WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Dzień dobry! :)

Mamtu - u mnie było tak samo z główką, tylko że w 23 tc. i to wtedy dostałam nakaz bezwzględnego oszczędzania się. No i wyczuła ją ginka podczas badania na fotelu, ja się tam "nie pchałam" ;).
A z mieszkaniem to na pewno tak, jak dziewczyny piszą - znajdziecie o niebo lepszą ofertę i już ;)

Carolajna - sprzątanie będzie trwało i trwało... I masz rację, najgorsze jest to, że mebli brak, bo to takie przekładanie z miejsca na miejsce :/.
Ale Wam ten prysznic czas wybrał na psucie się :/. Dobrze, że mimo wszystko możecie go jednak używać...

Lepa, witaj z powrotem :). Czyli możemy szykować jakąś gdyńską posiadówkę? ;)

Arabelka, bidoku... Mam nadzieję, że z każdym dniem i każdym masażem będzie lepiej! A po porodzie to już w ogóle - cudowne ręce tak Cię wezmą w obroty, że ani się obejrzysz, a ból ustąpi :D

Katka, niepoważni ci ludzie... I pracodawca i placówka Medicoveru :/. No ale trzymam kciuki żebyś wszystko dzisiaj sprawnie i bezproblemowo załatwiła :)
A sexy majty są bardzo ważne, więc się z nich nie nabijaj! ;) Zapomniałaś jeszcze o ultra sexy koszuli! ;)

Sonia, po takim maratonie to się nie dziwię, że zbolała jesteś ;). Ale za to Ksawery pewnie wniebowzięty :). A jak dajesz radę z teściówką?

Dorotiii, no to u Ciebie wieczorami "dom wariatów" ;). Aczkolwiek ta wizja jak Twój mąż goni Dominika po domu jest co najmniej wesoła ;)

Panda, super, że z Maluchem wszystko ok :). Ciekawa jestem do jakiej wagi dobił mój - grunt żeby urósł :)

Ania83 - mi się prawdę mówiąc nie chce jechać na te warsztaty... Co prawda odwołali nam SR i moglibyśmy bez problemu, ale wolę zaliczyć NOMI i dokupić co trzeba do domu, zrobić zakupy i ogarniać w dalszym ciągu mój chlewik ;)

Dziewczyny, zdjęcia na pewno wyjdą pięknie! Próbka jest super :) ! I nie chcę słuchać o żadnych baleronach, brodach i balonach!!!

Ja właśnie się zbieram do laboratorium - muszę zrobić FT4 przed czwartkową wizytą u endo... I jestem mega głodna!
Aaaa, mam pytanie - szlafrok to pakować do torby "poporodowej", prawda? Bo na porodówce mi się on chyba nie przyda? Czy źle kombinuję?

zdjęcia super, ja wyglądam jak balon, ale cóż. Więc nie marudzić dziewczyny :)

Marta proszę Cię....widziałaś moje 3 brody na zdjęciach?!

Arabelka 10 pampersów starczy najwyżej mąż Ci dowiezie jak się skończą, bo za dużo miejsca Ci to zajmie.

Ja dzisiaj czuję skutki wczorajszego maratonu i wszystko mnie boli a najbardziej kręgosłup i prawe biodro. Dzisiaj więc będę się oszczędzać.

Witam z rana :)

Panda super, że wszystko dobrze po wizycie u koleżanki :)

Carolajna ja jednak nie jadę do Sopotu. M. nie chce się jechać, a ja bym tam dojechała na 18 dopiero bo musiałabym czekać aż przejmie młodego.

Sonia no faktycznie normalna nie jesteś ;) Ja już nie miałam siły na plażę.
Powodzenia na dzisiejszej wizycie :)

Arabelka coś w tym jest, że ciąża to pikuś w porównaniu z płaczącym niemowlakiem ;) Ale zawsze trzeba być też myśli, że trafi się mało płaczący egzemplarz :)

Katka dobrze, że dzisiejszy dzień się lepiej zaczął :) Trzymam kciuki żebyś bezproblemowo uzyskała zwolnienie. Weź sobie sporo wody bo na czczo w ten upał to jeszcze nam zasłabniesz.

Maluszek mnie nogi też bolą, i każdy inny mięsień mojego ciała. Chciałam się też dzisiaj wyspać, a tu nici bo młody wstał przed 7. Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja i wrócimy do spania do 9 bo bardzo mi się to podobało :)

Zaraz idę puścić pierwsze pranie z rzeczami małej. Czas się zabrać bo faktycznie czasu coraz mniej.

Miłego dnia :)

Sonia, rewelacyjne zdjęcia:)
ale ja swoich to raczej mało komu będę pokazywać, bo jestem tłustym baleronem:(

Dzień dobry:)
Ja znowu w nocy zaczęłam buszować. O 2 jadłam kanapki, tak byłam głodna. No i Młoda w nocy odstawiała dzikie harce. Teraz też nie jest spokojna... Tak mnie kopnęła rad ranem, że aż syknęłam z bólu.
Nie wiem czy też tak macie, ale jak rano wstaje to nie mogę zgiać palców u rąk, bo tak są nabrzmiałe. A kostek u nóg to juz coraz częściej nie widze;)

Jak czytam o Waszych planach z domkami poza miastem to przypominam sobie jak ja to miałam w planach, ale z jakieś 10 lat temu. Teraz pozostaje to w marzeniach, bo nie wyobrażam sobie uziemienia poza Gdańskiem, bez pełnej infrastruktury. Nawet jak są 2 samochody, to widze po znajomych z dziećmi w wieku szkolnym jak muszą je wozic w tą i z powrotem. A 2 małzenstwa wracały do miasta , gdy dzieci miały po kilkanaście lat.
Ja bardziej nastawiam sie na domek letniskowy całoroczny poza miastem, by móc wyskoczyć na weekend a funkcjonować głównie w mieście:)

Dorotiii, jak Twoja kotka? Śmiga już zdrowa? Bo mnie mój kot zaczyna już wkurzać coraz bardziej. Cały czas miauczy, ze druga micha pusta. Ale to moja wina, bo chcąc ulżyć mu w cierpieniu przygotowywałam cuda wianki do jedzenia dla kotka, a teraz mi się już nie chce:/

No nic, spadam do sklepu póki nie jest tak gorąco.

Miłego dzionka!

Witam się na szybko, dostałam małą próbkę od Justyny.

"Być może ja jeszcze zmienię wizję obróbkową, ale dziś jest tak, to oczywiście mała próbka wszystkiego:
https://plus.google.com/photos/111720254534300262871/albums/5908734743980423937?authkey=COKIo6_nxcSPKw "

Hej dziewczyny.

Strasznie mnie dziś nogi bolą chyba od wczorajszego maratonu;)Poszłam jeszcze jednak wczoraj na szkołe rodzenia a potem pojechaliśmy do męża siostry i w domu byłam o 21 i padałam na twarz,ale chyba byłam tak mega zmęczona,że nie mogłam aż zasnąć z tego przemęczenia.

Ja na spotkanie we wtorek też chętna jestem chociaż mam zajęcia w SR na 16.30.Najwyżej będe tylko chwilę,ale zawsze to coś.

Muszę dziś na pocztę śmigać bo zamówiłam dwa kombinezony od dziewczyny z forum i wczoraj jak wróciłam to miałam awizo w skrzynce więc muszę lecieć je odebrać.Odwiedze teściową przy okazji;)

Miłego dnia;)

Witajcie,

dziś jak na razie zdecydowanie lepiej.
Wczoraj strasznie mnie to zdziwiło, bo zawsze raczej taka aktywna jestem w miarę, a tu pół dnia przeleżałam w łóżku.

Co do abonamentu, to mi wszystko jedno czy to będzie Medicover czy Enelmed, na tym etapie ciąży byle doczłapać się do porodu, wszystkie najważniejsze usg porobione, badania też. Przed porodem została jeszcze jeśli dobrze pamiętam najświeższa morfologia i wymaz i chyba to wszystko, a z moją ginką jakoś nie byłam zbyt związana, zresztą już chyba kiedyś o tym tu pisałam. Gdyby to była pierwsza ciąża lub coś było nie tak to pewnie zrobiłabym inaczej, a tak to umówiłam się już na wizyty w tym enelmedzie, zobaczymy może będzie lepiej :). Najbardziej szkoda mi endo, bo już znał całą historię.

Ja zaczełam 32 t i też jeszcze nic nie mam przygotowane, nawet wczoraj mówiłam do męża że musimy pujść do tej piwnicy po ciuszki, bo nawet nie wiem czego mi ewentualnie brakuje. Na razie mam dla maleństwa sól fizjologiczną i gaziki a dla siebie sexi majty i podkłady :)
A e torby to wcale nie takie małe do szpitala, ta na porodówkę to owszem nie za wielka, ale ta na położniczy to już wręcz walizka, a do tego wiadomo jeszcze zgrzewka wody i żarełko, bo szpitalnego jest troszkę mało.

Mamtu, to mnie zaskoczyłaś tą główką:), A ten domek to u nas też marzenie, ale to perspektywa 3-4 lat, więc może na 35 urodziny się wprowadzimy :)

Panda, świetnie że po wizycie u koleżanki wszystko ok, znów uspokojona i kolejny tydzień do przodu.

Carolajna, ja też sie zapisałam na ten Sopot, ale w sumie nie wiem czy będzie mi sie chciało taki kawał drogi przy tym upale jechać, tym bardziej że ten program co przysłali na mail nie jest raczej powalający.

Sonia, powodzenia na wizycie.

Arabelka, oby dzidzia jakoś za bardzo nie wpłynęła negatywnie na twój kręgosłup, ale to faktycznie dopiero po porodzie się okaże, trzymam kciuki.

Zaraz wyruszam do medicoveru po historie a potem do tego enelmedu do internisty, trzymajcie kciuki aby wystawił mi zwolnienie. Najgorzej że do ok 11 będę na czczo, bo chce od internisty skierowanie na hormony i od razu je zrobić, co by dwa razy nie jeździć.

Miłego dnia

Dziewczyny, dzięki za wsparcie i słowa otuchy w sprawie mieszkania. :)

Carolajna, że też akurat teraz musiało się Wam popsuć coś, bez czego w upały ani rusz. A ile mają czasu na rozpatrzenie reklamacji i ew. naprawę?
Czyli spotykamy się we wtorek, niezależnie od innych spotkań. Fajnie. :)

Katka, dom z ogródkiem to moje marzenie, ale na razie finansowo nie do przejścia. No chyba, że przenieślibyśmy się poza Gdańsk, a to już nas jednak trochę przerasta.
Dobrze, że Ci przeszło. Mam nadzieję, że jutro będzie już lepiej. :)

Dora, przykra ta historia Twojej koleżanki. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży.
A główkę Nowego czuję już w sumie od dawna, chyba od czasu, kiedy przekręcił się głową w dół, bo od razu bardzo nisko mi zszedł. Nawet mężowi mówiłam, że chyba się przekręcił, bo wymacałam sobie coś twardego i okrągłego. ;)

Aga, na pewno wszystko będzie okej i spotkamy się we wtorek. :)

Sonia, ale mi ta głowa nie 'wystaje' przez szyjkę. ;) Ona jest wyczuwalna przez powłoki (nawet nie wiem jak to opisać). A szyjka, mam nadzieję, jeszcze trzyma.

Panda, cieszę się, że podglądanie się udało i że u Ciebie nadal wszystko w najlepszym porządku. I chociaż fizycznie będzie coraz gorzej, to psychicznie - coraz spokojniej. Ściskam! Poszalałaś z tym 12.09. :)

Marta, uśmiałam się na myśl o tym 'podrapaniu'. :D Chociaż mój mąż za każdym razem wścieka się na mnie, kiedy mu o tym 'macaniu' opowiadam, bo boi się, że mogę Nowemu zrobić krzywdę. Ale on ma schizy nawet, kiedy macam dziecko przez brzuch. Cykor. :P
I nie czytaj o tych skierowaniach do cesarki! Będzie dobrze.

Arabelka, moja torba to też nie 'torebeczka'. ;) A jeszcze muszę dopchać szlafrok właśnie i zupełnie nie wiem jak to zrobić. Ja mam oddzielną torbę na porodówkę i oddzielną na położnictwo. Ta na porodówkę - malutka (mąż od razu zabierze do domu po wszystkim), a druga - duża.

Ee to ja widzę, że ja to do przodu jestem. Dzis ostatnie prasowanie było a jutro pakuje torbę dla dzidziusia. Dla mnie bedzie osobna, pojutrze;-)
Poza tym zaczęłam juz kupować rozpinane bluzki do karmienia, teraz szukam spodni po-ciążowych;-) bo w ciazowych sukienkach juz nie będę chodzić;-) tym bardziej nie na koniec wrzesnia:-)

chyba muszę się jednak wziąć w garść i trochę poczytać o wózkach:) no i rankingi bezpieczeństwa fotelików.... łóżeczko i całą resztę do niego kupię w Ikei, przynajmniej wszystko będzie pasować... z kosmetyków dla dzieci, to chyba postawię na Hipp, bo czytałam że stosunkowo mało chemii w nich jest, do tego pampersy i Linomag... nie mam też koszul i staników do karmienia, laktatora, sterylizatora :) boże, chciałabym mieć te zakupy już za sobą, nie chce mi się o tym myśleć :))))

A własnie zapomniałam dopisac, Katka co teraz z Twoim abonamentem? Musisz płacic jak za pojedyncza wizyte? Czy na biegu szukasz nowego lekarza z nowego pakietu?
Swoja droga jak mozna tak pzostawic pacjenta/klienta bez informacji, ze pakiet nie bedzie funkcjonowal od nastepnego miesiaca?! A tym bardziej, ze pracodawca nie wysłał informacji? Choć znając życie, pewnie wysłali maila na służobowa poczte, do której teraz nie masz dostępu.

Ania83 ta torba do szpitala to wcale taka mała nie jest hehe. Jak zaczyna sie pakowac rzeczy, to sie okazuje ze jest potrzebna duza torba. Ja mam dwie torby, bo w jedna sie nie zmieściłam ;p Rzeczy dla dziecka mam spakowane w drugiej, troszke mniejszej trobie niż ta moja. No ale same pampersy (mimo iz biore 20 szt czyli 1/4 paczki), podklady na łóżko, wkładki po porodowe 2 opakowania, szlafrok itp trochę zajmują. I tak sie jednak uzbierała spora liczba rzeczy :)

Koleżanka, która urodziła pare dni temu pocieszyła mnie dziś, że ciąża to pikuś w porównaniu do macierzyństwa i płaczącego przez godzinę niemowlaka. A raczej bezsilność kiedy nie można takiemu maluszkowi ulżyć i pomóc, kiedy boli brzuszek :(

Dorotiii, dzięki za info o koleżance z cc. Musze mojego lekarza wziąć w obroty bardziej i zapytać o to moje skierowanie do cc i jak szpital (jego macierzysty) zareaguje na to. Kurcze, troche chyba zaczynam panikować.

Panda, super, że wszystko u Was oki:) Bardzo się cieszę!

Ania83, ja też nie mam jeszce torby. Meble jeszze nie przywiezione, wózek i kołyska u tesciowej, brak koszul, staników i jakiejkolwiek torby, by spakować sie do szpitala... Kuźwa, chyba większość jedzie na podobnym wózku ;)

heh ja się tam nie stresuje. Tyle tutaj życzliwych i ogarniętych mam jest że jak (odpukać) przyjdzie mi z dnia na dzień za wcześnie rodzić to poproszę o pożyczenie albo odsprzedanie gotowej torby ;p

Mamtu jesli chodzi o rokowania po porodzie, to na pewno jak juz dojde do siebie to musze zrobic rezonans magnetyczny kregoslupa. Zobaczymy czy ciąża dodatkowo cos "popsuła". Rehabilitant zalecil mi ćwiczenia na kręgosłup piersiowy, ale niestety mi nie pomagaja. Nadal ma te napady ostrego pieczenia w klatce piersiowej, wiec dzis mi powiedzial, ze raczej bedzie trzeba cos tam ponastawiać/porozciągać bo pewnie po ciązy samo nie przejdzie. I pewnie lekarz zaleci mi jakąś serie zabiegów co by na jakis czas sobie ulżyć z tym bólem. Ale plus taki, ze przynajmniej po masażach jest ulga :)

Carolajna jesli jutro bede sie w miare czula to postaram sie przyjechac na warsztaty. Ale pewnie decyzje podejme dopiero jutro.

Panda super ze wszystko dobrze z Dzidzia, juz co raz blizej Waszego pierwszego spotkania i przytulania :)

Jesli chodzi o zniżki do Super-Pharm to dostałam taką koperte ze zniżkami od mojego gina :) Karta tez byla dołaczona, ale miałam juz wcześniej karte. Zniżki obowiązują do 31.03.2014, ale w sumie nie było nigdzie napisane, że kupony są wielorazowe, trzeba dopytać w drogerii. Oprócz Pampersow są kupony zniżkowe na witaminy, chusteczki Huggies, emolienty, kosmetyki dla dzieci, kosmetyki dla kobiet w ciąży.

Dorotii i Sonia Wy to macie kondycje tak biegać cały dzień :) Mi to aż wstyd jest, ze ostatnio taka "niedołężna" sie zrobiłam i ledwo sie turlam. No ale takie uroki ostatniego miesiąca.

Dorotii właśnie przy takim skierowaniu na cc słyszałam, ze nie zawsze lekarze je uznają. Pewnie zależy jakie jest zalecenie. Zreszta wydaje mi sie, ze to czasami kwestia tylko chęci lekarza czy mu sie chce zrobic cc, szczegolnie jak nie jest się pacjentką danego lekarza.

Carolajna, ja miałam być jutro na warsztatach w Haffnerze, ale mi przesunęli SR z dziś na jutro i niestety nie będę...
mi się włącza jakiś nerw w klatce piersiowej, jak czytam, że już wszystko macie przygotowane:) gdybym (odpukać!) miała urodzić szybciej lub z jakiegoś powodu położyliby mnie w szpitalu, to na tą chwilę miałabym trochę ubranek, ale letnich i 2 butelki:) a, i 2 paczki podkładów, bo kuzynka mi oddała, gdyż w Swissmedzie miałą wszystko w cenie, więc swoich nie otwierała... i to wszystko! nie mam wybranego wózka, bo jak dla mnie to wybór jest za duży.... nie mam fotelika, bo musimy się najpierw uporać ze zmianą samochodu..... nie mam łóżeczka i innych mebelków, bo wciąż czekam na remont 3-go pokoju...... masakra, stoję w miejscu, mimo iż czuję że byłabym spokojniejsza, mając wszystko kupione, uprane i spakowane w torbach..... no właśnie, ja nawet nie mam pojęcia w jakie torby się spakuję, bo nie mam za bardzo żadnych mniejszych...

Tfu nie 12.09 tylko 22.09 :-)

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...