WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Słoneczko ja też nie wierzę w te bzdury :)
Co ma być to będzie a my takie małe żuczki na większość rzeczy i tak wpływu nie mamy :)

Dziewczyny mimo chłodnego prysznica dalej jest mi tak gorąco, że szok :(

Walerka, położna z SR mówi to samo co Ty a propos jedzenia podczas karmienia. I ja zamierzam tak robić:)
Moja mama przyjedzie do mnie 15 października. Faruriru:) Już się nie mogę doczekać!

panda ja nawet juz nie zwracam uwagi co mnie tam kluje, boli i strzyka, taki urok ciazy niestety.
Aga - ja jadlam wszystko, smazone, gotowane, jak widzialam ze cos powoduje kolki to odstawialam - u mnie to byla papryka i brokuly ale kalafior juz nie. oczywiscie nie najadalam sie grochowki i fasolowki 5 talerzy ( i tak nie lubie) ale pamietam bigosu troche zjadlam i zylysmy obie. to jest tak albo dziecko ma dojrzaly uklad pokarmowy i jest ok albo nie i wtedy prawie wszystko bedzie draznic.
Zebyscie widzialy co tu dzieci jedza i mamy zreszta tez jak karmia.
ja mialam wczoraj okropny wieczor, nie moglam sobie znalezc miejsca bo znowu mi mlody na pluca uciskal i nie moglam oddychac, za to noc troche lepsza bo z przerwami ale juz tylko na siusiu

Słoneczko, ja tam nie wierze w te proroctwa, bo wg nich to Polska ma być potężnym mocarstwem :P
A z tymi urodzinami chłopców to chyba tak nie do końca, bo położna z SR twierdzi, że rodzą sie same dziewczynki :)) Wśród moich koleżanek to ostatnio na 5 rodzących był tylko 1 chłopiec. Wniosek: do wojny jeszcze baaaaardzo daleko :)))

Dora, mój gin stale mi to powtarza, zebym się oszczędzała, bo widzi że jestem w gorącej wodzie kąpana. Mówi: jak coś boli albo czuje pani zmęczenie to proszę odpocząć, położyć się. Ale tak to nic szczególnego nie mówił.

W życiu bym nie pomyślała, że jesteś jędzą ;P

Witajcie
Panda trzymam kciuki

Marta a dostałaś jakieś zalecenia, żeby się oszczędzać? nie dźwigać? wiecej odpoczywać? bo moja ginka to mi niczego takiegi nie powiedziała.

Dziewczyny świetna ta książka:-)

Że tak powrócę do tematu "Royal Baby" :P nie wiem czy już wiecie ale oficjalnie podali imiona :)
Będzie George Alexander Louis :)
I wszystko pięknie, nawet by mi się podobało gdyby nie jedna rzecz...
I wojna światowa na angielskim tronie zasiada George V
II wojna światowa na angielskim tronie zasiada George VI (ojciec obecnej Królowej)
zatem czy to proroctwo?? czy zbieg okoliczności?? jedyny plus w tym że wg obliczeń mały książę zasiądzie na tronie jako król za ok. 70lat :P
Do tego zauważyłam ze baaaaardzo dużo chłopców się teraz rodzi, albo urodzi, a jak to mówią, że jak się dużo chłopców rodzi to będzie wojna :/

Hej Carolajna, to dobrze że mama się spóźnia. Masz czas, żeby wskoczyć pod prysznic :P

Powiedziałam wczoraj R, że wzięłaś mnie za nauczycielke. Uśmiał sie, ale za chwile dodał, że ostoją cierpliwości to ja nie jestem więc pewnie wzięłaś mnie za nauczycielke-jędzę;)))

Marta nie mam pojęcia skąd mi się bierze ta energia, ale po wyszorowaniu kabiny, wc i umywalki, no i wytarciu lustra i kurzu z szafek opadłam z sił i jestem spocona jak po maratonie :)
W dodatku mimo śniadania jestem głodna wrrr.... A moja mama się spóźnia, pipa jedna!

No to super Panda, że możesz jeszcze kogoś poprosić o doładowanie:)) Trzymaj sie dzielnie i pamiętaj, że Synek czuje Twoje nastroje ale i tak jest silny:) Buziole!

A tymczasem ja spadam, bo moge tak z Wami siedzieć przez cały dzionek a obiad sie sam nie ugotuje.No i musze zabrać sie za prasowanie, bo sterta rośnie i przewala sie z fotela hehe

Marta13...zaraz jadę do bioterapeutki..może mi poprawi nastrój...ehhh...
Dziękuje :-*:-*

Ja przed ciążą słodkie jadłam tylko raz w tygodniu a teraz mnie ciągnie codziennie;/

Spokojnie Panda, to normalne, że wolisz nie zapeszać. Moje niektóre zachowania też z tego wynikają i cały czas obawiam sie, że przywioze kołyske i wózek do nas do domu to coś się wydarzy. I tak odwlekam ile mogę. Ale ja tam wiem, że wszystko będzie u Ciebie, u mnie i u wszystkich Mamusiek dobrze :))
A dzis do tej 14 to może spróbuj się zdrzemnąć?

A wiesz Maluszek, że ja do tej pory tez tak funckjonowałam, że słodkie musiało być? A od jakiś kilku dni to słodkie mi nie pasuje. I np dziś wciągnęłabym jakieś kwasidło.

Hej Dziewczyny :-* Dziękuje za słowa otuchy...trochę mnie pocieszylyscie.. Dziś na usg idę na 14 dam znać po...co za noc..dziś też zero słońca nic się nie chce..po wczorajszym opadlam z sił..już mój optymizm i wiara legły w gruzach..dobrze że we wtorek mam psychiatre..opadły mi piórka jeśli chodzi o kompletowanie, szykowanie i planowanie czegokolwiek...

Wciągnęłam śniadanie i teraz trzeba kawkę zrobić.Znowu mnie do słodkiego ciągnie;/Nie ma już dnia żebym czegoś słodkiego nie wciągnęła;/

Ah Marta, no przeciez u Ciebie juz wszystko wiemy i tak ma pozostac. Tfu, tfu, cofam zyczenie.

U mnie tez Baltycka, tylko w razie koniecznosci, szkoda ze Alfa mi tak nie po drodze, bo tez bardzo lubie to centrum

Katka, to ja może poproszę o nie życzenie porodu przed terminem ;) Jakoś będę wyjątkiem pewnie w tej całej ekipie ciężarówek hehe.

I też lubie Manhattan za te pustki "cisowskie" :) Bałtyckiej nigdy nie lubiłam. Jeśli już to wole Alfe lub Przymorze.

Witajcie,

Panda bedzie dobrze, musi byc, kolezanka zapewne Cie dzis uspokoi. Zrobi usg, a moze porosisz ja tez o ktg? Aby byc bardziej spokojna.

Selene, biedaczko Ty znow niewyspana.

Ania83, w sumie w szpitalu po porodzie az tak dlugo nie lezalam, bo z pierwszym 6 dni z drugim 5dni. Lekarze szybko reagowali i mielismy naswietlania od 1 doby. Dzieci mialy zoltaczke patologiczna, czyli wlasnie bodwyzszony poziom bilirubiny od pierwszej doby, zoltaczka utrzymywala sie do ok 2-3 miesiaca. Czesto w zwiazku z tym kontrolowalismy poziom bilirubiny i zelaza i morfologie, bo w konflikcie obak zoltaczki jest tez niedokrwistosc. Przez 4 miesiace podawalismy wiec zelazo. Konflikt w AB0 moze wystapic a nie musi, wystepuje raczej rzadko, po porodzie zbadaja krew pepowinowa pod katem grupy i BTA. Nie ma co sie martwic na zapas.

Dla mnie Wrzeszcz tez moze byc, najwazniejsze zbysy sie jakos pomiescily i nie musialy krzyczek przez dlugosc calego stolu :)
A manhattan wlasnie lubie za te pustki :)

Maluszek, kazdej z nas bym zyczyla porodu tak z tydzien przed terminem, ale coz trzeba sie pogodzic ze swoim losem :)

Milego dnia.

Marta, o kangurowaniu to ja już słuchać nie mogę - wiecznie tylko S. opowiada jak to on będzie KANGUROWAŁ! ;) Nie wiem czy bardziej podoba mu się czynność czy samo słowo :p

Carolajna, skad Ty bierzesz tą energię? Ja zjadłam śniadanie i nie mam siły się ruszyć do kuchni, by zrobic kawe...a za chwile usne na siedząco.

Wczoraj mój R dopytywał mnie o co chodzi z tym kangurowaniem hehe. I szczerze powiedziawszy to miał wypieki na twarzy i zajarany był tym jak gwizdek ;)

Aga,no masz racje. No wygłupiłam się na maksa! Taka dzidzia piernik ze mnie ;))))

Inne tematy z forum

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....