WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Sonia, ja mogę zarezerwować stolik w swojskim smaku ale musiałabym wiedzieć tak "pi razy drzwi" ile nas będzie. Ponizej lista nas z tego co pamiętam;)

Godz. 13 wtorek, Swojski Smak:

1. Marta
2. Mamtu
3. Sonia
4. Aga
5. Haze
6. Carolajna
7. Maluszek
8. Dorotiii
9. Selene
10. Katka
11. Ania83

Jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam;) Dopiszcie się wówczas, oki?
Rezerwacji dokonam wtedy w dniu jutrzejszym :))

Dziewczyny właśnie a co z naszym gdyńskim spotkaniem???

i co z tym waszym wtorkowym spotkaniem? może by mnie mąż gdzieś w końcu dal radę podrzucić;/

Dziewczyny zdjęcia są świetne! Szkoda tylko, że nie poznałam Was na żywo i nie wiem, która jest która:)

lepa, tych "wód" była obrobina, przejdę się później do apteki po te papierki lakmusowe, dla pewności. No i całe szczęście jutro mam usg!
Teraz do kwestii tętna doszły jeszcze te "wody";/ a najbardziej mnie wkurza, że mąż w Warszawie, i gdyby faktycznie cos się zaczęło dziać to muszę radzić sobie sama;/
Poza tym muszę wytrzymać do 36tc żeby mnie Swiss przyjął;)
A tak na poważnie to znajoma miała wysokie ciśnienie na wizycie kontrolnej ,to ją położyli w szpitalu na obserwacji, zrobili amniopunkcję, po której odeszły jej wody i urodziła.

A co do koleżanki, która urodziła przedwcześnie, to wiem że maluszek podobno oddycha samodzielnie

Zdjęcia super! Z tymi małymi ciuszkami wyszło pięknie!

Ja już obiadek zrobiłam, teraz wypadało by ogarnąć torbę do szpitala albo poprasować ciuszki dla bąbelka, ale jakoś nie mogę się zmobilizować w tę pogodę.
No i jeszcze się pochwalę, że właśnie kurier dostarczył mi nową golareczkę brauna :D Mamie też się coś należy, no nie? Także teraz będę piękna i gładka, zawsze i wszędzie :P

No i rano mierzyłam staniki do karmienia (takie bez fiszbin i usztywnień), które dostałam od kumpeli - ona nie karmiła więc w ogóle ich nie wykorzystała, no i się załamałam! Kurka kto projektuje takie g****!!! Czuję się w nich kompletnie aseksualnie, nie wyobrażam sobie, że będę to nosić :/
No i już wypatrzyłam coś ładniejszego w triumphie, ale nie wiem jak to z tym rozmiarem będzie. Bo jak się wykosztuję, a potem się okaże, że jednak za mały albo za duży, to byłoby nieciekawie... No i bądź tu mądry!

Walerka a sugerujesz po brzuchu,że wiesz jak wyglądam?;)

Walerka,ale ja się źle czuje sama ze sobą dlatego tak narzekam ciągle;/Mama mi też mówi,żebym uważała co mówie bo jeszcze będe żałować.

Ja poprasowałam pieluchy i już dziś nic nie robie.Znowu zaczął boleć mnie brzuch tak jak wczoraj.Idę zaraz leżeć.

Kurcze a Mamtu nadal się nie odezwała:(

wiem walerka ale zazwyczaj tak jest jak robisz foty u fotografa że oni sobie zastrzegają że mogą te zdjęcia opublikować dla własnej promocji na stronie itd.

no to juz wiem kto jest kto na zdjeciach.
Maluszek ty wogle nie jestes gruba, powiem ci z mojego doswiadczenia, uwazaj na co nazekasz, ja w poprzedniej ciazy nie mialam zadnych dolegliwosci a medzilam strasznie i teraz za to place, bo ta ciaza jest okropna w porownaniu z poprzednia.
Ale powiem ci Sonia ze o ile moje zdjecia mnie nie ruszaja, to mojego dziecka juz bym nie chciala na fb gdzie wszyscy moga zobaczyc, mam fizia na punkcie prywatnosci i nie podoba mi sie co robia na fb, zwlaszcza fakt ze jak ktos polubi albo skomentuje moje zdjecie to tej osoby znajomi, czesto ludzie ktorych nie znam, widza to zdjecie

Ja dzisiaj też mam dosyć i się obijam. Jak chodzę to mnie spojenie boli okropnie więc zalegam na kanapie...zaraz jakiś film włączę :)

Może jest ktoś chętny do zrobienia rezerwacji na nasze wtorkowe spotkanie? Bo trochę nas dużo

bardzo polecam jej risotto z dynia (ja dodaje kurczaka jeszcze bo my miesozerni) a wogle jest super przy wprowadzaniu stalych pokarmow aczkolwiek musicie troche potem zmodyfikowac bo tu sa inne posilki o innych godzinach.
ja sie duzo nauczylam od niej fajnych potraw.
wlasnie wlazlam na 2 pietro, zlazlam 3 w dol, wlazlam 3 w gore i zlazlam 2 bo sie winda zepsula, to nie dla mnie takie wycieczki, siedze i odpoczywam.

A ja na zwolnieniu :)

Tak mi dobrze, wyspałam się dziś i synka nie musiałam budzić do przedszkola :) No fantastyczne uczucie spokoju. Ale mam plany, muszę sprzątnąć wreszcie porządnie mieszkanie, bo ciągle wyjeżdżałam do domu i tylko tak z grubsza ogarniałam, ale czas najwyższy to naprawić. I ciuszki wypada z piwnicy przynieść i poprać i przygotować na nie miejsce... I urzędowe zaległe sprawy... Oczywiście mam pełno zapału bo to początek, pewnie się jeszcze rozleniwię.

Walerka, ja nie widziałam tego typu książki w naszych księgarniach. Ba, teraz nawet szukałam na stronce empiku i też nie ma nic, oprócz książek o żywieniu niemowląt, z tabelami wprowadzania poszczególnych elementów itp. Ale ta annabel Karmel ma stronkę i tam są przepisy i nawet fajny filtr. Już patrzę na Mighty Macaroni & Cheese i Shepherds Pie :) Dzięki za wskazówkę.

Dziewczyny, wydaje mi się że istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że tym razem tvn meteo nas nie okłamało i faktycznie będzie nieco chłodniej!

A co do sączenia się wód (które mam nadzieję nie ma miejsca) to warto włożyć podpaskę/wkładkę i poczekać. Wody płodowe są bezzapachowe, w przeciwieństwie do moczu i śluzu. Jak znajdziesz ten test to zrób, a jak nie to na wszelki wypadek jedź na IP, tak żeby się uspokoić. Jeśli faktycznie to wyciek to pęcherz płodowy mógł się delikatnie przebić, ale to jest do zagojenia. A może to być niebezpieczne dla płodu. Ale pamiętaj że masz około 1-1,5 litra wód, a tyle chyba nie wyciekło :)

Jak ja rodziłam, to leżałam już na łóżku porodowym i miałam skurcze parte i nagle poczułam takie delikatne pęknięcie i chluuust!, w położną i lekarza jakby wiadrem wody machnąć. Tak to wyglądało z mojej perspektywy. Oczywiście aż tak dużo tego nie było, a oni chyba przyzwyczajeni bo nawet nie zareagowali :) Taka praca...

Ania myślę, że szansa jest minimalna. Ważne, że Ci smakowało :)

Ania ja myślę, że musiałabyś mieć wyjątkowego pecha żeby się zarazić i pewnie nic Ci nie będzie :)

a no to już znalazłyście :) Mi się najbardziej podoba selene z ubrankami...

Aga, byłoby super, chętnie bym się zabrała przynajmniej w jedną stronę:) mieszkam na Kamionce, więc napisz gdzie byłoby Ci najwygodniej mnie zgarnąć, może w okolicach salonu Porsche lub tuż za nim jest jakiś sklep z kafelkami bodajże?
Mam nadzieję, że się ochłodzi, bo dziś wyszłam na 15 min z psem i po powrocie musiałam się przebrać, bo byłam cała mokra... od trzech dni zbieram się za sprzątanie mieszkania, ale codziennie stwierdzam, że jest zbyt gorąco, no i wygląda tu jak wygląda.... jeszcze do tego teraz te pachwiny i spojenie łonowe mnie ciągną, na szczęście mniej niż wczoraj. Dziś o 18 mam wizytę u gina, więc zapytam, czy te bóle miednicy to na pewno norma. No i się okaże, ile przytyłam, bo podobnie jak Was przeraża mnie to przybieranie na wadze (w domu na szczęście nie mam, bo pewnie bym się ważyła 2 razy dziennie:))
No i na śniadanie zjadłam śledzie w śmietanie Lisnera, a potem mi się przypomniało, że w ciąży nie można surowych, gdyż grozi to złapaniem listeriozy :/ Myślicie, że można się zarazić od śledzia, który ma dobrą datę ważności i zalany jest śmietaną z dwoma konserwantami? normalnie zestresowana jestem....

maluszek tu masz Justyny profil na fb

https://www.facebook.com/JustynaJazgarskaFotografia

a z tego co pisała to chyba dzisiaj skończy i wyśle nam na maila wszystkie fotki.

Coś nas ostatnio wzięło na te dolegliwości!! Znalazłam jeszcze informacje, że można to sprawdzać papierkami lakmusowymi!

"Jak wiadomo w ciazy jest zwiekszona ilosc wydzieliny i ciagle mokro Wiec aby sie uspokoic wystarczy kupic papierki lakmusowe,ktore stwierdza ph wydzieliny,normalnie wydzielina jest kwasna(ale nie az tak,ze zabarwia papierek na czerwono tylko papierek jest zolty- ph 4-5) natomiast wody plodowe maja odczyn zasadowy i zabarwiaja papierki na kolor niebieski-az do granatu. Wiadomo,ze w razie niepewnosci i niepokojacych objawow nalezy zglosic sie do lekarza,ale mysle ze taka informacja tez Wam sie przyda. W niektorych krajach takie postepowanie to rutyna tzn kazda kobitka w ciazy codziennie rano sobie sprawdza,gdyz przy saczeniu wod plodowych nalezy sie jaknajszybciej zglosic do szpitala ze wzgledu na ryzyko zakazenia wewnatrzmacicznego dziecka!!
Pozdrawiam Was serdecznie
Ps.Jezeli bedziecie sprawdzac to pamietajcie aby papierek wlozyc do pochwy,aby nie dostala sie na niego kropla moczu,bo on niby powinnien byc kwasny jednak czasem na odczyn zasadowy i wtedy niepotrzebnie najecie sie strachu A jezeli chodzi o koszt takich papierkow-u nas-Krakow 100szt kosztuje 10 zl"

Podejrzałam zdjęcia na fb Justyny:)I akurat wpadł mi w oko mój brzuszek hi hi;)No zdjęcia wyglądają obiecująco;)

Sonia ja też sobie ją znalazłam na fb i pooglądałam :) Są świetne.

A ja posprzątałam szafkę pod zlewem w kuchni i szuflady, pranie się pierze. Chyba posprzątam dzisiaj resztę tych szafek. Muszę tylko śmignąć do warzywniaka po ziemniaczki i coś na surówkę do obiadu.

Dziewczyny ja troche ogarnęłam mieszkanie,odkurzyłam i powiesiłam pranie i padam;(Tak duszno jest,że masakra.

Mamtu halo???

Sonia mnie już nosi,żeby te zdjęcia zobaczyć;)Ja już je chcęęęęęę;)

Inne tematy z forum

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

Czy ktoś korzystał z pomocy psychoterapeuty? (63 odpowiedzi)

Czy ktoś korzystał z takiej pomocy i może polecić? Ja próbowałam dwa razy, u dwóch różnych osób,...