WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Dzięki dziewczyny. Wczoraj tyle strachu się najadłam, przez ten ból głowy, myślałam że mi głowe rozsadzi. Najważniejsze, ze dziś już nie boli. Za to nogi odmawiają mi dziś posłuszeństwa. Także jak nie urok to s... ;p Madleen właśnie jak już się zrobił upał to uciekłam do domu, także byłam tylko chwile na słońcu.

Marta mam dwie koleżanki Michaliny i to bardzo fajne dziewczyny :) Zdrobniale wszyscy mówią na nie Misia :) Natasz i Inga tez mi się podoba, a Alicja to już najbardziej popularne z wymienionych imiona.

Sonia nie martw się, na pewno Twoje ósemki wyjda normalnie i nie będziesz miała z nimi problemu. Tylko ja jestem zawsze takim pechowcem, ze musze mieć dodatkowe atrakcje. Ale to w sumie zasługa lekarza, bo po wyrwaniu zęba nie dał mi antybiotyku i nie zaszył dziąsła i stąd te wszystkie "atrakcje" się wzięły.

Katka bardzo fajne te rzeczy marynistyczne do dziecinnego pokoju :)

Madleen oby nic nie wyhodowali, bo faktycznie dość długo nie ma tych wyników.

jak pisalam to moje obcykanie wiaze sie z kompletna paranoja z poprzedniej ciazy ze cos bedzie nie tak, wiec czytalam i sie doksztalcalam, no i jeszcze nie do konca ufam tu lekarzom, a ze jestem biologiem to mi latwiej.

mi sie udalo przetlumaczyc ze to dla jej dobra i ze dajac jej czekolade zrobia jej krzywde, bo ja dawac nie bede i bedzie tesknic za smakiem, a tak jak nie zna to nie boli.
Do tego ja jestem szantazystka i powiedzialam ze dziecka im nie dam, a ze maja fizia na jej punkcie to sie bali. zreszta moja mama poczytala jakies gazety o dziecku i doszla do wniosku ze mam racje. to samo bylo z sola. wierzcie wszystko sie da zrobic. zwlaszcza ze teraz sa takie fajne zamienniki, batoniki slodzone syropami owocowymi. nie wiem czy sa w pl ksiazki anabel karmel ale ona ma swietne przepisy na ciastka i mufinki w ktorych sie wykorzystuje soki owocowe do slodzenia zamiast cukru i inne rozne przepisy na zdrowe i dobre potrawy, duzo gotuje z ich ksiazki dla nas wszystkich a potem nam doprawiam bo sa bardzo dobre.

no mnie tez troche martwi ze mamtu sie nie odzywa, mam nadzieje nie rodzi, chociaz u niej to juz 36 tydzien

Sonia mięso jak prawdziwy mężczyzna ;) Co się będzie warzywami zapychał ;P

Madleen faktycznie długo musisz czekać na te wyniki...

Z tym nie dawaniem słodyczy to też różnie jest. Ksawery do 2 roku nie dostawał w ogóle a teraz za lizaka i cukierki by się dał pokroić. Za to nie lubi czekolady, ciastek itd. Owoce jadł w słoiczkach wszystkie jak był mały ale takich normalnych nie chce nawet dotknąć a co dopiero spróbować :/ Ogólnie najlepiej to by jadł tylko mięso.

aaa faktycznie są te testy na wody płodowe. No i walerka naprawdę szacun bo jesteś obcykana w każdym możliwym aspekcie ciąży :) dobrze że z nami w wątku jesteś :))

katka a nie miała być Brooke???? !!! tylko nie pisz że jakiegoś Michała zamiast Ridża rozważacie!!

Marta imiona wszystkie bardzo ładne :)

Katka dzięki za pocieszenie jednak sama wizja wyrywania już mnie mocno przeraża.

Marta fajnie, że jakiś postęp w wybieraniu imienia. Ja chyba już zaczekam na męża i będziemy kombinować.

Mamtu...halo...?

Mamtu, Ty niedobra kobieto! Ale nam wczoraj napędziłaś stracha!

Sonia jak ósemki? Mam nadzieję, że przeszło!

Aga cieszę się, ze u Was wszystko dobrze i ze mały rośnie zdrowo. To nasze chłopaki idą podobnie. Ja w poniedziałek dowiem się czy mój się pohamował czy jednak dalej idzie w masę :)

Panda to trzymam kciuki za wizytę! Wcale się nie dziwię, ze tak reagujesz Przytulam mocno!

Lepa to teraz już tylko odpoczynek i relaks w domu! I tak długo wytrzymałaś w pracy, jeszcze w te upały

Carolajna, Maluszek nie martwcie się wagą! Nie raz już słyszałam o przypadkach, że w ciąży kobieta przybrała ponad 20 kg, a potem bardzo szybko zrzuciła Będzie dobrze!
A dzieciaczki nasze ładnie i szybko rosną, ale podobno pod koniec ciąży stopują z tym przybieraniem taką mam nadzieję :) Byle zdrowe były!

Arabelka na słońcu wczoraj w tym upale! Nic, tylko dać reprymendę ;) Dobrze, że już lepiej się czujesz!

Katka, Walerka, Linka?(jeśli dobrze pamiętam), podziwiam że nie dawałyście dzieciaczkom tak długo słodyczy. Też mam taki plan, ale jak znam życie dziadkowie skutecznie będą go bojkotować.

Linka miłego weekendu u rodzinki ! Wypoczywaj.

Dora mojej koleżance przed porodem sączyły się wody płodowe. Wypytaj lekarza koniecznie! No i daj znać czy to faktycznie możliwe na tym etapie.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Marta to już duży postęp, skoro obojgu podoba się to samo imię :)

Wstałam dziś skoro świt już o 6:30 (jak dla mnie to środek nocy :)) i byłam już w przychodni na pobraniu krwi. Zmartwiła mnie moja położna, bo jeszcze nie ma wyniku badania na posiew, które robiłam 30 lipca. No i usłyszałam, że jak coś tam hodują to dłużej się czeka :/ Także nieco mnie zmartwiła. Mam tylko nadzieję, że nie zgubili wyników.
Zaraz biorę się za obiad, to będę miała z głowy, a potem zaplanowałam prasowanie, o ile słońce się nie przebije.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi!!!
Myślę, że to faktycznie przez tą luteinę, ale będę bacznie obserwować!

Katka, kropelkę siary to widzę jak ścisnę brodawkę, więc coś tam już jest:)

Marta, Michalina super. Jak u nas miałaby być dziewczynka to też Michalinka albo Matylda.

Sonia, to ja Cię pocieszę w drugą stronę, jak wyrwałam 8 to tylo ulgę czułam i żadnych dodatkowych bóli, nawet nie musiałam po wyrwaniu nic brać przeciwbólowego.
Szkoda tej Twojej Pani sprzątającej.

Arabelka, dobrze że już się lepiej czujesz. Nie strasz mnie z tymi ósemkami, mi już wystarczy, że boli jak wychodzą.

Mamtu daj znać jak u Ciebie?

Dziewczyny widziałam parę zdjęć z naszej sesji na fb Justyny i są świetne.

Nie przejmujcie się wagą, Ja ostatnio przytyłam 24kg i szybko zleciało po porodzie. Tylko w tym 9 miesiącu to już ciężko z tymi dodatkowymi kilogramami się poruszać.

Ja dzisiaj na razie lepiej, tylko moja Pani od sprzątania mnie załamała bo się przeprowadza i za tydzień będzie ostatni raz :/ Znowu muszę kogoś szukać a ona była na prawdę dobra.

aaa, zapomniałam Wam napisać, ze u nas pojawiło sie nowe imię na tapecie: Michalina :)) Mojemu facetowi bardzo się podoba i mówi, że przed oczami ma tą dziewczynkę z filmu Tylko mnie kochaj.
No i jeszcze Alicja, Natasza i Inga. Ale na razie Michalina rządzi!

Marta, właśnie przeglądam ta stronkę, co wczoraj linka zapodałaś, świetna jest, już robię listę co bym chciała kupić, do pokoju chłopaków.
Arabelka, Ciebie trzeba by na tą stronę wpuścić, bo mają sporo marynistycznych dodatków :)
I ciesze się że już Ci lepiej.

A tymi kilogramami naprawdę się nie przejmujcie. Wiem że są przypadki, że kobiety się skarżą że przytyły w ciąży i nigdy tego nie zrzuciły, ale w większości kobiety po porodach zrzucają wszystkie ciążowe kilogramy a nawet więcej. U mnie jak na razie zawsze po ciąży po jakimś czasie ważyłam mniej niż przed ciążą. A uwierzcie mi po Mikołaju miałam co zrzucać, bo przed ciążą miałam straszne problemy z tarczycą i zanim zaszłam z nim w ciąże już miałam sporo kg na plusie. Zresztą nie wiem jak bardzo u Was lekarz kontroluje tarczyce, ale u mnie w tej ciąży waga bardzo skoczyła w drugim trymestrze i dobiłam do 14kg na plusie, a odkąd biorę euthyrox od pięciu tygodni waga ani drgnęła.

Mamtu, co z Tobą?

Dora, ja od jakiegoś czasu mam to samo rano. Tyle, że ja nie mam kogo się spytać, bo mój lekarz się urlopuje. Pamiętam tylko, że mówił coś o tym że w 3 trymestrze mogę potrzebować stale wkładek... Jak będziesz coś wiedziała od swojej ginki to napisz proszę. Będę wdzieczna.

Arabelka, ciesze się, że lepiej Ci:)

Dziewczyny, to co piszecie o tych nieszczęsnych wodach w organizmie to jak dla mnie rewelacja:) Czyli mój spisek ma szansę rzeczywistej realizacji;)

A teraz spadam do sklepu, póki nie ma takiego upału. I co kupie? Haribo:))) ale małą paczkę hehe

Dora, to raczej nie wody, moze sie pojawiac wydzielina w tym okresie ciazy ale jak cie to bardzo niepokoi to wklejam link ,jest test ktory wykrywa wyciekajace wody plodowe ( pozostalosc po mojej paranoi z poprzedniej ciazy, znam wszystkie mozliwe testy na wszystko)

http://www.i-apteka.pl/product-pol-2935-TEST-VISION-do-wykrywania-wycieku-plynu-owodniowego-1szt-.html

Aga - bo ja to jem bita smietane z truskawkami a nie odwrotnie, zjadlabym sama ale jakos tak glupio.

ja dzis o dziwo niezla noc, tylko wstawalam 2 razy i to na krociotko, czuje sie nawet troche wyspana.

Dora mi ostatnio gin zalecił tabletki z kwasem mlekowym i rano tez zauważam, wylatujący płyn. Początkowo sobie wkrecilam , ze to pewnie wody płodowe zaczeły sie sączyć, ale nastepnego dnia było juz mniej tego płynu. Moze jest to uzależnione od tego jak głęboko umieścisz tabletkę? Ale najlepiej zapytaj lekarki na wizycie. Bo na wyciek wód płodowych to u Ciebie zdecydowanie za szybko.

Arabelka super, że Ci przeszło i dobrze się dzisiaj czujesz :)

Katka nie bądź tak skromna :) Jesteś naprawdę bardzo spokojna i bije od Ciebie ten spokój. Jakoś nie umiem sobie wyobrazić Ciebie wścieklej ;)

Aga dobrze, że dajesz radę z tymi zastrzykami, ale najważniejsze, że pomagają :)

Walerka dzięki na informacje. Wydaje mi się, ze faktycznie mogłam się przegzac, mimo tak krótkiego pobytu na słońcu. Wzielam wczoraj jeszcze jedna tabletke i padlam z tego bólu. W nocy jak wstawałam do toalety to jeszcze czuła ból głowy. Na szczęście jak się obudzilam nie było już śladu po bólu, a spalam prawie 10h z przerwami na wc :)

Dziewczyny nie przejmujcie się kilogramami, bo o ile nie objadacie się całymi dniami i nocami, to na przyrost wagi nie macie większego wpływu. Poza tym pod koniec ciązy duza część tych kilogramow to gromadzenie się wody w organizmie. A podobno w 9 miesiacu tej wody gromadzi się jeszcze więcej. Maluszek moja kuzynka jest podobnej figury co Ty, tez zawsze bardzo szczupła. W ciąży przytyła 27 kg! Nawet nie wiem kiedy ona zgubila te kilogramy, bo później zrobiła się jeszcze szczuplejsza, niż przed ciążą.

I gratuluje pozytywnych wizyt u lekarzy, bo wczoraj przez ten ból głowy nie miałam siły nic więcej napisać.

Sonia te ósemki to jakaś kara Boska ;) Więcej z nimi kłopotu, niż pożytku. Ja się swoich górnych musiałam pozbyć ze względu na zgryz. Ale usuniecie tej jednej to zapamiętam jako jeden z większych koszmarów mojego życia. Po wyrwaniu ósemki ponad tydzień wyrwany z życiorysu, bo dostałam ostrego zapalenia zatoki szczękowej. Skończyło się na silnym antybiotyku, a w ostateczności wylądowałam w szpitalu na punkcji zatoki. Brrr... myślałam, ze się wtedy przekręcę, tak fatalnie się czułam. Także życze, aby rosły bezboleśnie i abyś nie musiała się ich pozbywać jak już urosną :)

Panda domyślałam się, że jest Ci bardzo ciężko chodzić korytarzami tego szpitala, ale wierze, ze już nie długo będziesz miała miłe wspomnienia z tym miejscem. Już tak mało zostało do Waszego spotkania z Synkiem. Kciuki cały czas mam zaciśnięte :)

Dorotii a prezent ślubny to super wygraliście, pogratulować :)

Carolajna,Maluszek, dajcie spokój, bo buraka strzeliłam.

Aga, super że już sie uporałaś z tymi zastrzykami, w sensie że nie sprawiają już takich problemów.

Dora, nie pomogę, bo nie aplikowałam nigdy luteiny.
Ale przypomniało mi się, że pytałaś o to karmienie po porodzie. To ja ostatnio karmiłam ok godzinę po porodzie, siara była, zresztą ona już jest przed porodem. Jeżeli nie zdarza Ci się że samoistnie czasem wypływa, to jakbyś tak lekko ścisnęła pierś to powinnaś zobaczyć.

Dorotiii, dokładnie. Choć czasem jak już się zabieram za "strzał", a brzuch nagle zaczyna tańcować to normalnie mnie skręca ;)

Inne tematy z forum

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...