WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Ja od kiedy na ostatniej wizycie uslyszalam od lekarki że już od 12 września będę 'w terminie' to trochę zdebialam..bo ja daleko w polu...zakupy raczej sporadycznie..bardzo sporadycznie..a czas sie kurczy :-P

Dorotii też tak słyszałam że zależy od lekarza na dyżurze, jak się uprze to może kazać rodzić naturalnie mimo skierowania.

Panda super, że u Ciebie wszystko dobrze. Ja też nie mam prawie nic - oprócz ciuszków ale ja mam jeszcze 11 tygodni także spokojnie zdążę :)

Jutro ja mam wizytę u gina, ciekawa jestem co u malutkiej :)

panda sprężymy się i w tydzień ogarniemy temat :) super że byłaś u koleżanki i podejrzałaś że wszystko w jak najlepszym porządku u ciebie w brzuchu :)

zapomniałam wam powiedzieć że przyjaciółka mojej dobrej koleżanki miała skierowanie na cesarkę - nie do końca pamiętam powód, nie jakiś tam mega poważny zdrowotny tylko albo dziecko miało być duże albo było ułożone pośladkowo, W każdym razie miała termin cesarki ustalony na zaspie a akcja porodowa zaczęła się wcześniej. Pojechała na zaspę a tam jej powiedzieli że takie skierowanie to nie skierowanie i kazali jej rodzić.... myślałam że jak jest to skierowanie to bata nie ma i jest cesarka a tutaj masz ci!wszystko jest możliwe ;/

Mamtu, dopiero teraz przeczytałam ze zrozumieniem Twój wpis o główce Nowego i przyznam, że zaniemowilam z przerażenia. Myślałam, że to niemożliwe, by tak nisko dziecko się przesunęło. Może będziecię się śmiały, ale muszę ściąć paznokcie, bo teraz obawiam sie, że paznokciem moge Maluszka podrapac przy aplikowaniu luteiny...

Sonia, teraz nogi do góry i odpoczywaj po tak intensywnym dniu:)
Atmosfera podczas sesji faktycznie była niesamowita:)

Spokojnego wieczoru:))

Dorotiii ja 31tc a też nic nie mam..nawet gdzieś posialam listę od Dziewczyn co potrzeba... :-\ dobrze wiedziec że nie jestem 'odosobniona' z tymi przygotowaniami ;-)

Ja mam te kupony z superpharm ale one z tego co pamiętam są ważne do końca marca 2014r. Jutro rano Wam dokladnie napisze bo już leże w łóżku i nie chce mi sie wstawać ;-)

Dziś byłam na dyżurze u Koleżanki. Mały waży coś koło 1450g akcja serduszka 144. Już chcialabym Go przytulić...odkupilam dziś też od dziewczyny z forum lezaczek fisher price taki z lwem :-)

Sonia, ze też dałaś rade z ta plaża, podziwiam. Ja to przyszlam do domu i leżałam :) Potem tylko usmazylam naleśniki a teraz leze z ksiazka :)
A ta kartę ich mam, więc muszę podpytać o te zniżki na pampersy.

Też juz bym chciała foty zobaczyć :) Teraz musimy poćwiczyć cierpliwość ;)

ha i ja już na zwolnieniu będę bo teraz idę w piątek do lekarza. Z tym że będę musiała pomyśleć jak i komu dziecko upchnąć ;p

dziewczyny nawet nie biorę takiej ewentualności że nie zobaczymy waszych zdjęć! bardzo jestem ich ciekawa :)

Dora trzymam kciuki za synka koleżanki !

ja nie mam fizycznie dalej nic, nawet torby.... ta czapka co ją ostatnio kupiłam to chyba się nie liczy ;p no ale u mnie to 33 tydzień i ciągle mi się wydaje że zostało jeszcze tyleeee czasu . No ale 37 tydzień to tuż tuż!!

arabelka dzięki za linki do łóżeczek muszę do tego przysiąść no a nie mam kiedy ;/ w pracy dalej dramat trwa z następczynią i to nawet się rozkręca, po pracy pędzę po dziecko, z nim na plaże, rower etc. do tego mój rumcajs chodzi spać najwcześniej o 22, tak 23 to standard jakiś nieprzyzwoity więc jak ja siadam to nie zawsze mam siłę na film a co dopiero na przeglądanie czegokolwiek w internecie. Teraz mąż namawia rumcajsa żeby poszedł spać a ten jak skowronek lata goły i mu zwiewa i nie daje piżamy założyć ;/

Co mnie dziwi to dzisiejszy upał nawet mi nie dokuczył. Najpierw w biurze była klima, potem od razu pojechaliśmy na plażę gdzie było naprawdę przyjemnie a po 20 to w domu było w miarę znośnie.

Aga trzymam kciuki że wszystko jest ok! myślę że upały z nerwówką sprawiły spadek wagi i tego się trzymajmy!

walerka mam nadzieję że nie mi przypadnie rola odpisywania na nocne posty :)))

Ja to jednak normalna nie jestem. Dopiero o 20.30 wylądowałam w domu. Po sesji jak się doczłapałam do auta to pojechałam od razu po Ksawerego i na plażę, potem obiad, spacer i lody na monciaku plus Ksawery zaliczył swój ulubiony break dance :P Pół godziny temu położyłam go spać i dopiero usiadłam....nie ma dzisiaj chyba takiej części mojego ciała która by mnie nie bolała :)

Katka szkoda, że jednak Ciebie nie było i że taki ten dzień był nie udany :( Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej!

Arabelka pomyśl sobie, że to już nie dużo czasu Ci zostało. Jeszcze chwilke i wszystkie ciążowe dolegliwości pójdą w nie pamięć i będziemy się spotykać z wózkami haha

Mamtu ale jak to jest możliwe że czujesz główkę....a co z czopem itd to nie jest jakoś zabezpieczone?! A z tym mieszkaniem widocznie tak miało być. Jestem pewna, że znajdziecie w odpowiednim czasie swoje wymarzone lokum.

Dziewczyny dzięki za niesamowitą atmosferę podczas sesji. Nie wiem jak wy ale ja umieram z ciekawości jak foty wyszły, a znając Justynę to wyszły rewelacyjnie!

Carolajna ja to czytałam gdzieś w wątku lipcowo sierpniowych że jak sobie wyrobisz kartę super pharm i odbierzesz od nich jakiś kupon to jest zniżka na pampersy 1 i 2 do 2015 roku...trzeba się ich podpytać na miejscu.

Co do spotkania to ja mam w tym tyg teściówkę to jestem chętna zawsze i o każdej godzinie :P A w przyszły wtorek to też bym wolała wcześniej bo o 15 muszę jechać po Ksawerego to za długo bym z Wami nie posiedziała biorąc pod uwagę korki...

Dziewczyny, ja tylko na szybko odnośnie spotkania - mi wtorek jak najbardziej pasuje, przy założeniu, że po wizycie wszystko będzie ok, a innej opcji nie ma ;), tylko, że ja bym optowała jak najwcześniej - chętnie np. o 12.00 Ale jak 13.00 to po prostu wyjdę szybciej, bo też mam SR (na 18.00), a muszę dotrzeć do Gdyni i się ogarnąć ;)

hej hej
Witam się po dłużej przerwie.

Mam nadzieję, że mnie nie zapomniałyście

Panda cieszę się , że u Ciebie wszystko ok. zresztą u każdej z Was.

jak dziś przeczytałam , że macie już spakowane torby do aż mi dreszcze przeszły. to nie długo już no u mnie prawie naj dłużej. z Jagodą już zakupy robiłam a teraz jakoś mi niespieszno .
kupiłam jakieś ciuszki, dokupiłam cieplejsze, bo mam dużo po Jagodzie,

U nas wszystko ok, ale młoda jest bardzo zajmująca. zaczęła chodzić, to jest takie słodkie jak to maleństwo drepcze.
Karolinka szaleje w brzuszku, na całego .

Zdrówka dziewczyny i wytrwałości w ten czas upalny życzę.

Sonia Ty chyba dzisiaj mówiłaś coś o stałym rabacie na pampersy w super-pharm? Możesz coś więcej powiedzieć?

Katka ja mialam identyczną sytuację z ubezpieczeniem w Medicover. Firma męża wycieła nam taki sam numer!
Szkoda tylko, że Medicover też w żaden sposob nie uprzedza o wygasaniu takiej umowy. Przecież to nie dzieje sie w jeden dzień. Maż akurat wtedy zmieniał pracę i w nowej firmie też byl pakiet w medicover, ale i tak zostalismy na miesiac bez pakietu. A medicover nie był w stanie pobrać ode mnie oplaty za miesiąc, tylko kazal płacić za każdą wizytę osobno!

Dziewczyny co do porodu koleżanki, to niewiele wiem. Rozmawiałam z nią 8h przed porodem i nic tego nie zwiastowalo.
Co do pierwszego poodu, to nie wiem co było przyczyną cc. Ona po tej cesarce chodziła dlugo do psychologa, miala jakieś traumatyczne przeżycia, nie potrafila o tym mówić za bardzo.
W tej ciąży też miała pecha, kilka razy brala antybiotyk, zlapala tez gliste ludzką (prawdopodobnie przez niedomyte warzywa czy owoce) musiała brać leki, ktore są kontrowersyjne w ciąży.
Mam nadzieję, że z malenstwem będzie wszystko ok.

A ja iutro nie idę na SR, bo nie ma mojej położnej, a w zastępstwie jest zwiedzanie porodowki w Redlowie- mnie to nie interesuje;-)

Mamtu czujesz główkę? to niesamowite! a od kiedy ją czujesz?

Marta wcale Ci się nie dziwię :)

Dziewczyny kto jutro wybiera się na warsztaty do Sopotu??

Katka, ten dzień na szczęście dobiega już końca... Pracodawca lekko przegial z brakiem informacji:(
Mam nadzieję, że czujesz się już lepiej. Ta pogoda jest tragiczna dla większości z nas, ale musimy dac radę.

Co do pikniku to jestem za, ale żeby nie było tak upalnie, bo chyba ciezko nam będzie.

Arabelka, współczuję dolegliwości. Dobrze, że chodzisz na masaż. Ale już blisko rozwiązania.

Carolajna, ja też jutro nie idę na SR. Ma być faktycznie jeszcze wiekszy upał od dzisiejszego. Nie ruszam się z domu, zakupy o 8 rano i zalegne na kanapie lub w wannie:))

Katka faktycznie co za dzień. Może powinnaś na IP pojechać?
A pracodawca okropny swoją drogą, że Cię nie poinformował. Czy w związku z tym ginekologa też zmieniasz?

Marta, Mamtu mi jak najbardziej pasuje przyszły tydzień na spotkanie.
W tym tygodniu to nie wiem, zależy kiedy i gdzie.

Arabelka dobrze, że po tych masażach chociaż troszkę lepiej, mam nadzieję, że będzie już tylko dobrze.

Mamtu trochę szkoda tego mieszkania, ale najwidoczniej tak miało być. Pewnie znajdzie się coś ładniejszego :)

A my mamy awarie prysznica :(( Masakra, kapie z tego pokrętła co się wodę odkręca i jeszcze coś tam z tyłu. Reklamacja zgłoszona, części podobno wysłali, ale czym i kiedy przyjdą cholera wie :( A jak wróciłam do domu to w łazience cały dywanik mokry, więc teraz po kąpieli muszę zakręcać wodę :( Co za cholerstwo. Zachciało nam się takiej kabiny :(

nie, no juz jest zdecydowanie lepiej, pozostal tylko bol w jednym miejscu, ale juz lekko. Ale na dwor to i tak nie poszlam, wyslalam samych chlopakow.

Wlasnie nie chodzi o to ze zmnienili tylko o to ze nie poinformowali. Gdybym wiedziala wczesniej to bym na spokojnie poumawial sobie wwizyty u tego nowego, zapoznala sie z zakresem abonamentu itd, a tak to do gina i endo mam wizyte na poniedzialek za tydzien, a zwolnienie do jutra, umowilam sie w zwiazku z tym na jutro do internisty, zobaczymy czy mi wystawi zwolnienie. No i oczywisci i tak musze jechac do tego medicoveru po wydruki wszystkich wynikow, bo nie mam juz dostepu do online i nie moge tego zrobic z domu :(

Arabelka, dobrze ze masaz choc troszke pomogl.

Mamtu, to moze popros od razu meza o domek z ogrodkiem, nie bedzie wowczas problemu ze schodami :)
A tak w ogole to ty faktycznie lada chwila bedziesz rozpakowana.

To moze zrobimy jakies spotkanie z dzieciakami, moze ten piknik?

My odpuściliśmy plażę jednak. Chłopaki poszli właśnie na rower ja leżę po padam z nóg.

Mamtu z jednej strony szkoda z tym mieszkaniem, bo okazja była dobra, ale trzeba po przyjąć, że tak miało być. A może znajdziecie coś ciekawszego :)

Arabelka współczuję tych dolegliwości. Mam nadzieję, że jutro poczujesz się lepiej. Dobrze, że dzisiejszy masaż choć malutką ulgę Ci przyniósłł.

Katka mam nadzieję, że już lepiej się czujesz. A z tym medycznym ubezpieczeniem to faktycznie przesadzili żeby tak nie poinformować. Mam nadzieję, że szybko sytuacja się unormuje.

CO do spotkania to ja odpadam w przyszłym tyg. bo nie mam co z młodym zrobić. A w tym tyg. to ewentualnie w czwartek bo M. ma wolne, ale jedzie do lekarza i dopiero w środę będę dokładnie wiedziała na którą i czy dałabym radę jakby co.

Katka, współczuję ciężkiego dnia. A te bóle, duszności i kołatania przeszły w końcu? Jak się teraz czujesz?

Ja w tym tygodniu odpadam, bo mam jeszcze Młodego w domu.

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...