WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

witajcie,

to chyba jeden z moich najgorszych dni w tej ciazy.
Nie dosci ze nie udalo mi sie byc na sesji, czego strasznie zaluje. Ciesze sie dziewczyny, ze Wam sesja sie podobala i czerpalyscie z niej duzo radosci. Z niecierpliwoscia czekam na efekty.
To potem nie wiem czy to z nerwow czy z innego powodu zaczal strasznie bolec mie brzuch, mialam dusznosci i kolatanie serducha i tak przez kilka godzin, dobrze ze Mikolaj nie byl w tym czasie zbyt wymagajacy.
To na koniec pracodawca "zafundowal" mi zmiane ubezpieczyciela nedycznego, o czym dowiedzialam sie przypadkowo, bo nie moglam zalogowac sie do medicover online i zadzwonilam na infolinie gdzie sie okazalo ze abonament wygasl z dniem 31.07, a ja jutro mialam robic hormaony tarczycy i miec wizyte u gina a w srode u endo i wk..w totalny. Najgorzej ze byla to juz 17 i niewiele w pracy sie o tej porze moglam dowiedziec.

A nie chcialybyscie spotkac sie jeszcze w tym tygodniu?
We wtorek zostane juz sama z Mikim i nie bede miala co z nim zrobic.

Marta, mąż w poszukiwaniach pewnie nie ustanie, ale dwa poziomy to raczej tylko wysoko. :) I też sobie tłumaczę, że pewnie tak właśnie miało być. Zbyt wiele 'srok za ogon' nie ma co łapać, bo czasem można się przejechać. Z jednej strony trochę żal, bo oferta była nie do pobicia, ale z drugiej - ogromna ulga, bo przeprowadzka na dniach spędzała mi sen z powiek.

Arabelka, nie masz łatwo z tymi dolegliwościami. Dobrze w sumie, że już bliżej niż dalej i niedługo przynajmniej ciążę będziesz miała za sobą. A jakie są rokowania na po-porodzie? Będzie lepiej czy gehenny ciąg dalszy?

Dziewczyny miło czytac, ze sesja sie udała i widac ze uwolniła w Was mase dobrej energii, ktorej mi dzis brakuje :(
Czekam na efekty w postaci zdjęć, mam nadzieje, ze pochwalicie sie choć troszkę :)

Carolajna dzieki, ale samopoczucie mam nadal kiepskie. Plus taki, ze po dzisiejszym masażu czuje ulge i nie mam juz tak spiętych i bolących mięśni. Jednak 2 dni przerwy były nie na moją korzyść.

Widze, ze pozytywna energia od razu nakreca do działania i juz jest nastepny termin spotkania :) Bardzo bym chciala spotkac sie z Wami i to pewnie ostatni raz przed porodem. Ale na razie sie nie deklaruje, bo wszystko zalezy od tego jak sie bede czuła i czy w ogole dam rade dojechać do Gdańska.

Mamtu moze znajdziecie cos jeszcze lepszego :)

Mamtu, zapewne tak miało być z tym mieszkaniem:) Czyli mąż szuka dalej wiekszego lokum tyle, że na niższych kondygnacjach rozumiem? ;)

Ciekawe ile chętnych znajdzie sie na to spotkanie? Bo już coraz cieżej, tym bardziej tym na początku września ;)

Marta, ok. 13:00 w okolicach Wałowej to najlepsza opcja, jaką mogłaś zaproponować. :) Ja mam wizytę o 16:30 niedaleko, więc jeśli o mnie chodzi to jestem za. :)

Walerka, czyli idea jest podobna do naszych rożków (rożek ma kształt kwadratu i zawijasz dziecko jak w kopertę + rzepy). Tylko w tym kocyku chyba dziecko jest trochę mocniej skrępowane niż w rożku.
image

Spotkanie z facetem od mieszkania nie wypaliło. Jednak nie bardzo potrafiliśmy znaleźć kompromis pomiędzy naszymi a jego oczekiwaniami. Także - nie przeprowadzam się jeszcze. :)

Co do godziny spotkania to ja nie mam zielonego pojecia. Co prawda SR mam dopiero na 1730 i mi najbardziej odpowiadałaby godzina 13-14, ale jakby co to sie dostosuje:)

a o jakiej godzinie myślicie się spotkać we wtorek??

mamtu, chyba tak ale to jest po prostu kocyk ktory ma rzepy i w ksztalcie luznego trojkata, takze mozesz z dziecka taki pakuneczek zrobic.
cos takiego

http://www.ebay.co.uk/itm/like/400329603511?device=c&adtype=pla&crdt=0&ff3=1&ff11=ICEP3.0.0&ff12=67&ff13=80&ff14=83

nie wiem jak rozek wyglada, ale u nas sie przydal przez pierwsze pare tygodni, lepiej mloda spala i czasami karmilam, latwiej mi bylo to jakos ogarnac

Mamtu, mi też pasuje wtorek:) Bo od razu po spotkaniu poszłabym na SR. I może być Gdańsk.
Co prawda jeszzce będzie tłoczno na Długiej i tych tam okolicach, ale co tam. Nie wiem czy ktoś ma jakąś propozycję knajpki, ale ja poddaje
http://www.swojskismak.pl/gdansk_onas.html

Mieści się za Madisonem w strone Wałowej. Żarełko mają dobre. Ceny to takie jak w sezonie, ale są stoły na zewnątrz i nie ma tam tyle luda ;)
Ale to taka luźna propozycja;)

Witam serdecznie!
Oj musiałam się duuużo naczytać, przeprowadzki, pakowania, dolegliwości i upały. Teraz wróciłam do Gdyni więc będę bardziej na bieżąco, a co więcej, w czwartek mam wizytę u ginekologa i poproszę już o zwolnienie z pracy. Więc będzie mnie tym więcej, i będę mieć nieco więcej czasu :)

Dziewczyny, miło czytać, że sesja tak dobrze Wam się udała. Mam nadzieję, że jak już będziecie miały fotki to pokażecie choć namiastkę, co? :)

Co do spotkania, to może pasuje Wam przyszły wtorek, gdzieś w centrum Gdańska? Nie ukrywam, że to termin, który najbardziej mi pasuje, bo mam tego dnia wizytę, a jazda komunikacją zaczyna być już trochę ponad moje siły. Poza tym w weekend oddaję Młodego, więc będę bardziej dyspozycyjna. Ale to tylko luźna propozycja, więc jeśli byłybyście chętne, to miło mi się będzie z Wami spotkać, pewnie już ostatni raz przed porodem. :)

Arabelka, obyś miała rację z tym szybkim wypychaniem. ;)

Maluszek, chętnie bym Cię odwiedziła, ale raczej nie z moimi chłopakami. Chyba nawet pogadać nie można by w spokoju, a co dopiero wypić kawę. :) Dzięki za zaproszenie. :)

Walerka, a te Wasze swadding blankets to coś w stylu naszych rożków?

Ania83 też dostałam smsa że jutro o 18..coś musiało Jej wypaść..szkoda bo jutrzejsze popołudnie miałam już zaplanowane..muszę teraz odkrecac..

Dziewczyny gratuluje udanej sesji! Kiedy dostaniecie fotki? Mam nadzieję że pozwolicie looknąć na efekty ;-)

Dziewczyny, natknęłam się na fajną stronkę z imionami:) Może którejś z Was się przyda.

http://imiona.artykul.com.pl/

Witam :)

Ja także dziękuję za świetną zabawę dzisiaj. Może i trochę zmęczona (chociaż myślała, że będzie gorzej), ale bardzo zadowolona :)
Justyna świetna babka. Na początku też czułam się spięta, ale potem zupełnie zapomniałam o stresie. Zdjęcia na pewno będą rewelacyjne :)
Reakcja ludzi bardzo sympatyczna, aż się miło robi na sercu :)
No i Pani Ania przemiła :)

Mamtu jak napisałaś 37 tydz. to aż się zdziwiłam, że to już. Faktycznie niedługo pojawi się lista "Rozpakowane".

Aga najważniejsze, że już w domu. Resztę można powoli robić. Ważne, że "brudna' robota zakończona.

Hmm zastanawiam się nad tą plażą. O dziwo po prysznicu nie czuję się aż tak źle.

Marta zgadzam się z Tobą co do tej reakcji na "ciężarówki" aż byłam w szoku :)

Wiecie ja to nie bardzo lubię zdjęcia, ale to było jakieś takie naturalne i stres uleciał.

Maluszek a Ty sobie nie wymyślaj!!

A tak w ogole to wszystkie mi sie podobałyście:) O!

Dziewczyny wszystkie:) Kiedy robimy spotkanie? Ja zaczne nosić na nasze spotkania aparat fotograficzny.

Maluszek, piękna Kobieto:) Jakoś nie było widać po Tobie spiecia i pozowałaś jak zawodowa modelka:)
Zresztą, ja nie zauważyłam spiecia u żadnej z nas.
Faktycznie, "starsza" pani była rewelacyjna! Taka równa babka:)

Wiecie co, ta sesja (może to patetycznie zabrzmi) pokazała, że ludzie jednak fajnie reagują na kobiety w ciąży. Dużo uśmiechów i takiej uprzejmości. A ta pani od lizaków rozwaliła mnie na maksa;)))

Panda, dostałaś smsa, że spotkanie SR przesunięte na jutro? no chyba że tylko ta moja grupa, bo rano dzwoniłam i potwierdziłą, że na 17, także pewnie trafiłam do "pierwszej tury" :) ale i tak będę próbowała się przenieść do późniejszej grupy... w każdym razie ja mam być jutro o 17...

u nas bardzo sie sprawdzil kosz mojzesza, dziecko tak nie ginie w jak w lozeczku, jest maly przenosny i mozna bujac, wedrowal ze mna wszedzie bo mam dwa poziomy. tylko nie wiem na ile mi wystarczy tym razem bo jak sie klocek urodzi to pewnie tylko z 2 miesiace.
a co do rozka to tu nie ma takiego cuda ale sa tzw swaddling blanket - to jest kocyk w ktory sie zawija malenstwo zeby czulo sie bezpieczniej bo ma tak ciasno jak w brzuchu, one sie boja tych latajacych obiektow przed oczami (tzn wlasnych rak, bo jeszcze nie wiedza ze to ich wlasne) i czesto to pomaga uspic, takze jak dziecko bardzo placze to polecam zawinac ciasno, w tetrowke albo normalny kocyk, te specjalne po prostu maja rzepy w odpowiednich miejscach

Hej dziewczyny:)

Ja Wam również dziękuję za miłą zabawę na sesji;)

Marta Twój uśmiech był czarujący i aż miło było patrzeć na Ciebie jak pozujesz;)Napewno wyjdziesz rewelacyjnie!!!!!!!

Podziwiam też naszą ''starszą'' Panią,która nam towarzyszyła i była cudowna jak się angażowała w Nasze zdjęcia;)

Już się nie mogę doczekać tych zdjęć jak wyszły.Ja byłam spięta,bo nie lubie pozować do zdjęć,ale mam nadzieje,że Justyna zdziała cuda.

Wy byłyście rewelacyjne!!!!!!!!!!

Ja wskoczyłam odrazu po prysznic jak wróciłam,ale juz znowu się cała kleje;/
Zdążyłam na ten wcześniejszy autobus;)

Carolajna w autobusie się kleiłam do siedzenia i bałam się aż wstać bo byłam tak mokra,ale jakoś dałam radę.

Aga nie byłam w Ikei także z moich zakupów nici były:(

Mamtu przejeżdżałaś przez moją prowincję no wiesz i nie wpadłaś na kawe?;)Następnym razem zapraszam:)
Matko a Ty już jesteś w 37 tyg.Już jesteś tak blisko rozwiązania.

Ja chyba już też zacznę kompletować torbę skoro takie historie tu odchodzą;)

Ale jestem padnięta.Cyba sobie zrobie jeszcze jedną kawę tym razem mrożoną,bo zasypiam.

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...