsze w moim życiu tak upalne w dodatku jestem w ciąży,mam żylaki które ciepła nie lubią i do tego moje szczuplutkie dziecko nic nie chce jeść,ja zresztą też mało co jem,noi weż funkcjonuj w 36 stpniowym upale,w domu trzeba siedzieć a tam nie lepiej bo 30 i tu nie ma wogóle lekkiego wiaterku,więc naprawdę jest ciężko to znieść,noce 25 stopni,nad ranem 20.

Jak tak ma być dalej to już nie lubię lata:)

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...