WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Cześć Dziewczyny,

Widzę, ze burza skutecznie wszystkich obudzila. Nawet mnie, twardego śpiocha ;) Ale bardzo się przestraszyłam tych grzmotów. Mały chyba to wyczuł i nerwowo mnie kopał. Na naszym osiedlu stawiają kolejny budynek stoi żuraw budowalny i oczywiście wkręciłam sobie, ze jak piorun w niego walnie to spanie na nasz blok. Nie ma to jak ciążowa panika ;)

Aga trzymaj się i nie przejmuj niepotrzebnie, bo tylko niekorzystanie to na Was działa.

Upały są wykańczające, ale ta pogoda bez słońca tez jest dobijająca. Od rana nic mi się nie chciało, nawet leżenie bolało ;p Czasami czuje sie jak uwięziona we własnym ciele. Dopiero jak wsunęłam dwa wafelki Knopers i pół kg arbuza to humor mi się poprawił i stwierdziłam, ze to jest ten plus ciąży, ze Mały lokator pomaga wszystko skutecznie zjadać :)

Dziewczyny może uda mi się jutro do Was dołączyć na spotkanie, ale wszystko zależy czy wejdę na wizytę do gina o swoim czasie czy jak zawsze będzie mega opóźnienie.

Moja koleżanka leży od paru dni na patologii ciąży, bo jest ponad tydzień po terminie. I może w końcu podadzą jej oksy na wywołanie. Także czekam na jakieś wieści, bo ile można czekać na rozwinięcie akcji.

Ania83 nie dziwie się Twojej reakcji bo tez bym tak zareagowała. Jak wychodziłam z psami ze schroniska i jezdzilam nad morze na dluzsze spacery, tez nie raz miałam sytuacje, ze ktoś puszczal swojego psa bez smyczy i kagańca i zadowolony. Zawsze darłam się, ze proszę zabrać swojego psa na smycz. Tym bardziej, ze psy schorniskowe rożnie reagują. A z drugiej strony, co za nieodpowiedzialny właściciel trzymać agresywnego psa bez smyczy. Widocznie nie wyciągnął żadnych wniosków po pogryzieniu Twojego psa. Zgłosiłaś sprawe do straży miejskiej/policji?

To dziecko jest jak sumo,strasznie wygląda.
I to się nazywa zachód i robienie badań w ciąży,pewnie jej nikt nie skierował na cukier,ja drugiej próby też nie miałam i mieć nie będę bo tu nie robią.

Carolajna u mnie jest tak samo jak u Mamtu;)

Jestem dziewczyny;)

Obeszłam city Kolbudy i nic nie kupiłam oprócz warzyw na ryneczku i owoców.Oczywiście znowu obładowana wróciłam siatami.Dobrze,że dzisiaj chłodniej.Jutro też niech tak będzie.

Nie chce mi się brać za obiad.Coś mnie spanie męczy.Muszę sobie chyba jeszcze jedną mała kawę strzelić.

Dziś idę się troche poruszać na zajęcia ruchowe do SR.Oczywiście znowu się spocę jak szczur bo tam w tej sali nie ma klimy więc jest mega duszno.No,ale trzeba jakoś się przemęczyć.

Aga ktoś kiedyś dobrze powiedział,że z rodziną najlepiej na zdjęciu i to prawda.Trzymaj się Kochana i wpadaj jutro na spotkanie to się zrelaksujesz i odpoczniesz;)

Carolajna, zapraszam do mnie. Wieje tak, że łeb urywa, temperatura w granicach 20 stopni i co chwilę przelotnie pada. Żyć, nie umierać. :)

Dora, dobrze ze piszesz o czymś oslonowym. Mam coś w domu to zacznę brać, bo kompletnie o tym zapomnialam. Także dzięki:)

Walerka, ja uwielbiam taką pogodę ok 20 stopni z wiatrem i deszczem. Lepiej się wtedy czuje:) Przed ciąża też tak miałam.

A mi to obojętne czy luteina na tym etapie to placebo czy nie. Ważne, że skurcze przeszły razem z bólem jak na okres;) i moge w miarę normalnie funkcjonować.

Kurcze, coś mojparasol zniknął z ogródka starszej pani i pewnie wyląduje na śmietniku;) Oby nie hihi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://dzieci.pl/kat,1033939,title,Najwieksze-dziecko-w-Niemczech,wid,15854405,wiadomosc.html?smgputicaid=611093

i kobieta dała radę!! :D

Mamtu gdzie Ty masz 18 stopni? Zabierz mnie tam.
My pojechaliśmy do lidla tylko i jest mi tak gorąco że zaraz padnę. Mam dzisiaj kolejny dzień z cyklu "mam dość ciąży" i cały czas boli mnie w pachwinie :(

Aga ten sklep to jest w Carrefourze na Morenie i nie mam pojęcia co tam im jeszcze zostało.

ja dziś zdycham normalnie ze zmęczenia.......
najpierw popołudniowa burza - mój pies strasznie, ale to strasznie boi się burzy, wczoraj usiłował wskoczyć do zlewu w kuchni mimo 2 Relanium które mu dałam - a potem na wieczornym spacerze spotkałam faceta z psem, który mocno pogryzł mojego psa w grudniu, tak że miał operację zszywania mięśnia i ponad tydzień zastrzyków antybiotyku i przeciwbólowych.... no i wczoraj pies znowu bez smyczy/kagańca, rzucił się na mojego, na szczęście mój mu uciekł, ale po prostu nerwowo nie wytrzymałam i puściłam taką wiązankę w stronę tego gnoja właściciela, że sama siebie nie podejrzewałam o takie słownictwo:/ potem latałam po osiedlu szukając mojego sierściucha, przerażona że coś mu się znowu stało, w końcu go znalazłam (na szczęście nic mu nie jest), no i jak wróciłam do domu to się cała trzęsłam... no i Młody w brzuchu zapewne otrzymał ode mnie sporą dawkę hormonów stresu, bo siedział cicho jak mysz pod miotłą przez następne kilka godzin, a ja sobie wkręciłam, że coś mogło mu się stac przez to moje latanie i krzyki... tak więc oczywiście nie mogłam zasnąć.... jak już w końcu zaczął kopać i mogłam zasnąć, to po 3 w nocy znowu skakał po mnie pies, bo zaczęła się kolejna burza. No i powtórne zaśnięcie po 5, i znowu mi się ten gnój z psem śnił i znowu pobudka..... masakra jakaś, zastanawiam się czy nie łyknąć sobie jednego Relanium, wiem że kiedyś dyskutowałyście o ty, czy można w ciąży i wyszło na to, że można, bo którejś z Was lekarz przepisał ?

Haze,nie jesteś sama,ja też nie mam niczego popranego,tylko leżą ciuszki ułożone i posegregowane ale jeszcze należałoby je wyprać jak i inne rzeczy po synku,pościele,pieluchy,koce,materac noi muszę się za to wziąść w tym tygodniu bo póżniej wolne od przedszkola to przy nim nie zrobię za wiele.
Macie jakieś ciuszki na guziki z tyłu,zastrzaski itp?Bo ja mam piękne pajacyki ale wszystko leży odłożone do wyrzucenia bo jakoś żal mi dziecka żeby na tym leżało,a może się mylę i nie przeszkadzałoby mu to?

U nas też chłodniej ale robi się znów gorąco,w tej chwili mam jakieś 23 stopnie,najbliższe prognozy są przyprawiające o zawał,znów upały po 30-35 stopni,zapowiada się że sierpień też będzie cały gorący jak lipiec.

Ja jednak bardziej wierzę ulotce niż lekarzowi;-) lekarzy zawsze sprawdzam.
Jutro idę do ginki, to poproszę o coś osłonowego do tej luteiny. Właśnie się dowiedziałam od koleżanki, że ona dostała.

Aga, ściskam. Dobrze, że remont dobiega końca i już niedługo wrócisz do Siebie. :)

Walerka, u nas też dziś podobnie - 18 stopni i deszczowo-wietrznie. :)

Marta, domyślam się, że u mnie to pewnie nie skutek uboczny Luteiny tylko fakt, że tak na 100% nie da się jej higienicznie zaaplikować, żeby czegoś przy okazji sobie nie 'napchać'. :/
Dora, o tym, że Luteina na tym etapie działa jak placebo dowiedziałam się od lekarza dopiero 2 tygodnie temu, kiedy dostałam zalecenie, żeby ją stopniowo odstawiać. Wcześniej święcie wierzyłam, że ona jakoś na mnie działa. A tu taka niespodzianka. ;)

Aga mnie się ostatnio rodzina mojego m. tez niezle narazila. Do dziś niesmak pozostał, a oni chyba zapominają, że mają doczynienia z kobietą w ciąży.

Postaraj się jednak nie denerwować- dla Maluszka!:-)

Mamtu tylko ze u mnie jest 19 st i leje, wiec chyba lubimy odmienne pogody, tak w stanie pozaciazowym uwielbial upaly i slonce ale te ostatnie 2 tygodnie strasznie daly mi popalic zwlaszcza ze klimatyzacja nie dawala rady w pracy a siedzenie w fartuchu i lateksowych rekawiczkach w labie w ktorym bylo 33st nie nalezalo do przyjemnych.
strasznie zle sie czulam po tym tescie na glukoze i juz sobie wkrecilam ze mam cukrzyce, jutro ide do poloznej to mam nadzieje dowiem sie, bo tu wszystko strasznie dlugo zajmuje.
My jedziemy na weekend, najpierw do Peppa pig world (juz widze jak moje dziecko bedzie wolac naprzemiennie peppa albo george co 5sekund) a potem spimy w hotelu z basenem zeby sie mogla popluskac z tata i nad morze.

już się przyzwyczaiłam do tego, że każdy mowi co innego:-)
Jednak na ulotce od luteiny jest wyraźnie napisane, że " progesteron znosi samoistną czynność skurczową ciezarnej macicy"
Druga sprawa jeżeli coś ma działać jak plecebo, to się o tym pacjentowi chyba nie mowi?! no tak by przynajmniej nakazywala logika;-) ale jak już powiedzialam już mnie nic nie zdziwi;-)

Aga, trzymaj się ciepło i nie daj się ponieść emocjom. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Malenstwo. Reszta niech spada! Sciskam i fajnie, że jutro będziesz:))

Mamtu, tylko dlaczego to placebo w postaci Luteiny musi mieć taki efekt uboczny:( Strasznie mnie to drażni, ale wmawiam sobie, że dam radę;) Jeszcze tylko dwa miesiące...

Witajcie dziewczyny :)
Ja po 10-dniowej przerwie... próbowałam coś tam doczytać ale się poddałam.

Chętnie dołączę na jutrzejsze spotkanie, ale czy mi się to uda będę wiedziała dopiero dziś wieczorem, albo jutro rano... Szykuje się duża frekwencja tym razem :) także fajnie!

Ja dziś zbieram ciśnienie z podłogi, mam 90/50 :P byłam dziś u lekarza zrobić to badanie na posiew i teraz czekam na wyniki...

Nie będę się rozpisywać, bo mam masę rzeczy na dziś zaplanowane, a po powrocie od rodziców wszystko w domu leży...
no i widzę, że większość z Was już się szykuje i dopina wszystko na ostatni guzik. A ja w czarnej d**** nie mam jeszcze nic poprane, a pogoda nie sprzyja teraz. no i sporo rzeczy jeszcze muszę kupić dla małego...

Miłego dnia Wszystkim!

Dziewczyny, dzięki wielkie. Nawet nie macie pojęcia jakbym się cieszyła, gdyby to o remont chodziło... I niestety nastrój się nie poprawił i raczej o to kiepsko - nie w tej sytuacji. Mam nadzieję, że jutro uda mi się być na spotkaniu to w skrócie Wam opowiem... Skwitować można to tak - dobrze, że ja, w przeciwieństwie do mojego męża, jestem jedynaczką.

Carolajna, ciekawe czy jeszcze jakieś koszule się ostały to może jutro po spotkaniu bym zahaczyła o ten sklep (on jest w Madisonie?). A do szpitala zamierzam wziąć dwie torby.

Arabelka, fajnie, że jesteś już gotowa i w blokach startowych :).

Lepa, no to faktycznie jesteś w raju!

Marta, cieszę się, że wszystko u Was w porządku! Oby tylko moherowej sąsiadce Twój parasol za bardzo nie przypadł do gustu ;)

Sonia, ale się masz z Ksawerym... Ale zaciśnij zęby i jakoś przetrzymasz z teściową - trzymam kciuki!

Selene, fajnie, że Maks dłużej śpi i Ty też możesz nadrobić niedospanie :)

Dorotiii, dobrze, że się fajnie bawiliście i wypoczęliście! :)

Moja kotka nie zareagowała w żaden sposób na ciąże albo tak minimalnie, że ja nie jestem w stanie tego zauważyć ;).

Mamtu, no to poszalałaś :). Super, że dobrze się czujesz! U nas remont na końcówce, dzisiaj drugie malowanie ścian, potem jeszcze tylko listwowanie i gotowe... Pewnie moglibyśmy dziś wracać, ale na razie zeszło to na dalszy plan...

Maluszek, super, że z Małą wszystko w porządku :)

Haze, to chyba były dwa epicentra burzy - bo jedno na pewno było u mnie ;)

Idę pod prysznic, dziś kolejny dzień z serii "cholernie ciężki" - niedługo określę to mianem maratonu :/

Walerka, nie jesteś jedyna. :) Z czystym sumieniem i silnym przekonaniem mogę do Ciebie dołączyć. Lubię taką pogodę i mam tylko nadzieję, że nie przyjdzie mi rodzić w upały.

Marta, moja lekarka twierdzi, że Luteina na tak późnym etapie ciąży działa jedynie na psychikę. ;) Dlatego wciąż ją jeszcze przyjmuję, chociaż mogłabym spokojnie odstawić. Ja mam teraz taką dawkę jak Ty, wcześniej miałam 3x 2 tabletki na dobę. W przyszłym tygodniu zmniejszę do 1x 2 tabletek. I też mam ciągłe infekcje przez nią, domyślam się, że paciorkowiec też stąd. :/

Mamtu, ja przyjmuje dopochw 2 tabletki 2 razy dziennie. Nie wiem czy to dużo czy nie, ale właśnie zauważyłam efekt uboczny luteiny i dobrze, że mam jeszcze 2 saszetki tantum rosa... Cos za coś. Pewnie to lekki lek, ale o dziwo na mnie skuteczny:)))

Inne tematy z forum

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...