WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Marta nie wiem dlaczego mialam cie za blondynke.
zapodaj linka bo gdzies przegapilam, jak bede lazic po sklepach to spojrze.
u mnie humor do niczego ciag dalszy, wlasnie sobie uzmyslowilam ze nie przespalam normalnie nocy od jakis 6-7 tygodni, typowo obudzil mnie skurcz w obu lydkach dzis, a to tego doszlo kompletnie scierpniete rece.
po prostu juz nie wyrabiam na 3 godzinach snu na dobe, a do tego w pracy nic mi nie wychodzi, tak chcialam skonczyc ten projekt a tu jak na zlosc wszystko sie sprzysieglo przeciwko mnie.wiecie ja nie z tych placzacych, jak cos jest nie tak to sie raczej wsciekam, klne ale nie placze wiec jak sie wczoraj poplakalam to sie maz powaznie wystraszyl.

linka - u mnie tez ta pierwsza ciaza to byl pikus, nic mi nie bylo a teraz tragedia, najchetniej to bym sie upila a nawet tego nie moge.

sorry ze tak smece, zaraz mam wizyte u lekarza, sprobuje wymoc ustalenie terminu na nich bo wlasciwie im nie robi i badania na tarczyce bo juz minelo 6 tyg a oni uwazaja ze raz na trymestr wystarczy, a mialam ft4 14 wiec tak juz pod dolna granice.

ja mojej sukni nie sprzedaje, kupilam ja z grosze z Chin wiec nie boli a bardzo ja lubie, ewentualnie kiedys moze przerobie na cos dla Juli np komunijna

Mamtu, nie damy sobie siana (chociaż siano by mi się przydało, bo cos braki w portfelu mam ;).
Umawiamy sie na spotkanie w Swojskim Smaku we wtorek o godz. 13. I fajnie by było, gdyby przyszły również dziewczyny ze swoimi pociechami:) Z tego co pamiętam to Selene i Katka z synkami, tak? Chociaż na chwile tzn na kawe i lody:) W końcu Mamtu nam się rozpakuje pierwsza i musimy Ją godnie oddelegować na ten poród, prawda?

A kolejne spotkanie oczywiście też będzie i to pewnie szybko, więc spokojna nasza rozczochrana (jak to kiedyś się mówiło:))

dzisiaj póki co pogoda jakaś znośna. Chociaż i tak mi się nic nie chce. Miałam robić ciasto na jutro do pracy, ale odpuszczam. Kupię i tyle bo znów coś nie wyjdzie.

No ja na spotkanie się nie piszę. Mój to się sobą nie zajmie, a to już nie dla mnie latanie za nim po knajpie ;) także z Mamtu spotkam się już po rozpakowaniu :) bo z resztą to ja myślę, że w kolejnym tygodniu będzie okazja :)

Czyli Swojski smak 13 we wtorek?

Ja też wolę swojski smak bo łatwiej mi będzie zaparkować. Muszę tylko zagadać z teściówką czy zostanie dzień dłużej.

Przyszła moja paczka z tchibo i już mam koszulę do szpitala. Także pierwszy krok za mną :)

Mamtu, nie wygłupiaj się nawet :). Przecież spotkanie i tak miało być "pod Ciebie w dwupaku", więc ja nie widzę problemu w Swojskim Smaku :). My jeszcze (chyba) zdążymy w dwupakach się spotkać, a z Tobą to nigdy nie wiadomo ;). Chyba wszyscy się ze mną zgodzą, że nie ma w tej kwestii dyskusji? :)

Arabelka zapraszam na rosół :)

Otworzyłam balkon i jest cudowny wiaterek :) A wyjście do sklepu było bardzo przyjemne. Zrobiłam sobie mrożoną kawę z lodami i mam jeszcze wafelka :)

Mi wszystko jedno czy to będzie wtorek czy czwartek :) I miejsce też w zasadzie bez różnicy.

Wyprałam pieluszki, ręczniki i kocyk jeden cienki. Prasowania będzie jeszcze więcej :) Ale dziś chyba jednak odpuszczę.

Dam znać po wizycie na pewno :)

Tak piszecie o sukniach ślubnych, że mi sie przypomniało, że mam 2 sukienki do sprzedania. Muszę w końcu zrobić zdjęcia i wystawić bo tylko miejsce zajmują w szafie.

Mnie też boli brzuch jak w nocy się przekręcam i najwygodniej mi jest na prawym boku. Chociaż Tomek mówi, że jak się budzi to najczęściej ja śpię na plecach.

Dziewczyny, dajmy se siana z tym spotkaniem, co? ;) Niech będzie ten Kos, jak dojdę to dojdę, a jak nie to przynajmniej nikt nie będzie miał kłopotu z opieką nad dzieckiem i będzie spokój. Bo dogodzić wszystkim i tak się nie da. :)

Marta, jestem za. Gdyby jeszcze choć trochę popadało, to byłoby idealnie. :)

Mamtu, oki - zostajemy przy Swojskim Smaku dla Ciebie:) Chłopaki na pewno dadzą rade i wytrzymają chwile z nami.
No to co? Wtorek Swojski Smak godz, 13.00?

ooo, i takie pochmurne niebo może dziś już zostać:))

Mamtu, no dlatego mówię, że może mimo wszystko, dziewczyny mogą przyjść do tej knajpy, o której pisała Marta, a dzieciaki i tak się sobą zajmą ;)

Arabelka, nie wiem nic o komisie sukni ślubnych... Nie orientowałam się prawdę mówiąc. Spróbuję najpierw wrzucić ogłoszenie na trojmiasto.pl i allegro i poczekam, a jak nic się nie zadzieje to wtedy poszukam komisu ;)

Dziewczyny, też będę na spotkaniu ale bliżej 13-1330. Jak dla mnie może byc Kos, skoro tam jest coś dla dzieci. Tylko bierzcie pod uwage, że jarmark jeszcze trwa w najlepsze i trzeba zarezerwować;)

1. Aga
2. Sonia
3. Marta

A tak w ogóle to padły mi wszystkie 6 donic z kwiatami na balkonie:( Coś w tym roku nie mam serca do tych balkonowych... Za dużo przy nich do robienia, no i to schylanie to makabra:/ I pierwszy raz nie jest mi szkoda.

Ja też będę miała walizke do szpitala, bo jakoś po cc nie wyobrazam sobie taszczyć torby. Teraz spakuje się do torby sportowej, a potem przekładam do walizki, bo musze od kogoś pożyczyc.

Maluszek, zamówiłam u mojej mamy opaski ale na razie widziała same różowe... Ma szukać dalej:) Walerka, a może Ty gdzieś widziałaś u siebie takie opaski dla dziewczynek tylko nie różowe? Tzn jak dla mnie to różowe może być, ale np kwiatek lub wstążeczka, ale nie cała w różu:)

Linka, sorry za pytanie na forum ale jak masz na imię? Bo zastanawiam się czy Linka to zdrobnienie od Twojego imienia czy tak sobie wymyśliłaś:) Wiesz, dzisiaj zajęłam się szukaniem imienia dla Młodej i stąd to pytanie.

Aga, no a mi już niestety nie. :P To może to spotkanie w Kosie zróbcie sobie kiedy indziej, np. w czwartek, żeby pasowało Arabelce, a we wtorek zostańmy przy tym Swojskim, jak było umówione, co?

Sonia może liczyłyśmy zadania z rachunku prawdopodobieństwa i typowałyśmy kiedy Mamtu urodzi ;p?

Dziewczyny a to spotkanie to planujecie we wtorek czy czwartek, bo ja już przestalam myslec racjonalnie w tej ciąży i ciagle cos zapominam. Bo jeśli we wtorek to niestety nie dojade, bo mama z kuzynka do mnie przyjezdzaja w nd i zostają do wtroku. A tak bym chciała się z Wami zobaczyć.

Aga ja tez się zbieram już od ponad roku wrzucić moja suknie na sprzedaż i ciagle jest tyle innych ważnych rzeczy, a ona sobie wisi w szafie i zajmuje miejsce. A slyszalas może o jakims komisie z sukniami ślubnymi w Trojmiescie? Aga mysle ze spokojnie możesz wziąć walizke, moja koleżanka tez brala do szpitala. Zawsze będzie wygodniej ciągnąc walizkę na kolkach, niż mąz będzie miał do trzymania fotelik z dzieckiem i trobe na ramieniu przy wypisie. Ja niestety mam dwie male walizki i sa za male na szpitalny opierunek.

Carolajna to mi oporcz mózgu to jeszcze cos na wzrok padlo. Kątem oka widziałam jakąs męską posturę, ale nawet nie pomyślałam aby dokładnie się rozejrzeć, w końcu trochę głupi tak się gapic na ludzi ;p No nic gapa jestem i tyle ;p A dzidzia ma prawie dwa miesiące, ale jest taka śliczna. Tak bardzo podobają mi się dzieci z ciemnymi włoskami :) Choć mój Synek raczej ciemnych nie będzie miał, ewentualnie może być szatynem po tacie. I z chęcią zjadłabym takiego rosołu :)

Mi tez już bardzo spieszno do tego września :)

Mamtu, mnie to lotto i dla mnie, jeśli chodzi o miejsce, to nie ma najmniejszego problemu :). Dziewczyny, a może jakby chłopaki się dogadali to i w tej knajpie nie robiliby zadymy? ;)

Dziewczyny, błagam, nie przenoście mi ostatniej imprezy na Główne Miasto, bo dla mnie to już większa wyprawa, żeby się tam doczłapać, a potem jeszcze dojść do Centrum. To może we wtorek spotkajmy się tak, jak proponowała Marta, ok. 13:00 w Swojskim Smaku, a to spotkanie zróbcie innego dnia, co?

spotkanie wtorek godz. 12.00
1. Aga
2. Sonia

a gdzie to nie wiem zależy czy będą dziewczyny z dzieciakami czy same.

Selene, Dorotiii, nie straszcie! My po pierwszej rocznicy, a naprawdę nie mam zamiaru tak długo jej przetrzymywać ;). Kompletnie nie mam do niej sentymentu, za to już ślubne buty to inna bajka (takie to typowe dla butoholiczki ;) ). Na szczęście kieca nie zajmuje za dużo miejsca, bo jest zwiewna i delikatna, no ale jednak wolałabym się jej pozbyć.

Carolajna, ja wizytę mam na 17 i zazdroszczę, że o tej porze Ty będziesz już po... Dzisiaj jestem mega niespokojna i pierwszy raz mam takiego stresa przed...

Marta, zawsze znajdzie się ktoś kogo można opitolić, także spokojnie ;)

Dorotiii, dobrze, że z autem to nie jakaś grubsza awaria!

Katka, mówisz? To ja chyba chrzanię tę zabawę i biorę walizkę na kółeczkach ;). Dzięki - mam problem z głowy :)

Linka, no przenieść się z większego na mniejsze to musi być ciężka sprawa... Szczególnie w tej sytuacji. Ale dacie radę i upchniecie wszystko, co potrzeba! :) A nie chciałabyś zostać w Gdańsku do wtorku i się z nami zobaczyć? :)

Sonia, jestem za listą, tylko w końcu gdzie? Kos?

Spotkanie, wtorek, godz. 12.00
1. Aga

Ja też mam suknię ślubną i jakoś nie mam serca jej sprzedać :)

Dorotii ja to na pewno nie przepadnę, nie ma takiej opcji! Mój mąż już przyzwyczajony do mojego uzależnienia od forum :P

A Julka faktycznie zaginęła. :/

Carolajna fajnie, że części przyszły i już będzie problem z głowy.

Co do spotkania to ja też bardziej chętna na 12 godz. Może zrobimy listę?

Dziewczyny chodzi mi jeszcze po glowie to karmienie piersią. ..
Mozecie napisać po jakim czasie od porodu udało się wam nakarmić malenstwa? Czy siara pojawia się od razu?

Dorotiii, tak opisałaś tą historię, że już na prawdę zaczęłam myśleć, że chcesz nam przekazać wieści od Mamtu :)
Życzę, żeby jak najszybciej naprawili auto, no i niech Ci dzisiaj praca lekką będzie! :)

Walerka, Maluszek, Marta, Sonia przytulam! Oby humorki jak najszybciej się Wam poprawiły! Widzę, że dzisiejszy dzień jakiś gorszy dla wszystkich. To i ja nie będę odstawać! Fatalnie spałam, a jeszcze w nocy było tak duszno, że o 3 wyszłam posiedzieć chwilę na tarasie żeby pooddychać . Też tak macie, że jak się przekręcacie z jednego boku na drugi, to brzuch Was boli? Bo ja mam wrażenie, ze mały mi aż pod pachy spada. I najchętniej to spałabym cały czas na plecach.

Carolajna, trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! Miłego podglądania! No i oczywiście czekamy na relacje po badaniu.

Ja też mam kartę w DOZ, ale czy ona coś w ogóle daje? Chyba tylko punkty. Ale faktycznie zaraz poczytam na stronie, bo może o czymś ważnym nie wiem.

Też mam wyniki do odebrania - te na posiew, ale jak ma być tak parno jak wczoraj to pewnie nosa z domu nie wystawię. Ale swoją drogą to jestem ciekawa jak wyszło to badanie.

Mój mały ma chyba dziś jakąś głupawkę, bo w takim tempie się rusza i kopie jakby co najmniej breakdance'a tam uskuteczniał... niech już idzie spać!

Trzymajcie się!

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)