WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Cześć Mamusie :)

Miałam okropną noc dzisiaj :( Budziłam się co chwilę, potem przed 5 po raz kolejny i nie mogłam zasnąć. Udało mi się ok 6 jeszcze na godzinkę a teraz już znów po spaniu :( I jeszcze głowa mi pęka.

Cieszę się, że się dzisiaj spotkamy :)

Panda na pewno wszystko będzie dobrze, do porodu już coraz mniej czasu, kupuj wyprawkę i ciesz się :)

U nas w SR nie trzeba było wybierać tej położnej która prowadzi zajęcia, ja akurat ją wybrałam, ale ona ma dużo pacjentek i jest naprawdę bardzo fajna.
I troszkę po zajęciach u niej zmieniłam zdanie co do tych wizyt po porodzie :)

Już zapomniałam co jeszcze pisałyście.

Hej dziewczyny.

Ja miałam dziś pobudke o 6.10 i znowu padam już na twarz a zasnąć nie mogę;/

Marta ciesze się,że się uspokoiłaś i że po wizycie wszystko ok:)

Panda napewno będzie wszystko dobrze,MUSI;)Fajnie się kompletuje wyprawkę nie?;)

Szkoda,że nie będzie mnie na spotkaniu,bo widzę,że duża grupa się uzbierała.Bardzo żałuje:(Ale myślę,że nie długo znowu będzie okazja się spotkać.Trzeba teraz częściej organizować spotkania bo do porodów zostało nam coraz mniej czasu.Myślę,że raz w tygodniu to trzeba nawet się spotkać;))))

Mamtu gdzie Ty jesteś?

Idę zrobić sobie śniadanko.

Miłego dnia;)

Witam z rana!
No dzisiaj to od razu lepiej jak się wyspałam :) choć pospałabym jeszcze tak ze dwie godz. :) ja też poproszę trochę słońca, za upał dziękuję, ale deszczu nie zamawiałam :/ Szkoda, że dzisiaj się tak nie wyśpię. Małżon idzie na pępkowe więc mi przyjdzie walczyć ze snem młodego.

Panda na pewno wszystko będzie dobrze. Już nie dużo czasu zostało do zobaczenia maluszka :)
A co do położnej to albo z przychodni, do której zapiszesz dziecko, albo na tel. się umawia z inną, która w danym okręgu podjeżdża do domów i ma umowę z nfz. Ja właśnie będę korzystała z tej drugiej opcji. Już mam namiary, a koleżanka będzie przecierać szlaki :)

A co Kate to jakby po porodzie wziął mnie w obroty fryzjer i makijażystka to też bym tak dobrze wyglądała jak ona dobę po porodzie ;)

Ja także jakoś specjalnie nie wspominam nocnego wstawania na początku. Choć w samym szpitalu byłam pod takim wpływem adrenaliny, że w sumie mogłabym w ogóle nie spać.

Walerka ja teraz poproszę taki model jak Twoja córka :) Maks co prawda aż taki zły z tym spaniem nie był taki zły jak był mały, ale był problem z drzemkami dziennymi. Więcej usypiania niż spania. Ale nocki akurat były niezłe.

Miłego dnia :)

Witajcie Dziewczęta :-) ale straszna pogoda z rana...miało być dziś ciepło...oczywiście na super upały nie czekam ale choć trochę słońca by sie przydało :-\
Dziś same głupoty mi sie snily aż Mąż mnie wybudzil bo coś 'jeczalam' hehe :-P uprzedze od razu insynuacje - nie był to sen erotyczny :-)
A powiedzcie bo ja idę do sr dopiero w sierpniu a widzę że rozwrzala dyskusja nt. poloznej 'po' skąd wiadomo kto to będzie? Ja nie znam swojej...coś mówili na zajęciach skąd Ona przyjeżdża? Z przychodni do której sie należy czy jak? ;-)

A ja mam wrazenie ze Kate chce sama, ma miec mame do pomocy, jak chce karmic piersia a na taka wyglada to nic jej niania nie pomoze. Tez jej wspolczuje.
Sonia ja tez nie przypominam sobie zeby bylo fajnie wstawac, tez kocham spac.
Ok ide spac ciekawe co z tego wyjdzie

Hehe, Dora - ja nie wiem już jak ta szkoła funkcjonuje ;). Wyjdzie w praniu. A mi to lotto kto przyjdzie po porodzie, raczej zależy mi żeby szybciej poszła, niż przyszła. Wizja rekonesansu poporodowego wykonanego przez "kogoś tam" jest dla mnie porażką, no ale mogę sobie gadać ;). A p. Justyny nie poznałam i nie zanosi się na to żebym poznała, chyba że po prostu nikt nas o tym nie uprzedza...

Sonia, z Ksawerym sobie dałaś radę sama to co dopiero teraz, kiedy będziecie we dwoje! :) Dobrze będzie!

Ania83 - my kupiliśmy i łóżeczko i materac ikeowski. Z tym, że materac ten najdroższy, lateksowy. Czytałam o nim prawie same pozytywne opinie, w tym fizjoterapeutów. A jak się sprawdzi to się dopiero okaże ;)

No dobra, wypadałoby pójść w kimono, więc dobranoc :)

Ja uciekam - Dobranoc

a materac mam z wkladem naturalnym:-)

Dora nie poznalam jeszcze p. Justyny i zamierzam do niej dzwonic po porodzie. A zajecia najpierw mialam z położna Hania, ktora zrezygnowala, a później z ta, ktora dzis prowadziła u Ciebie SR. Ale tez nie pamiętam jej imienia i nazwiska :)

słuchajcie, a tak z innej beczki, to macie moze jakieś doświadczenie z łóżeczkami i materacykami z IKEA? bo podoba mi się takie zielone, pasuje do mojej wizji przyszłego dziecięcego pokoju.... no a materac to lepiej wybrać z tej wyższej półki cenowej, czy nie ma większej różnicy z tymi tańszymi?

Arabelka, Aga a Wy jeszcze nie znacie tej Justyny? bo my mamy miec zajecia z jedną i drugą podobno. No i nie ma wyboru poloznej tylko one są przydzielane rejonowo. Jakas jest na Gdansk, na Gdynię Justyna a na Kosakowo i okolice ta dzisiejsza- nie wiem jak ona się nazywa, bo na stronce jej nie ma wcale!

Aga, moim zdaniem bananowy OVER ZOO jest w miarę wydajny, tyle że ja mam psa w większości czarnego i kąpię go głównie jak się w czymś śmierdzącym wytarza, taki jego zwyczajny naturalny zapach to nawet lubię.... więc jak już cuchnie jak skunks, to zwykle namydlam go i spłukuję co najmniej 2 razy, więc trochę tego idzie.... nieźle, psy pachnące bananem i kokosem :) tylko mam wątpliwości, czy im to równie odpowiada co nam, myślę że psie gusty są nieco odmienne od ludzkich i te substancje zapachowe są dobierane pod kątem właścicieli:)

Aga mój mąż wraca koło 26 września i do końca roku na pewno zostaje. Także nie będzie tak źle mam nadzieję.

Panda już coraz bliżej - jeszcze troszkę i będziesz w końcu tulić swoje wyczekiwane maleństwo.

Aga tak mamy tą samą położną :) I tez nie mialam wyboru, bo był to "chiński" wybór, nikogo poza p. Justyną. Ale nie martw sie podobno to kobieta anioł :)

Mysle, ze Kate bedzie miala pielęgniarki/położne, ktore za nia nakarmią i przewina dziecko jak będzie zmęczona. Nie to co my Matki Polki na pełnych obrotach przez prawie 24h ;)

Panda super, ze dokonaliście pierwszych zakupów. I odgoń te negatywne myśli, na pewno wszystko będzie dobrze. Juz nie wiele czasu pozostało do przyjścia na świat maluszka :)

A ja dziś mam przez cały dzien dziwne skurcze, co chwile mnie boli brzuch. Moze jakas akcja sie zaczyna, a ja nie wiem, ze to zwiastuny porodu ;)? Wezme no-spe i powinno przejść, bo na porod to troszke za wcześnie :)

Aga ja też mam wpisaną Kowalską .., a po którymś tam tygodniu kursu będę zmieniać i wpisywać tą panią co dziś była Tak mi dziś powiedziały.

Dziękuje Dziewczyny :-*:-*:-* i trzymam Was za słowo :-P:-P
Tymczasem zmykam spać bo już mi sie oczy zamykają ;-) spokojnej nocy i do jutra ;-);-)

Panda,kochana,napewno nie sprawdzi się to co złe,tylko wszystko będzie dobrze,zobaczysz,trzymaj się dzielnie,już nie wiele zostało.

To ja znów chwalę swoje dziecko i również o drugie takie proszę,bo Mati pięknie spał całe noce od samego początku,on znów nie budził się na jedzonko,więc kazali mi go budzić,ale nie wiem czy przy drugim będę to też praktykować,zobaczymy jak będzie przybierał noi jak z pokarmem.
Za to nie życzę nikomu dziecka niejadka,to jest dla rodzica okropnie męczące .

Sonia, no to faktycznie kiepskawo... Na skype mogliby się widzieć - to jednak dużo ułatwia... A jak Twój mąż przyjedzie w październiku (czy wrześniu?) to do kiedy zostanie?

Panda, oczywiście, że Was ta opcja ominie! :) Szykujcie wyprawkę, w razie potrzeby uspokajaj głowę i byle do porodu, a to już przecież niedługo :). Wszystko będzie dobrze!

2/3 razy w roku ale superrr ja naszą kąpie 1/2 razy w tygodniu bo brudzi sie niemiłosiernie :-\
Ja czuję się w miarę..właśnie dziś umowilam sie na usg do koleżanki na czt co by głowę uspokoić...a do mojej idę we wtorek za tydzień..mam nadzieję że będzie dobrze.. Muszę sie pochwalić że ostatnio z Mężem kupiliśmy od dziewczyny z forum używaną wyprawke dla Malucha. Dostaliśmy 3wielkie siaty ciuszkow plus kocyk za 200zł a ubranka w rewelacyjnym stanie aż byliśmy w szoku :-) to taki wielki krok w przod u nas. Mąż powiedział że bierzemy co ma być to będzie najwyżej sie schowa do piwnicy jak coś..chociaż mam nadzieję że ta druga opcja nas wkoncu ominie...

Eeee ja tam nawet przez pierwsze dni nie kojarzę, żeby wstawanie było fajne. Chyba za bardzo lubię spać ;) Ale współczuję tej Kate nie wyobrażam sobie dobę po porodzie stać uśmiechać się przed tłumem ludzi i odpowiadać na pytania. Chociaż trzeba przyznać że wygląda super jak na kobietę która dopiero co urodziła.

Aga u nas niestety problem tkwi w tym że mąż nie może korzystać ze skypa bo nie mają internetu...tylko telefon i to co parę dni :(

No ja proszę o powtorke takiego modelu jak moja corka, ale pewnie tak dobrze nie ma.
Spada na poduchy ale nie ziemie wiec jest poprawa I juz nie tak duzo. Zawsze duzo spala I nigdy nie musielismy jej usypiac, od poczatku odkladalismy do lozeczka I wychodzilismy, zadego lulania, usypiania, teraz czytamy ksiazki przed spaniem, buzi I zasypia sama. Czasami lezy I gada do siebie, czyta sobie ksiazki.
To widze ze wasze dzieci to tak jak moje, teoria opanowana ale w praktyce to wlasciwie nie wiedza co je spotka. Kupilam taka fajna ksiazke kto mieszka w brzuchu mamy z gdzie dziecko odslania I zgaduje czy to sa rozne zwierzeta I nie tylko a na koniec okazuje sie ze to dziecko. Mam nadzieje ze jej pomoze I druga ksiazke I'm a big sister. Tu sa wlasnie te dwie polecane

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...